İLKÖĞretim mat. ÖĞretmenliĞİ MÜfredat programi ve iÇERİkleri



Yüklə 252,18 Kb.
tarix05.01.2018
ölçüsü252,18 Kb.
#19833

İLKÖĞRETİM MAT. ÖĞRETMENLİĞİ MÜFREDAT PROGRAMI VE İÇERİKLERİ


OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE101

1

1

ANALİZ I

4

2

5

Ön bilgilerin hatırlatılması, gerçel sayılarda sıralama bağıntısı, Arçimet özelliği, en küçük üst sınır prensibi ve özelliklerinin incelenmesi, fonksiyonlar, limit ve limiy teoremleri, süreklilik, türev, türevin uygulamaları ve grafik çizimleri.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE103

1

1

SOYUT MATEMATİK

3

0

3

Küme kavramı ve kümelerle ilgili işlemler, küme aileleri, çarpım kümeleri, küme dizileri, kartezyan çarpımlar, grafik, izdüşümler, bağıntılar, bağıntıların bileşkesi, bağıntı türleri, denklik bağıntıları, sıralama bağıntıları, fonksiyonlar, fonksiyonların bileşkesi, ters fonksiyonlar.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE105

1

1

GENEL BİYOLOJİ I

3

2

4

Bilim ve bilimsel yöntem, canlı-cansız yapılar, enerji metabolizması, enzimler, hücre bölünmesi, döllenme ve embriyoloji, canlıların sınıflandırılması, bitki ve hayvan dokuları, bitki ve hayvan fizyolojisi, organ sistemleri, kimyasal haberleşme ve hayvan-bitkilerde davranış.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE151

1

1

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE GİRİŞ

3

0

3

Öğretmenlik mesleğinin özellikleri ve ilkeleri, sınıf ve okul ortamı, eğitimde alternatif perspektifler, eğitimin sosyal, psikolojik, felsefi ve tarihi temelleri, Türk eğitim sistemi.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE161

1

1

TÜRKÇE I:YAZILI ANLATIM

2

0

2

Dilin tanımı ve önemi; dil kültür ilişkisi; yazı dili ve özellikleri, yazılı anlatımda dış yapı ve kurallar, imla kuralları ve noktalama işaretleri; yazıda plan, tema, bakış açısı, yardımcı fikirler, paragraf yazımı; kompozisyon kavramı, kompozisyon yazma kuralları ve planları; seçilmiş yazılarda kompozisyon çatısı, tema, paragraf incelemesi, kompozisyon düzeltme çalışmaları, genel anlatım bozuklukları, düşünme ve düşündüğünü ifade edebilme; çeşitli yazı türleri, (anı, fıkra, hikaye, eleştiri, roman, vb.), formal yazılar (özgeçmiş, dilekçe, rapor, ilan, bibliyografya, tebliğ, resmi yazılar, bilimsel yazılar, makale, vb.), makalelerin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri üzerine çalışma, makale yazma çalışması, not alma ve özetleme yöntem ve teknikleri.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE171

1

1

ATATÜRK İLKELERİ VE İNK TARİHİ I

2

0

2




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE181

1

1

YABANCI DİL SEÇMELİ I İNGİLİZCE

3

0

3




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE102

1

2

ANALİZ II

4

2

5

İntegral, analizin temel teoremleri, integral alma yöntemleri, sayısal integralleme, integral uygulamaları, has olmayan integraller, kutupsal koordinatlar, eğri ve eğri parçasının uzunluğu.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE104

1

2

GEOMETRİ

3

0

3

Aksiyom, tanımsız kavramlar ve teorem, konum aksiyomları, doğru parçaları ve eşlik aksiyomları, açıların eşiliği ve eşlik aksiyomları, düzlemde geometrik şekiller ve alanları, düzlemde temel teoremler, çember ve daire, uzayda nokta, doğru ve düzlem, izdüşüm kavramı, uzayda cisimler, bunların alan ve hacimleri.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE106

1

2

GENEL BİYOLOJİ II

3

2

4

Canlı sistemlerde enerji akışı, oksijenli yanma, hücre zarından madde taşınması, bitki metabolizması, bitkilerde üreme, büyüme ve gelişme, hayvanlarda beslenme, hayvanlarda solunum, hayvanarda dolaşım, hayvanlarda boşaltım, hayvanlarda haberleşme ve homeostasis.



OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE152

1

2

OKUL DENEYİMİ I

1

4

3

Bu derste öğretmen adaylarının mümkün olduğu kadar erken bir aşamada, bir uygulama öğretmeni nezaretinde okulu, öğrencileri ve öğretmenlik mesleğini çeşitli yönlerden tanıması amaçlanmaktadır. Bu ders kapsamında yer alması önerilen başlıca etkinlikler şunlardır: okul örgütü ve yönetimi, okuldaki günlük işler, zümre etkinlikleri, bir öğrencinin okuldaki günlük yaşantısı, bir öğretmenin okuldaki günlük yaşantısı, okul-aile işbirliği, ana ve yan branşlarla ilgili derslerin gözlenmesi, okul ve sorunları, araç-gereç ve yazılı kaynaklar ve öğretmenlik mesleğinin çeşitli yönleri.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE162

1

2

TÜRKÇE II:SÖZLÜ ANLATIM

2

0

2

Konuţma becerilerinin geliţtirilmesi ve değerlendirilmesi, Türkçe'nin doğru telaffuzunda önemli olan hususlar, diksiyon ve önemi, doğru imla, doğru vurgu, doğru tonlama, metin ağırlıklı uygulamalar, konuşma bozuklukları ve giderilmesi; diyalog, güzel konuşmaya yardımcı teknikler, önemli günler için konuşma hazırlama, konuşma içeriğinin düzenlenmesi, konuşmanın vücutla ilgili unsurları, konuşmayı etkileyen faktörler, şiir okuma teknikleri, münazara, açık oturum, panel, forum, sempozyum, konferans üzerine çalışmalar. ANLAMA TEKNİKLERİ: Okuduğunu anlama, çeşitli okuma becerileri ve teknikleri, etkili okumayı engelleyen etkenler, okuma ve not alma, eleştirel okuma, okuduğunu transfer etme, okumanın diğer öğrenme biçimleriyle ilişkisi, okuma hızını ve verimliliğini arttırma, dinlediğini anlama, çeşitli dinleme becerileri ve teknikleri, etkili dinlemeyi engelleyen etkenler, dinleme ve not alma, eleştirel dinleme, dinlemenin verimliliğini arttırma, dinlemenin diğer öğrenme biçimleriyle iliºkisi.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE172

1

2

ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II

2

0

2




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE182

1

2

YABANCI DİL SEÇMELİ II İNGİLİZCE

3

0

3




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE201

2

1

ANALİZ III

4

0

4

Çok değişkenli fonksiyonların tanıtımı, limit, türev, parçalı türevler, parçalı türevin uygulamaları, çok katlı integraller ve uygulamaları.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE203

2

1

LİNEER CEBER I

3

0

3

Matrisler ve lineer denklem sistemleri, vektör uzayları, altuzaylar, altuzayların direk toplamları, lineer bağımlılık, tabanlar, boyut, bölüm uzayları, lineer dönüşümler, çekirdek, değer kümesi, eşyapı dönüşümü, lineer dönüşümlerin uzayları, Hom (V, W), V*, V**, devriği, lineer dönüşümlerin matrislerle gösterimi, benzerlik.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE205

2

1

GENEL FİZİK I

4

2

5

Fizik ve ölçme, vektörler, tek boyutlu hareket, iki boyutlu hareket, hareket kanunları, dairesel hareket, iş ve enerji, enerjinin korunumu ve değişimi, çizgisel momentum ve çarpışmalar, katı cisimlerin bir eksen etrafında değişimi, çizgisel momentum ve çarpışmalar, katı cisimlerin bir eksen etrafından dönmesi, yuvarlanma hareketi, açısal momentum, statik denge ve esneklik, basit sistemlerin serbest salınımları, çok serbestlik sistemlerin salınımları, zorla salınımlar, ilerleyen dalgalar, yansıma modülasyon, atmalar ve dalga paketleri, girişim ve kırınım, ses ve sesin yayılması.


OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE207

2

1

GENEL KİMYA I

3

2

4

Atomın yapısı, kimyasal bağlar, molekül geometrisi, kimyasal eşitlikler ve nicel bağıntılar, çözeltiler I, kimyasal kinetik ve kimyasal denge, kimyasal termodinamik.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE251

2

1

GELİŞİM VE ÖĞRENME

3

0

3

Çeşitli yönlerden insan gelişimi (bilişsel, sosyal, psikolojik, ahlaki, fiziksel, vb.), öğrenme yaklaşımları ve süreçleri, biçimleri ve öğrenmede bireysel farklılıklar.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE202

2

2

ANALİZ IV

4

0

4

Diziler, seriler, kuvvet serileri ve seriye açılımlar, differensiyel denklem ve çözümü, birinci basamaktan differensiyel denklemlerin çözümleri, ikinci basamaktan differensiyel denklemlerin çözümü.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE204

2

2

LİNEER CEBİR II

3

0

3

Bir işlemin karakteristik ve en küçük çok terimlisi, özdeğerler, köşegenlik, Smith normal formu, matrislerin Jordan ve rasyonel formları, iç çarpım uzayları, norm ve ortogonal, izdüşümler.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE206

2

2

GENEL FİZİK II

4

2

5

Elektrik alanlar, Gauss kanunu, elektrik potensiyeli, sığa ve dielektrik, akım ve direnç, doğru akım devreleri, magnetik alanlar, magnetik alan kaynakları, Faraday kanunu, indüktör, alternatif akım devreleri, elektromagnetik dalgalar, yarı iletkenler, diyot ve devreleri, transistörler, yükseltici devreleri, osilatörler, servor sistemleri, iţlemci yükselticiler, elektronik sayma sistemleri.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE208

2

2

GENEL KİMYA II

3

2

4

Gazlar, sıvılar, çözeltiler II, katılar, ametaller, metaller, alkanlar, alkenler, alkinler, aromatik bileşikler ve reaksiyonları, alkoller-eterler, karbonil ve karboksili bileşikler, aminler, amidler, aminoasitler-proteinler, doğal polimerik bileşikler.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE210

2

2

BİLGİSAYAR

2

2

3

Temel klavye becerileri; kelime iţlem (word processing), grafik, elektronik tablo (spreadsheets), veri tabanı (data base) programlarıyla çalışma; ilköğretim eğitim programı çerçevesinde basit programlama uygulamaları; eğitim yazılımlarının (software) gözden geçirilmesi; sınıfta bilgisayarla çalışma.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE252

2

2

ÖĞRETİMDE PLANLAMA VE DEĞERL.

3

2

4

Temel program geliştirme kavramları ve süreçleri, ders programı, yıllık, ünite, günlük planların geliştirilmesi, içerik seçimi ve organizasyonu, öğretim yöntemleri ve stratejileri, materyallerin özellikleri ve seçimi, ölçme ve değerlendirme, değerlendirme yaklaşımları, test türleri, izleme ve başarı testlerinin geliştirilmesi, sınav sorusu yazma teknikleri, not verme.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE301

3

1

İSTATİSTİK VE OLASILIK I

2

2

3

Veri toplama, örneklem uzayları ve olaylar, permütasyon ve kombinasyon, bir olayın olasılığı, rastlantı değişkenleri ve beklenen değer, kesikli olasılık dağılımları.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE303

3

1

CEBİRE GİRİŞ

3

0

3

İkili işlemler, grıp tanımı, alt gruplar, permütasyon grupları, homomorfizma, devirli gruplar, kasetler, normal alt grupları, bölüm grupları, halka tanımı, alt halkalar, idealler, bölüm halkası, bir halka üzerinde tanımlı polinomlar halkası, cisim, cisim üzerinde tanımlı polinomlar halkasında çarpanlara ayırma, cebirin temel teoremi.


OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE305

3

1

FEN BİLGİSİ LAB. UYGULAMA I

2

2

3

İlköğretim 6-8 fenbilgisi takımlarıyla yapılabilecek deneyler.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE307

3

1

ANALİTİK GEOMETRİ

3

0

3

Analitik Geometrinin temel prensibi, düzlem ve uzayda kartezyen koordinatlar, düzlemde doğrular, trigonometri ve kutupsal koordinatların tekrarı, düzlemde dönme dönüşümü ve öteleme dönüşümü, düzlem ve uzayda vektörler, üç boyutlu uzayda doğrular ve uzaylar, uzaydaki basit yüzeyler, konikler, silindirler, silindirik ve küresel koordinatlar.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE309

3

1

SEÇMELİ I

3

0

3




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE351

3

1

ÖĞRETİM TEK.VE MAT.GELİŞT.

2

2

3

Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim sürecindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla öğretim materyallerinin (çalışma yaprakları, saydamlar, slaytlar, video, bilgisayar temelli ders materyali, vb.) geliştirilmesi ve çeşitli nitelikteki materyallerin değerlendirilmesi.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE302

3

2

İSTATİSTİK VE OLASILIK II

2

2

3

Sürekli rastlantı değişkenleri ve dağılımları, örneklem seçimi, verilerin düzenlenmesi ve analizi, örneklem dağılımları ve tahmin etme, Hipotez testi, Ki-kare testi, resresyon ve korelasyon.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE304

3

2

ELEMENTER SAYI KURAMI

3

0

3

Bölünebilirlik, eşlik, Euler, Çin kalan ve Wilson Teoremleri, aritmetik fonksiyonlar, ilkel kökler, ikinci derece artıklar, ikinci dereceli tersler (reciprocity), diophantine denklemler, ikinci dereceli cisimlerde aritmetik, çarpanlara ayırma teorisi, devam eden kesirler, periodiklik, transandant sayılar.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE306

3

2

FENBİLGİSİ LAB. UYGULAMA II

2

2

3

İlköğretim 6-8 fenbilgisi takımlarıyla yapılabilecek deneyler.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE310

3

2

SEÇMELİ II

3

0

3




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE352

3

2

SINIF YÖNETİMİ

2

2

3

Öğrenci davranışını etkileyen sosyal ve psikolojik faktörler, sınıf ortamı ve grup etkileşimi, sınıf yönetimi ve disiplinle ilgili kurallar geliştirme ve uygulama, sınıf içinde zaman kullanımı, sınıf organizasyonu, motivasyon, iletişim, yeni bir döneme başlangıç, olumlu ve öğrenmeye uygun bir ortam yaratma, sınıf içinde karşılaşılan davranış problemleri ve bunlara karşı geliştirilecek önlemler.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE354

3

2

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ I

2

2

3

Konu alaninda öğretim yöntemleri öğrenme-öğretme süreçleri genel öğretim yöntemlerinin konu alanı öğretimine uygulanmasi, konu alanındaki ders kitaplarının eleştirisel bir açıyla incelenmesi ve özel öğretim yöntem ve stratejileri ile ilişkilendirilmesi. Micro öğretim uygulamaları, öğretimin değerlendirilmesi.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE401

4

1

BİGİSAYAR DESTEKLİ MAT. ÖĞRETİMİ

3

0

3

Bilgisayar ve matematik, matematiköğretimde bilgisayarla modelleme, bilgisayar öğretiminde kullanılan yazılımlar ve uygulama programları.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE403

4

1

FEN BİLİMLERİ ÖĞRETİMİ

2

2

3

Fen bilimeleri dersinde kullanılan öğretim yöntemleri öğrenme-öğretme süreçleri genel öğretim yöntemlerinin fen bilimleri öğretimine uygulanmasi, fen bilgisi ders kitaplarının içerdiği konuların öğretilmesinde uygulanacak özel öğretim yöntem ve stratejileri.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE405

4

1

SEÇMELİ III

3

0

3



OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE407

4

1

SEÇMELİ IV

3

0

3



OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE451

4

1

OKUL DENEYİMİ II

1

4

3

Okullarda bir uygulama öğretmeni nezaretinde Öğretmenlik Uygulaması dersine temel oluşturmak amacıyla yapılan gözlem ve uygulamalar; bazı gözlem ve uygulama konuları: öğretimde soru sorma, yönerge ve açıklamalar, dersin yönetimi ve sınıfın kontrolü, çeşitli yönlerden bir öğrencinin incelenmesi, öğrenci çalışmalarının değerlendirilmesi, dersi planlama, ders kitaplarından yararlanma, grup çalışmaları, sınıf organizasyonu, çalışma yapraklarının hazırlanması ve kullanılması, sınıf içinde mikro öğretim uygulamaları.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE453

4

1

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ II

2

2

3




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE402

4

2

KONU ALANI DERS KİTABI İNC.

2

2

3

Konu alanında MEB tarafından onaylanmış ders kitaplarının ve öğretim programlarının eleştirel bir bakış açısı ile incelenmesi; kitapların içerik, dil, öğrenci seviyesine uygunluk, format, çekicilik, anlamlı öğrenmeye katkısı, öğretimde kullanım kolaylığı, vb. açılarından incelenmesi.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE404

4

2

SEÇMELİ V

3

0

3




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE406

4

2

SEÇMELİ VI

3

0

3




OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE452

4

2

REHBERLİK

3

0

3

Öğrenci kişilik hizmetlerinin amaçları ve eğitim içindeki rolü, rehberlik hizmet alanlarının tanıtımı, rehberliğin genel ilkeleri, öğrenciyi tanıma, yönlendirme, bilgi toplama ve yayma, psikolojik danışma, yerleştirme, izleme, danışmanlık, araştırma ve değerlendirme, çevre ile ilişkiler, mesleki yönlendirme, özel eğitimin amacı ve özel eğitime muhtaç öğrencilerin saptanması ve eğitimi.

OP.KD

D.KD

SINIF

Y.Y

DERS ADI

T

U

K




MÖE452

4

2

ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

2

6

5

Haftada bir tam gün ya da iki yarım gün (minimum 12 hafta) öğretmen adaylarının bizzat sınıf içinde öğretmenlik becerisi kazanmasına ve belirli bir dersi ya da dersleri planlı bir biçimde öğretmesi ve iki saat öğretmenlik uygulaması semineri (öğretmenlik uygulamasının değerlendirilmesi ve paylaşılması).
Yüklə 252,18 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə