Infrastructure for Electronic Business on the Internet


Figura 4.17 Një procedurë të mundshme për themelimin dhe drejtimin e një bisedoni PC-to-telefon [Cvetkovic98]Yüklə 1,07 Mb.
səhifə6/18
tarix14.09.2018
ölçüsü1,07 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   18

Figura 4.17 Një procedurë të mundshme për themelimin dhe drejtimin e një bisedoni PC-to-telefon [Cvetkovic98].
Legjenda: gjysmë i dyfishtë - vetëm një mënyrë e komunikimit në një kohë;
plotë-duplex - dy rrugë komunikimi në çdo kohë.


është e përcaktuar gjithashtu, për qëllime të akuzuar.
Duke akuzuar është bërë që në fillim, nëpërmjet një kartë krediti, duhet të plotësojë një formular. Ndërsa
Figure 4.18 A list of popular static image formats for WWW [Sokic99].

duke folur, akuzat janë bërë në mënyrë automatike, dhe mund të marrë vetë llogarinë e bilancit të saj, përsëri duke u konsultuar WWW site ofruesi i. Sigurisht, në SHBA, nuk ka akuza për 1-800 dhe 1-888 numra.
ndërfaqe e njeriut zakonisht është miqësor dhe i lehtë për t'u përdorur. mundësitë e tij dhe aftësitë janë dhënë në figurën 4,17. Drejtimi i transmetimit është i kontrolluar nga Push-buttoni te bisedoni , e cila mund të bëhet me dorë ose automatikisht (nëse butonin veçantë Vox është aktivizuar).
Sistemi punon mirë të, dhe kërcënon të marrin kompanitë e telefonisë tradicionale jashtë biznesit. probleme të mëdha deri më tani janë të lidhura me cilësinë (në qoftë se i ngadalshëm modem dhe / ose lidhje satelitore janë përdorur, si tregoi më parë), dhe për faktin se PC vetëm mund të thërrasë një telefonike të rregullt caktuar (e kundërta nuk është).


4.6.2 Fol ne Net


Ideja themelore e shërbimit Bisedoni Net është për transformimin e sinjalit analog të shëndosha në anën e dërguar në një nivel pak, për të transportuar atë përmes internetit në një tjetër PC në anën e marrjes, dhe pastaj për ta transformuar atë përsëri në sinjal analog.
Mundësia kamera është gjithashtu e famshme, dhe mundëson zbatimin e Konferenca Net. kompani të shumta janë ofruar këtë lloj shërbimi (për shembull, shih http://microsoft.com/netmeeting ose http://www.vocaltec. com).
Nëse dy palët dëshirojnë të flasin me njëri-tjetrin, ata të ngritur herë të takimit edhe më parë. Kur i pari në shkrimet në këtë shërbim, parametrat e saj të shfaqen menjëherë në listën e atyre të interesuar për të folur. Kur pjesa e dytë në shkrimet, kontrollon listën e atyre të interesuar për të folur, klikime në hyrjen e personit që i pëlqen të bisedojë me, dhe lidhja merr themeluar (pa pagesë, siç është përcaktuar më parë).
Natyrisht, mund të thjesht hyni pa asnjë prearrangements. Në këtë rast, gjithashtu përcakton temën e dëshiruar, dhe nëse dikush tjetër klikimeve në hyrjen tuaj, fillon biseda. Një alternativë është që e klikimeve në një nga shënimet, dhe pastaj pret për të parë nëse pala tjetër është e gatshme të bisedojnë me ta.

4.7 Përfaqësimi i pamjeve në web


Disa formate te njohura përfaqësimit imazh do të përmblidhen shkurtimisht këtu. formate të ndryshme janë përdorur për të lëvizur ende dhe për imazhin. Ndryshim i madh është në faktin se ka nevojë për imazhin qe lëviz compression më shumë, kështu që formate për të lëvizur imazhin e vënë më shumë stres në compression efikas.

4.7.1 Disa Formate të nxehtë Image statikë


Disa formate popullore statike qe përfaqësojne imazhin janë të shënuara në figurën 4,18, duke përdorur zgjerimet jepet zakonisht në fotografi me imazhin e koduar sipas se format. Secili do të përmblidhen shkurtimisht këtu.
GIF (Graphic Interchange Format), është i përshtatshëm për ruajtjen e kompjuterit foto generated. Ajo nuk është i përshtatshëm për ruajtjen e fotografive fotografik, për shkak të kufizimeve të paleta, standardi përcakton vetëm 256


Legjenda: GIF – graphic Interchange Format ;
JPG ose JPEG - përbashkët fotografik Ekspertët e Grupit, PNG - Portable Network Graphics, BMP - Bitmap.
Koment: Një është për t'u siguruar se format më të përshtatshme të përdoret në çdo aplikim të veçantë.ngjyra. Është e mundur për të përcaktuar "ngjyra transparente" me një aromë të sfondit.


Është e mundur për të mbajtur fotografitë më shumë në një fotografi, së bashku me informatat për pushim kohën në mes duke treguar dy foto të njëpasnjëshme, informacion në lidhje me looping, etj compression është i bazuar në algorithm LZW, dhe është pa humbje. Ka dy mënyra shkarko: (a) normale, ose rresht pas rreshti, dhe (b) të gërshetuar, apo të gjitha linjat e çuditshme të parë.
JPG ose JPEG (Ekspertët e Përbashkët fotografik Group) Formati i është dedikuar kryesisht për ruajtjen e fotografive foto. nivel dhe cilësinë compression foto janë të lidhen, dhe janë të ndryshueshme. Lossy compression është. Për shumicën e kërkesave, niveli i zgjedhur compression është i tillë që të paraqitura nga shtrembërimet compression nuk janë të dukshme për syrin e njeriut. Paleta është i bazuar në 24 copa, që do të thotë 16.000.000 ngjyra të ndryshme. versionet fillestare të standardit nuk përfshijnë "ngjyra transparente." Ka dy mënyra shkarko: (a) Baza, ose rresht pas rreshti, dhe (b) progresive, ose projekt i parë, që do të thotë se foto përfundimtar është marrë në kalon disa.
PNG (Portable Network Graphics) format është mbështetur fillimisht vetëm nga IE (Internet Explorer). Ajo ishte projektuar në përpjekje për të kombinuar mirë nga GIF dhe JPG. Megjithatë, ajo vuan nga problemet file size.
BMP (Bit Harta) format është mbështetur fillimisht vetëm nga IE. Si e emrit thotë se, ky format nënkupton një hartë të drejtpërdrejtë pak. Nuk ngjeshje të çfarëdo lloji është përfshirë

Figure 4.19 A list of popular dynamic image formats for WWW [Sokic99].4.7.2 Disa Formate të nxehtë Image Dinamik


Disa popullore formate dinamik përfaqësimin e imazhit janë të shënuara në figurën 4,19, duke përdorur zgjerimet jepet zakonisht në fotografi me imazhin e koduar sipas se format. Secili do të përmblidhen shkurtimisht këtu.


AVI (Audio Video Ineterleave ) format është një standard i futur nga Microsoft. Në qoftë se kjo është përdorur nga IE, nuk ka plug-in e software është e nevojshme. Ajo mund të përdoret me shfletues tjetër vetëm pas një plug-in është i instaluar.
MOV (QuickTime Movie) format është një standard i futur nga Apple. Në thelb, ajo është një format me karakteristika të krahasueshme, paraqitur nga një kompani konkurrente.
MPG ose MPEG (Motion Picture Grupi i Ekspertëve) format është i bazuar në të njëjtat parime si formatin JPG, përveç se një ngjeshje më agresive është shfrytëzuar, e cila mundëson më shumë hapësirë, duke kërkuar të lëvizin imazhet të ruhen në madhësi e arsyeshme-disqe


Formati Video Real ka qenë i zhvilluar në mënyrë specifike për emitting e të dhënave video në internet, në kohë reale. Cilësia e riprodhimit varet nga gjeresia e rrjetit dhe disponibiliteti.

4.8 Përfaqësimi Tone në Web


Video në internet mund të paraqitet në një numër të formateve të ndryshme. Një listë e formateve të njohura audio jepet në figurën 4,20, të dyja këto përfshihen në ofertën klasike e Netscape dhe Explorer, dhe ata që kanë nevojë për softuer shtesë.


Figure 4.20 A list of popular music formats for WWW [Sokic99].

e formatet e njohura audio jepet në figurën 4,20, si ato të përfshira në ofertë klasike e Netscape dhe Explorer, dhe ata që kanë nevojë për softuer shtesë.


Legjenda: WAV - Vala;Mesi - Midi;MP3 - shtresë MPEG1 audio 3;DTA - Digital Audio Tape;VQF - Formati cilësi shumë të lartë.RA ose RealAudio - Real-time emitting e audio të dhënat në Internet.
Koment: Një është për t'u siguruar se format më të përshtatshme të përdoret në çdo aplikim të veçantë.
4.8.1 Disa Music Online Formate


Formati Vala korrespondon me ekuivalent dixhital i një sinjal audio, të marra nga konvertimit analog-to-digjitale. Për cilësinë CD player, ajo merr 172KB / s. Kjo përkthehet në rreth 10MB hapësirë magazinimi për vetëm një minutë të luajnë. normat e Ulët marrjen e mostrave janë të
Figura 4.21 Një listë e site-ve WWW nga MIDI per te shkarkuar [] Sokic99.

Legjenda: # - Regjistrohu për tu pozicionuar në një dokument HTML

Popl - një anchor i përcaktuara brenda nje dokumentin HTML. Me shkarkimin e një faqe, ekran merr pozicionin e anchor

Koment: Kur jeni duke shkarkuar, sigurohuni që ju jeni plotësisht në dijeni të authorships, si për krijues muzikë origjinale, dhe për krijues te fskedareve MIDI

Vini re se disa site MIDI jane motorë kërkimi ne lidhje me numrin e siteve me të gjitha llojet e dosjeve MIDI.

Historia e informacioneve mbi instrumentet muzikore dhe tonet për të luajtur te formateve MIDI. Interpretimi i këtij informacioni është kryer nga ana e kartave të zerit dhe driverave ekzistuese te softwareve..Cilësia e riprodhimit është e përcaktuar nga cilësia e kartave të zerit. Asnjë zë nuk mund të sintetizohet duke përdorur formatin MIDI. Gjithashtu, nuk ka asnjë mënyrë për të derguar në kujtesë përmbajtjet e një CD audio. Prandaj, ajo nuk mund të përdoret për ruajtjen e muzikës vokale dhe permbajtjen e audios ne mediat e tjera. Megjithatë, ai paraqet zgjidhjen më praktike për sfond muzikë në sitet e WWW. serverat e zgjedhur përmbajnë muzikë MIDI te njohur për ta shkarkuar,  Për disa prej tyre,sitet janë dhënë në figurën 4,21

Shënim, megjithatë, se shpesh herë, para se te jemi në gjendje për të luajtur një muzikë të tillë, kemi nevojë për leje, si nga autori i muzikës origjinale dhe autor i file MIDI. çështje kritike për shfrytëzimin e këtij formati është zbatueshmëria. Formati MP3 është i ngjashme me formatin WAVE, përveç se compression shtesë është shfrytëzuar. Emri MP3 qëndron për MPEG Audio Layer 3 1.  Ngjeshje më të sofistikuara reduktojne madhësinë file deri në rreth 10 herë. Natyrisht, koha e compressionit bëhet më e gjatë, i cili nuk është një çështje, sepse compression është bërë vetëm një herë, off-line,ne qoftë se një makinë mjaft e fortë është përdorur (Pentium 133MHz ose më mirë), por ajo ngadalëson PC dhe Browser. Për shkak se Decompresimi ka nevojë për një kompjuter, e nuk mund të luajë file MP3 për një CD player te zakonshëm me  riprodhim stereofonik. Algorithm compression është bazuar në një model te sofistikuar psiko-akustike, i cila supozon se veshi i njeriut nuk mund të dëgjojë të gjitha frekuencave audio.   Veshi i njeriut mund të dëgjoni vetëm vargun prej 20Hz të 20KHz, dhe është më e ndjeshme prej frekuencave në mes 2KHz dhe 4KHz. Stresit vetëm në këto frekuencave nënkupton që algoritmi compression eshte lossy.  Dikush mund të përcaktoje nivelin e dëshiruar te compressionit, por filet qe gjenden në internet janë të koduar në 128Kbit / s 44KHz riprodhim stereofonik, e cila mundëson riprodhimin me cilësi të lartë dhe përqindje compression (në krahasim me origjinalin) prej rreth 12. Kjo do të thotë se, duke përdorur MP3, mund të krijojnë një CD që luan për më shumë se 14 orë në një PC (100-200 këngët e kohëzgjatjes tipike). Gjithashtu, me nje numer te tille norme compresioni, mund të luaj këngë direkt nga CD. Së fundi, mund të shkarkoni shpejt këngët e kompresuar (nje kenge 5-minutësh e kompresuar do të marrë më pak se 5MB). Cështje kritike për shfrytëzimin e këtij formati është koha e përpunimit.

Formati VQF është i ngjashme me formatin MP3, përveç se algoritmi i kompresionit është më i sofistikuar, filet janë më të vogla, dhe cilësia e zerit është më e mirë. Shumica file VQF te gjetura në internet janë të koduara në 961

Formati DTA është formati popullore e CD-ve të zakonshëm audio. Në kohën e riprodhimit, vetëm pjesë të file lexohen në kujtesë, në një kohë. Nëse burimet e tjera kane access në të dhënat CD, riprodhimit mund të ndërpritet, duke rezultuar në nje pauze te shkurter. Rrjedhimisht, ky format nuk është i mirë për sfond muzikë, në qoftë se të dhënat e tjera nga e njejta CD mund të përdoren gjatë riprodhimit. Ane e mire e këtij formati është se një CD mund të përdoret edhe në një PC dhe në audiot e zakonshëm CD player. Cështje kritike për shfrytëzimin e këtij formati eshte cilesia e CD ROM player.

Formati Real Audio ka për qëllim transmetim e drejtpërdrejtë në internet, në kurriz të cilësisë më të ulët (Bandwidth tipik është më i vogël). Ky format mundëson të dëgjuarit paralelisht me shkarkimin, që do të thotë lenien menjeane te levizjes periodike ose përsëritjen e përmbajtjes, i cili është i pakëndshëm për veshin. Kjo ndodh në qoftë se, gjatë riprodhimit, një pjesë e Bandwidth ka për t'u përdorur për qëllime të tjera. çështje kritike për shfrytëzimin e këtij formati është gjerësia e Bandwidth.

4.8.2 Tendencat e ardhshme

Një tendence e rëndësishëm e se ardhmes është kombinimin I video dhe informacioneve audio në të njëjtin format. Kjo bën të mundur aplikimin e algoritmevetë përbashkët te kompresimit, dhe eliminon një numër problemesh në lidhje me sinkronizimin e video dhe audio informacionit.
Një përpjekje e rëndësishme në këtë kategori është referuar si Real Media. Në një skedar HTML, krijon një lidhje për një Media Real file duke krijuar dy file të ndryshme: (a). A .ram file me tekstin që tregon rreth mënyrës për të kombinuar informacionin audio dhe video, dhe (b). A .rm file me video dhe audio informacionit. Duhet te jete I instaluar nje program i posaçëm plug-në, qe të kujdeset për .ram files. Pasi browser-I therret .ram file, kjo skedë shkarkohet shpejt, pasi ajo është e shkurtër. Pastaj, URL është lexuar nga file. Ram, dhe transmetimi i video / audio informacionit fillon. Një protokoll i veçantë kujdeset për sinkronizimin.


4.9 Shërbimet e telefonice celulare (Mobile Phone)

Tani, disa fjalë do ti dedikohen shërbimeve bazë të telefonisë mobile.Pas kësaj, do te trajtohen standard IP Mobile , si bazë për platforma më të sofistikuar celulare te shërbime të lidhura.

4.9.1 Njepergjithesim Rreth GSM

Termi GSM do te thote Sistemi Global për komunikimet Mobile. Standardi përfshin disa forma (GSM-900, GSM-1800, GSM-1900, etj) - Kjo do të thotë organizatë e sistemit, siç është përcaktuar në Figura 4.22.
Figure 4.22 Arkitektuara e GSM [Cvetkovic98].
Legend: BSC - Base Station Controller;BTS - Base Transceiver Station;CSPDN - Circuit-switched;Public Data Network;GSM - Global System for Mobile Communication;ISDN - Integrated Services Digital Network;ME - Mobile Equipment;MSC - Mobile Service Switching Center;PSTNPublic-switched Telephone Network;PSPDN - Packet-switched Public Data Network;SIM - Subscriber Identity Module.

Koment: Ky eshte nje rast I thjeshte; ne pergjithesi, me shume se nje BSC per nje MSC, dhe me shume se nje BTS per nje BSC.

Një SIM veçantë (Subscriber Identity Module) është i lidhur Me (Mobile Equipment), e cila është e lidhur me BTS (Base Transceiver Station), duke përdorur infrastrukturën wireless. Disa njësi BTS janë të lidhura me një njesi BSC (Base Station Controller) . Disa njësi BSC janë të lidhura me një MSC (Shërbimet Mobile Switching Center). Në përgjithësi, qendra MSC mund të suportoje sistemet e komunikimit si ISDN, PSPDN, CSPDN, etj

4.9.2 Shërbimet e zgjedhur GSM.

Sherbimet e zgjedhura te avancuara GSM janë të shënuara në figurën 4,23. Secili prej tyre është i vetëkuptueshëm, kështu që nuk ka hapësirë shtesë por do të jetë i dedikuar për ata. Një nga shërbimet më të rëndësishme për këtë libër është sherbimi SMS (Short Message Service).Figure 4.23 Infrastruktura për Biznes elektronike në internet.Figura 4.23 Nje liste e sherbimeve GSM te avancuara [Cvetkovic98].

Legenda: GSM - Sistemi global per komonikimin celular

Koment: Per me shume sherbime,shiko ofertat e ofruesit me te pershtatshem.

Ajo mundëson shkëmbimin e mesazheve deri në 160 karaktere (për përmbajtjen më shumë informacion, ka për të dërguar mesazhe me shume). Në mënyrë të tillë kryhen, kontakti dhe informacioni I transferimit, pa shqetësuesuar marrësi me një telefonate (ata që duan intimitet do të duan këtë shërbim). Së fundi, kjo është një lloj i komunikimit me kosto të ulët (rrugën më pak të shtrenjtë për të shkëmbyer informacion).
Në mënyrë që të dërgoni një mesazh, duhet kjo qe vijon: (a) të zgjedhin opsionin e lidhura me menu e telefonit te tij celular, (b) Për të hyrë në mesazh, (c) Për të hyrë në destinacion numrin e telefonit celular, duke përdorur Formati ndërkombëtare (p.sh., +381-11-769872).
Pasi mesazh është dërguar, ai shkon për të destinuacion, (qendra e SMS).SMSC perpiqet per te gjetur destinacionin  e celularit, dhe nëse destinacioni është i arritshme, jep mesazhin. Nëse destinacionit është i pakapshëm, ajo ruan mesazh për ta ofruar më vonë.


Skenari i dërgimit te një mesazh nga një site WWW për ne një telefon celular është dhënë në figurën 4.24 (WWW për SMS skenar). Hapi i parë është gjetja e faqes WWW te abonenteve mobile ne rrjetin GSM, Dikush mund të përdore WWW për të identifikuar rrjetin e abonentëve mobil GSM (p.sh. http://www.gsmworld.com). Hapi i dytë është për te dërguar mesazhin, dhe për këtë qëllim portat multinetwork janë përdorur (p.sh., http://www.mtn.co.za ose http://www.advalvas.be/sms).Figura 4,24 Duke dërguar një mesazh nga WWW për një telefon celular [Cvetkovic98]

Legjenda: SMS - Short Message Service.

Komenti: çështje esenciale është se server WWW përfshin një portë GSM.

Skenari i dërgimit te një mesazh nga një telefon celular (SMS) në një adresë e-mail në Interne është dhënë në figurën 4,25. Hapi i parë është që transformimi I mesazhit SMS në një format të veçantë me më pak se 160 karaktere:


EMA usernameCajdomain body_oj ~ _thejnessageHapi i dytë është për të dërguar këtë mesazh në numrin e specifikuar nga ofruesi (p.sh., +39-338-8641732). Vini re që mund të përdorim "!" në vend të "@." Gjithashtu, në mënyrë që të përdorni këtë shërbim, është e nevojshme që ofruesi i zgjedhur i rrjetit te kete një marrëveshje të përshtatshme Roaming (e.g me TIM - Telecom Italia Mobile - në këtë shembull).
Skenari i dërguar një email (nga një adresë në internet) direkt me një telefon celular (SMS) është dhënë në figurën 4,26. Për këtë qëllim, një destinacion i veçantë adrese e-mail do të përdoret (p.sh., + lccxxxxxxxx@sms.tdc.on.ca), ku "cc" i referohet kodit te vendit dhe "xxxxxxxx" destinacionit te numrin te telefonit celular. Mesazhet më të gjata jane prishur automatikisht në disa chunks 16-karaktershe, dhe jane derguar më pas në destinacionin e telefonit celular, përmes SMS.
Figura 4.25 Duke dërguar një mesazh nga një telefon celular në një adresë e-mail [Cvetkovic98].

Legjenda: SMS - Short Message Service.
Komenti: çështje esenciale është se qendra SMS GMS përfshin një gateway poste internet.
Një tjetër skenar është dërguar I një email (nga një adresë Interneti) në mënyrë indirekte (duke përdorur një adresë email të ndërmjetme). Në këtë rast, përdoruesi celular ka për të hapur një email account me një eSMS (SMS elektronike) percakton (më shumë informacion mbi këtë çështje qe mund të gjendet në WWW - p.sh. në http://www.esms.com). Pas numrit te email account përdoruesit celular është i njohur, mesazh është dërguar për:
user@esms.com
Ky shërbim ka opsione: (a) mesazhi I derguar në telefon celular është i thyer në 160 chunks automatikisht, dhe numri i këtyre chunks mund të kufizohen nga ana e përdoruesit,  ky është një opsion, (b) Vetëm username dhe subjektin I mesazhi mund të dërgohen te perdoruesi I celularit, në këtë rast, mesazhi i plotë është dërguar në adresën e email-it te përcaktuar nga perdoruesi, kjo është e ashtuquajtura " njoftimit "opsionalo,,(c) Ky mesazh mund të beforwarded në një tjetër adresë e-mail, pa shqetësuar përdorues celular dhe kjo është e quajtur


”Mos shqeteso” opsionalFigura 4.26 Duke dërguar një mesazh nga një adresë email për një telefon cellular [Cvetkovic98].

Legjend: SMS - Short Message Service; SMTP - Simple Mail Transfer Protocol

 Komenti: çështje esenciale është se ofruesi i internetit përfshin një gateway SMS


Shërbimet e përshkruara janë të dobishme dhe efektive. Megjithatë, për shërbime më të sofistikuara,eshte e nevojshme një infrastrukturë me e sofistikuar celular . Për këtë arsye, pjesa tjetër i është përkushtuar standardeve MobilelP dhe çështjet se lidhjeve.

    1. Mobile lP


Standardi MobilelP u prezantua me qëllim për të mundësuar shërbimet më të sofistikuara mobile në internet, pa ndonjë ndryshim në nivelin e TCP. Një fjalor i MobilelP dhe çështjeve te lidhura jepen në figurën 4,27. Ajo përcakton të gjithë terminologjinë që do të përdoret në këtë seksion.

Me larmi ne rritjete paisjeve te ndryshme wireless ofruar lidhjes IP (PDAs, handhelds, telefonat celulare digjitale, etj), të lëvizshmërisë duhet bërë transparente për aplikacioneve dhe protokolle te nivelit të lartë, i cila është qëllimi kryesor i standardit MobilelP. 

IP e zakonshme (statike) mposhtin pako nga një burim në një destinacion, duke i lejuar routers,,.,/.?>”?>
MobilelP kërkon ekzistencën e një nyje të rrjetit të referuara si home agent, plus, në pikën e re te shtojcës, një tjetër nyje e rrjetit, e quajtur foreign agent. Në fakt, si home agent dhe foreign agent janë pjesë e programeve, e në drejtimin e home machine dhe në drejtimin tjetër në makinë në pikën e re te shtojcës.


Kurdo që një nyjë celular është larg nga rrjeti i saj home network (p.sh., sa herë që mbërrin në një rrjet të huaj), home agent merr të gjitha paketave dhe përcjell ato per ne piken e tanishme te nyjes se lëvizshme të shtojcën, e cila është bërë nëpërmjet një ndërveprim me të huaj foreign agent.
Standardi IP i zakonshme (statike ) përdor vetëm një adresë IP. MobilelP përdor dy adresat IP: Një adresë fikse në shtëpi dhe nje të ndryshueshme care-of address. Adresa care-of address ndryshon në çdo pika të reja të lidhjes. Procesi në pikën e re te shtojcës përfshin tre mekanizma: (a) Zbulimi i care-of address, (b) Regjistrimi i care-of address, dhe (c) Tunneling e care-of address.
Procesi i zbulimit është paraqitur në figurën 4,28. Kur nyja mobole arrin deri në pikën e ret e shtojcën, fillon procesi i zbulimit, përmes protokollit të quajtur advesting protocol. Ky protokoll (zgjerimin e protokollit të RFC 1256) reklamon gjërat e mëposhtme: (a) care-of address,
(B) shërbime të veçanta që mund të ekzistojnë në pikën e reja të lidhjes, dhe
(C) Lista e vizituar te agent mobile, si dhe llojet e aktiviteteve që janë të gatshëm për të.care-of addressi është një detyrë e përkohshme, qe zgjat vetëm gjatë intervalit të shtojcën. Shërbime të veçanta që përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në, gjëra të tilla si aksesin në bazat e të dhenave , gjera interesan, etj vizituar agjentëe,oferta zbavitese etjt celular mund të jetë gati për të bërë shitjen, planifikimin, ose aktivitete të tjera, për shembull, në qoftë se ju keni vetëmarriti në një hotel (natën), agjentin tuaj dhe agjent i partnerit tuaj të biznesit (i cili tashmë është duke fjetur), mund të mblidhen së bashku për të caktuar takimin mëngjes për të nesërmen, të dish preferencat e tyre respektive "bosët" (dmth., preferencat e veten dhe partnerin tuaj të biznesit).


Dostları ilə paylaş:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   18


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə