Llojet e kamerave për per pcYüklə 2,89 Mb.
tarix14.09.2018
ölçüsü2,89 Mb.
#68638

Instalimi I nje kamere per pc

Llojet e kamerave për per PC

hp webcam hd 5210microsoft lifecam studio : anglelogitech webcam c600 : front

d-link dcs-1000whercules deluxe optical glasslogitech tv cam : front

Llojet e kameravepër PC janë nga më të ndryshmet, duke filluar nga ato të thjeshta e duke vazhduar me ato që shkenca e sotme na servir, pra deri tek ato më modernet.1-Kamera e parë në botë.

Po të kthehemi prapa në kohë dhe të shohim rrjedhën e zhvillimit të kamerave do të shohim se fillesat e zhvillit të tyre i kanë që nga viti 1991. Në Departamentin e Shkencave Komjuteriketë Universitetit të Kembrixhit për herë të parë u vendos në funksion kamera e parë, e cila u vendos në mbajtësen e kafesë të punojsëve.Pastaj në përmjet softëer Xcoffee kjo kamer u lidhë me kompjuterat e punonjsëve të cilët me anë të kësaj kamere mund të shikonin nëse mbajtsja kishte apo nuk kishte kafe për të pirë, duke shpetuar nga udhëtime për tek mbajtësja në qoftë se ajo do te ishte boshë.Por kjo kamer nuk u vendos për përdorim me internetin deri në vitin 1993 ku për herë të parë u eksperimentua përditësimi i imazhit nëpërmjet internetit.Që nga ai moment ajo kamer është bërë vend kulti për miliona përdorues në të gjithë botën. Gjithashtu një tjetër webcamer me emrinFogCam e prodhuar në Universitetin e shtetitë San Franciskos vazhdon të funksionoj që nga viti 1994, vit ky kur ajo u vendos në përdorim.2-Një historik i shkurtër

E para webcam që u fut në treg për tu përdorurn nga perdoruesit ishte webcam me emrin Quickcam, e cila u fut në treg në vitin 1994, krijuarn ga një kompaninë Shtetet e Bashkuara të Amerikës për pjesët softëare dhe hardware të kompjuterit me emrin Connetix. Kjo kompani ia shiti linjën e produkteve një kompanie tjetër Amerikane të quajtur Logitech në vitin 1998. Një tjetër webcam e njohur me emrin Jenni Cam e prodhuar në vitin 1996, u bë e famshme për faktin sepse me anë të saj katër vjet mëv onë u arrit që ti përcillesh edrjtpërsëdrejti në publik serialin televiziv Big Brother në internet .

Në shekullin e 21-të prodhuesit e pajisjeve kompjuterike filluan ndërtimin e WebCam direkt në laptop dhe në desktop ekranet, duke eleminuar kështu nevojën e përdorimit të një USB të jashtme apo kamerave Firewire .Gradualisht WebCam-erat u futën më së shumti në përdorimet në telekomunikacion apo edhe në videotelefonatave midis dy njerëzve apo midis shumë njerëzve sesa për ti ofruar një pamje në një faqe Web për një public tëpanjohur.

3-Përdorimet e kamerave

Kamerat zënë vend në një përdorim të gjerë në fusha të ndryshme të jetës.

Sipas prodhuesve dhe drejtuesve të industrisë së kamerave bëhet e ditur se nëvoitet e fundit ështe rritur numri i kërkesa venëtreg për instalimin e kamerave në objektet për kujdesin ndaj fëmijëve.Kjo ka bërë që shumë kompani që ofrojnë shërbime private më së shumti në Amerikë të ofrojnë sisteme dedikuar Webcasting në mbarë vendin.

Në vido thirrje dhe video konferenca të shtënjët tjetër vend përdorim i kamerave. Ky lloj përdorimi është i pranishëm më së shumti në rrjetin socjal Skype.

Një tjetër fushë ku gjejnë përdorim kamerat ështe ajo e sigurisë.Në ditët e sotme kudo janë instaluar kamera vëzhgimi si në sheshe, institucione apo edhe në shtëpi private.Këto kamera u japin mundësi përdoruesve të vëzhgojnë dhe njëkohesisht ta ruajnë regjistrimin e bërë nga kamerat në kompjuterat me të cilët kamerat e sigurisë janë lidhur nëpërmjet lidhjeve me earles apo edhe me lidhjen me USB varur kjo nga distance apo vendi i instalimit.

4- Ndertimi i brendshem i njëkamere.

Në këto foto na është dhënë e paraqitur ndërtimi i brendshëm.

c:\users\ilir\desktop\new folder\_webcam_inside.jpg

5- IP e një kamere

Një kamera protokollin e internetit, apo kamera IP, është një lloji kamera digjitale të punësuar zakonisht për mbikëqyrjen, dhe e cila ndryshe nga televizioni analog me qark të mbyllur (CCTV),  me anë të kamerës mund të dërgojmë dhe të marrim të dhëna nëpërmjet një rrjeti kompjuterik dhe internetit. Edhe pse shumica e kamerave që e bëjnë këtë janë webcams, termi "kamera IP" është aplikuar zakonisht vetëm me ato të përdorura për mbikqyrje.


Ka dy lloje të kamerave IP:
a)IP kamera centralizuar, të cilat kërkojnë një qendrore Video Rrjeti Recorder (NVR) për të trajtuar, video incizim dhe menaxhimin e alarmit.
b)Kamera IP e decentralizuar, nuk kërkojnë një qendrore Video Recorder Network (NVR), si kamera ka regjistruar funksionalitetin ndërtuar në dhe kështu mund të regjistroni direkt në media storage dixhitale, të tilla si flash drives, drives hard disk apo storage rrjetit të bashkangjitur.

Historiku i IP të kamerave
a)Kamera e parë IP centralizuar u krijua nëvitin 1996 nga Communications Boshtit. Ajo u quajt Boshti Neteye 200 dhe është zhvilluar nga ekipi i Martin Gren dhe Carl-Axel alm. Është përdorur një server web porosi të brendshme me kamera. Në fund të vitit 1999, kompania filloi duke përdorur Linux i ngulitur për të vepruar kamera e saj. Aksi lëshuar edhe dokumentacionin për të nivelit të ulët API e saj të quajtur "VAPIX", e cila mbështetet në standardet e hapura të HTTP dhe në kohë reale  protokoll (RTSP).Kjo arkitekturë e hapur kishte për qëllim të nxisë palë të treta prodhuesit softëare për të zhvilluar menaxhimin e pajtueshme dhe softëare regjistrimin.
b)Kamera e parë decentralizuar IP u lirua nëvitin 1999 nga Mobotix.Sistemi Linux kamera përmbante, alarmi dhe video incizim funksionalitetin e menaxhimit, duke sistemi kamera nuk kërkoi menaxhimit tëlicencuar video softëare për të menaxhuar regjistrimin, ngjarje dhe menaxhimit video.
c)Kamera e parë IP me analytics bord video përmbajtje (VCA) u krijua në vitin 2005 nga Intellio. Ky aparat ishte i aftë për të zbuluar një numër të ngjarjeve të ndryshme, të tilla si objekti është vjedhur, e njeriu kalon një linjë, njerëz ve që hynë në një zonë të paracaktuara, makina ne shkon mënyrë të gabuar.
IP kamera janë në dispozicion në rezolutat prej 0,3 (VGA rezolutë) të 20 Megapixels. Ashtu si në një biznes TV konsumatorit, në fillim të shekullit 21, ka patur një zhvendosje drejt definicion të lartë video, p.sh.720p ose 1080i dhe format 16:09 ekran i gjerë.

Instalimi i webcam

Perpara se të fillojmë me hapat e instalimit po paraqesim nje table e cila do te na ndihmojë në ecurinë e këtij procesi.Gjithmonë përpara se të fillojme instalimin e kamerave në tabelën sui me sipër që do të na shfaqet ne desktop duhet që të klikojme ne opsionin “Install” dhe me mbarimin e procesit të instalimit një grup i quajtur Software PY i cili do te gjendet ne “START MENU”. Më pas nqs. Duam ta instalojme progamin neë një dosje instalimi tjetër duhet që të klikojmë në opsionin “Browse” gjë që na mundëson fillimin e instalimit e softwerit në një direktori të ndryshme.

Hapat që do të ndiqen për instalimin janë:

E lidhim kamerën me portinn e USB që ndodhet ne PC.

E lidhim Webcamin duke përdorur UTP Ethernet port.

I japim energji kamerës dixhitale në folenë e webcamerës.

Në LCD do të tregohen: IP Subnet Mask dhe IP e portave. Do të përdorim një shfletues webi që të identefikojmë adresën a IP-ve të. Ikona ne LCD tregon se një port e Webcamit eshte e lidhur. Ekrani LCD na tregon se të dy portat e Webcamit janë të bashkëngjitura.

Utility - Ky është një program që ndihmon përdoruesit për të kryer instalimin e shpejtë, ajo do të


na ndihmojë në  strukturimin e nevojshëm  dhe për të marrë nëpërmjet saj përdoruesit e nevojshëm.

a. Kliko butonin 'utility' për të filluar instalimin.

b. Pas disa hapash instalimi ka përfunduar.

 MultiMonitor - Ky është një program i Windows bazuar në projektin e projektuar për të lejuar përdoruesit të kontrollojnë një numër të madh të faqeve WebCam të vendosura  ose në një LAN (local area network, zona locale e rrjetit) apo në një WAN (Wide area network,zona e gjëre e rrjetit)


Seksioni 2. Duke përdorur Utility
Menuja kryesore Utility është treguar më poshtë. Menuja Zgjedhja është e vendosur në të majtë. Numri Serial, Firmware aktuale dhe adresa IP e çdo të lidhur në LAN do
të shfaqet në tryezë për të drejtën. Për përdoruesit e herë të parë, Password Device do të jetë i aktivizuar dhe adresa IP e fshehur deri në përbërje të saj dhe konfigurimit ka përfunduar.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/31/dhcp_server.png

Setup Wizard


Përdorni "Setup Wizard" për të marrë konfigurimin themelor per te perdorur webkameren
1. Kliko për të nxjerrë në pah Webkameren  në të djathtë që ju doni të konfiguroni.
2. Kliko në "Setup Wizard".
Së pari, për të filluar komunikimin do të kërkohet   "Input Device Password" kur
klikojme "Setup Wizard". Përdoruesi duhet të shkruaje fjalëkalimin “mjeshtri” (siç tregohet në njësinë WebCam & freeware. CD).  Për të hyrë në "Setup Wizard", ose "Webkamera Launch", ose "Konfigurimi i IP". Mund edhe ta fshime nevojën për një fjalëkalim  Pasi të keni hyrë "IP Konfigurimi "nën" Advanced ".

1 Connect S-kordonin Video nga lidhje kompjuterit në kamera. Nëse është bërë një gabim gjat monitorimit te punës në kompjuter, tjesht mund të klikoni me të djathtë mbi desktop dhe zgjidh "Properties" që të loadosh opsionin e ekranit.


2 Përdorim tastierën tonë nëse ju nuk kemi një ekran në dispozicion. Shumë herë, kompjuteri do ta njoh lidhjen, por në qoftë se jo, duhet të keni për të ngritur atë me dorë. Nëse kompjuteri nuk e njeh lidhjen, ju do të shihni një flashes pak në ekran dhe kamera your video të shikojnë dhe pastaj, në fund, desktop.
3 Shtypni "ALT" dhe "F4" për kompjuterin tuaj për të loaduar lidhjen mes dy pajisje në qoftë se ata nuk loadohen automatikisht . Disa komanda janë të ndryshme për kompjuterë dhe laptopë,duhet të kërkojmë për një kuti me dy rreshta në anën e djathtë. Ky buton do të ndryshojë zgjedhjen e ekranit.
4 Lëvizim mouse rreth për të testuar lidhjen. Çdo gjë duhet të punojnë mirë, megjithëse video-kamera. video-kamera në ekran është shum e vogël.http://chucklohr.com/808/c10/images/c10%20img_0377.jpg

KUJDES:
Fjalkalimi nuk duhet humbur. Nëse fjalëkalimi është humbur, ne nuk mund të hyjme në
pajisje për të bërë ndryshime. Nëse e humbasim këtë fjalëkalim, neve do të na duhet të kontaktonjme me eprorin tone për Master Password.

Pasi të kemi hyrë në informacionin e nevojshëm për "Device Password Input (pasuordin e paisjes hyrese)" dhe "vertetimi Administrator", "Setup Wizard" do të fillojë për të na marrë me anë të instalimit. Shkruani konfigurimin e nevojshme te kameres. Zgjidhni frekuencën e duhur (Indoor 60 Hz, Indoor 50 Hz apo në natyrë) për të parandaluar dridhje në pamjen virtuale te videos.


Shkruani një emër për kamera në kutinë "Location (vendndodhje)" qe ta kemi te leht per ta identifikuar.  Klikojme "Next" për të konfiguruar lidhjen e rrjetit. "Marrim një adresë IP nga DHCP (dynamic host configuration protocol)"
Zgjidhim këtë nëse  nuk e dim konfigurimin bazë te rrjetit "Përdorim adresën e mëposhtme IP". Shkruajme një adresë IP te brendshme të përshtatshme, Subnet mask dhe Gateway (porta) për Webkameren (I referohemi shtojcës C për një shpjegim të adresave IP) "Merrim një adresë IP nga BOOTP". Lejojme Webkameren për të marrë një adresë IP duke përdorur protokollin BOOTP   Klikojme "Next>" për të vazhduar në xDSL / Cable modem instalimit (Instalimit kabllor modem).
Ky seksion duhet të jetë konfiguruar për të lejuar Webkameren të hyje në internet
nëpërmjet një ofruesi të shërbimit xDSL.
Perdorimi manual I webkameres Zgjedhim "Enable lidhje PPPoE" dhe shkruajme llogarinë tonë dhe detajet per fjalekalimin e parashikuar nga ofruesi i shërbimit tone të internetit ("ISP"). Kur përdorim  Webkamer për herë të parë, ne duhet të caktojmë në vijim për të siguruar që:
a- Webkamera punon pa probleme.
b- Vendosim parametrat e domosdoshem në menunë "Konfigurimi", në menyre
të veçantë,  "Settings Kamera" duhet të jetë i vendosur ndermjet frekuencave
50Hz ose 60Hz (të ndryshojë këtë  prodhim 60Hz ose 50Hz / Outdoor në qoftë se video vazhdon të jete jo e qarte).

Qe qartesia e webkameres ton te jet sa me e larte duhet qe:

Shkarkojme dhe instalojme Windows Media Player 10 për të mundësuar:

MPEG4 codec.

zmadho, zvogelo

Rrotullo Majtas, Djathtas Rrotullo

Rrokullise foton vertikalisht.

Pan Auto kamera

Informacioni:

1 Statusi i Sistemit,


2 Lidhjet aktuale dhe
3 Log ngjarje.
4 Statusi i Sistemit

Ky seksion tregon të gjitha informacionet lidhur me Webkameren .

Duhet të sigurojme që çdo opsion në vijim te jete vendosur ne rregull, përndryshe

Webkamera mund të mos punojnë si duhet.


1 cilësimet e aparatit fotografik 2 Rrjeti 3 Account Settings 4 cilësimet e aparatit fotografik. E përdorim këtë seksion për të ber aktive kameren. Dhe ajo do të ketë pamjen e mëposhtme:


Parametrat e Sistemit


Kjo faqe lejon administratorin qe të vendos parametrat e Webkameras SNMP kështu që mund të përdoret nga NMS (Menaxhimi Rrjeti System) si MultiMonitor.
Koha sistemit

Koha mes updaitit automatik. Administratori mund të vendosë një interval për sinkronizimin e kohës.Zgjidh  1, 3,12 orë ose 1, 10 dhe 30 ditë.


"Server Time( sherbime kohore)" Zgjidhni sherbimin e  Kohes për vendndodhjen tuaj ne  Webcameren. Administratori mund të zgjedhe nga lista e një maksimumi prej 30 “Servers Time”. Për të shtuar një server të ri kohor administratori duhet së pari të fshije disa sherbime kohore. Pasi kjo është bërë, shtoni kutinë e dialogut e cila eshte si me poshte.
Klikojme "Back", për t'u kthyer në faqen Parametrat e Sistemit.
"Time Zone (krahasuar me GMT)"
Zgjedhim zonën e duhur kohore për vendndodhjen tone. Klikojme tek "Zbato" për të shpëtuar. "Time System (yyyy / mm / dd hh: mm: ss)"
Ky seksion është në gjendje të vendose sistemin me kohë të Webkameres.Formati është paracaktuar për: yyyy / mm / dd hh: mm: ss. Klikojme tek "Manual Rregullo" për të ruajtur çdo ndryshim manual.

Proçedura e vënies në punë të webkamerës.

Futemi në routerin tonë duke përdorur IP tonë të  routerit.

Në faqen kryesore, zgjedhim Firewall në anën e majtë të faqes.

Sipas Firewall, zgjedhim Servers Virtual.

Shkruajme informacionin e mëposhtëm:


Aktivizo: Kontrolluar ne daten.... Përshkrimi: Webcam – Webpage Internet Port: 80-80 Lloji: TCP Adresa IP Private: Shkruani adresën IP kamera. (Shikoni në WebCam
Adresa LCD ekran për 3 shifrat e fundit të IP kamera
adresa) Port private 80-80
Aktivizojme: Kontrolluar në datën.... Përshkrimi: Webcam – Kamera Internet Port: 9001-9001 Lloji: UDP
Adresa IP Private: Shkruani adresën IP kamera. (Shikoni në WebCam
Adresa LCD ekran për 3 shifrat e fundit të IP kamera adresa.

Klikojme Apply pwr tw ruajtur ndrzshimet e parametrave .Webkamerave tani do të


konfigurohet puna  me routerin tone që  të jenë të arritshme nga interneti.

Linku me të cilin duhet të përshtasim funksionin normal te kamerës  (http://www.dlink.com) DI-604/DI - 614 + / DI-624


1. Hyni në router tuaj duke përdorur IP tuaj router.
2. Në faqen kryesore, klikojme mbi  Avanced në krye të faqes.
3. Në anën e majtë të faqes, klikojme në Server Virtual.

Shënim: Sigurohemi që  DMZ të jetë me aftësi të kufizuara. Nëse DMZ-ja  është aktivizuar, ai do të çaktivizojë të gjitha shënimet që ndodhen në Virtual Server.

Shkruajmë informacionin e mëposhtëm në faqen që do të na kërkohet:
Enable / Disable: enabled Emri: Webcam – Webpage IP Private: Shkruani adresën IP kamera, për shembull: 192.168.0.5 Protokolli Lloji: TCP Port private: 80 Port publike: 80 Orari: Gjithmonë
Klikojmë Apply për të ruajtur parametrat.
-  Shkruani informacionin e mëposhtëm në faqen:
Enable / Disable: enabled Emri: Webcam – Webpage IP Private: Shkruani adresën IP kamera, për shembull: 192.168.0.5 Protokolli Lloji: UDP Port privat: 9001 Port publik: 9001 Orari: Gjithmonë.
Kliko Apply për të ruajtur parametrat. Webkamerat tani duhet të jetë konfiguruar për të punuar në routerin tonë dhe të jenë të arritshme nga interneti.
DI-704/704P
1. Hyjmë në routerin tonë duke përdorur IP tonë të këtij routeri.
2. Në faqen kryesore, klikojmë mbi të Avancuara në krye të faqes.
3. Në faqen e Virtual Server,  hyjmë në informacionin e mëposhtëm;
-Për ID # 1: Shërbimi Port: 80 Shërbimi IP: Shkruajmë adresën IP të kamerës, për shembull: 192.168.0.5 Enabled / aftësi të kufizuara: enabled
-Për ID # 2 Shërbimi Port: 9001 Shërbimi IP: Shkruajmë adresën IP të kamerës, i salvojmë modifikimet tona. Webkamera tani është konfiguruar për të punuar me routerin tonë.
http://chucklohr.com/808/c10/images/c10%20img_0368.jpg

Një komunitet është një varg i karaktereve ASCI i shtypshëm që identifikon një grup përdorues me të njëjtat privilegje qasje. Për shembull, një emër të përbashkët të komunitetit është "publike." Për qëllime të sigurisë, SNMP agjent i specializuar kërkon para se të përgjigjet. Agjenti mund të konfigurohet në mënyrë që vetëm menaxherët

që janë anëtarë të një komuniteti mund të dërgojnë kërkesa dhe të marrin përgjigje nga një komunitet i caktuar. Kjo parandalon menaxherët të pa’autorizuar të shikojnë ose të bëjnë ndryshime konfigurimi për një paisje. Porta, gjithashtu i referohet si një router, çdo kompjuter me dy ose më shumë porta lidhet me rrjete të ndryshme fizike. Portat lejojnë
transmetimimin e paketave të IP-ve në mesin e rrjeteve të një Interneti. Adresat IP Çdo pajisje në një internet duhet të caktojë një adresë IP-e unike (Internet Protocol). Një adresë IP është një 32-bit vlera të përbëra nga një ID rrjeti dhe një ID të pritshëm. Rrjeti ID identifikon rrjetin logjik në të cilën një pajisje e veçantë i takon. ID identifikon vendndodhjen e paisjeve të veçanta brenda rrjetit logjik. Adresat e IP-ve dallojë paisjet në një internet nga njëri-tjetri në mënyrë që të paketa e IP-ve të transmetueshme janë të duhurat. IP paraqitet në decimal pika-pika (jo në binar) simbol. Me pika shënimi decimal ndan vlerën 32-bit në katër grupe 8-bit, ose oktete, dhe ndan secilin oktet me një periudhë. Për shembull, 199.217.132.1 është një adresë IP në simbol pika-pika dhjetore. Për të akomoduar rrjete të madhësive të ndryshme, adresa IP ka tre divizione - Klasat A për e madhe, B për të mesme dhe C për ndërmarrjet e vogla. Dallimi në mes të klasave të rrjetit është numri i okteteteve të rezervuara për ID e rrjetit dhe numrin e
e okteteteve të rezervuara për ID pritës.http://seablogs.zenfs.com/u/9qwvy9egaha514o3mywwmsvroa--/photo/ap_20090603010149748.jpg

Disa opsione të cilat na shërbejnë pas instalimit të webkamerës:


Vlera e klasës së parë.
Oktet Host i ID së Rrjetit Numri i ushtrive
A 1-126 të parët për tre oktetet e fundit 16.387.064
B 128-191 për dy oktetet e fundit 64.516
C 192-223 për oktetin e fundit 254 Asnjë vlerë në mes 0 dhe 255 nuk është e vlefshme si një oktet të ID së një hosti me përjashtim të atyre vlerave rezerva InterNIC për qëllime të tjera. Qëllimi vlera
0, 255 MaskSubnet, 127 Loopbacku i testimit dhe të komunikimit në pajisjet lokale
224-254 Multicast IGMP dhe protokollet e tjera të veçanta.

Subnetting dhe Subnet maska


Subnetting ndan një adresë të rrjetit në nën-rrjete adresa për të akomoduar
më shumë se një rrjet fizik në një rrjet logjik. Për shembull:
Klasat A B, Kompania ka 100 LAN (Local Area Network) me 100 deri 200nyje në
çdo LAN. Për të klasifikuar nyjet nga LAN-et e saj në një rrjet kryesor, kjo kompani
segmenton adresën e rrjetit në 100 nën-rrjete adresash. Nëse në klasën B 
adresa e rrjetit është 150.1.xx, adresa mund të segmentohet ne disa mënyra të  mëtejshme nga 150.1.1.x deri në 150.1.100.x. Një subnet mask është një 32-bit vlerash që e dallon ID e rrjetit nga ID që shërben për nën-rrjete të ndryshme në të njëjtin rrjet logjik. Ashtu si adresat IP, subnet mask është ​i përbëherë nga katër oktete të ndara në simbole pika-pika dhjetore. Ne mund të përdorim subnet mask
të ndryshëm dhe filtrin e transmetimit të paketave IP në mesin e rrjetit tonë.
Vlera e "255​​" është caktuar si një oktetet që i përket rrjetit ID, dhe vlera "0" është
caktuar për oktetet që i përkasin identitetit presë (host identity).

Disa fakte në lidhje me kamera CCTVhttp://home.zonnet.nl/m.m.j.meijer/d_i_y/pictures/spc900nc/spc_frontboard.jpg

CCTV dërgon sinjale video që janë të koduara direkt dhe të lidhura me ushqyesin për një energjie prej 110 volt. Kjo pajisje mund të lidhet kudo duke përfshirë edhe një televizion të zakonshëm të vendosur në shtëpinë tonë. kamera CCTV është në përdorim në nivelin e kabllove të tipit RCA të cilat janë kabllo standarde për të gjitha llojet e prodhimit të videos. Një nga faktet më të dobishme në lidhje me kamera CCTV është përdorimii teknologjisë infra tëkuqe. Kjo teknologji e përparuar i jep kamerave CCTV mundësinë që të marrë pamje të qarte video edhe në errësirë me anë të kristaleve që ajo përbëhet. Më të mirat e kamerave CCTV do të jetë në gjendje të marrin imazhe në errësirë te plotë deri në një distancë prej tridhjetë metrash.
Një nga gjërat që kanë çuar në përdorimin e gjerë të kamerave CCTV është qëndrueshmëria e tyre. Ne do të jemi në gjendje për të gjetur kamera CCTV që kanë aftësinë për të vepruar, kur ndodhet në një distancë deri në dy mijë metra nga instalime elektrike AC. Kamera CCTV do të jetë në gjendje të na japë foto me cilësi të lartë edhe kur linjat elektrike janë të ngarkuar me elektronikë të tjera të rënda. Një tjetër pikë plus e mbledhjes së kamerave CCTV është aftësia e tij për të kapur imazhe në një pamje të pabesueshme të një këndi të gjerë. Teknologjitë e ngulitura në kamera CCTV u mundëson atyre që të marrin edhe ndryshimet më të vogla. Atajanë shumë të ndjeshme dhe do të jetë në gjendje për të na dhënë imazhe të qarta edhe në errësirë. Disa kamera CCTV jep mundësinë për të rritur aftësinë e tyre infra të kuqe, duke shtuar floodlightset plotësuese të infrave të kuqe. Kamerat CCTV janë tepër të gjithanshëm, kur është fjala për të përdorshmërinë e tyre. Fakti që ne mund të regjistrojmë direkt imazhin e kapur mbi VCR tonë e bën atë shumë të përshtatshëm. Plus fakti që ne mund të përdorni TV tonë të vendosur për qëllime të monitorimit.
Kamera CCTV ofrojë zgjidhje përfundimtare të sigurimit për pronarët e shtëpisë dhe ndërmarrjeve të biznesit etj. individët e interesuar mund të përfitojnë nga gjetja e lehtë të kamerave CCTV përmes internetit. Nuk është një bollëk i zgjedhjes për ata që kërkojnë kamera CCTV me modele të ndryshme që ka karakteristika të ndryshme. Ne mund të shikojmë se cila kamer CCTV plotëson kërkesat tonë dhe bie në një marrëveshje të volitshëm të përdorimit te internetit. Kamera fibra optike na lejon të shohim nga një dhomë tjetër, nga nën një derë, dhe nëpërmjet mureve. Kjo është projektuar veçanërisht për punë inspektuese. Ajo përmban një pako elastike optike të ndërtuar në sy pjesë në një fund, dhe një 2-3mm lente me diametër nga ana tjetër. Është e lehtë për t'u përdorur. Vetëm duke vënë kokën e saj sipas një derë për të parë se çfarë po ndodh në anën tjetër. Ky është tipar kryesor i optikës kryesore ata kanë atribute superiore të frekuencave të sinjalit në krahasim me kabllot e bakrit. Ata gjenerojnë bashkë-boshtor attenuation kabllo me një frekuencë sinjali 3-5 MHz dhe gjithashtu mund të konvertohet në20 dB / km. Në krahasim me impiante të tjera, fibër optikë dobësimi është në mes të 0.3 dhe 3 dB / km. Kjo do të thotë bejme fibra optike ose lëndë që mund të mbulojë deri në 60 km ose më shumë, varësisht nga detajet e sakta të aplikimit.Që këto transceivers të paraqesë një konvertimi i sinjaleve me fibra të ulëta, ajo mund të funksionojë si një transmetimin e sinjaleve të videove të shumta në distanca të gjata. Sot, është me rëndësi jetike për çdo shtëpi ose biznes që të jetë aq e sigurt sa të jetë e mundur. Nëse kemi nevojë për një sistem survejimi video gjatë natës ose në zona me dritë të ulët, atëherë kjo është thelbësore për të zgjedhur një të ngritur që ofron një objekti të tillë. Opsioni më i mirë do të ishte infra të kuqe që imazhet e kamerave të sigurisë të kapen edhe në terr. Një kamera infra të kuqe punon duke llogaritur shkëlqimin e një dhomë apo zone te veçantë. Ato tipare ndriçim të veçanta LED të cilat mund të shihet me lente jashtë. Këtohttp://www.linuxfordevices.com/images/stories/ti_dm368ecdk.jpghttp://www.linuxfordevices.com/images/stories/ti_dm368eucdk.jpghttp://0.tqn.com/d/peripherals/1/5/0/0/-/-/flat-panel-clip.jpg

LEDs janë në gjendje për të kapur dritë nga rajonet e spektrit elektromagnetik që lejojnë një imazh të jetë krijuar edhe në qoftë se ka pak dritë të dukshme. Për këtë arsye shumë njerëz mendojnë se kamera infra të kuqe që të ketë një aftësi vegim nate. Një kamera infra të kuqe të sigurisë do të kalojë mënyrat e tij për të kapur minfra të kuqe vetëm kur drita bie nën një nivel të caktuar. Ajo kap imazhe bardh e zi. Është e rëndësishme për të kuptuar se jo të gjitha kamerat natë vijnë me dritat e veçanta LED, të sigurtë që ju kontrolloni nga specifikat e çdo sistemi të sigurisë në mënyrë të plotë para se të investojnë. Përfitimet e një kamera infra të kuqe është se ajo nuk do të largohet nga puna, kur shkëlqimin e ndryshimeve dhomë. Si një kamera infra të kuqe është se ai punon ngadalë përshtat për shkëlqimin dhomë e si ajo të ndryshojë. Shumica e kamerave rekord shkëlqen plot ngjyra. Por si dritat e zbehet e aparatit fotografik me ngjyra mund të transformohet në një aparat të zi dhe të bardhë në errësirë. Kamerat vijnë në stile të formatimit Wired. Ata gjithashtu vijnë gati për në shtëpi ose jashtë me karakteristika të veçanta bazuar në atë që ju duhet. Modelet e pa tel janë pak më të shtrenjta, por punojnë në mënyrë efektive kur telat running nuk janë një opsion. Largësia është edhe funksionale për shikimin, si dhe me një kamera infra të kuqe. Bazuar në modelin qe keni ju jeni në gjendje për të parë disa qindra metra me kamera të drejtë, dhe madje edhe në errësirë. Egzistojnë sisteme të mbikqyrjes që janë kamerat standarde, mini-dome kamera, speed dome kamera me zoom optik deri 33X, si dhe kamera për raste specifike si kamera shpijune, kamera te maskuara, kamera me ndriqim IR (infrared), kamera nenujore etj. 


Dome kamerat
Dome kameratëllojevetëndryshme me rezolucion standard dhetëlart, diskretedhenëpërputhshmëri me cdoenterier

Kamera me ndriqim IR


Kamera me ndriqimnate Infra Kuqe (Infra red) mundësonpamjeedhenëvendetëerrëta pa ndriqim fare

SPEED DOME kamera


Speed Dome kameratkanë zoom objektivdhe motor tëintegruarqëmundësonlëvizjetëkamerësnëkahjetëdëshiruardhefiksimnëobjektin e dëshiruar

ZOOM kamerat standarde


Zoom kameratstandardeofrojnëmundësitë zoom-imit (afrimit) tëobjektitpërmesobjektivittëintegruarderinë 33 herë
DVR Digital Video Recorder
DVR apo video regjistratordigjitalmundësonkyqjendhevëzhgimin e njësistemi (shumëkamerave) nënjë monitor tëvetëm. Gjithashtubënedheinqizimin e kameravetëkyquranë Hard Disk.
OBJEKTIVA (LENS) për kamera
Varsishtprejkëndittëshikimitmundtëdallojmëobjektivakëndgjërë (nën 4mm), kënd normal (4-8mm) dheteleobjektivambi 8mm. Objektivatmundtëjenëfikse, varifokaleose me zoom. Atokanërregullimautomatiktëdritës, manual osenukkanë fare (blend fixe). Objektivatluajnënjëroltërëndësishëmnë CCTV atojanëmadjeedhe..

Aksesore
Paisjetpërcjellësepër CCTV janëtëdoemosdoshmepërfunksionimin e njësistemitëmbikqyrjes. Shtëpizat (mbuloja) e brendshme/jashtmetëkamerave, mbajtësit e kamerave, furnizuesit (adepterët), kabllot, konektorët.
Yüklə 2,89 Mb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə