Binoküler eğİTİm mikroskobu tekniK Şartnamesi



Yüklə 27,14 Kb.
tarix04.01.2018
ölçüsü27,14 Kb.
#19623

BİNOKÜLER EĞİTİM MİKROSKOBU

TEKNİK ŞARTNAMESİ

  1. 50 adet binoküler mikroskop verilecektir.

  2. Binoküler mikroskop gövdesi ergonomik dizayna sahip olmalıdır.

  3. Binoküler mikroskobun tüm hareketli kısımları, dayanıklı, paslanmaz metal malzemeden yapılmış olmalıdır.

  4. Cihazın tüm optik aksamı (objektif, oküler, kondanser lensi, prizmalar ve aynalar) gerçek camdan yapılı olmalıdır. Optik sistemde kesinlikle plastik ve türevi malzeme bulunmamalıdır. Bu özellik belgelendirilmelidir.

  5. Optik sistemler, nemli ve havasız ortamda, mantar ve küf üremesine karşı korumalı olmalıdır. Buna ilişkin antimikrobiyal belgeye sahip olmalıdır.

  6. Mikroskopta kremayer dişlisinin zamanla kullanılmaktan dolayı, gevşeyerek düşmesini önleyen, sonsuz dişlili sıkıştırma tertibatı bulunmalıdır veya kremayer olmamalıdır.

  7. Mikroskop, kromatik sapmaları ortadan kaldırarak, görüntülerin kenarları da dahil olmak üzere yüksek keskinlik ve kontrast sağlayan sonsuza düzeltmeli optik sisteme sahip olmalıdır.

  8. Mikroskobun 30° ve üzeri derecelerde eğime sahip ve 360° dönebilen binoküler gözlem tüpü olmalıdır.

  9. Binoküler başlıkta gözler arası mesafe, 47-75mm, 48-75mm veya 52-75mm mesafeler arasında ayarlanabilmelidir.

  10. Mikroskobun bir çift 10x büyütmeli, görüş alanı en az 18mm olan, en az plan akromat özellikte okülerleri olmalıdır. Her iki oküler ile dioptri ayarı yapılabilmelir.

  11. Okülerler gözlem üzerine vida ile sabitlenebilmeli, sadece yetkililer tarafından müdahale edilebilmelidir. En az bir adet okülerde pointer bulunmalıdır.

  12. Mikroskobun en az 4 objektif yuvalı, bilyalı yataklar üzerinden sonsuz dönüşlü, her objektif yuvası otomatik stoperli revolveri olmalıdır. Çalışma yapılan objektif dışındaki diğer objektifler iç tarafa gövdeye bakar pozisyonda olmalıdır.

  13. Mikroskobun objektifleri en az Plan Akromat özellikte olmalı ve aşağıdaki değerleri karşılamalıdır.



Cinsi

Büyütme

Nümerik açıklık (en az)

Plan Akromat

4x

0.10

Plan Akromat

10x

0.22

Plan Akromat

40x

0.65

Plan Akromat

100x

1.25



  1. Mikroskopun objektiflerinin objeye çarpmasını ve deformasyonunu önlemek için obje tablası üst pozisyonda kilitlenmelidir.

  2. Mikroskobun, ileri-geri ve sağa-sola hareketli, milimetrik taksimatı olan mekanik şaryosu olmalıdır. Mekanik şaryonun X ve Y eksenlerindeki hareket torku ayrı ayrı ayarlanabilmelidir. Böylelikle her iki eksendeki hareket hassasiyeti kontrol edilebilmelidir. Tabla boyutları en az 120x132 mm olmalıdır. Sağ el ile kumandalı mekanik tablanın tarama sahası, en az vertikal alanda en az 26 mm, horizontal alanda en az 75 mm olmalıdır(L).

  3. Mikroskobun netlik ayarı, mikroskop gövdesinin hem sağ hem sol yanında bulunan, koaksiyel makro ve mikro çift düğme kumandası ile sağlanmalıdır. İnce ayar düğmesi sonsuz dönüşlü olmalıdır. Mikroskopta fokuslama makro ve mikro vidalar ile yapılabilmelidir. İnce odaklama hassasiyeti en az 1 mikrometre veya taksimatlar arası mesafe en fazla 4 mikrometre olmalıdır.

  4. Mikroskopta kondanser sistemi ayarlanabilir iris diyaframlı, N.A. en az 0.90/1.25 değerinde ve Abbe tipinde olmalıdır. Kondanser yüksekliği ayarlama düğmesi ya da objektiflerle orantılı ayarlama sistemi bulunmalıdır.

  5. Mikroskopta aydınlatma sistemi gövdeye monteli uzun ömürlü en az 3W LED aydınlatma sistemi olmalıdır.

  6. Mikroskop üzerinde açma-kapama düğmesi ile ışık şiddeti ayarlanabilmeli veya ışık şiddetini ayarlamak için bir düğme bulunmalıdır.

  7. Mikroskop aşağıdaki özelliklerden en az birine sahip olmalıdır;

  1. Gövdesi üzerinde ışık şiddetini gösteren gösterge bulunmalıdır ve hem halojen hem de LED aydınlatma verilmelidir veya;

  2. Mikroskop açık vaziyetteyken kullanılmadığı takdirde 2 saat sonra otomatik kapanma ve kullanıcı tarafından merkezlenebilen kondanser özelliği olmalıdır veya;

  3. Mikroskobun tekrar fokuslanabilen fokus sistemi bulunmalıdır ve stage üst limiti belirlenebilmelidir.

  1. Her bir mikroskopla birlikte logolu toz örtüsü. Orijinal kullanma kitapçığı, gerekli avadanlık, gerekli alyen anahtarı verilmelidir.

  2. Önerilen cihazın CE belgesi bulunmalı, teklif veren veya üretici firmanın ISO9001 sertifikası bulunmalı ve teklif veren TSE onaylı Teknik Servis yeterlilik belgesine sahip olmalıdır.

  3. Firmalar teklif ettikleri cihazın özellikleri hususunda, orijinal katalog üzerinden teknik şartnameye madde madde uyduklarını göstermelidir.

  4. Tüm mikroskoplar fabrikasyon hatalarına karşı en az 2 (iki) yıl garantili olmalı. Garanti süresinin bitiminden itibaren en az 10 (on) yıl süre ile ücret karşılığı yedek parça ve servis garantisi verilmelidir.

  5. Firmalar teklif ettikleri cihaz için demonstrasyon yapmalı, tüm hareketli parçaların dayanıklı, paslanmaz, metal malzemeden yapılmış olduğu ve optik sistemin kalitesi gösterilmelidir. Optik ve kalite performansı düşük teklifler, değerlendirme dışı bırakılacaktır.

ARAŞTIRMA MİKROSKOBU TEKNİK ŞARTNAMESİ

  1. Mikroskobun optik sistemi, sonsuza düzeltilmiş olmalıdır. Mikroskobun optik ve mekanik sistemi Aydınlık alan, Karanlık alan, Floresan görüntüler elde etmeye uygun dik tipte olmalıdır.

  2. Mikroskobun 30° eğimli ve trinoküler döner tipte gözlem başlığı olmalıdır. Gözlemci interpupiller aralığı ve diyoptri ayarını yapabilmelidir.

  3. Mikroskoba görüntü aktarımını sağlayabilmek için kamera sistemi takılabilmelidir.

  4. Mikroskobun bir çift 10x oküleri olmalıdır. Oküler alan değeri FN en az 23 olmalıdır. Beraberinde bir çift kirpiklik (eye cup) verilmelidir. Her iki okülerden de diyoptri ayarı yapılabilmelidir.

  5. Mikroskobun alttan aydınlatma tekniği için gövdeye monteli en az 50W Halojen ya da güçlü LED aydınlatma sistemi olmalıdır. Lamba yolu akromatik sapmalara karşı düzeltilmiş olmalıdır.

  6. Mikroskopla beraber genel çalışmalara uygun mekanik tabla verilmelidir. Mekanik tabla yüzeyi daha uzun süreli koruma sağlamak amacıyla anodized özellikte olmalıdır. Mekanik tabla x ekseninde 75mm ve y ekseninde 50mm hareket etmelidir.

  7. Mikroskopta fokus kontrolü her iki tarafta da bulunan kaba ve ince ayar fokus knobları ile sağlanmalıdır. Objektifin numuneye çarpmasını engellemek için tabla üst sınırı istenilen pozisyonda kitlenebilmelidir.

  8. Mikroskopta mekanik tabla yüksekliği ayarlanabilmelidir.

  9. Mikroskobun N.A. değeri 0.9 olan Abbe tipinde kondanseri olmalıdır. Kondansere istenildiği takdirde modülatör disc takılabilmelidir.

  10. Mikroskobun en az 6’lı objektif revolveri olmalıdır. Objektif çarkı kuru moda sahip olmalıdır.

  11. Mikroskobun transmitted light uygulamaları için 5x, 10x, 20x, 40x, 100x büyütme oranlarına sahip en az aşağıda belirtilen değerlerde N.A.’YA sahip objektifleri olmalıdır. Objektifler aydınlık alan, karanlık alan ve floresan aydınlatma tekniklerine uygun tipte olmalıdır.

Transmitted Light (Geçirimli) Aydınlatma

N.A.

Aplan

5x

0.12

Aplan

10x

0.25

Aplan

20x

0.45

Aplan

40x (yaylı)

0.65

Aplan

100x (yaylı, yağlı)

1.25



  1. Tüm cihazlar fabrikasyon hatalarına karşı 2 yıl, garanti bitiminden itibaren 10 yıl ücreti mukabili yedek parça ve servis garantisi olmalıdır.

  2. Mikroskopla birlikte kamera bağlantısı yapılabilmesi için 0.63x değerinde büyütmeye sahip C-mount kamera adaptörü verilmelidir.

  3. Cihazla birlikte trinoküler başlığa bağlı ve aşağıdaki özelliklere sahip sayısal kamera verilmelidir.

  1. Kamera çözünürlüğü en az 5 milyon piksel olmalıdır.

  2. CCD sensör çözünürlüğü en az 2560x 1920 piksel olmalıdır.

  3. 400nm ile 700nm arasında aktif olarak çalışmalıdır.IR (kızılötesi) filtresi olmalıdır.

  4. Pozlama süresi 1ms(milisaniye) ile en az 4sn(saniye) arasında olmalıdır.

  5. En az 36 bit (3x12 bit) renk derinliği olmalıdır.

  6. Kamera aşağıda belirtilen özelliklerde görüntü aktarımı ve canlı görüntüde 1920x1080 HD formatında çıkış yapabilmelidir.

  • 9 çerçeve/saniye 2452x2056 çözünürlükte

  • 15 çerçeve/saniye 1920x1080 çözünürlükte

  1. Piksel boyu en az 3.45µm x 3.45µm olmalıdır.

  2. Mikroskoptan bilgisayara görüntü aktarımı hızlı ve kesintisiz aktarım için Firewire ya da USB 3.0 ile yapılmalıdır.

  1. Mikroskopla birlikte veri tabanı yazılımı ve aşağıdaki görüntü işleme modülleri verilmelidir.

*Ölçüm modülü

  1. Sistemle birlikte aşağıdaki özelliklerde lisanslı görüntü analiz programı verilmelidir.

  1. Yazılım MS Windows7 64 bit versiyonunda çalışmalıdır.

  2. Yazılım kamera yardımıyla görüntüyü gerçek ve eş zamanlı alabilmelidir.

  3. Kamera ile alınan görüntü üzerinde aşağıdaki ayarlamalar yapılabilmelidir.

*Brightness(aydınlık), Contrast(kontrast), Gamma, Color Balance(renk dengesi), Saturasyon, Shading(gölge), Hue, Lightness, Sharpness(keskinlik), Orthoview(görüntü döndürme), Shift(görüntü kaydırma), Smooth(görüntü düzeltme, Gauss, Sigma)

  1. Alınan görüntü üzerine not yazılabilmeli, işaretleme yapılabilmeli, herhangi bir parçanın çevresi çizilebilmelidir.

  2. Farklı aydınlatma şekilleri (polarizasyon) ile çalışmalara uygun olmalıdır. Fotoğraf, negatif, desktop scanner, dijital kamera, video recorder, slayt radyograf, numuneden direkt görüntü; elektron mikroskop, konfokal mikroskoplardan elde edilen görüntülerin ölçümünde kullanılabilmelidir.

  3. Ölçüm programıyla aşağıdaki tipte ölçümler otomatik yapmalıdır.

  • Draw Area (alan ölçümü)

  • Draw Line (çizgisel ölçüm)

  • Distance (vektörel ölçüm)

  • Rectangle (dörtgensel ölçüm)

  • Read Gray (grilik seviyesi okuma)

  1. Yazılım kullanıcıya pulldown menü kolaylığı yanında analiz esnasında sık kullanılan seçenekleri toolbox olarak sunmalıdır. Çalışma penceresi kullanıcının istediği çözünürlüğe göre ayarlanabilmelidir.

  2. Bilgisayar ortamına alınan görüntüleri hızlı bir şekilde arşivleyebilmeli ve görüntüye ait dökümantasyon (resim ve text) tutabilmelidir.

  3. Sistem, kullanıcının kendi kayıtlarına ulaşabilmesi için kendi klasör hiyerarşisi altında klasör yapılanmasına ve programın kayıt formatında depolanmasına izin vermelidir.

  4. Yazılım ait olduğu firmanın en güncel haliyle piyasaya sürdüğü versiyon olmalıdır.

  5. Sistemin garanti süresi en az 2 yıl olmalıdır.

  1. Sistem içinde yer alan bilgisayar sisteminin özellikleri en az aşağıdaki gibi olmalıdır:

  1. Anakart Intel i5 tipinde olmalıdır.

  2. CPU en az Intel i5 olmalıdır.

  3. RAM en az 4 GB olmalıdır.

  4. HDD en az 500 GB olmalıdır.

  5. Ekran kartı en az 1 GB olmalıdır.

  6. Monitör 27 inç LED olmalıdır.

  7. DVD writer olmalıdır.

  8. Windows7 64 bit işletim sistemi olmalıdır.

  1. Görüntüleme sistemi ile birlikte ek olarak aşağıdaki özelliklerde 4 adet monitör verilmelidir:

  1. Monitörler en az 48 inch olmalıdır.

  2. En az 1 adet HDMI girişi bulunmalıdır.

  3. En az 1 adet USB girişi bulunmalıdır.

  4. Monitörler en az HD çözünürlükte olmalıdır.

  5. Monitörlerin görüntüleme sistemine bağlantıları için gerekli bütün kablo ve ekipmanlar verilmelidir ve kurulumları yapılarak görüntü bütün monitörlere eşit ve kayıpsız olarak aktarılmalıdır.

  6. Monitörlerin kumandaları olmalıdır.

Yüklə 27,14 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə