1. tam otomatik rotatif etiketleme makinesi tekniK Şartnamesi : tanim



Yüklə 21,61 Kb.
tarix07.11.2018
ölçüsü21,61 Kb.
#78091

1. TAM OTOMATİK ROTATİF ETİKETLEME MAKİNESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ :

1.TANIM: Değiştirilmesi düşünülen şişe ambalajlarında etiketleme işlemi bu şartnamenin konusunu teşkil eder. Bu teknik şartname 7.000 adet/ saat kapasiteli tam otomatik etiketleme makinesi ile ilgili teknik hususları kapsar.
2.MALIN CİNSİ , ÖZELLİKLERİ, MİKTARI :
Cinsi : Etiketleme Makinası

Miktarı : 1 adet

Özellikleri :


  1. Makine etiketleme kapasitesi 1 lt’lik şişe için min. 7000 adet /saat olmalıdır.

  2. Makinede çalışacak şişe çapı en az 50 mm en çok 110 mm olmalıdır. Boyu ise en az 150 mm en çok 340 mm olmalıdır. (Etiket numuneleri firmalara gönderilecektir.)

  3. Makine Rotatif Sistem olup, kafaların markaları belirtilecektir.

  4. Şişe yüksekliğine göre şişe sabitleyici kafalar yükseklik ayarlı olmalıdır.

  5. Makinede oryantasyon yuvası olup, şişelerin aynı yüzeyine etiketleme yapabilmelidir.

  6. Makine yıldız ara parçaları değiştirebilecek şekilde olup her formdaki şişe ve şişelere sticer etiket yapıştırma işlemi yapabilmeli (köşeli, yassı, oval vb) Verilen numune şişelere göre yıldız takımı, ara parçaları ve şişe yuvaları makine ile teslim edilmelidir.

  7. Makinede bulunan Etiket Modülleri üzerinde etiket çıkış ucunu ayarlamak için gerekli tertibat bulunmalıdır.

  8. Makinede boş ve dolu rulo etiketler kolay sökülüp, takılabilir sistemde olmalıdır.

  9. Makinenin etiketleme istasyonu şişe yüksekliğine göre 4 eksenli ayarlanabilir olmalıdır.

  10. Makinenin Konveyör girişinde şişeleri yıldızla senkron olarak çalıştıran özel bir helezon bulunmalıdır.

  11. Makinenin üst tablası, yan kapakları, konveyör şasisi ve makine dışında kalan tüm bağlantı, gövde ve elektrik kumanda panosu, cıvataları 304 kalite paslanmaz çelik, diğer kısımları ise önemine göre muhtelif teknik plastik, kızıl, alüminyum veya statik boyalı çelik parçalardan imal edilmelidir.

  12. Makine ön etiketleme yapacak şekilde ayarlanmalı, istenildiği taktirde ileriki dönemlerde ek aparatlar ile arka ve boyun etiketi yapabilme özelliğine sahip olmalıdır.(Etiket numuneleri firmalara gönderilecektir.)

  13. Makinenin çevresi paslanmaz profillerle çerçevelenecek ve içlerinde şeffaf açılabilir kapaklar olacak Makine çalışırken bu kapaklar açıldığında makine otomatik olarak durmalıdır.

  14. Elektrik Besleme : 220 V veya 380 V , 50 Hz

  15. Menşei belirtilecektir.

  16. Teslim süresi 4 aydan fazla olmayacaktır.

  17. Etiketleme makinesinin tedariğini sağlayan ana firmanın yurtiçinde kendi veya yetkilendirdiği organizasyon olacak, mekanik ve elektrik olmak üzere teknik hizmeti verebilecektir.

  18. CE standartlarına uygun olacaktır.

  19. Makineden çıkan şişelerin el ile toplanabilmesi için makine çıkışında en az 4 metrelik konveyör band ve döner tip şişe toplama tepsisi bulunmalıdır. Bantlar 304 paslanmaz olacaktır.

  20. Dolum makinesi ile etiketleme makinesi entegre bir şekilde sorunsuz çalışmalıdır.

3- ETİKETLEME MAKİNESİ TEST VE KABULÜ:


  1. Makinenin kesin kabulü, işletmemizde montajdan sonra makinenin kabul kriterlerini içeren tablodaki değerlerin gerçekleştirilme durumuna göre yapılacaktır.

  2. Makinenin kapasitesi 1 Lt 7000 şişe / saat olacaktır.

  3. Her şişe için 1 er günlük deneme üretimi yapılacaktır (30-40 ton)

  4. Makinenin deneme çalışması yüklenici firma ile işletmemiz teknik ekibi ile müşterek yapılacaktır. İlk deneme makinenin istenen sonuca ulaşmaması durumunda firmaya ilave ayarlar ve ekipmanlar için 20 gün süre verilecek, bu sürenin sonunda ikinci deneme yapılacaktır. İkinci denemede başarısız sonuçlanırsa firma makineleri geri almayı taahhüt edecektir.

  5. Etiket fire oranı % 0,1 olacaktır.



TEST MATERYALLERİ VE KABUL ORANI :


ÜRÜN CİNSİ VE MİKTARI

SİRKE DOLUM MİKTARI (ŞİŞE)

ETİKET KUSUR BULMA (MİNİMUM ORAN)

0,5 LT AMBALAJ

40.000

%0,1

1 LT AMBALAJ

30.000

%0,1

2 LT AMBALAJ

24.000

%0,1












4. İSTEKLİLERDE ARANAN ŞARTLAR VE BELGELER :

  1. Firmalar tekliflerinde, Teknik Şartnamenin her maddesini ve hükmünü karşılayan tam bir "karşı açıklamada" bulunacaklardır. Bu açıklama, değerlendirmeye yeterli tam ve anlaşılır olmalı ve teknik dökümanlarla desteklenmiş olmalıdır. Karşı açıklamada verilen bilgiler ile beraberlerinde yer alan teknik techizatlara ait orijinal katolog ve el kitaplarından tahkik etme imkanı olacaktır. Bunlar arasında çelişki olduğunda, orijinal bilgi kaynaklarına itibar edilecektir.

  2. İmalatçı firma üretim süresi ile ilgili belgeleri teklif mektubu ile birlikte verecektir.

  3. Şartnamede daha üstün bir özellik istenildiği durumda şartname maddesi esas alınacaktır.


5.MAKİNA VE EKİPMALARIN TESLİM EDİLME VE TESLİM ALMA ŞEKLİ, ŞARTLARI :


  1. Yüklenici ile yapılacak sözleşmeden sonra sistem tüm parçalarıyla birlikte en geç 4 ay içerisinde işletmeye teslim edilmeli ve montajı 15 gün içinde yapılmalıdır.

  2. Cihaz çalışır durumda teslim edilmelidir.

  3. Nakliye ve Montaj: Tüm sistem ve ekipmanları nakliye ve montajı yüklenici firmaya ait olup, tüm sistem yerine monte edilip, devreye alınacaktır. Deneme çalıştırması yapılacaktır.

  4. Sistem tüm parçalarıyla birlikte kurulup çalıştırılarak teslim edilmeli, kullanıcı personel cihaz kullanımı ve koruyucu bakımı konusunda eğitilmelidir.

6.SATIN ALIMI YAPIP YAPMAMAKTA SERBEST OLUNDUĞU :
S.S Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifler Birliği, bu şartname ile satın alması planlanan Etiketleme Makinesinin satın alımının yapılıp yapılmaması konusunda serbesttir.

7.TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRME ŞEKLİ, ZAMANI:

Bu Projelerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Program Çerçevesinde Alınacak Makine, Techizat ve Diğer Harcamalara İlişkin Usul ve Esaslar Kapsamında Gerçekleştirilecek, “Teklif Değerlendirme Formu” doldurularak yapılacaktır. Tekliflerin değerlendirme şekli ve zamanını S.S Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifler Birliği belirleyecektir.


8.GARANTI SÜRESI VE SERVIS HIZMETLERI BAKIM İMKANLARI VE YEDEK PARÇA SAĞLAMA KOLAYLIĞI:


  1. Sistem çalışmaya başladıktan sonra 1 yıl içinde her türlü fabrikasyon ve montaj arızalarına ve hassasiyet kaybına karşı garantili olmalıdır. 1 yıl süresince sisteme her 6 ayda bir ücretsiz bakım yapılmalıdır.

  2. Garanti süresinden itibaren 10 yıl içinde firma yedek parça sağlamayı ve servis vermeyi taahhüt etmelidir.

  3. Eğitim bittikten sonra cihazla ilgili oluşabilecek sorunların giderilmesinde firma en geç 72 saat içinde servis hizmetini yerine getirmeyi taahüt etmelidir.

  4. Satıcı ne kadar zamandır bu tipteki makinelerin üretim ve satışı ile ilgilendiğini belgelemelidir.

  5. Satıcı teknik personel beyannamesi ile teknik servis teşkilatını belgelemelidir.

  6. Teklif veren firma teklif verdiği makine ve ekipman için daha önce sattığı ve servis verdiği firmalara ait referans verebilmelidir.

  7. Arıza giderilmemesi durumunda her geçen gün için cihaz bedelinin %2’ si kadar cezai müeyyide uygulanır. Bu süre 5 günü geçmemelidir.

  8. Yukarıda belirtilen sürede arıza giderilmezse yenisi ile değiştirilmelidir. Etiketleme makinesi bir yılda 2 kez aynı hatayı yaparsa yenisi ile değiştirilmelidir.

  9. Tamirde geçeçek süre garanti süresine eklenmelidir.

Yüklə 21,61 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə