68 Avtomatsko upravuvanje I programiranje IV alb inddYüklə 335,51 Kb.

səhifə14/44
tarix14.09.2018
ölçüsü335,51 Kb.
1   ...   10   11   12   13   14   15   16   17   ...   44

Udhëheqja dhe programimi automatik
Njësia udhëheqëse fanuc - sistem ote
52
Teknik i makinerisë
Nuk është e mundur lëvizje e njëkohësishme nëpër të dy akseteve, por 
vetëm në njërin. Aktivizimi i aksit së caktuar për lëvizje nëpër atë, bëhet 
me shtypjen e njëpasnjëshme të 
 X apo  Z. 
 
Gjithashtu ky mod punon në kombinim me butonin POS. 
4.3.4. Modi -MDI
Në këtë mod mund të futet vetëm njëri mod komandues, gjegjë-
sisht rendi programues në njësinë udhëheqëse, që starton me butonin 
START. Ky mod përdoret për dhënie të instruksioneve të shkurta në 
rendin programues. Të dhënat barten me butonin INPUT, për fshirjen 
dhe korrigjimin e vlerave të gabuara përdoret më parë susta CAN. Nëse 
gabohet me informatë të dhënë pas butonit INPUT, resetohet me shtyp-
jen e sustës RESET. 
Shembuj të përdorimit të modit MDI: 
Shembulli 1. Futja e një blloku komandues me të cilin futet puna 
me n = 100 rrot/min: 
M03 – INPUT – S 100 – INPUT – START
Shtypet susta PRGM, pastaj me renditjen: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
III 
HOME
JOG
AUTO
EDIT
MDI
0.001
0.01
0.1
TAPE
RESET
CURSOR
PAGE
7
C
8
N
9
G
4
X
5
Z
6
F
1
U
2
W
3
R
-
M
0
S
 
T
A
C
K
I
H
J
Q
P
ALTER
INSRT
DELET
/  #
EOB
CAN
POS
MENU
OFSET
INPUT
PARAM
DGNOS
OPR
ALARM
AUX
GRAPH
OUTPT
START
PRGAM


3
4,9
5,7,8

START 
10 
II 
III 


Njësia udhëheqëse fanuc - sistem ote
Udhëheqja dhe programimi automatik
Teknik i makinerisë
53
Me shtypjen e sustës INPUT, më herët funksioni i dhënë bëhet ak-
tiv edhe nga rendi i parafundit në monitor. Me këtë e dimë që ajo bëhet 
aktiv. Për realizimin e tij pastaj shtypet START. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HOME
JOG
AUTO
EDIT
MDI
0.001
0.01
0.1
TAPE
RESET
CURSOR
PAGE
7
C
8
N
9
G
4
X
5
Z
6
F
1
U
2
W
3
R
-
M
0
S
 
T
A
C
K
I
H
J
Q
P
ALTER
INSRT
DELET
/  #
EOB
CAN
POS
MENU
OFSET
INPUT
PARAM
DGNOS
OPR
ALARM
AUX
GRAPH
OUTPT
START
PRGAM

2, 4
6
START 

II 
3, 5 
   
 
 
 
 
 
 
            
   PROGRAM
(MDI)
O0010  N0000
F
M
S
T
WX      0.000
WZ      0.000
G25
G00
G97
G69
G99
G21
G40
PRGRM
NEXT
MDI
MDI
NUM.      X           123.                              S         0
SACT              0
ɩɨɫɥɟɞɟɧ   
ɟɞ 
ɉɪɜ 
ɪɟɞ 
M03 
S100 
Rendi 
parë
Parafundit   
Shembulli 2. Një bllok komandues me të cilën bën ndërrimi i ve-
glës. Të bëhet arritja e pozitës punuese nga vegla numër 5 në kokën e 
revolverit: 
T0505 – INPUT– START
Shtypet 
susta 
PRGM, 
pastaj 
me 
radhë: 
 
         
 
Dostları ilə paylaş:
1   ...   10   11   12   13   14   15   16   17   ...   44


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə