Hudseminar for sykepleiere I Dermatologi og Venerologi 7



Yüklə 15,01 Kb.
tarix29.08.2018
ölçüsü15,01 Kb.
#65223

HUDSEMINAR for sykepleiere i Dermatologi og Venerologi 7. OG 8. MARS 2013
Det årlige Hudseminaret for sykepleiere i dermatologi og venerologi ble i år avholdt i Drammen, Union Scene.

Arrangementskomiteen var i år styret for NSFs faggruppe for sykepleiere i dermatologi og venerologi.

Styret valgte å ha venerologi som hovedtema da VENEROLOGI nå er en del av faggruppens logo/ordlyd. Faggruppens nye navn ble vedtatt under faggruppens generalforsamling i 2012.
Blant deltagerne på seminaret var det 59 påmeldte sykepleiere fra medlemsgruppen, to sykepleiere fra Danmark og to sykepleiere fra Sverge.

Industrien var representert med 16 firma. Nytt av året var at industrien var representert bare første dag av seminaret. Utstillerne hadde til gjengjeld to programposter, hver på 45 minutter til disposisjon – «utstillers time». Vi fikk gode tilbakemeldinger fra både utstillere og seminardeltagere som opplevde å få bedre tid til å konsentrere seg om produktene som ble presentert.


Leder av faggruppen, Kristine Kirkeby Fuskeland ønsket velkommen til årets hudseminar. Hun var også møteleder første seminardag.

Første post på programmet var Olafiaklinikken. Sindre Ringvik, sykepleier og assisterende seksjonsleder foreleste om Olafiaklinikkens funksjon. Klinikken har drop – in funksjon med ca 25 000 konsultasjoner årlig. Olafiaklinikken tilbyr blant annet gratis hjemmetest for klamydia og mykoplasma. Ringvik hadde stor fokus på viktigheten av god kommunikasjon og på hvordan vi som helsefagarbeidere snakker med pasienten om seksualitet. Det er nødvendig å snakke pasientens sitt språk.

Åse Haugstvedt, overlege ved Olafiaklinikken foreleste på en inspirerende måte om «utslett og sår i et venerologisk perspektiv» Hun snakket om Syfilis som den store imitator, og hiv/aids hvor hud symptomene kan ligne mange andre mer uskyldige hudsykdommer.
Etter en velsmakende lunsj, var det Aksept sin tur, representert ved sosionom og sosialkonsulent Trond Rønnow Svendsen. Aksept er et senter for alle berørte av hiv og drives av Kirkens Bymisjon, oppstart 1987. Aksept tilbyr en – til – en samtaler, par og gruppe samtaler. Aksept driver også undervisning for helsepersonell.

Døgnenheten, «Gjestehuset» har ti enkeltrom som er forbeholdt pasienter som ikke er helt klare til å reise hjem etter sykehusinnleggelse. Man kan søke om to til ti dagers opphold. Begrunnelse for søknaden er ikke påkrevd.

Aksept står bak den første «hiv – skole» i Norge, hvor man ønsker å komme i kontakt med barn og unge slik at de står bedre rustet til livet de skal leve som hiv – positive.

Informativt foredrag.


Per Helsing, overlege ved Hudavdelingen på Rikshospitalet tok oss med inn i den mer allmenne verden og holdt en flott forelesning om malignt melanom. Helsing er medlem av Norsk melanomgruppe som han videre fortalte litt om deres virksomhet.
Deretter fulgte Edda Johansen sin forelesning om» TIME og MEASURE» i sårbehandling. Johansen er høgskolelektor ved Høgskolen i Buskerud hvor hun har ansvaret for videreutdanningen i SÅR. Johansen leverte en kvalitetssikret forelesning.

Generalforsamlingen tok noe lengre tid enn planlagt, så omvisning på HIBU måtte utgå.

Klokken 19.30 møtte en svært festglad og pent antrukket forsamling til aperitiff i hotellets foajé for så å fortsette til Union Scene hvor der var pent dekket til festmiddag.

Kveldens høydepunkt ble en uforglemmelig minikonsert med Espen Grotjheim m/orkester. En beveget forsamling lot seg rive med da vi ble oppfordret til allsang


Fredag morgen, 8. mars ble vi ønsket velkommen av glade barnerøster som hadde gjort seg klar på scenen i egenproduserte / malte skjorter. 25 barn fra Parktunet barnehage i aldersgruppen fire til fem år kunne endelig få vise frem sine bevegelsessanger som de hadde øvet på siden november. Det var mange tårevåte øyne å se i forsamlingen når barna vinket farvel.
Nestleder i faggruppen, Grete Rye var møteleder denne dagen.

Første foredragsholder var Henrik Syse, filosof, forsker og forfatter som holdt et unikt kåseri om hvordan vi helsearbeidere kan være til stede i situasjonen og hvordan bli motivert. En god start på selveste kvinnedagen.


Nytt av året var også parallelle sesjoner med work – shop. Deltagerne kunne velge mellom følgende forelesninger:

Sex&Samfunn 1 - Sex&Samfunn2 – Lysgruppen – Kommunikasjon - PDT



Ca 20 deltagere i hver gruppe, varighet 45 minutter. Hver deltager hadde anledning å få med seg tre sesjoner. Hvordan dette ble mottatt av deltagerne vil evalueringen vise. De tilbakemeldingene som ble gitt umiddelbart var svært positive.
Siste faglige påfyll denne dagen ble Ingvild Gaare Olstad sin forelesning om eksem. Gaare Olstad er sykepleier, assisterende avdelingssykepleier og teamleder ved Voksentoppen, som nå er underavdeling til barneavdelingen ved Rikshospitalet.
Avslutningen på hudseminaret ble en kort presentasjon av neste års hudseminar.
Du kan allerede begynne å glede deg til å komme til Bergen 6. og 7. mars 2014.
Yüklə 15,01 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə