Mal ve hizmet alimi



Yüklə 195,42 Kb.
tarix11.04.2018
ölçüsü195,42 Kb.
#37711

ETİ MADEN İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ESKİŞEHİR-SİVRİHİSAR İR: 3360 SAYILI KOMPLEKS CEVHER sahasında SONDAJLI MADEN JEOLOJİSİ ETÜDü İŞİNE AİT

TEKNİK ŞARTNAMESİ

MADDE 1) İŞİN KONUSU:

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TEŞEKKÜL) uhdesindeki İR: 3360 numaralı Eskişehir-Sivrihisar-Kızılcaören civarındaki kompleks cevher sahasında YÜKLENİCİ tarafından gerçekleştirilecek 27.200 metre sondajlı maden jeolojisi etüdü işidir.



MADDE 2) İŞİN KAPSAMI:

Hukuku TEŞEKKÜL’e ait olan İR: 3360 numaralı Eskişehir-Sivrihisar-Kızılcaören civarındaki kompleks cevher sahasında sondajlı maden jeolojisi etüdü kapsamında aşağıda belirtilen işler yapılacaktır.



2.1) Ek-1’de listesi verilen 65 (altmış beş) lokasyonda 27.200 (yirmi yedi bin iki yüz) metre karotlu maden sondajı,

2.2) Sondaj kuyusu bitiminde kuyularda radyasyon ölçümü (radyo karotaj),

2.3) Yüzeyden ve karotlardan 11.500 (on bir bin beş yüz) adet kimyasal analiz amaçlı numune alımı,

2.4) Yüzeyden ve karotlardan 200 (iki yüz) adet mineralojik tayin amaçlı (mineralojik-petrografik, XRD) numune alımı,

2.5) Sondajların takibi, karot determinasyonu, cevherli zonların ayırtlanması ve yorumlanması, 1/200 ölçekli detaylı kuyu loglarının hazırlanması,

2.6) Çalışmaların sonunda Nihai Faaliyet Raporu’nun hazırlanması.

Bu amaçla YÜKLENİCİ çalışmanın başlangıcından itibaren sondaj takibiyle başlayan ve örneklemeden raporlamaya kadar geçen süreçte; sondaj verilerinin işlenmesi, yorumlanması ile elde edilen jeolojik bilgi ve sonuçların uluslararası prosedür ve standartlara uygunluğunu sağlamak amacıyla bir üniversiteden danışmanlık hizmeti alacaktır. Üniversite çalışmalar sırasında elde edilen bilgileri TEŞEKKÜL’den izin almadan kullanamayacaktır. YÜKLENİCİ’nin üniversite ile yapacağı protokol bu maddede ifade edilen hususları mutlaka içerecektir.



MADDE 3) SÖZLEŞMENİN SÜRESİ:

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (beş) takvim günü içinde YÜKLENİCİ veya vekili ile TEŞEKKÜL yetkilileri arasında düzenlenen işyeri teslim tutanağının imzalanması ile yükleniciye işyeri teslimi yapılmış olur. İşyeri teslim tarihi YÜKLENİCİ’nin işe başlama tarihi olarak kabul edilecektir.İşin süresi işe başlama tarihinden itibaren 220 (iki yüz yirmi) takvim günüdür. YÜKLENİCİ bu sürede işi tamamlamak zorundadır.



MADDE 4) SONDAJ ÇALIŞMALARI:

4.1) Sahada, 62 (altmış iki) lokasyonda ortalama 400 (dört yüz) metre derinlikte 3 (üç) lokasyonda ortalama 800 (sekiz yüz) metre derinlikte olmak üzere toplamda 65 (altmış beş) lokasyonda 27.200 (yirmi yedi bin iki yüz) metre karotlu maden sondajı yapılacaktır. Sondaj lokasyonlarının aplikasyonu TEŞEKKÜL tarafından yapılacak olup, çalışma sürecindeki verilere göre planlanan sondajların eğimleri, lokasyon sayısı, derinlik ve sondaj koordinatları TEŞEKKÜL tarafından revize edilebilecektir.

4.2) Sondajlar; YÜKLENİCİ’nin işin tekniğine ve gereğine uygun olarak temin edeceği en az 10 (on) adet sondaj makinesi ile ekip ve ekipmanları tarafından yapılacaktır. Sondaj lokasyonlarının makine kurulabilecek şekilde tesviyesi ve lokasyona ulaşmak için gerekli yol yapımı, sondaj suyu temini, sondaj bitiminde lokasyonları eski haline getirme ve lokasyonla ilgili diğer tüm işler YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır.Ayrıca sondaj çamuru havuzu açılması sırasında ortaya çıkacak nebati toprak ve hafriyat sondaj alanı içerisinde uygun bir alanda muhafaza edilerek biriktirilecek ve çalışmaların sonrasında rehabilitasyon çalışmalarında tekrar kullanılacaktır.

4.3) TEŞEKKÜL gerektiğinde sondaj eğiminde ve yönünde değişiklik yapabilecek ve her bir lokasyondaki sondajın derinliği, öngörülen metrajdan ± % 20 toleranslı olabilecektir. TEŞEKKÜL gerektiğinde sondaj lokasyon sayısında değişiklik yapabilecektir.

4.4) TEŞEKKÜL planlanmış olan kuyu derinliği doğrultusunda sondaj devam ederken ortaya çıkacak yeni jeolojik bulguları yeniden değerlendirerek, gerekli görmesi halinde sondaj metrajını revize edebilecektir. Bu durumda - (eksi) % 20 tolerans sınırı aranmayacaktır.

4.5) Karotlar, sandıkta ait oldukları manevra aralıkları içinde, karotiyerden çıktığı sıklıkta, mümkün olduğunca dağıtılmadan yerleştirilecek ve manevralara ait metrajı anında yazılacaktır.

4.6) Sondaj makine ve ekipmanının sahaya intikali ile makinelerin lokasyona erişimi, her türlü sarf malzemesinin (bentonit, sondaj katkı maddesi vb.) temini, sondajlarda kullanılacak su kaynaklarının tespiti ve suyun alınması ile suyun taşınması YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır. Ancak YÜKLENİCİ, sahada TEŞEKKÜL’e ait mevcut olan su kuyularının kullanılabilmesi halinde, bu kuyulardan da bedelsiz olarak TEŞEKKÜL’ün belirleyeceği şartlar çerçevesinde su temin edilebilecektir. Herhangi bir nedenle bu kuyulardan su temin edilememesi durumunda ise hak talebinde bulunamayacaktır.

4.7) Plastik karot sandıklarının temini, sandıkların üzerine ve iç kısmına yağlı boya ile gerekli bilgilerin düzgün ve okunaklı yazılması (tüm sandıklardaki yazılar aynı standartta olacaktır) ve kuyu bitimine kadar karot sandıklarının kirlenmemesi ve muhafazası YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır. Kuyunun bitiminde determinasyon sondaj lokasyonunda yapılacaktır, Yarılama işleminden önce lokasyonda sandıktaki karotlar yüksek çözünürlüklü makine ile fotoğraflanacaktır.

Yarılamaları ve numune derleme işlemleri bitirilmiş olan karot sandıkları TEŞEKKÜL’ün Kırka Bor İşletme Müdürlüğü’nde (Kırka/Eskişehir) gösterilen yere YÜKLENİCİ tarafından taşınarak teslim edilecektir.



4.8) YÜKLENİCİ sondaj bitiminde açılan çamur havuzlarını doldurup kazılan toprağı geri serecektir. Kuyu ağızlarını, 40x40x15 cm ebadında betonlayarak, gerekli bilgileri (sondaj no vb.) beton üzerine yazacaktır.

4.9) TEŞEKKÜL istediği takdirde, tamamlanan kuyuların eğim ve sapmasının ölçümü için YÜKLENİCİ’den talepte bulunabilecek ve YÜKLENİCİ bu talebi yerine getirecektir.

4.10) Sondaj kuyuları minimum “H” çap ile başlayacak, YÜKLENİCİ’nin istemesi halinde daha geniş çapta da başlayabilecek, zorunluluk olmadıkça çap düşülmeyecek, kuyu en az “N” çapta tamamlanacaktır.

4.11) Sondaj bazında cevher zonundaki karot randımanı en az % 90 (yüzde doksan), genel karot randımanı ise en az % 80 (yüzde seksen) olacaktır.

4.12) Karot randımanlarının 4.11’de belirtilen oranlardan daha düşük gerçekleşen kuyuların kabul edilip edilmeyeceğine TEŞEKKÜL tarafından karar verilecektir. TEŞEKKÜL’ün kabul etmeyerek yeniden açılmasını istediği kuyular, YÜKLENİCİ tarafından yeniden açılacaktır. Bu durumda YÜKLENİCİ’ye TEŞEKKÜL tarafından kabulü yapılan kuyuların ücretleri ödenecek, kabulü yapılmayan kuyuların ise hiçbir şekilde ücretleri ödenmeyecektir.

4.13) TEŞEKKÜL’ün yazılı izni olmadan, üçüncü şahıslara çalışma ve sondajla ilgili bilgi verilmeyecek ve karot sandıkları incelettirilmeyecektir.

4.14) Sondaj bitiminde, genel karot randımanları hesaplanarak kuyu bitirme tutanaklarında belirtilecektir. Cevher zonu saptanmış ise, cevher zonu karot randımanı ayrıca hesaplanıp belirtilecektir.

4.15) Sondaj çalışmalarında sondaj tekniği açısından çözümlenemeyecek derecede zorlukların (takım sıkışması, kuyu göçmesi, vb.) meydana gelmesi halinde YÜKLENİCİ bu kuyuyu, TEŞEKKÜL’ün izni dâhilinde terk edip, yanında kaldığı derinliğe kadar kırıntılı (sediman) olarak delebilecek, önceki deldiği derinliğe ulaşıncaya kadar yapılacak olan bu kırıntılı (sediman) ilerleme için ayrıca ücret ödenmeyecektir.

4.16) Sondajların başlangıç ve bitiş tarihleri YÜKLENİCİ ve TEŞEKKÜL temsilcileri tarafından tutanak altına alınacaktır. Sondaj kuyuları TEŞEKKÜL temsilcilerinin onayı ile bitirilecektir. Her bir sondajın bitiminde TEŞEKKÜL temsilcileri tarafından inceleme yapılarak, kuyu bitirme tutanağı tanzim edilecek ve bu tutanak TEŞEKKÜL ve YÜKLENİCİ tarafından imzalanacaktır.

4.17) YÜKLENİCİ artezyen yapan kuyuları, tamamladıktan sonra kuyuyu sönümlendirecek ve betonlamak suretiyle kapatacaktır.

4.18) ÇED Yönetmeliğinde belirtilen proje tanıtım dosyasının hazırlanmasında esas alınacak seçme eleme kriterleri doğrultusunda hazırlanan Proje Tanıtım Dosyasında yer alan tüm yükümlülükler YÜKLENİCİ tarafından eksiksiz olarak yerine getirilecektir. Aksi takdirde meydana gelecek tüm cezai ve hukuki sorumluluk YÜKLENİCİ’ye ait olacaktır. Proje Tanıtım Dosyası TEŞEKKÜL tarafından YÜKLENİCİ’ye verilecektir.
MADDE 5) NUMUNE ALIMI, RADYASYON ÖLÇÜMÜ (RADYO KAROTAJ) VE ANALİZLER:

5.1) Yüzeyden ve sondaj karotlarından yarılanarak, sistematik ve standartlarına uygun olarak her türlü cevher (NTE, Barit, Florit, Toryum, vb.) ve yan taş değişimini temsil edecek şekilde ve sayıda YÜKLENİCİ tarafından numuneler alınacaktır. Delme işlemi tamamlanan sondajlardan derlenecek bu numuneler, sondaj bitiş tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde TEŞEKKÜL’ün belirleyeceği yere YÜKLENİCİ tarafından teslim edilecektir. Numunelerin teslimine yönelik yükleme, nakliye ve TEŞEKKÜL’ün göstereceği yere boşaltma işleri YÜKLENİCİ tarafından bedelsiz olarak yerine getirilecektir. Alınan numunelerin kimyasal, mineralojik-petrografik, XRD ve gerekecek diğer analizleri ise TEŞEKKÜL tarafından yapılacaktır/yaptırılacaktır.

5.2) Sondaj karotlarından alınması planlanan sistematik numune sayılarında ihtiyaç duyulması halinde ± % 20 sınırı aranmayacaktır.

5.3) Her sondaj kuyusunun tamamlanmasını müteakip, sondaj makinesi lokasyondan kaldırılmadan kuyular muhafazalı halde, kuyu sonuna kadar radyo karotaj ölçümü yapılacaktır. Radyo karotaj kümülatif ölçüm şeklinde yapılmayacak; uranyum, toryum ve potasyumdan kaynaklı radyasyon ayrı ayrı ölçülecektir. Radyo karotaj ölçümleri mümkün olan minumum süratte ve yapılan bütün sondajlarda aynı standartlarda gerçekleştirilecektir. Tüm bu işler YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır.

MADDE 6) FAALİYETLERİN RAPORLANMASI:

6.1) YÜKLENİCİ çalışmalara ilişkin bilgileri haftalık olarak elektronik ortamda TEŞEKKÜL' e iletecektir.

6.2) Çalışmaların sonunda hazırlanacak olan Faaliyet Raporu’nda; yapılan çalışmalar, sondajlara ait özet bilgiler, radyo karotaj sonuçları, numune listeleri, sondajlara ait karotların sandıklara dizildikten sonraki fotoğrafları (dijital ortamda), jeolojik değerlendirme ile 1/200 ölçekli sondaj logları yer alacaktır. Raporda sahanın jeolojik değerlendirme-yorumu, çalışma sonuçları ile öneriler ayrıca belirtilecektir.

6.3) YÜKLENİCİ, danışman üniversite tarafından onaylanmış olan çalışmaları içeren Faaliyet Raporu ve Ekleri’ni, çalışmaların tamamlanmasını takip eden 1 (bir) ay içinde bilgisayar ortamında ve 3 (üç) nüsha halinde fiziki olarak TEŞEKKÜL’e teslim edecektir.

6.4) Faaliyet Raporu ve Ekleri, TEŞEKKÜL’e teslim edildiği tarihten itibaren 30 (otuz) takvim günü içinde TEŞEKKÜL tarafından incelenecek, rapor kabul edilmezse gerekçeleriyle birlikte YÜKLENİCİ’ye bildirilecektir. YÜKLENİCİ kabul edilmeyen Faaliyet Raporu ve Ekleri’ni herhangi bir ek ücret talep etmeden 15 (on beş) takvim günü içinde yeniden hazırlamakla yükümlüdür. 30 (otuz) takvim günü içinde itiraz edilmeyen rapor kabul edilmiş sayılacaktır.
MADDE 7: CEZALAR:

Aşağıda belirtilen hallerde TEŞEKKÜL tarafından YÜKLENİCİ’ye ceza uygulanacaktır. Bu cezalar ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın YÜKLENİCİ’ye yapılacak ödemelerden kesilecektir. Ödemelerin yeterli olmaması halinde ceza tutarı YÜKLENİCİ’den ayrıca tahsil edilecektir.



7.1) YÜKLENİCİ kendisine verilen işi aylık termin programına göre tamamlamadığı takdirde, termin dönemine ait eksik metraj tamamlanıncaya kadar geçecek her gün için eksik kalan metrajın teklif birim fiyat ile çarpımı sonucu oluşan toplam tutarın % 0,3’ü (binde üçü) oranında gecikme cezası uygulanıp hak edişlerinden kesilecektir.

7.2) YÜKLENİCİ 4.2 maddesinde belirtilen sayıda sondaj makinesini işin başında bulundurmadığı takdirde, her gün için eksik olan sondaj makinasına sözleşme bedeli tutarının % 0,008’i (yüz binde sekizi) oranında ceza uygulanacaktır.

7.3) YÜKLENİCİ 8.1 maddesinde belirtilen nitelikte ve sayıda mühendisi, işin başında bulundurmadığı takdirde, her gün için kişi başına sözleşme bedeli tutarının % 0,004’ü (yüz binde dördü) oranında ceza uygulanacaktır.

7.4) YÜKLENİCİ’nin mücbir sebepler dışında taahhüdünü, ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işin tamamını süresi içinde bitiremeyeceği kanaati oluşması halinde ya da sözleşme süresi bitiminde işin tamamlanamaması durumunda TEŞEKKÜL tarafından YÜKLENİCİ’ye yazılı ihtar yapılarak sorumluluğunu yerine getirmek üzere 10 (on) takvim gününden az olmamak kaydıyla cezalı ek süre verilecektir. Ancak bu süre hiçbir zaman sözleşme süresini geçemeyecektir. Gecikilen her gün için sözleşme bedeli tutarının % 0,05’i (on binde beşi) oranında gecikme cezası uygulanacaktır. Bu maddeye göre ceza uygulaması yapılan günlerde ayrıca 7.1 maddesinde belirtilen ceza uygulanmayacaktır.

İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminat gelir kaydedilerek sözleşme feshedilecek ve genel hükümlere göre tasfiye işlemi yapılacaktır.


MADDE 8) YÜKLENİCİ’NİN SORUMLULUKLARI:

8.1) YÜKLENİCİ tanımlanan işleri kendi çalışma usul ve esaslarına göre yürütecektir.

Çalışmalar süresince işlerin takip ve koordinasyonu için maden veya jeoloji mühendisi 1 (bir) kamp şefini, sondaj çalışmaları süresince Madde 4’de tanımlanan çalışmaların yürütümü için maden sondajı işinde deneyimli 1 (bir) maden veya jeoloji mühendisini ile sondajların jeolojik takibi, determinasyonu, karot sandıklarının fotoğraflanması, karotların yarılanması, örnekleme, kuyu loglarının hazırlanması, çalışmaların raporlanması işlerini de içeren teknik şartnamenin 2’inci maddesinde belirtilen işlerin tamamı için, sondajlı etüd konusunda deneyimli 4 (dört) adet jeoloji olmak üzere (sondaj çalışmalarında her vardiyada en az 1 (bir) jeoloji mühendisi bulunduracak) toplam 6 (altı) mühendis bulundurmak zorundadır. Ayrıca işe başlama tarihinden itibaren en geç 20 (yirmi) takvim günü içinde söz konusu mühendislere ait diploma bilgileri ile deneyimini tevsik eden belgeleri TEŞEKKÜL’e vermek zorundadır. Mühendislik hizmetlerinin aksaması halinde teknik eleman sayısı TEŞEKKÜL’ün uyarısı beklenmeden yeterli düzeye çıkarılacaktır.



8.2) YÜKLENİCİ jeolojik etüd ve değerlendirme çalışmalarında Madde 2’de belirtilen işlerden; sondaj karotlarının takibi, cevherleşmenin yorumlanması, karot determinasyonu, karotlardan numune alımı ve kuyu loglarının hazırlanması ile Faaliyet Raporu’nun hazırlanması işlerini, bünyesinde en az 25 yıldır Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı bulunan bir Üniversiteden danışmanlık hizmeti almak suretiyle yapmak zorundadır. TEŞEKKÜL’e verilecek tüm jeolojik verilerde danışman üniversitenin onayı koşulu aranacaktır. YÜKLENİCİ gibi Üniversite de bu şartnamenin 4.13 maddesinde belirtilen şarta uyacaktır. Ayrıca YÜKLENİCİ Üniversite ile yapmış olduğu danışmanlık hizmetine ait sözleşmenin onaylı suretini işe başlama tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde TEŞEKKÜL’e vermek zorundadır.

8.3) YÜKLENİCİ, çalışma alanına yakın bir yerleşim biriminde; çalıştıracağı teknik ve işçi personelin barınacakları bir yer ve irtibat bürosu temin edecektir. Çalıştıracağı personelin gerek iş yasası, gerekse bu konudaki diğer yasalardan doğacak hak ve yükümlülüklerinden sorumlu olacaktır.

8.4) YÜKLENİCİ, işin yürütümü aşamasında kendi elemanlarının ihmal ve kusurlarından kaynaklanan her türlü zarar ve ziyanlardan sorumlu olacaktır.

8.5) Sondaj faaliyetleri için gereken yolların açılması, lokasyonların hazırlanması, çamur havuzlarının yapılması, sondaj bitiminde lokasyonların düzeltilmesi, karotların yarılanarak numunelerin alınması, torbalanması, karot sandıklarının TEŞEKKÜL’ün Kırka Bor İşletme Müdürlüğü’nde (Kırka/Eskişehir) göstereceği yere nakli ve teslim edilmesi işleri YÜKLENİCİ’ye ait olacaktır.

8.6) Karotların determinasyonu ve sondaj loglarının çizimi YÜKLENİCİ tarafından yapılacaktır. Karot determinasyonu yapılırken, cevherli zonlar ayrıntılı olarak tanımlanacak, kuyu bitiminde ölçeksiz sondaj logları hazırlanarak TEŞEKKÜL’e en kısa sürede teslim edilecektir. Faaliyet Raporu’nda sondaj logları 1/200 ölçekli olarak yer alacaktır. Karot sandıkları kuyu başında yeterli çözünürlükte fotoğraflanacaktır.

8.7) Sözleşme konusu işin yapımı süresince YÜKLENİCİ ya da YÜKLENİCİ’yi temsilen bir işyeri vekilinin iş yerinde bulunması zorunludur. YÜKLENİCİ, işyeri vekilinin kimlik ve iletişim bilgilerini yazılı olarak TEŞEKKÜL’e verecektir. İşyeri vekiline yapılan her türlü bildirim YÜKLENİCİ’ye yapılmış sayılacaktır. YÜKLENİCİ Kamp Şefini vekil olarak atayabilecektir.
MADDE 9) TEŞEKKÜL’NİN SORUMLULUKLARI:

9.1) Sözleşme kapsamında çalışmaların yürütüleceği İR: 3360 sayılı ruhsat sahasına ilişkin yürürlükteki Maden Kanunu'yla ilgili her türlü hukuksal sorunların muhatabı TEŞEKKÜL olacaktır.

9.2) Sözleşme kapsamındaki çalışmaların yürütülmesi sırasında ruhsat sahası ile ilgili ortaya çıkabilecek her türlü arazi ihtilafları, orman, ÇED izni ve diğer yasal izinler ile ilgili sorunlar TEŞEKKÜL tarafından çözülecektir. YÜKLENİCİ karşılaştığı sorunları zaman geçirmeden TEŞEKKÜL'e bildirecektir.
MADDE 10) ÖDEMELER:

10.1) Hakedişler aylık bazda düzenlenecek olup, YÜKLENİCİ’nin TEŞEKKÜL adına düzenleyeceği faturalar üzerinden ödeme yapılacaktır. YÜKLENİCİ’nin termin programını gerçekleştirip gerçekleştirmediğine fiili metrajlar esas alınarak bakılacak, aylık hakedişler ise ait olduğu ayda TEŞEKKÜL tarafından kabulü yapılmış olan sondajların (bitmiş ve radyo karotaj ölçümü yapılmış) metrajlarına göre düzenlenecektir.

10.2) TEŞEKKÜL tarafından her hakediş bedelinin KDV hariç % 5’i (yüzde beşi) rapor bedeli olarak bloke edilecektir. Bloke edilen bu rapor bedeli, çalışmaların tamamlanması sonunda TEŞEKKÜL’e verilecek Nihai Faaliyet Raporu’nun TEŞEKKÜL tarafından kabulüne müteakip YÜKLENİCİ’ye iade edilecektir.
MADDE 11) TERMİN PROGRAMI:

İşin başlangıç tarihinden itibaren ilk 10 (on) günlük dönem sondaj faaliyetleri için gerekli hazırlık dönemi, takip eden 180 (yüz seksen) günlük dönem fiili sondaj, kuyularda radyokarotaj ölçümü, numune alımı vb. faaliyet dönemi, takip eden 30 (otuz) günlük dönem ise numune alma, hazırlama vb. dönem olmak üzere işin toplam süresi 220 (iki yüz yirmi) takvim günüdür. İşin başlangıcından itibaren en geç 11. gün sondajların fiili olarak başladığı kabul edilir ve ihale konusu 27.200 (yirmi yedi bin iki yüz) metre sondaj işinin iş programı (aylık/kıst termini) olarak belirlenir. Fiili sondaj faaliyetinin işe başlama tarihinden itibaren ilk 10 (on) gün içerisinde olması durumunda da fiili başlangıç tarihine göre termin yukardaki esaslar doğrultusunda belirlenir. Fiili sondaj faaliyetinin başladığı tarihin içinde bulunduğu takvim ayı 1’inci termin dönemi olarak kabul edilir. Buna göre termin programı belirlenir.

Bu termin YÜKLENİCİ’ye yukardaki esaslar doğrultusunda yazılı olarak bildirilir.
MADDE 12) İŞİN KABULÜ:

Sözleşme ve teknik şartname hükümlerine göre tanımlanan işlerin tamamlanması ve Nihai Faaliyet Raporu’nun TEŞEKKÜL tarafından kabul edilmesi halinde, TEŞEKKÜL ve YÜKLENİCİ tarafından Hizmet İşleri Kesin Kabul Tutanağı düzenlenip taraflarca imzalanması suretiyle işin kabulü yapılacaktır. Kabul Tutanağında işin tamamlandığı tarih belirtilecektir.


MADDE 13) DİĞER HUSUSLAR:

13.1) YÜKLENİCİ, kendisinin ve elemanlarının üçüncü şahıslara verdikleri her türlü zarar ve ziyandan sorumludur.

13.2) YÜKLENİCİ, sözleşme gereği yapacağı çalışmalarda Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklere uymak zorundadır. YÜKLENİCİ iş sağlığı ve güvenliği, radyasyonla ilgili tüzük, yönetmelik vb. mevzuatın öngördüğü kuralları uygulayarak, çalışanların bu kurallara harfiyen uymasını sağlamakla sorumludur. Çalışanların güvenliği için kanuni kurallara göre alınması gereken her türlü emniyet tedbirini alacak ve bu konu ile ilgili teçhizatı çalışanlara temin ederek kullanımını sağlayacaktır.

13.3) YÜKLENİCİ, işe başlamadan önce Bölge Çalışma Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na yasal bildirimde bulunacak ve bu hususları belgeleyen evrakları TEŞEKKÜL’e teslim edecektir.

13.4) YÜKLENİCİ tarafından çalıştırılacak personel TEŞEKKÜL’ün prensip ve talimatlarına uygun hareket edecektir. Bu hususlara uymayanlar çalıştırılamayacaktır.

13.5) YÜKLENİCİ’nin çalıştıracağı işçilerin iş yerinde uğrayabilecekleri iş kazaları ve sonuçlarından TEŞEKKÜL sorumlu tutulamayacaktır. Hukuki ve cezai sorumluluklar tamamen ve doğrudan YÜKLENİCİ’ye ait olacaktır.

13.6) YÜKLENİCİ, yangın önleme ve güvenlik tedbirlerine sözleşme süresince riayet edecektir.

13.7) YÜKLENİCİ, sondaj çalışmaları sırasında su ve çamurun lokasyon çevresine yayılmaması için her türlü önlemi alacaktır. Sondaj bitiminde lokasyonda açmış olduğu havuzları kapatacak ve çevre düzenlemelerini yapacaktır. Bu fiillerden doğacak her türlü cezai sorumluluklar YÜKLENİCİ’ye ait olacaktır.
MADDE 14) TEKNİK ŞARTNAMENİN MADDELERİ:

İş bu Teknik Şartname, 14 (on dört) maddeden ibarettir.


EK-1


2016 YILI NTE-TORYUM SONDAJ PROGRAMI

Sıra No

Sondaj No

Y

X

Derinlik

 

Sıra No

Sondaj No

Y

X

Derinlik

1

M31

358450

4383800

400

 

33

M181

359850

4384800

400

2

M35

358850

4383800

400

 

34

M183

360050

4384800

400

3

M53

357850

4384600

400

 

35

M185

360250

4384800

400

4

M63

358250

4384700

400

 

36

M187

360450

4384800

400

5

M65

358450

4384700

400

 

37

M203

359100

4385600

400

6

M67

358650

4384700

400

 

38

M205

358600

4385400

400

7

M75

358450

4384900

400

 

39

M207

358800

4385400

400

8

M77

358650

4384900

800

 

40

M209

359000

4385400

400

9

M85

360250

4386400

400

 

41

M211

359200

4385400

400

10

M92

360050

4386300

400

 

42

M212

358600

4385300

400

11

M94

360250

4386300

400

 

43

M214

358800

4385300

400

12

M95

359450

4386200

400

 

44

M218

358800

4385200

400

13

M99

359850

4386200

400

 

45

M221

358700

4385100

400

14

M112

360250

4386100

400

 

46

M223

358900

4385100

400

15

M113

359450

4386000

800

 

47

M247

359250

4386100

400

16

M115

359650

4386000

400

 

48

M259

360250

4387200

400

17

M117

359850

4386000

400

 

49

M266

359650

4386900

400

18

M123

360050

4385900

400

 

50

M270

359550

4386800

400

19

M125

360250

4385900

400

 

51

M277

360250

4386800

400

20

M126

360050

4385600

400

 

52

M281

360250

4386700

800

21

M128

360250

4385600

400

 

53

M283

360450

4386700

400

22

M134

359850

4385400

400

 

54

M344

358775

4384700

400

23

M136

360050

4385400

400

 

55

M345

358775

4384600

400

24

M138

360250

4385400

400

 

56

M346

358775

4384500

400

25

M148

359850

4385200

400

 

57

M347

358950

4384500

400

26

M150

360050

4385200

400

 

58

M348

359100

4384500

400

27

M152

360250

4385200

400

 

59

M349

359200

4384500

400

28

M154

360450

4385200

400

 

60

M350

359200

4384350

400

29

M164

359850

4385000

400

 

61

M351

359300

4384350

400

30

M166

360050

4385000

400

 

62

M352

359200

4384250

400

31

M168

360250

4385000

400

 

63

M353

358250

4384200

400

32

M170

360450

4385000

400

 

64

M354

359200

4384150

400
















 

65

M355

358275

4384100

400

T O P L A M : 27.200m




Yüklə 195,42 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə