Ghidul privind deschiderea contului de depozit



Yüklə 17,34 Kb.
tarix27.03.2018
ölçüsü17,34 Kb.
#35113



Ghidul privind deschiderea contului de depozit
ProCredit Bank SA acceptă următoarele tipuri de depozite de la persoane fizice:

  1. La vedere

  • conturi FlexSave (cont de economii);

  • conturi de economii ProKid.

2. La termen:

  • depozit ProClasic – cu plata dobânzii lunar;

  • depozitul ProContabil.


Documente necesare pentru deschiderea contului de depozit

În cazul deschiderii depozitului personal de către deponent:



  • actul de identitate al deponentului în original.

În cazul deschiderii depozitului de către o persoană împuternicită:



  • actul de identitate al persoanei împuternicite în original;

  • copia autentificată notarial a actului de identitate al deponentului;

  • procura în original sau copia acestora autentificată notarial.

În cazul deschiderii depozitului de către părinți sau tutore (curator) persoanelor care nu au atins majoratul (în cazul contului de economii ProKid):



  • actul de identitate al persoanei care prezintă actele deponentului în original;

  • certificatul de naștere al deponentului care nu a atins majoratul de naștere, în original sau copia legalizată notarial;

  • actul autorității de tutelă și curatelă – în cazul când deponentul este prezentat prin tutore (curator).

Documentele prezentate de către persoane nerezidente, întocmite în limbi străine, se prezintă în original și sunt însoțite și de traduceri legalizate în limba de stat (legalizarea se face conform legislației în vigoare a Republicii Moldova).

Documentele întocmite de către sau cu participarea autorităților competente din statele străine pot fi acceptate de către Bancă doar dacă acestea sunt legalizate la Ambasada Republicii Moldova acreditată pentru țară respectivă sau de către Departamentul afacerii consulare al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Documentele necesare pentru deschiderea contului pot fi prezentate fără legalizare, dacă acest fapt este prevăzut în tratatele internaționale la care Republica Moldova este parte sau sunt apostilate în țările care au aderat la Convenția cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine, încheiată la Haga la 5 octombrie 1961 (lista țărilor respective poate fi găsită pe pagina-web a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova www.mfa.gov.md).


Banca este în drept să solicite și alte documente, în vederea onorării obligațiilor sale legale ce reies din prevederile Legii nr.190-XVI din 26 iulie 2007 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului și prevederile actelor normative emise în vederea executării acestei legi, și anume:

  • de a aplica măsuri de identificare a clienților și a altor persoane cu care intră în relații de afaceri (inclusiv a acționarilor și a beneficiarilor efectivi);

  • de a aplica măsuri de precauție și de a păstra datele aferente acestor măsuri;

  • de a raporta autorității competente despre activitățile sau tranzacțiile (operațiunile) suspecte și alte informații supuse raportării.


Dobânda aferentă depozitelor

Pentru disponibilitățile din conturile FlexSave, Banca plătește deponentului o dobândă în conformitate cu Informaţia privind condiţiile de acceptare a depozitelor Persoanelor Fizice pentru conturile de depozit și economii ale persoanelor fizice în vigoare. Dobânda aferentă contului FlexSave este flotantă. Banca poate modifica rata dobânzii la contul FlexSave, cu plasarea Informaţiei privind condiţiile de acceptare a depozitelor Persoanelor Fizice pentru conturile de depozit si economii ale persoanelor fizice pe panourile informative din sediile Băncii şi pe pagina web a Băncii, cu 15 zile înainte de intrare în vigoare a modificărilor. Dobânda aferentă contului FlexSave este calculată zilnic la soldul zilnic efectiv al contului, începând cu ziua depunerii mijloacelor bănești în cont, până în ziua precedentă zilei restituirii sumei depuse. Pentru ziua închiderii contului Banca nu calculează dobânda. Dobânda se calculează după formula procentelor simple, reieșind din baza: 1 an – 365/366 zile şi se achită lunar, în prima zi bancară a lunii de gestiune următoare, prin transferul mijloacelor bănești la contul curent.


Pentru disponibilitățile existente în depozitele la termen ProClasic sau ProContabil, Banca se obligă să calculeze la soldul contului de depozit al deponentului dobânda cu rata în mărimea stabilită în Buletinul Ratelor Dobânzii la data deschiderii depozitului. Rata dobânzii aferentă mijloacelor bănești depuse în contul de depozit este anuală, se stabilește la momentul încheierii contractului de depozit și este fixă. Dobânda se calculează după formula procentelor simple, reieșind din baza: 1 an – 365/366 zile. Rata dobânzii, aferentă mijloacelor bănești depuse în contul de depozit este anuală, se stabilește la momentul încheierii contractului de depozit și este fixă. La expirarea termenului, depozitul se reperfectează automat pentru același termen, la rata stabilită în Informaţia privind condiţiile de acceptare a depozitelor Persoanelor Fizice valabil la data reperfectării depozitului.

Condițiile de reziliere a contractului de depozit înainte de termen
Conturile FlexSave se deschid pe un termen nelimitat. Mijloacele bănești depuse în cont pot fi retrase în orice moment prin transfer la contul curent al clientului. În cazul rezilierii contractului de cont FlexSave dobânda se va achita în ziua rezilierii Contractului.
Pentru conturile de depozit la termen ProClasic sau ProContabil, orice retragere efectuată de către deponent din suma depozitului până la expirarea termenului de scadență a depozitului respectiv, indiferent dacă este o retragere integrală sau parțială, vor duce nemijlocit la rezilierea contractului de depozit. În cazul în care deponentul retrage suma depozitului înainte de scadența depozitului, Banca nu va achita deponentului dobândă. În cazul în care dobânda a fost achitată lunar, deponentul va restitui Băncii dobânda achitată din contul sumei depozitului, la momentul retragerii acestuia.

Operațiunile cu conturile de depozit

Prin intermediul contului FlexSave sunt permise următoarele operațiuni:



  • Transferul mijloacelor bănești la/ din contul curent al titularului contului FlexSave în aceeași monedă;

Prin intermediului contului de depozit ProClasic sau ProContabil, deponenții nu pot face operațiuni de depunere și retragere numerar sau de recepționare și efectuare transfer pe perioada valabilității contului.



Garantarea depozitelor
Depozitele persoanelor fizice sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, în conformitate cu Legea nr. 575-XV din 26.12.2003 privind garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar.
Yüklə 17,34 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə