Concurs de fotografie, Dizabilitatea într-o altă luminăYüklə 274,5 Kb.
tarix07.11.2018
ölçüsü274,5 Kb.
#78004

Concurs de fotografie, Dizabilitatea într-o altă lumină

Federația ONPHR (Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România) și Euro-Link Consultants, împreună cu Fundația CREFOP și ASSOC, organizează concursul foto “Dizabilitatea într-o altă lumină”.

Concursul este organizat în cadrul proiectului Rescue- înființarea unei rețele de economie socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilități, pornind de la experiențe și bune practici în Uniunea Europeană, finanțat din Fondul Social European.

Concursul se adresează atât celor pasionați de arta fotografică, fotografi amatori sau profesioniști, cât și organizațiilor nonguvernamentale.

Concursul dă șansa participanților să exprime, prin intermediul fotografiilor, elemente din viața persoanelor cu dizabilități, care să contureze imaginea potențialului de integrare a acestora.

Rațiunea acestui concurs este foarte simplă. Persoanele cu dizabilități sunt exact ca noi. Muncesc, învață, au griji și planuri, prieteni, au locuri și filme preferate. Dizabilitatea nu înseamnă doar imaginea stereotipă a unui cărucior rulant. De aceea, ne dorim ca participanții la concurs să exprime vizual mai ales abilitățile persoanelor cu dizabilități și capacitatea lor de a se adapta oricărui mediu,” declară Francisc Simon, președinte Federația ONPHR.Calendarul concursului:

17.10.2011 – 12.12.2011 – inscrierea participantilor

13.12.2011 – 15.12.2011 – jurizarea si centralizarea voturilor publicului

16.12.2011 – anuntarea castigatorilor

Cum te poți înscrie

Fotografiile pot fi înscrise în concurs prin intermediul site-ului www.onphr.ro, folosind formularul de participare la concurs, concursfoto.onphr.ro. Dintre fotografiile înscrise în concurs, juriul de specialiate va alege cele mai bune 3 fotografii, pe criterii de relavanță pentru tema concursului, noutate, creativitate și valoare artistică.

Premiul întâi constă într-un aparat foto DSLR Nikon D3100, premiul al doilea într-o geantă foto, premiul al treilea într-un kit de curățare aparate.

De asemenea, va exista și un premiu pentru votul publicului. Poza care va obține cele mai multe like-uri, din partea celor care accesează pagina concursului, va fi declarată câștigătoare, fotograful urmând a fi premiat cu un trepied foto.

Juriul este format din:

Tedy Necula, regizor la Filmmaking Romania,

Eduard Morar, fotograf entuziast

Moscu Copel, prof. univ. regie- film, UNATC

Alina Negraru, fotograf entuziast

Mimis Ravanis, expert mijloace audio-vizuale, Euro-link Consultants


Informatii suplimentare pot fi obtinute de la Silvia Ursu, Responsabil Relații Publice, Federația ONPHR (silvia.ursu@onphr.ro, 0731.35.65.52)Despre Federația ONPHR

Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din Romania (ONPHR) a fost infiintata in 1995 si este constituita din peste 33 de organizatii neguvernamentale pentru persoane cu dizabilitati. Principalul obiectiv este dezvoltarea programelor ce vizeaza egalizarea sanselor, integrarea si incluziunea acestor indivizi in societate.Persoanele cu dizabilitati din Romania au dreptul la viata activa in comunitate si pot dobandi un statut social respectabil, la fel ca in celelate tari europene. De aceea, obiectivul strategic al ONPHR este unirea eforturilor organizatiilor pentru persoane cu dizabilitati din Romania intr-o voce puternica, care sa apere interesele si sa promoveze drepturile si demnitatea acestor persoane.


Yüklə 274,5 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə