Korrektúra alkalmazás segédletYüklə 11,92 Kb.
tarix08.11.2018
ölçüsü11,92 Kb.

1.0 verzió – 2008. 09. 08.

Korrektúra-alkalmazás – Segédlet (Word2003-as verzió esetén)
Milyen esetekben kérjük alkalmazni a korrektúrát?

  • A kísérőiratok különböző verzióinak elkülönítésére egy eljáráson belül;

  • Több, párhuzamosan futó módosítás elkülönítésére egy kísérőiraton belül (pl. safety módosítás + tárolási utasítás módosítása)


Miért könnyíti meg a korrektúra mindkét fél (Cég + OGYI) munkáját?

A Cég által beküldött kísérőirat-tervezetek véglegesítéséig – a legtöbb esetben – szövegegyeztetésre van szükség, melynek során a kísérőiratokról akár több verzió is készülhet. A javítási folyamat megfelelő követése érdekében a különböző verziók között a korrektúra színének változtatásával teszünk különbséget (lásd A kétféle színű bejegyzés a következőképpen érhető el). Ennek elengedhetetlen feltétele azonban, hogy mind a Cég, mind pedig az OGYI ugyanabban a dokumentumban dolgozzon. Ennek a módszernek a segítségével pl. egy másodszorra visszakapott anyagnál nem kell végignézni az összes megjegyzést, elég a legutóbbiakra szűrni, így már csak az előző verzió óta bekerült módosítások/javaslatok látszanak majd a szövegben (lásd
A kétféle színű bejegyzés a következőképpen érhető el:

Eszközök menü, beállítások…

A felugró beállítások panelen kiválasztjuk a „Felhasználó” fület:


Mind a „Név”, mind a „Monogram” mezőt módosítjuk (mivel a monogram mező tulajdonképpen rövidítése a név mezőnek, elsődlegesen ez jelenítődik meg a megjegyzés beszúrása során).


Jelen példában a név így változott:

OGYI_fs09_002  OGYI_fs09_003

a monogram pedig így

fs02  fs03


Ennek alapján pl. a név meghatározására a következő variációkból lehet választani:

<001>

<001>

A monogram lehet pl. egy valós monogram.


A felhasználó nevének megváltoztatása után már más színnel jelölődik az új megjegyzés/javítás.    • Ezzel a módszerrel akár több módosítást is lehet egyszerre jelölni a kísérőiratban:
Hogyan gyorsítja meg ez a feldolgozást és egyeztetést?

Az egyes módosítások/javítások színenként szűrhetők, ezáltal ha már 3. vagy 4. módosítás történik a szövegben, akkor A MEGFELELŐ KORREKTÚRA HASZNÁLAT segítségével rá lehet keresni a LEGUTOLSÓ szövegváltoztatásra /-javaslatra:


Ehhez a Véleményezés eszköztár „Megjelenítés” legördítésére kattintunk, és a véleményezők opcióra irányítjuk az egeret. Ekkor a „Minden véleményező” mellett lévő pipára kattintunk. Ekkor eltűnik az összes korrektúra bejegyzés. Újra a Megjelenítés  Véleményezők megjelenítése után már kiválasztható, hogy mely véleményező(k) bejegyzését szeretnénk megtekinteni:


SZŰRÉSMiután a korábbi javaslatokat/módosításokat „kiszedtük” a MegjelenítésVéleményezőkvéleményező melletti pipára kattintással, így már csak az előző verzió óta bekerült módosítások/javaslatok látszanak.

Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə