Genel kurul toplanti tutanağI



Yüklə 30,81 Kb.
tarix26.03.2018
ölçüsü30,81 Kb.
#34569


GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI
S.S. Yeni Uyum Konut Yapı Kooperatifinin 2013 hesap yılı olağan Genel Kurul toplantısı yapılmak üzere 15/06/2014 tarihinde saat 12:00 da Doğa Koleji Kilyos Yolu Acarlar Sitesi İçi Sarıyer/İSTANBUL adresinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi Sevgi Pulat ve Leman Topaloğlu’nun gözetiminde toplanıldı ve toplantının saat 13.15 başlatılmasına çağrıyı yapan organca (yönetim kurulu) karar verildi.

Genel Kurul toplantısına başlamadan önce yapılan incelemelerde;

a) Genel Kurul toplantısı ile ilgili duyurunun 07/05/2014 tarihli Yenigün Gazetesinde toplantı yer ve gündemi gösterilerek yapıldığı, ortaklara gündemi içeren çağrı mektuplarının; 14/05/2014 tarihinde 141 ortağa Sarıyer PTT Şubesinden taahhütlü olarak gönderildiği, 186 ortağa da 14/05/2014 tarihinde imza karşılığında tebliğ edildiği,
b) Yönetim Kurulunca, 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 26. maddesindeki niteliklere ve Ortaklar Kayıt Defterindeki kayıtlara uygunluğu onaylanarak hazırlanan ve ortakların imzasına sunulan Ortaklar Listesinde kayıtlı 329 (üç yüz yirmi dokuz) ortaktan, 111 (yüz on bir) ortağın asaleten ve 87 (seksen yedi) ortağın vekâleten katılımı ile toplam 198 (yüz doksan sekiz) ortağın toplantıda hazır bulunduğu, toplantının açılması için gerekli çoğunluğun mevcut olduğu anlaşılmıştır.
Toplantıya katılan Bakanlık Temsilcisince genel kurula hitaben bilgi verildi.
GÜNDEM MADDELERİ


  1. Toplantı Yönetim Kurulu Başkanı Vecihe KORKMAZ tarafından açıldı.




  1. Genel Kurulu Divan Heyeti seçimine geçildi. Verilen önerge üzerine divan başkanlığına Mehmet Onur AYTAÇ, Kâtip Üyeliğine Deniz KARACA, Oy Saymanlığına Yaşar KALAYCI oy birliği ile seçildi. Divan Heyetine Genel Kurul tutanaklarını imzalama yetkisi oy birliği ile kabul edildi. Divana önerge sunuldu. Buna göre; gündem maddeleri ile ilgili konuşmaların 5 (beş) dakika ile sınırlandırılması Genel Kurula oylamaya sunuldu. 14 (on dört) ret oyuna karşın oyçokluğu ile kabul edildi.


3) Atatürk ve Türk Büyükleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


  1. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Bülent UZER tarafından okundu. Denetim Kurulu raporu Feyyaz Rüştü ÖNAL tarafından okundu. 2013 yılı bütçe ve gelir tabloları Bülent UZER tarafından okundu ve raporların müzakeresine geçildi.

Şafak DOĞAN söz aldı. Tüm üyeler aidatlarını ödediği taktirde bütçe denk oluyor mu?

Ayşe ÖZKAN söz aldı. Müteahhit dairelerinin aidatları ne olacak diye sordu?

Serhan BİLGEN söz aldı. Orman ihtilafı ile ilgili toplanan paranın akıbeti ile ilgili genel kurula bilgi verilmedi. Bu konuda bilgi istiyorum. Bu sorun, kavga ederek değil, birlik beraberlik içerisinde çözülür.

Vecihe KORKMAZ cevaben söz aldı. Yönetimin hiçbir şey yapmadığını ret ediyor. Bu sorunu biz yaratmadık, aksine defalarca yıkımı engelledik. Orman ihtilafı adı altında toplanan para genel kurulun onayı ile toplandı. Komisyon kuruldu. Şu an mahkemede dava devam etmektedir. Eylül ayında sonuçlanmasını bekliyoruz. Eğer olumlu bir sonuç çıkarsa geri kalan para avukata ödeme yapılacak. Aksi halde kalan para üyelere geri ödenecek.

İsmail ÜĞDÜL söz aldı. Geçmişte birçok hata yapıldı ve bu sorun bugüne kadar geldi. Eski dosyaları karıştırmanın anlamı yok. Bu sorun ancak yönetime destekle çözülür. Yine bu sorun ancak bu mahkeme kararının kalkması ile çözülür. Bunun manası da mahkeme kararının uygulanmasıdır, yıkımın gerçekleşmesidir. Kentsel dönüşüm benzeri çözüm önerileri varsa bu konuşulup değerlendirilir ve bu sorun ancak böyle çözülür.

Özkay ŞENER söz aldı. Orman ihtilafı ile ilgili ne kadar para bankada var?

Bulent UZER cevaben söz aldı. 274 bin TL bankada bloke ormanla ilgili toplanan para. Ödemeyenler ile ilgili mahkemede davası devam edenler ise hariç.

Seyit DOĞAN söz aldı. Bugüne kadar kavgalar ile gelindi. Uzlaşma ile çözüm noktasına varılabilir.

Birgül ŞEN söz aldı. Ne kadar para toplandı. Ne kadarı avukata verildi. Hangi üyeler verdi hangileri vermedi?

Sezai KULA söz aldı. Tapuları almak için ne yapmalıyız? Yıkılsın deniliyor ya yenisi yapılmazsa ne olacak?



  1. Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, 2013 yılı bilançosu ve gelir gider tablosu oylamaya sunuldu. 5 (beş) ret oyuna karşın oy çokluğu ile Yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, 2013 yılı bilançosu ve gelir gider tablosu kabul edilmiş, yönetim kurulu ve denetim kurulu ibra edilmiştir.




  1. 2014 yılı Tahmini Bütçesi Yönetim Kurulu üyesi Bülent UZER tarafından Genel Kurula sunuldu. Tahmini bütçeye göre aidatlar 115 TL olması halinde bütçe açık vermeyecektir. Konu ile ilgili müzakerelere geçildi.

Numan KURŞUN söz aldı. Aidatın neden arttırıldığını sordu.

Mehmet GÖKDENİZ söz aldı. Neden bir projeksiyon cihazı ile ayrıntılı genel kurula gösterilmiyor diye sordu.

Elif SEZGİNER söz aldı. Aidatın metrekareye göre hesaplanması gerekmiyor mu?

Ali DEMİR söz aldı. Aidatın arttırılmasına karşıyım. Çünkü Yönetim bir şey yapmamıştır.

Vecihe KORKMAZ cevaben söz aldı. Arsa vergisi 285 bin TL’ye çıktı. 95 bin TL yaklaşık bir artış oldu. Dolayısıyla aidat artışı kaçınılmazdır.

Selhan BİLGEN söz aldı. 6. Maddeyi onayladığımız taktirde 7. Maddeyide onaylamış olmuyor muyuz? 6. Madde onaylandığı zaman 7. Madde otomatik olarak düşmüş olmuyor mu?

Bülent UZER cevaben söz aldı. Yönetim olarak biz görüşümüzü söyledik. Gerekirse her ikisini de birlikte onaylayabiliriz.

Murat TAYLAN söz aldı. İki maddenin bir arada görüşülmesini talep ediyorum.
6. ve 7. maddenin ayrı ayrı görüşülmesi ve bir arada oylanması Divan tarafından genel kurula oylamaya sunuldu. Oy birliği ile kabul edildi.
Şafak DOĞAN söz aldı. Arsa vergisinin yükseltilmesi talebinde yönetimin bir talebi oldu mu?

Bulent UZER cevaben söz aldı. Özellikle emlak vergisinde artış yaklaşık 95 bin TL. Dolayısıyla muhasebecilerin üzerinde çalıştığı uzlaştığı 115 TL aidat olması halinde gider kalemleri denk olacaktır. %5 gecikme faizinin uygulanmasının devamını öneriyoruz.

Mehmet ÜNAL söz aldı. Yönetimin teklifi yerindedir.

Selhan BİLGEN söz aldı. 7. madde ile ilgili konuştu. Arıtma giderleri ile ilgili açıklama istiyorum.


Aidatın 95 TL ve 115 TL olarak iki teklif Divan’a sunuldu.

Aidatın 115 TL olması gecikme faizinin aylık % 5 olarak uygulanması oylamaya sunuldu. 18 (on sekiz) ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edilmiştir.



  1. yılı Tahmini Bütçesi oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edildi.




  1. Yönetim ve Denetim Kurulu huzur haklarının aidat miktarı kadar olması 1(bir) ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

  2. Yönetim Kurulu başkanı söz aldı. Kooperatifimizin kuruluşundan bu yana müzminleşmiş sorunları vardır. Bu konuda neler yapılabilir üzerine çalışmalar yapıyoruz. Yeni müteahhitlerle görüşmeler yapıyoruz. Bir ön sözleşme imzalamamız gerekmektedir. Bu konuda Genel Kuruldan yetki istiyoruz.

Coşkun ŞAHİNOĞLU söz aldı. Endişem şu; rant hırsı kurbanı olmayalım. Bu işin resmi kuruluşlarla bu işin yapılabilirliğini, hukuki durumunu konuşalım. Daha sonra firmalarla konuşalım.

Selhan BİLGEN söz aldı. Kentsel dönüşüm konusunda yapılacak işler vardır. Müteahhit firmaya bir şey ödenecek midir? Bu konuda bir komisyon kurulması gerekir. Bizim arsamızla ilgili TOKİ kendi alacağına karşılık gelip inşaat yapabilir.

Fethi AYDIN söz aldı. Yönetimin, konutların yıkılması ve yeniden yapılması dair karar alma yetkisi hukuki olarak yoktur. İnşaat firmasının doğru seçilmesi gerekiyor. İç hukuki yollar tükendikten sonra idareciler vasıtasıyla çözüm yoluna gidilmeli. Son olarak yıkımın gündeme gelmesi gerekiyor.

Vecihe KORKMAZ cevaben söz aldı. Bu işler hukuken takip edilmektedir. Gerek inşaat gerek mimari yönünden takip edilmektedir.

Seyit DOĞAN söz aldı. Sorun sadece hukuki değildir, rant sorunudur. Olayı oldu bittiye getirmemek gerekiyor. Öncelikle bloklar arası komisyonlar kurulsun ve yönetimle işbirliği halinde çalışıp uzlaşmanın sağlanması gerekiyor.

Fikret DEMİR söz aldı. Yönetim Kurulunun genel kurula tam bilgi vermesi gerekiyor. Yönetim kurulu hukuki, siyasi destek alıp hazırlığını iyi yapıp üyeleri bilgilendirilmelidir. Üyelere kendi arsalarında daire verilmesi imkânsız. Yönetim ne için yetki istiyor, belirsizlik var. Bunun açıklamasını istiyorum.

Bülent UZER cevaben söz aldı. Üyeler çekincelerinde haklılar. Üyeler bir karar vermek zorundalar. Mevcut statü devam mı etsin yeni bir sayfa mı açılsın?

Ali DEMİR söz aldı. Murat inşaatla yapılan sözleşmeye göre %65 firmanın %35 kooperatifin. Yönetim Kurulu Murat inşaat ile bu konuyu görüştüler mi? Yönetim Kurulu Murat inşaat ile birlikte mi hareket ediyorlar? 20 yıldır bu sorun devam ediyor ve yıkılacağı da yok. Bir daha herhangi bir müteahhit ile sözleşme yapılmasına karşıyım. Yapılan sözleşmelere şerh koyuyorum. Tutanağı ektedir.

Murat TAYLAN söz aldı. Orman sorunu aşılmadan müteahhitle görüşmenin manası yok.

İsmail ÜĞDÜL söz aldı. Site bir bütündür. Aşağısı yukarısı diye bir ayrım yapılamaz. Aşağısı yıkılırsa yukarının da suyu elektriği doğal gazı kesilecektir. Hukuk yolu sonuna kadar kullanılmıştır. Yargıtay’dan da onaylandığı için hukuki olarak yapılacak bir şey kalmamıştır. Bunun için Yönetim Kuruluna yapacağı bu çalışma için destek verilmelidir.

Metin ASLAN söz aldı. Yönetime yetki verilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.
Kooperatifimize ait 317 Parsel 5 Pafta sayılı tapumuzla ilgili müteahhit firmalardan gelen görüşme tekliflerine istinaden kat karşılığı metodu ile imar plan tadilatlarının müteahhit tarafından yaptırılmasını; her üyeye m2’si kadar daire verilmesi koşulunu sağlamak amacına yönelik gerekli çalışmalar yapılması bu konuda danışman firma veya firmalar ile sözleşme imzalanması çalışma sonucunda müteahhit firmanın tespiti ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi olağanüstü Genel Kurulda görüşülmesi koşulu ile Yönetim Kuruluna 12 (on iki) ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edilmiştir.


  1. Ormanla ilgili sorunun çözümü konusunda tekliflerin değerlendirilip görüşülmesi, gerekli işlemler için yönetime yetki verilmesi.

Av. Hüdaverdi YILDIRIM, Orman ihtilafını kaldıracağı yönündeki dilekçesini Yönetim Kuruluna sundu. Dilekçe genel kurulda okundu.

Selhan BİLGEN söz aldı. İştahı kabarmış birçok müteahhit firma var. Bunlara dikkat etmeliyiz.


Av. Hüdaverdi YILDIRIM teklifi Genel Kurula oylamaya sunuldu. 7 (yedi) kabul oyuna karşın oy çokluğu ile ret edildi.

Ormanla ilgili sorunun çözümü konusunda tekliflerin değerlendirilip görüşülmesi, gerekli işlemler için yönetime yetki verilmesi hususu müzakereye açıldı; Ali Demir ve 42 (kırk iki) üye, orman ihtilafı ile ilgili üyelerden toplanan paranın, konu çözümsüz kaldığı ve ormanla alakalı hiçbir sonuç elde edilmediğinden dolayı birikmiş faizleri ile birlikte iade edilmesini talep ediyoruz diye yazılı dilekçe verdi. Kooperatifler kanunu 46. Maddesine göre gündeme alınacak konulardan olmaması nedeniyle gündeme alınmamıştır.




  1. Yönetim Kurulu asil üyeliğine;

1-Vecihe Korkmaz

2-Semira Gökdemir

3-Bülent Uzer

4-Zehra Hülya Erhan

5-Durmuş Kaya Durdu

Yönetim Kurulu yedek üyeliğine

1-Reyhan Olcay

2-Kazım Kuzu

3-Alp Norgaz

4-Murat Aydoğdu

5-Bülent Acavit

Oya sunuldu, oy birliği ile 2 yıl süre için kabul edildi.


Denetim Kurulu asil üyeliğine;

1-Feyyaz Rüştü Önol

2-Recep Sarı

Denetim Kurulu yedek üyeliğine

1-Sibel Özdemir

2-Selim Yağız

Oya sunuldu oy birliği ile 2 yı1süre için kabul edildi
12) Dilek ve temenniler
Söz alan olmadı. Divan başkanı toplantıyı saat 17.30’te kapattı.
Divan Üyeleri Bakanlık Temsilcileri
Divan Başkanı Katip Üye Sayman Üye

Mehmet Onur Aytaç Deniz KARACA Yaşar Kalaycı Sevgi PULAT - Leman TOPALOĞLU




Yüklə 30,81 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə