File: chap05, Chapter 5 True or False



Yüklə 29,35 Kb.
tarix07.11.2018
ölçüsü29,35 Kb.

File: chap05, Chapter 5

True or False


1. Two major categories of typefaces are serif and italics.


Ans: False (serif and sans serif)

2. A point is a measure of the size of type.

Ans: True

3. Leading is the process of adjusting line lengths to produce straight edges on both margins.

Ans: False (justification)

4. Alignment is the position of text relative to the document’s margins.


Ans: True

5. Two coding schemes for digital text are ASCII and Unicode .


Ans: True

6. ASCII text is defined using groups of four 0s and 1s.


Ans: False (seven or eight 0s and 1s)

7. Bitmapped fonts are generally distorted when they are enlarged.


Ans: True

8. True Type fonts use an outline font technology.


Ans: True

9. Jaggies are a common problem when fonts are displayed on monitors as a pattern of pixels.


Ans: True

10. Aliasing is a blending process to overcome the problem of jaggies on display monitors.


Ans: False (anti-aliasing)

11. Unicode is a type of graphics text.


Ans: False (editable text)

12. HTML stands for Hypermedia Link Markers.


Ans: False (HyperText Markup Language)

13. The content items joined through hypertext are referred to as nodes.


Ans: True

14. OCR is software that converts spoken words into ASCII text.


Ans: False (converts scanned text)

15. Speech synthesis software can generate speech sounds that comprise a spoken language.


Ans: True

Fill-in-the-Blank


1. A complete set of characters of a particular typeface, style, and size is traditionally called a ________.


Ans: Font

2. The spacing between all the printed letters is the _____________.


Ans: Tracking

3. Upper and lower refer to a letter’s __________.


Ans: Case

4. Leading refers to the _________________ between lines of text.


Ans: Spacing

5. __________________ fonts use binary code to define each pixel of the letter to be displayed.

Ans: Bitmapped

6. Computer text applications often inaccurately refer to typeface families as: _________.


Ans: Font

7. _______________ is a new 16-bit code standard to accommodate the characters and symbols in foreign languages.


Ans: Unicode

8. ______________________ blends text to the background color to minimize the appearance of jagged outlines of characters on computer displays.


Ans: Anti-aliasing

9. _________________ text allows developers to apply artistic effects to words since they are stored as images.

Ans: Graphics

10. Fonts that are incorporated into the operating system are referred to as:


Ans: Installed fonts

11. _______________ ______________ software captures text from sound patterns of human speech.


Ans: Speech recognition

12. A standard language to display text and other media through a browser is ___________.

Ans: HTML or xHTML

13. ______________ text is easily revised, searched, spell-checked, and reformatted.

Ans: Editable

14. The client software application required to view html documents is called a


Ans: Browser

15. The point of departure in a hypertext link is called a link _______________.


Ans: Anchor


Multiple Choice


1. The process of adjusting spacing between pairs of letters is known as:


A. Tracking

B. Kerning

C. Point size

D. Leading


Ans: B

2. The property of typefaces that defines the line thickness of the letter is called:

A. Leading

B. Case


C. Style

D. Weight


Ans: D

3. Arial, 10pt, bold is an example of a:

A. Font

B. Typeface



C. Style

D. Case
Ans: A


4. Sans serif is a main category of:

A. Script

B. Typeface

C. Case

D. Style
Ans: B


5. The text format developed by Microsoft and based on ASCII code with additional formatting is:

A. PDF

B. RTF


C. HTML

D. TXT
Ans: B


6. Linked text that leads the user from one word or phrase to another is called:

A. Synthesis

B. Link marker

C. HyperText

D. HTML
Ans: C


7. A cross-platform text format that preserves the original formatting is:

A. PDF

B. DOC


C. TXT

D. PSD
Ans: A


8. Which of the following is not a guideline for using text in multimedia applications:

A. Be respectful

B. Be consistent

C. Be brief

D. Be honest


Ans: D

9. Which of the following is not a reason to make text interactive:

A. Use mouse-overs for definitions and comments

B. Solicit user input

C. Use bullets

D. Use hyperlinks


Ans: C

10. The first stage of capturing printed text using OCR is:

A. Proof read for spelling and letter distortions.

B. Convert the letters and words into digital text.

C. Compress the image and save the file.

D. Scan page to produce a picture of the text.


Ans: D

Paragraph Response


1. Identify and explain the two major font technologies for computer text. Give an advantage and disadvantage of each technology.


Ans: The two major technologies are bitmapped and outline fonts. Bitmapped fonts are displayed as a grid of pixels. Each letter is described by a series of bits to define the pixels making up the letter. Bitmapped fonts require large amounts of memory if there is a wide range of color and letter styles. Different bitmaps must be designed for each size of text to use. They have the advantage of giving a developer precise control over the appearance of each character since they can be edited at the pixel level. Outline fonts store a set of instructions to draw the letter rather than a mapping of pixels. Outline fonts take less memory since they are stored as a command and they can be scaled easily without distortion of the letter shape. Outline fonts do not allow a developer to edit the look of the letter at the pixel level so there is limited creativity in the overall design of the character.

2. Identify and explain the four methods of incorporating text into a multimedia application.


Ans: The four methods of adding text to a multimedia application are direct entry, copy and paste, file import, and using optical character recognition. Most authoring applications provide a means to type the desired text into a box or field on the screen. Graphics text can often just be typed on the screen with a graphics text tool. For pre-existing text blocks three other options exist. The developer can copy the text from another digital text file and paste it into the application. The text may also be imported into the authoring application if it exists in a compatible file format. Finally, the text can be scanned from a printed source and converted to a text file using OCR software. The scanned text may have errors so it is best to spell check and proof read any text that is converted from print using OCR.






Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə