DÖNem 0101101 İKTİsada giRİŞ Ulusal Kredi = 3, akts = 5



Yüklə 35,1 Kb.
tarix20.09.2018
ölçüsü35,1 Kb.
#69598


İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ
1.DÖNEM
0101101 İKTİSADA GİRİŞ 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
İktisadın temel kavramları, mikro-makro iktisat ayırımı, iktisatta farklı yaklaşımların tanıtımı, Mikro iktisadın temel kavramları, farklı piyasa türleri tam rekabet, monopol, monopolcü rekabet (oligopol), arz - talep arz ve talep esneklikleri, tüketici ve üretici dengesi, maliyet kavramlarının incelenmesi.
0101102 İKTİSATÇILAR İÇİN MAT. 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
Matematiksel model, Reel sayı sistemi, İlişki ve Fonksiyon Kavramları, Doğrusal Modeller ve Matris Cebiri, Limit ve Türev Kavramı, Türev Alma Kuralları, Karşılaştırmalı Durağanlık Çözümlemesi, Türevin Bazı İktisadi Uygulamaları
0101103 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ Ulusal Kredi = 3, AKTS = 4
İşletmenin temel ilkeleri, işin doğuşu, tarihsel gelişim ve diğer disiplinlerle ilişkiler, işletmenin amacı, ekonomik bakış açısı ve sınıflandırma, iş tasarımı, tasarımın nedenleri, işletme maliyetleri, işletme gelirleri, verimlilik.
0101104 GENEL MUHASEBE 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 4
Derste, muhasebeleştirmeyi ilgilendiren değişiklikler (kesinleşen Türkiye Finansal Raporlama Standartları-TFRS veya vergi mevzuatındaki değişiklikler gibi) doğrultusunda, Tek Düzen Muhasebe Sistemine göre, depozito işlemleri, ücret bordrosunun hazırlanması, duran varlıklara amortisman ayrılması, kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar, öz kaynaklar, gelir tablosu ve maliyet hesapları ele alınacaktır. Bu kapsamda, teori-uygulama bütünlüğü içinde örnek olaylar yardımıyla ağırlıklı olarak söz konusu hesap sınıflarının dönem içi işleyişleri üzerinde durulacak, aynı zamanda amortisman gibi bazı dönem sonu işlemlerine yer verilecektir. Ayrıca, bu bilgiler ışığında bir yıl boyunca bir işletmede ortaya çıkabilecek mali olaylar sonucu mizan, gelir tablosu ve dönem sonu bilançosunun nasıl hazırlanacağı hakkında bilgi verilecektir. Banka ve kasa hesapları, ileri düzey bilanço analizi, gelir ve gider hesapları.
0101105 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI Ulusal Kredi = 3, AKTS = 3
Hukuk kurallarının özellikleri ve diğer sosyal düzen kurallardan ayırımı; çağdaş hukuk sistemleri; hukukta derleme hareketi ve Türk Hukuku’nun derlenmesi; yaptırım ve çeşitleri; kamu hukuku, özel hukuk, karma hukuk dalları ve alt ayrımları; Türk pozitif hukuku ve sorunları; hukukun çeşitli açılardan uygulanması; hak; hak sahipliği ve ehliyet kavramları; sorumluluk ve sorumluluğun işletilmesi gibi belli başlı konulardan oluşmaktadır.

0101106 YABANCI DİL 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 3
İsimler, Tekil ve Çoğul İsimler, Sayılabilen ve Sayılamayan İsimler, Zaman ve Yer Zarfları, Sayılar, Geniş ve Şimdiki Zaman ve Karşılaştırmaları. Bu derste iktisatta kullanılan matematik kuralları, yöntemleri ve özdeşlikleri ele alınacaktır. Derste basit seviyeden başlanarak giderek artan zorluk seviyelerinde bazı temel matematiksel yöntemlerin iktisat dersleri içeriğini yeniden anlamada nasıl kullanılacağına değinilecektir.
0101107 ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. 1 Ulusal Kredi = 2, AKTS = 2
Kavramlar (Ulus, Devlet, Halk, Devrim, İhtilal, İnkılap vs.). Osmanlı İmparatorluğunun Çöküşü ve Nedenleri. Mondros Mütarekesi. Mustafa Kemal'in Anadolu'daki Çabaları ve İç Ayaklanmalar. Ulusal Savaş Dönemi. İç ve Dış Gelişmeler. Lozan ve Cumhuriyetin İlanı. 
0101108 TÜRK DİLİ 1 Ulusal Kredi = 2, AKTS = 2
Dil nedir? Dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi. Dil kültür münasebeti. Türk Dili'nin dünya dilleri arasındaki durumu ve yayılma alanları. Türkçe'de sesler ve sınıflandırılması. Türkçe'nin ses özellikleri ve ses bilgisi ile ilgili kurallar. Hece bilgisi, imla kuralları ve uygulaması, noktalama işaretleri ve uygulaması.
0101109 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI 1 Ulusal Kredi = 2, AKTS = 2
Bilgisayar Temel kavramları, İnternet kullanımı, Windows XP, MS Word, MS Excel, MS Powerpoint kullanımı.

2.DÖNEM
0101201 İKTİSADA GİRİŞ 2 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
Makro iktisadın kapsadığı konuların tanıtımı, Keynesyen ve Neo-Klasik iktisat perspektifinin karşılaştırılması, milli gelir, istihdam ve enflasyon kavramlarının Türkiye örneğinden hareketle ölçüm yöntemleri. Tüketim, yatırım devlet harcamaları, ihracat ve ithalatın oluşturduğu toplam harcama kalemlerinin incelenmesi, toplulaştırılmış arz ve talep, gerçekleşen gelir, potansiyel gelir çerçevesinde enflasyon, deflasyon ve stagflasyon gibi dengesizlik konjonktürlerinin tartışılması. Para piyasası dengesi, para arzı, para talebi, para politikalarının aktarma mekanizması ile tartışılması.
0101202 İKTİSATÇILAR İÇİN MAT. 2 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 4
Üstel ve logaritmik fonksiyonlar: doğal üstel ve doğal logaritmik formlara dönüşümler, türev alma ve optimizasyon, bazı temel iktisadi olaylara yönelik uygulamalar. İntegral hesaplamaları: belirsiz, belirli ve uygun olmayan  integral alma kuralları ve hesaplamaları, bazı temel iktisadi olaylara yönelik uygulamalar. Doğrusal modeller ve matris cebiri: matris işlemleri, ters matris, Cramer kuralı, Leontief girdi-çıktı modelleri ve bazı temel iktisadi olaylara (basit piyasa ve ulusal gelir modellerine) yönelik uygulamalar.
0101204 GENEL MUHASEBE 2 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 4
Derste, muhasebeleştirmeyi ilgilendiren değişiklikler (kesinleşen Türkiye Finansal Raporlama Standartları-TFRS veya vergi mevzuatındaki değişiklikler gibi) doğrultusunda, Tek Düzen Muhasebe Sistemine göre, depozito işlemleri, ücret bordrosunun hazırlanması, duran varlıklara amortisman ayrılması, kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar, özkaynaklar, gelir tablosu ve maliyet hesapları ele alınacaktır. Bu kapsamda, teori-uygulama bütünlüğü içinde örnek olaylar yardımıyla ağırlıklı olarak sözkonusu hesap sınıflarının dönem içi işleyişleri üzerinde durulacak, aynı zamanda amortisman gibi bazı dönemsonu işlemlerine yer verilecektir. Ayrıca, bu bilgiler ışığında bir yıl boyunca bir işletmede ortaya çıkabilecek mali olaylar sonucu mizan, gelir tablosu ve dönem sonu bilançosunun nasıl hazırlanacağı hakkında bilgi verilecektir. Banka ve kasa hesapları, ileri düzey bilanço analizi, gelir ve gider hesapları.
0101206 YABANCI DİL 2 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 3
Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri
0101207 ATATÜRK İLK. VE İNK. TAR. 2 Ulusal Kredi = 2, AKTS = 2
Osmanlı İmparatorluğunun paylaşılması tasarıları. Paris Barış Konferansı. İzmir'in işgali. Memleketin iç durumu ve azınlıklar. Çerkez Ethem Olayı. I. ve II. İnönü Muharebeleri. Eskişehir ve Kütahya Muharebesi. Sakarya Meydan Savaşı ve sonuçları. Kars ve Ankara Antlaşmaları. Büyük Taarruz. Mudanya Ateşkes Antlaşması, esasları ve önemi. Lozan Konferansı ve önemi. Türk İnkılabı, Siyasi, hukuksal, sosyal, kültürel, eğitim-öğretim alanlarında inkılaplar. Çok partili sisteme geçiş. Ekonomik alanda gelişmeler. Türk Dış Politikası. Ermeni sorunu. II. Dünya Savaşı ve Türkiye. Atatürk İlkeleri.

0101208 TÜRK DİLİ 2 Ulusal Kredi = 2, AKTS = 2
İmla kuralları ve uygulanması, noktalama işaretleri ve uygulaması, cümlenin unsurları, cümle tahlili ve uygulaması, anlatım bozuklukları, yazılı kompozisyon ve uygulaması.
0101209 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI 2 Ulusal Kredi = 2, AKTS = 2
Bilgisayar Temel kavramları, İnternet kullanımı, Windows XP, MS Word, MS Excel, MS Powerpoint kullanımı
0101211 DAVRANIŞ BİLİMLERİ Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
Sosyal psikolojideki teori ve metotlar; sosyal psikolojideki teori ve metotlar; sosyal çevreyi anlama; kişileri algılama; benlik kavramı; tutumlar ve tutum değişikliği; önyargı; sosyal etki; sevgi ve çekicilik; kişisel ilişkiler; yardım etme davranışı; saldırganlık gibi konulara değinilecektir.
0101213 ANAYASA HUKUKU Ulusal Kredi = 3, AKTS = 3
Anayasa ve anayasa hukuku kavramları, devlet, siyasal iktidar, siyasal partiler, seçim sistemleri, hükümet sistemleri ve anayasa hukuku.

3.DÖNEM
0101301 MİKRO İKTİSAT 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 6
Giriş, iktisat biliminin konusu, temel kavramları, iktisat bilimi ve mikro iktisat, tüketim teorisi, (fayda fonksiyonu, tüketici optimizasyonu, talep fonksiyonu) üretim teorisi, (üretim fonksiyonu, üretim fonksiyonu ve iletmenin davranışı, maliyet fonksiyonu, arz fonksiyonu).
0101303 MAKRO İKTİSAT 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 6
Makro teorisine giriş, makro iktisadın temel kavramları, tarihsel süreç içerisinde makro iktisadın aşamaları, milli gelir muhasebesi, ekonominin üretim kapasitesi ve denge üretim seviyesi, milli gelir düzeyinin kısa ve uzun dönem dengesi. Klasik teori üretim fonksiyonları, firmalar, hane halkları, işgücü piyasası mal piyasası, sermaye piyasası, paranın Miktar Teorisi, Say Yasası, Walras modeli, Klasik teoride genel denge, Keynes teorisi, “Genel Denge” ve yorumları, efektif talep, tüketim talebi, yatırım talebi, devlet kesimi, dış dünya gelir-harcama modeli, çoğaltan ve hızlandıran para ve tahvil piyasaları, LM eğrisi, sermaye piyasası IS eğrisi, IS/LM modeli, Keynesyen genel denge, Keynesyen ve Klasik modelde politika uygulamaları mali politika. Klasik ve Keynesyen modelde uygulama ve sonuçları, para politikası.
0101305 İSTATİSTİK 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
Temel kavramlar, verilerin düzenlenmesi, merkezi eğilim ve dağılım ölçüleri, indeksler. Olasılık, rassal değişkenler, bazı önemli dağılımlar, birlikte dağılımlar.
0101307 SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ Ulusal Kredi = 3, AKTS = 4
Siyaset Bilimi içinde yer alan temel kavramlar incelenmektedir. İktidar ve siyasal iktidar kavramları üzerinde önemle durulmaktadır. Devlet kavramı analiz edilmektedir. Çeşitli ideolojilerin devlet hakkındaki görüşlerine yer verilmektedir. Demokrasi kavramı ve demokrasi pratikleri anlatılmaktadır. Siyasal partiler, kamuoyu, baskı grupları ve sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin gelişimi açısından önemine değinilmektedir.
0101309 BORÇLAR HUKUKU(Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Bu derste özel hukuk bağlamında borçlar hukuku genel hükümleri anlaşılıp analitik düşünme geliştirilmeye çalışılacaktır.
0101311 Mesleki Yabancı Dil 1 (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Bu derste öğrenciler branşlarıyla ilgili konularda okuma parçaları çalışırlar. Özel olarak düzenlenmiş bu okuma parçalarında kendi alanlarıyla bağlantılı birçok yeni kelime öğrenirler ve ileride meslekleriyle ilgili yazılmış yayınları kolaylıkla takip ederler.


0101313 Matematiksel İktisat (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Matematiksel iktisadın tanımı ve kapsamı. Statik analiz, Türev ve türevin kuralları, türevin iktisatta kullanımına örnekler. Sınırlı optimizasyon: Tüketici ve üretici dengelerinin matematiksel analizi. Piyasa yapısı ve kâr maksimizasyonu. Homojen fonksiyonlar. Cobb-Douglas ve CES üretim fonksiyonları, Dinamik analiz, Ekonomik dinamikler ve integral, Domar büyüme modeli. Diferansiyel denklemler yoluyla sürekli zaman analizi: Piyasa fiyatının dinamikleri, Solow büyüme modeli, fiyat beklentilerini içeren bir piyasa modeli, enflasyon ve işsizlik arasındaki etkileşim. Fark denklemleri yardımıyla kesikli zaman analizi: Dengenin dinamik istikrarı, örümcek ağı modeli. Eşanlı fark denklemleri ve diferansiyel denklemler: Dinamik sistemlerin ortaya çıkış şekilleri, eşanlı dinamiklerin çözümü, dinamik girdi-çıktı, enflasyon-işsizlik modelleri.
0101315 Uluslararası İktisadi Kuruluşlar (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Küreselleşen Dünya Ekonomisi ve Uluslararası Kuruluşlar, Sanayileşmiş Batılı Ülkeler Arasında Ekonomik İşbirliği Kuruluşları, Avrupa Birliği Kurumları, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası Grubu, Amerika Kıtasında Ekonomik Birleşmeye Yönelik Kuruluşlar, Afrika Kıtasında Ekonomik Birleşmeye Yönelik Kuruluşlar, Asya-Pasifik Bölgesinde Kuruluşlar, İslam Ülkeleri Arasında İşbirliği Kuruluşları.
0101317 Envanter Bilanço (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Konu ile ilgili temel kavramlar, Dönem Varlıkları envanter ve değerlemesi duran varlıkların envanter ve değerlemesi, kısa ve uzun yabancı kaynakların envanter ve değerlemesi, öz kaynakların envanter ve değerlemesi, gelir tablosunun hesaplarının envanter ve değerlemesi, maliyet hesaplarının envanter ve değerlemesi ve uygulamalar.
0101319 Türk Bankacılık Sistemi (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Finansal Sistem: Uluslararası Finans Sistemi ve Türkiye, Banka ve Bankacılık Kavram Ve Sistemleri, Türk Bankacılığının Dünü-Bugünü- ve AB Bankacılığı İle Karşılaştırılması, AB Katılım Sürecinde Türk Bankacılık Sektörü, Türk Bankacılık Sektörünün Yapısal Analizi, Bankaların Sayısındaki Gelişmeler, Türkiye AB İlişkilerinde Bankacılık Sektörü Türk Ekonomisindeki İstikrarsızlığın Bankacılık Sektörüne Etkileri




4.DÖNEM
0101401 MİKRO İKTİSAT 2 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 6
Tam rekabet piyasasında denge, (piyasa kuvvetleri, mal piyasasında denge, faktör piyasasında denge, piyasa dengesinin özellikleri) tam rekabet piyasasında devlet müdahalesi, (dolaylı ve dolaysız müdahale, çeşitli müdahale uygulamaları) aksak rekabet piyasasında denge, (tek ve çift yanlı aksak rekabet piyasaları).
0101403 MAKRO İKTİSAT 2 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 6
İşsizlik ve istihdam, işsizlik türleri, enflasyon nedenleri ve sonuçları ve hızını belirleyen unsurlar. Açık ekonomilerde denge ve politikalar, ödemeler bilançosu dengesi, büyüme ve kalkınma, yeni makro iktisat reel denge etkisi. Klasik ve Keynesyen teorilerinin eleştirisi, portföy seçim teorisi, Parasalcılar: teorik temelleri veya Keynesyen Teorinin evrimi ve modelinin temelleri, yeni keynesyen Teorinin evrimi ve modelinin temelleri, yeni Keynesyen modelinin politika çıkarımları, iş çevirmeleri teorileri, reel çevirmenleri (RBC) modelleri ve sonuçları.
0101407 İSTATİSTİK 2 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
Birlikte dağılımlar t, F ki-kare dağılımları, istatistiksel tahmin yöntemleri. Hipotez testleri, parametrik olmayan istatistik teknikleri
0101408 KAMU MALİYESİ Ulusal Kredi = 3, AKTS = 4

Kamu Giderleri: Sınıflandırılması, Artış Nedenleri, Devlet Borçları, Bütçe, Bütçeleme İlkeleri, Kamu Gelirleri, Kamu Maliyesinin Konusu Ve Kapsamı, Klasik Anlayışta Maliye Politikası, Modern Anlayışta Maliye Politikası.


0101410 Ticaret Hukuku (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Ticari işletme hukuku: Ticari işletme, tacir ve tacir sıfatının sonuçları, ticaret Unvanı ve diğer ticari adlar, ticaret sicili, haksız rekabet, ticari defterler, cari hesap ve tacir yardımcıları. Şirketler hukuku: Şirket kavramı ve adi şirketler, kollektif, komandit, anonim ve limited şirketler, Kıymetli evrakın tanımı, özellikleri ve tasnifi. Kıymetli evrak teorileri. Nama, emre ve hamile yazılı kıymetli evrakın genel özellikleri. Kıymetli evrakın ziyai ve iptali. Kambiyo senetleri: Poliçe, bono, çek. Emtia senetleri. Hisse senetleri. Tahviller ve diğer menkul kıymetler.
0101413 Mesleki Yabancı Dil 2 (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Bu derste öğrenciler branşlarıyla ilgili konularda okuma parçaları çalışırlar. Özel olarak düzenlenmiş bu okuma parçalarında kendi alanlarıyla bağlantılı birçok yeni kelime öğrenirler ve ileride meslekleriyle ilgili yazılmış yayınları kolaylıkla takip ederler.
0101414 İşaret Dili (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Türk işaret dili bilgisi kavramı, eğitim işaretleri, işaret dili karşılıklı konuşma pratiği.


0101417 Çalışma Ekonomisi (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Çalışma ekonomisi ile ilgili temel kavramlar, emek piyasası tanım ve özellikleri, kısa ve uzun dönem emek arzı, emek arzını etkileyen faktörler, emek talebi, kısa ve uzun dönem emek talebi, emek talebi elastikiyeti, emek piyasasında ücret farklılıkları, ücret teorileri, ücret politika uygulamaları.
0101419 Medeni Hukuk (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Hukukun kaynakları, kamu ve özel hukuk ayrımı, egemenlik, yasama, yürütme, yargı.
0101421 Çevre Ekonomisi (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Çevre ve çevre bilimi, doğal kaynak çeşitleri, dünyada ve Türkiye’de bulunan doğal kaynak görünümü, yenilenebilir enerji kaynakları, çevresel göstergeler, sürdürülebilir kalkınma, çevre koruma mevzuatı.
0101423 Bilgisayarlı Muhasebe (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Ticari paket programları üzerinde muhasebe kayıtları, Geçici ve kesin mizan düzenlenmesi, Bilanço ve gelir tablosu düzenlemelerine ilişkin konular, bunun yanı sıra günün şartlarına ve yeni gelişmelere uygun bilgi ve belge içerikli işlemlerin ya da programların öğretilmesi.

5.DÖNEM
0101501 ULUSLARARASI İKTİSAT 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 6
Merkantilizm, Mutlak Üstünlükler Teorisi, Karşılaştırmalı Üstünlükler Teorisi, Karşılıklı Talep Kanunu, Teklif Eğrileri, Fırsat Maliyeti, Dönüşüm ve Kayıtsızlık Eğrileriyle Analiz, Faktör Donatımı Kuramı, Leontief Paradoksu, Teknolojik Açık, Ürün Devreleri, Tercihlerin Benzerliği Yaklaşımları, Endüstri İçi Ticaret, Tekelci Rekabete Dayalı Dış Ticaret Kuramları, Dinamik Dış Ticaret Kuramları, Ticaret Hadleri, Singer-Prebish Tezi, Koruyucu Dış Ticaret Politikası Savunuları
0101503 EKONOMETRİ 1 Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
Ekonometrinin tanımı, kapsamı ve bölümleri.Basit Doğrusal Regresyon Modeli, Anakütle regresyon fonksiyonu kavramı, Örnek regresyon fonksiyonu kavramı, Regresyon modellerinin fonksiyonel kalıpları.Ekonometrik çözümlemede kullanılan verilerin niteliği ve kaynakları, Basit doğrusal regresyon modelinin varsayımları, Regresyon-nedensellik, Regresyon-korelasyon, Regresyon ve varyans çözümlemesi.En Küçük Kareler tahmin edicilerinin türetilmesi ve özellikleri, Tahminlerin anlamlılığının istatistiksel bakımdan sınanması, Çoklu Regresyon Modeli, Kısmi Regresyon Modeli
0101506 İKTİSAT TARİHİ Ulusal Kredi = 3, AKTS = 5
İktisat tarihin doğuşu ve konusu, ziraat inkılâbı ve sonuçları, ilkçağ ekonomileri, Roma imparatorluğu. Avrupa Medeniyeti’nin coğrafi ve sosyal çevresi, erken ortaçağ, ileri ortaçağ, geç ortaçağ, modern çağın başlarında Avrupa ekonomisi, ekonomik güç dengesinin değişmesi. Sanayi inkılâbı, on dokuzuncu yüzyılda ekonomik değişmeler, on dokuzuncu yüzyılda sanayileşmenin yayılması, yirminci yüzyılda dünya ekonomisi: yapısal değişmeler, yirminci yüzyılda dünya ekonomisi: savaşlar ve ekonomi performans.
0101508 PARA TEORİSİ Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 5
Para Teorisi Ve Kaynakları, Tarihsel Süreçte Paranın Kullanım Alanı Bulması. Para Çeşitleri, Paranın Fonksiyonları, Para Arz Ve Talebi, Faiz Ve Para Piyasaları, Para Teorileri, Klasik Analizde Para, Klasikler Öncesi Para Yaklaşımları: Klasiklerin Parasal Analizi, Neo – Klasik Parasal Analiz, Fisher'in Miktar Teorisi, Cambridge Okulu'nun Para Arzı Ve Para Talebi Analizi, Chicago Okulu Analizi.
0101509 İş Hayatı İçin İngilizce I (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Öğrencilerin İngilizce olarak özgeçmişlerini hazırlamak, İngilizce iş ilanlarını okuyup başvurmak, İngilizce iş görüşmeleri yapabilmek.
0101511 Az Gelişmişlik İktisadi (Seçmeli ) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Gelişme kavramı, Gelişme ve azgelişmişlik, Gelişme teorileri, Gelişme stratejileri, Gelişme politikaları, Gelişme ideolojileri, Yeni paradigma araştırmaları.


0101513 Kriz Ekonomisi (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3

Krizin Tanımlanması; Ekonomik Sistemlerde Kriz, Kapitalizm Açısından Bunalımın Göstergeleri; Bilgi Toplumu, Sanayi Ötesi Toplumun Yeni oluşumu; Dünyanın Globalleşme Sonucu Geldiği Nokta ve Kriz; İlkel Toplumlardan Merkantilizme Kadar olan Bunalımlar; Sanayi Toplumun İlk Kriz Deneyimi, 1929 Ekonomik Bunalımı; ABD’de Görülen ve Avrupa’ya Sıçrayan Krizin Etkileri ve Türkiye’ye Etkisi; Uzak Doğu Asya Krizin Değerlendirilmesi; Rusya Krizi; 2008 Dünya Krizi ve Ülkemizde Yaşanan Ekonomik Bunalımların İrdelenmesi.


0101514 Akademik Analiz Ve Yorum Teknikleri (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Bilginin tanımı, bilgiye ulaşabilme, yararlanma, bilim üretme, veri toplama, verileri analiz etme, raporlama ve bu alanda çağdaş teknikler.
0101517 Tarım Ekonomisi (Seçmeli ) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Tarım sektöründe arz ve talep eğrilerinin nitelikleri ve fiyat oluşumu. Tarım ürünleri fiyatlarında belirsizlik sorunu, değişik türden Tarım işletmelerinin davranış biçimleri. Türk tarımında işletme büyüklükleri, dağılımları, emek ve toprak verimlilikleri, Türkiye’deki Tarım sektörünün özellikleri ve sorunları.
0101519 Kayıt Dışı Ekonomi (Seçmeli ) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Kayıt dışı ekonomi kavramı, kayıt dışı ekonominin sebepleri, hacmini ölçmeye yönelik geliştirilmiş yöntemler ve ekonomi üzerindeki etkileri, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alma, kayıt dışı ekonominin gelir dağılımına etkileri, kayıt dışı faaliyetlerin yoğunlaştığı alanlar, kayıtdışı ekonomi, kayıt dışı ekonominin yarattığı haksız rekabet, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’deki kapa para ile ilgili örgütler ve mevzuatlar konuları incelenmektedir.
0101521 İnsan Hakları (Seçmeli ) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Bu dersin konusu, uluslararası belgelerde düzenlenen insan haklarının yine uluslararası organlar aracılığıyla yorumlanıp uygulanmak suretiyle korunmalarıdır. İnsan Hakları Hukuku'nun temel tartışma konuları ve yöntemleri incelenecektir. Bu bağlamda, öncelikle ‘hakların ihlali' kavramına ilişkin kuramsal yaklaşımlar ele alınacaktır.
0101523 Sağlık Ekonomisi (Seçmeli) Ulusal Kredi = 2, AKTS = 3
Sağlık ve ekonomi ilişkisi, sağlık hizmetleri piyasasının mikro ve makro temellere dayandırılarak açıklanması, sağlık hizmetleri piyasası ve piyasa başarısızlıkları sağlık harcamaları, sağlık göstergeleri.

0101525 Ceza Hukuku (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Ceza hukuku kavramı, görevi, niteliği, temel kavramları, tarihsel gelişimi, kaynakları, yorumu, kişi yönünden ve ülke açısından uygulanması, ülkesellik, kişisellik ve güvenlik sistemleri, devletler arasında geri verme gibi hususlar incelenmektedir. Bunun yanı sıra suç genel teorisi kapsamında suçun, tipe uygun eylem, hukuka aykırılık ve kusurluluk unsurları, suçu etkileyen nedenler, teşebbüs, suçların içtimai, iştirak, tekerrür, cezalar ve türleri, güvenlik önlemleri, şartla salıverme, erteleme, ceza ve infaz ilişkisinin sona ermesi gibi kavramlar ele alınmaktadır.

6.DÖNEM
0101601 ULUSLARARASI İKTİSAT 2 Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 6
Koruyucu Dış Ticaret Politikası Araçları, Gümrükler, Kotalar ve Sübvansiyonların Ekonomik Etkileri, Tarife Dışı Koruyucu Dış Ticaret Politikası Araçları, Bağlı Ticaret. Ödemeler Bilançosu, Ödemeler Bilançosunun Denkleşme Mekanizmaları: Klasik, Neo-klasik, Keynesyen ve Monetarist Yaklaşımlar, Sabit ve Esnek Kur Sistemleri, Döviz Kurlarındaki Değişmeyi Açıklayan Kuramlar.
0101603 EKONOMETRİ 2 Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 5
Klasik doğrusal regresyon modelindeki temel varsayımlardan sapmalar, çoklu doğrusal bağlantı sorunu, çoklu doğrusal bağlantı sapması ile ilgili testler ve kriterler, çoklu doğrusal bağlantı sorununa çözüm yöntemleri. Otokorelasyonun saptanması ile ilgili testler, yüksek dereceden otokorelasyon, otokorelasyon durumda kullanılan tahmin yöntemleri, değişen varyans, değişen varyansın saptanması ile ilgili testler, genelleştirilmiş EKKY.Spesifikasyon hataları, model seçme kriterlerinin ve modelin matematiksel formülasyonunun seçimi, yapay (kukla) değişkenler
0101604 PARA POLİTİKASI Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 5
Klasik, Keynesyen ve Parasalcı, Yeni Klasik, Yeni Keynesyen, Avusturya Ekolü, Pos Keynesyen iktisadi yaklaşımların para politikasına ilişkin teorik çerçeve incelenecektir. Enflasyonu açıklamaya yönelik politikalar, aktif ve pasif para politikaları incelenecektir.
0101607 İKTİSADİ DÜŞÜNCE TARİHİ Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 5
İktisadi düşünce tarihinin tanımı, kapsamı, yöntemi ve diğer bilim dalları ile ilişkisi. Merkantilizm. Fizyokrasi. Klasik iktisadi düşünce. Klasik iktisadi düşünceye tepkiler: Tarihçi okul, kurumsalcı akım, himayeci görüş, sosyalist iktisadi düşünce. Neoklasik iktisadi düşünce. Çağdaş iktisadi düşünce akımları: Keynezyen görüş, parasalcı görüş, yeni düşünce akımları.
0101609 İş Hayatı İçin İngilizce 2 (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Mesleki konularda İngilizce raporlar hazırlayarak ilgili topluluklara sunmak, tasarladıkları ürünlerle ilgili pazar araştırmaları yapmak, tasarılarını İngilizce yazılı ve sözlü olarak ifade etmek.
0101611 Pazarlama (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Temel pazarlama kavramları; pazarlamanın konusu ve yönetimi; pazarlama planlaması ve araştırması; tüketici ve endüstriyel pazarlar ile tüketici davranışları; pazar analizi, pazar bölümleme, hedef pazar seçimi; pazarlama kanalları ve dağıtım faaliyetleri ve tutundurma kararları.
0101613 Türkiye de Sanayileşme Politikası (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Türkiye de Sanayileşme Politikası, Cumhuriyetten Günümüze Sanayileşme Süreci, Dönemler İtibariyle Sanayileşme Gelişim Evrimi, İthal İkameci Sanayileşme, İhracata Dayalı Sanayileşme, Sanayileşme Sürecinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
0101615 Devlet Borçları (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Devletin Borçlanma Nedenleri; Devlet Borçlarının Sınıflaması: İç Borç-Dış Borç, Süreleri yönünden devlet borçları, Zorlayışlı-isteğe bağlı borçlar; Borçlanmada Teknik Sorunlar; Borçlanmada Çıkar Sorunları: Ana çıkar (Faiz), Borçlanmanın yan çıkarları; Borçlanmada Garanti Sorunları; Borç Yükü: Borç yükü ve gelecek kuşaklar, Bazı borç yükü göstergeleri; Devlet Borçlarının Yönetimi; Olağanüstü Borç Yönetimi İşlemleri: Borçların Azalışı ve Ortadan Kalkması. Borçlanmanın Ekonomik İstikrar Üzerine Etkileri; Borçlanmanın Gelir Dağılımına Etkileri; Borçlanma Ekonomik Büyüme/Kalkınma.
0101617 Menkul Değerler Analizi (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Mali piyasa kavramı, para ve sermaye piyasası tanımı ve karşılaştırılması, para ve sermaye piyasası araçları, sermaye piyasası kurumları ve hukuki yapısı, borsa ve yapısı, temel ve teknik analiz ve uygulamaları. Hisse senedi değerlemesi, tahvil değerlemesi, geleneksel ve modern portföy teorisi. Markowitz ve Sharpe modeli analizi, Camp modeli ve örnek uygulamalar.
0101619 Küreselleşme ve Türkiye (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Küreselleşme olgusu ve çeşitli boyutları, siyasal, sosyal ve ekonomik açıdan ortaya çıkan sonuçları, Türkiye’deki etkileri ve bunlar üzerinde farklı görüş ve tartışmaları içeren bir program.
0101621 Finansal Yönetim (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Finansal yönetim kavramı ve finansal yönetim açısından firma amacı, paranın zaman değeri, kaynak maliyetinin hesaplanması ve firma açısından önemi, kaynak seçiminin firma değeri üzerine etkisi. Sermaye bütçelemesi yöntemleri, sermeye bütçelemesinde enflasyon ve risk açısından yapılabilecek değerlendirmeler, temettü politikası ve firma değeri.
0101623 İdare Hukuku (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
İdare kavramı, idare hukuku ve özellikleri, idare hukukunu etkileyen anayasal ilkeler, idare hukukunun kaynakları, idarenin sorumluluğu, Türkiye’nin idari yapısı.

7.DÖNEM
0101701 TÜRKİYE EKONOMİSİ Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 6
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze kadar uygulanan ekonomi politikaları ekseninde ülkenin ekonomik yapısının tartışılması, ağırlıklı olarak 1980 yılından sonraki ekonomik gelişmeler.Osmanlı imparatorluğundan devralınan ekonomik alt yapı, Cumhuriyetin kuruluş, İzmir İktisat Kongresiyle belirlenen ekonomi politikası: Envanter Dönemi, 1929 Dünya Ekonomik Krizinin Türkiye üzerine etkileri, 1930’da başlayan devlet eliyle sanayileşme dönemi, Dünya Savaşı ve Türkiye.1946 siyasal dönüşümü, çok partili ortam ve ekonomi politikasının üzerine etkileri,
0101703 MALİYE POLİTİKASI Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 6
Maliye Teorisi ve Politikasının Tanımı / İktisadi Düşünce Akımlarında Devletin Ekonomiye Müdahale Nedenleri / Devlet Müdahalesinin Ekonomik İşlevleri / Maliye Politikasının Araçları, İşlevi / Ekonomik, Konjonktürel ve Uzun Dönem Dalgalanmalar / Klasik Maliye Politikasının Zaman İçindeki Değişimi ve Çağdaş Maliye Politikası / Maliye Politikasının Etkinliğine İlişkin Tartışmalar / Türkiye'de Özellikle 1980'den Sonra İktisat Politikaları İçinde Maliye Politikasının İrdelenmesi. 
0101705 KALKINMA İKTİSADI Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 6
Tarım ve ekonomik Kalkınma, dengeli ve dengesiz büyüme stratejileri.Dışsal ekonomiler ve azgelişmiş ülkeler, azgelişmiş ülkelerde dış ticaretin yapısı ve Kalkınma.Sanayileşme ve dış ticaret politikaları, yeni sanayileşen ülkelerde ve Türkiye’de sanayileşme, teknolojik gelişme ve ihracat
0101709 Uygulamalı Ekonometri 1 (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Ekonometrik teorilerle ekonomik teoriler arasındaki bağlantıların kullanılarak tahminler yapılması amaçlanmaktadır. Öğrencilerden, Makroekonomik Değişkenlerin Hareketleri ve Ekonometrik Zaman Serilerin Analiz Edilmesinde Kullanılan Ekonometrik Teorilerin ve Tekniklerin Tanıtımı ve Kullanımının anlaşılması beklenmektedir
0101711 Güncel Ekonomik Sorunlar (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Dünyadaki ve özellikle Türkiye’deki güncel ekonomik sorunlar bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. Küreselleşme, süreci ve küresel dünyanın makro ve mikro düzeydeki sorunları, ülkelerin ekonomik ve sosyal sorunları, ekonomik entegrasyonun önemi, finansal ve mali piyasalarda karşılaşılan krizler, Türkiye’nin bağlı olduğu ekonomik entegrasyon hareketleri, Türkiye ekonomisinde karşılaşılan ekonomik sorunlar ve bu sorunların nedenleri, çözümleri.
0101713 Bölgesel İktisat (Seçmeli ) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Bu ders bölgesel ekonomik gelişme ve kalkınma teorileri ile kentsel ve bölgesel iktisat alanındaki temel konuları içermektedir. Ekonomik faaliyetlerin mekansal dağılım nedenleri, işletmelerin kuruluş yerini etkileyen etkenler, kaynakların bölgeler arası hareketliliği, mekansal ekonomiyi etkileyen vergi politikaları ve diğer etmenler, piyasaların mekansal boyutu, kalkınma kutupları, ekonomik taban teorileri, yığılma ekonomileri, öğrenen bölgeler, bölgeler arası sosyal ve ekonomik gelişmişlik farkları ve bu farkları gidermeye yönelik politikalar bu derste işlenecek temel konulardır.
0101714 İş Hukuku (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
İş Hukukunun konusu, bölümleri, özellikleri; iş hukukunun ortaya çıkışı ve gelişimi; iş hukukunun kaynakları; iş hukukunun temel kavramları; İş Kanunun çalışanlar ve yer açısından uygulama alanı; iş sözleşmesinin yapılması, iş sözleşmesinin türleri, iş sözleşmesinin tarafları; çalışma ve dinlenme süreleri; iş sözleşmesinin sona ermesi; iş güvencesi; iş sözleşmesinin sona ermesinin hukuki sonuçları; sendikalar, toplu iş sözleşmesi; grev ve lokavt. Sosyal güvenliğin tarihi gelişimi, sosyal güvenlik kavramı, sosyal sigortaların finansmanı, sigortalı sayılanlar ve sigorta kolları.
0101715 Uluslararası Para Sistemleri (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Altın-para rejimi, Bretton-Woods Sistemi, IMF, Bretton Sisteminin Çöküşü.Günümüzde Uygulanan Para Sistemleri, Avrupa Para Birliği Döviz Piyasaları, Kur Değişmelerini Açıklayan Teoriler.Geleceğe Yönelik Döviz Piyasaları. Euro-dolar, Euro-tahvil piyasaları, Uluslararası Özel Mali Sermaye Akımları, Uluslararası Resmi Krediler.Geçmişten Günümüze Türkiye’nin Kambiyo Rejimi.

0101717 Toplam Kalite Yönetimi (Seçmeli ) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
TKY modeli, Stratejik kalite planlaması, Müşterinin sesi, Pazarın sesi, Süreç geliştirme, Herkesin katılımı, Liderlik, Ürün ve süreç tasarımında kalite, Tedarikci yönetimi, Kalite geliştirme araçları.
0101718 Girişimcilik ve Kariyer (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Girişimcilik ile ilgili temel kavramlar, girişimciliğin doğası, önemi ve temel fonksiyonları, girişimcilikte yaratıcılık ve yenilik, kariyer planlaması, kariyer yaklaşımları, kariyer seçimini etkileyen faktörler, kariyer planlaması uygulamaları.
0101719 Döviz Kuru ve Uluslararası Finans (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Uluslararası finansal yönetimin çevresi, uluslararası para sistemleri, uluslararası finansal piyasalar, döviz kurunun belirlenmesi, ödemeler dengesi ve uluslararası ekonomik bağlantılar, döviz kuru riski yönetimi, çok uluslu işletmeler ve finansal yönetim, çok uluslu firmalarda işletme sermayesi yönetimi ve sermaye bütçelemesi, politik riskin ölçülmesi ve yönetimi, uluslararası portföy yatırımları.

0101721 Yeni Ekonomi ve E-Ticaret (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3

Ticaretin her alanında ve iş dünyasında insanları etkileyen ve değişmeye gelişmeye zorlayan gelişmeler şirketlerdeki yönetim stratejilerinden, işlem süreçlerine, çalışanların performanslarından günlük hayatlarına kadar her şeyi etkilemektedir. Şirketlerin uyum sağlamak zorunda oldukları bu gelişmeler “Bilgi Ekonomisi”, “Network Ekonomisi” “Dijital Ekonomi” gibi isimlere sahiptir. Bu ders ile bu yeni kavramlar ve modeller anlatılacaktır.



01011723 İcra-İflas Hukuku (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
İcra iflas hukukuna giriş, icra teşkilatı, genel haciz yolu, ilamlı ve ilamsız icra, haciz, ödeme emri ve itiraz yolları, istihkak davaları.

8.DÖNEM
0101801 BÜYÜME TEORİLERİ Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 6
Ekonomik büyümenin tanımı ve ölçülmesi, büyümenin başlıca kaynaklarının çeşitli teorilere göre analizi, teknolojik gelişme-büyüme ilişkisinin, teknolojinin doğuşu ve yayılması sürecinde incelenme yolları.
0101805 VERGİ HUKUKU VE TÜRK VERGİ SİSTEMİ Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 6
Vergi hukukuna ilişkin genel bilgiler, vergi hukukunun hukuk sistemi içindeki yeri ve önemi, Vergi sistemleri ve çeşitleri ve Türkiye vergi sisteminin tarihsel gelişimi, gelir üzerinden alınan vergiler, gelir ve kurumlar vergisi, katma değer vergisi, bu vergilerin Türkiye vergi sistemi içindeki yeri, önemi ve uygulama biçimi, mükelleflik, vergi kolaylıkları, tarhı tahakkukları ve ödenmesi, servet üzerinden alınan vergiler ve bu vergilerin uygulama biçimleri.
0101807 İKTİSAT POLİTİKASI Ulusal Kredisi = 3, AKTS = 6
Makro ekonomik sorunlar ve değişkenler ulusal gelir teorisi, toplam arz, talep, tüketim ve yatırım, çoğaltan prensibi, modern tüketim teorileri, mali sistem, mali aracılar para arzı ve talebi, para ve ekonomik faaliyete, basit Keynesyen makro analiz, makro analiz. IS-LM modeli, Keynesyen ve Neoklasik yaklaşımlar. Neo-Klasik ve Keynesyen işsizlik kavramları. Enflasyonun tanımı ve ölçüm sorunları
0101809 Uygulamalı Ekonometri 2 (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Bilgisayar programları destekli uygulamalar yapılması.
0101811 DÜNYA EKONOMİSİ (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Dünya Ekonomisi kavramı, “Uzun onaltıncı yüzyıl” ve uzun mesafe ticareti.Yapıların dönüşümü sanayileşmeye doğru, Sanayi Devrimi ve Dünya ekonomisinin yeni niteliği.İkinci Sanayi devrimi, teknolojinin vazgeçilemez iki savaş arası, 1950-1970: Altın çağ, altın çağ sona eriyor, Krize açıklamalar. Dünya Ekonomisinin Yeniden Yapılanması, Post-Fordizm tartışmaları, Piyasanın yeniden icadı.
0101813 Türkiye’de Dış Ticaret Politikası (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Türkiye ve Dünya Ekonomisi bağlamında uygulanan ekonomik politikalarının değerlendirilmesi, dünya ekonomisi içinde Türkiye’nin yerinin belirlenmesi, dış ticaret ve sermaye hareketlerindeki gelişmeler ve Türkiye'nin dış ticaret stratejisi.
0101815 Halkla İlişkiler (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Halkla İlişkilerin Tanımı ve Halkla İlişkiler Karması; Halkla İlişkilerin Tarihsel Gelişimi; Halkla İlişkilerde Meslekleşme ve Temel İlkeler; Halkla İlişkiler Faaliyetlerinin Organizasyonu; Kurum İçi Halkla İlişkiler; Halkla İlişkilerde Araştırma; Halkla İlişkilerde Kampanya Planlaması; Halkla İlişkilerde Uygulama; Halkla İlişkilerde Değerleme; Halkla İlişkilerde kullanılan İletişim Araçları ve Medya İlişkileri; Örnek Olaylar ve Çözüm Yolları.

0101817 Yatırım Projeleri (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Yatırım ve Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri,Yatırım Projelerinin Hazırlanması ve Gelişim Süreci, Pazar Analizi, Teknik Analiz, Finansal Analiz,Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi: Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesinde Statik ve Dinamik Yöntemler, Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesinde Risk Analizi: Riskli Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesinde Kullanılan Yöntemler, Enflasyonist Koşullarda Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi: Nominal Net Nakit Akımlarının Nominal İndirgeme Oranıyla İndirgenmesi ve Reel Net Nakit Akımlarının Reel İndirgeme Oranıyla İndirgenmesi,Yatırım Projelerinin Makro Boyutta Değerlendirilmesi, Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesinde Teşvik Unsuru.
0101819 AB Ekonomisi ve Türkiye (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Avrupa Kömür Çelik Topluluğu’nun (AKÇT) kuruluş gerekçesi, Roma (AET) ve EUROATOM Antlaşmaları, AET ve AB’nin genişleme süreci, AB’nin yasal organları ve çalışma şekilleri, EURO tarihçesi ve Avrupa Merkez Bankası’nın oluşumu ve izlediği para politikaları, Türkiye’nin AET ve AB serüveni; Ankara Anlaşması, Katma Protokol ve Gümrük Birliği, GB sonrasındaki gelişmeler, yapılması gereken ekonomik reformlar, AB-Türkiye ilişkileri, son siyasi ve ekonomik ilişkiler ve genel değerlendirmeler.

0101823 Girişimcilik ve Kobi Yönetimi (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
Girişimciliğin tanımı ve önemi, girişimcilerin özelliklerini, girişimciliği teşvik eden ekonomik ve sosyal faktörleri, Kadın girişimcileri, Yeni Girişimcilik alanları, Bilgi teknolojileri ve girişimcilik, KOBİ’lerin genel karakteristiklerini, küçük İşletmeleri bekleyen fırsatlar ve operasyonel sorunlar, KOBİ’lerdeki ilişkilerin doğası ve ekonomiye katkıları, aile sahipli küçük işletmelerin karakteristikleri ve aile sahipli firmalara özgü sorunlar, kurumsallaşma.
0101825 İslam Ekonomisi (Seçmeli) Ulusal Kredisi = 2, AKTS = 3
İslam ekonomisi nedir ?, İslam ekonomisinin meşguliyet alanları, İslami bankacılık, İslam ekonomisinde işçi-işveren münasebeti, İslam ortak pazarı, dış borçlar, az gelişmişlik, israf, enflasyon ve İslam ekonomisi, islam ekonomisinde zekatın yeri ve önemi.


Sayfa |


Yüklə 35,1 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə