Evlendirme iŞlemleri İÇİn gerekli belgeler sağlik raporlari



Yüklə 11,62 Kb.
tarix26.10.2017
ölçüsü11,62 Kb.
#6742


EVLENDİRME İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

SAĞLIK RAPORLARI :Aile hekimliklerinden,devlet hastanelerinden veya özel hastanelerden alınabilir.Sağlık raporları evlendirme işlemlerine mahsus resimli ,tarihli ve doktor onaylı olmalıdır.

65 yaş ve üstü müracaat edecek kişi veya kişilerin sağlık raporu dışında Van eğitim ve araştırma hastanesinden SAĞLIK KURULU RAPORU(Heyet Raporu ) Alması gerekmektedir.


EVLENME EHLİYET BELGESİ : Çiftler kimlikleri ile birlikte herhangi bir nüfus müdürlüğüne birlikte müracaat ederek alabilirler.(On yedi yaşını tamamlamış ancak on sekiz yaşını doldurmamış olan bireyin Evlenme ehliyet belgesi alabilmesi için babasının veya varsa vasisinin birlikte nüfus müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir.)
FOTOĞRAFLAR :Son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir. Altı adet fotoğraf evlendirme işlemleri için hazırlanacak olan evraklar ve evlendirme işlemlerinin tamamı içindir.(Çoğaltılmış veya fotokopi edilmiş fotoğraflar kabul edilmeyecektir.Üniforma ile çekilen resimler işleme alınmayacaktır.)
KİMLİKLER :Müracaat resimli nüfus cüzdanı ile yapılır( Birer adet kimlik fotokopisi olmalıdır.).kimlik dışında herhangi bir tanıtıcı belge ile evlendirme müracaatı kabul edilmemektedir.(Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgeleri hariç)

NİKAH ŞAHİTLERİ : Nikah esnasında 18 yaşını tamamlamış yanında nüfus cüzdanı bulunan en az iki şahit gerekmektedir. (Çiftin annesi babası kardeşleri şahitlik yapabilir.)

ÖNEMLİ NOTLAR
EVLENDİRMELERDE YERLEŞİM YERLERİ - Belediyemiz evlendirme dairesinde evlendirme işlemlerinin yapabilmesi için ; çiftlerden en az birinin EVLENME EHLİYET BELGESİNDEKİ adresler esas alınarak ipekyolu ilçesi sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekmektedir.
EVLİLİK YAŞI :-18 yaşını tamamlamış çiftler kendi rızası ile evlenebilirler.17 yaşını tamamlayan kişi anne babasının rızası ile evlenebilir.nikah saatinde anne babanın kimlikleri ile birlikte evlendirme dairesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.Anne baba Evlendirme dairesine gelemeyecek durumda iseler ,noterden MUVAFAKATNAME göndermeleri durumunda da evlendirme işlemleri yapılabilmektedir

Anne babadan biri vefat etmiş ise sağ olanın rızası yeterli olmaktadır. Anne babanın ikisi de vefat etmiş ise mahkemeden alınmış olan vasi tayini gözetilerek vasi izniyle aynı işlemler esas alınarak evlendirme işlemi yapılır.Kişi 16 Yaşını tamamlamış ise ancak mahkeme kararı ile evlenebilir.


DUL VEYA BOŞANMIŞ OLAN KADINLARIN YENİDEN EVLENMESİ :-Boşanmış veya dul kadınların yeniden evlenebilmesi için resmi boşanma veya dul kalma tarihleri esas alınarak 300 günlük sürenin (İddet Müddeti) dolmuş olması gerekmektedir.Kadın, mahkeme kararı ile 300 günlük bekleme süresini kaldırmış ise mahkeme kararı ile de bu süreye bakılmaksızın evlendirme işlemi yapabilir.
.../...
HEYET RAPORU GEREKTİREN EVLENDİRMELER :-Akli melayikeleri yerinde olmayan kişilerin EVLENMESİNDE SAKINCA YOKTUR ibareli Heyet raporu (Sağlık kurulu raporu )alması gerekmektedir.Duyma veya konuşma engeli bulunan kişilerin evlendirme işlemleri , Evlendirme dairemizce ihtiyaç duyulduğu taktirde işaret dillerinden anlayan birinin yardımı ile ve o kişinin de imzası alınarak evlendirme işlemi yapılır.

65 yaş ve üstü kişilerinde EVLENMESİNDE SAKINCA YOKTUR ibareli heyet raporu (Kurul raporu)alması zorunludur.


KADININ KIZLIK SOYADINI KULLANMASI :-Kadın kızlık soyadını da eşinin soyadı ile birlikte kullanmak istiyor ise evlendirme dairemize evlendirme müracaatı sırasında yazılı olarak bildirmelidirler. (Evlendirme dairemizce gerekli olan dilekçe verilmektedir.)
EVLENME İZİN BELGELERİ :-Çiftler ilçemiz sınırları dışında ikamet ediyorlar ise; bağlı bulundukları belediyeden EVLENME İZİN BELGESİ alarak da belediyemizde evlendirme işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Belediyemiz sınırları içerisinde ikamet eden ancak başka bir ilde veya yetkili başka bir evlendirme dairesinde evlendirme işlemlerini yaptırmak isteyen çiftlerin, evraklarının tam olması koşulu ile belediyemizden EVLENDİRME İZİN BELGESİ alarak evlendirme işlemlerini yapabilirler.Evlenme izin belgesi alınabilmesi için çiftin evraklarını tamamladıktan sonra birlikte müracaat etmesi gerekmektedir.çiftlerden biri veya ikisi gelemeyecek durumda ise noterden vekaletname alarak ta vekil tayin edilen kişiler vasıtası ile müracaat yapabilirler.Ancak vekil aracılığı ile evlendirme işlemi gerçekleştirilemez.
EVRAKLARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ:- Evlendirme iş ve işlemleri için düzenlenen bütün evrakların yasal geçerlilik süresi altı (6) aydır.
BELEDİYEMİZ EVLENDİRME İŞLEMLERİNDE RANDEVU SİSTEMİNİ KALDIRMIŞ OLUP ,ÇİFTLER DİLEDİKLERİ GÜN VE SAATTE KENDİLERİNE ÖNEM ARZ EDEN TARİHLERDE EVLENDİRME İŞLEMLERİNİ YAPABİLMEKTEDİRLER(hafta içi mesai saatleri içerisinde ve yasal bir günlük bekleme süresi hesap edilerek)
YABANCI UYRUKLU EVLENDİRMELER :- Yabancı uyruklu evlendirmelerde aşağıda verilen numaralar aranarak gerekli açıklayıcı bilgiler verilmektedir.
DIŞ NİKAHLAR :- Belediyemiz evlendirme memuru hafta sonları, hafta içi saat 17 den sonra düğün salonlarına,evlere ve benzeri yerlere talep olduğu takdirde dış nikahlara gitmektedir. Ayrıca belediyemizin evlendirme dairesinde mevcut 100 kişilik nikah salonu bulunmaktadır.
Evlendirme dairemiz halen bostaniçi mahallesinde bulunmaktadır.Evlendirme dairemizin merkeze uzaklığı yaklaşık olarak 4 kilometredir.


TÜM ÇİFTLERE SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR YAŞAM DİLERİZ.

MÜRACAAT İÇİN

TLF : (0432) 217 00 98

DAHİL İ : 3031

GSM : 0539 287 37 33
Yüklə 11,62 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə