Marja RistiojaYüklə 9,67 Kb.
tarix23.09.2018
ölçüsü9,67 Kb.
Jari Kämäräinen TIE94X Matkaraportti

Susanna Kari KON90Iver

19.02.2003


  1. Matkaan valmistautuminen

Kiinan matkaa varten piti hankkia vähintään polio, jäykkäkouristus ja A- ja B-hepatiitti rokotukset. Lisäksi oli suositeltavaa ottaa rokotus japanin aivokuumetta vastaan. Sekä Malaria rokote, jos aikomuksena oli matkailla Kiinan eteläosissa.

Matkan kustannukset: lennot n.1000€, lukukausimaksu n. 350€, ja vuokra n. 10€/vrk. (75 RMB). Koulun matka-avustus oli 800€ ja KELAlta sai korotetun opintotuen- ja lainan. Loput pitää maksaa itse. Erilaisilta säätiöiltä voi halutessaan myös anoa avustusta.
  1. Kohde

Lento Shanghaihin kesti Frankfurtista 11 tuntia. Lentokentältä kampukselle bussimatka kesti n. tunnin. Asuimme kampuksella ulkomaalaisten opiskelijoiden asuntolassa yhden hengen huoneissa, joissa oli oma suihku, WC ja ilmastointi. Huoneet olivat vasta remontoituja ja ne olivat länsimaalaista keskitasoa. Huoneiden varustukseen sisältyi huonekalut, TV ja vedenkeitin. Yhteisessä keittiössä oli jääkaappi, sekä mahdollisuus ruoanlaittoon. Asuntolassa oli myös kaksi pyykinpesukonetta, jotka toimivat maksullisilla poleteilla (3RMB).

Yleisvaikutelmaltaan Shanghai muistuttaa valtavaa rakennustyömaata, sillä joka puolella voi nähdä työmiehiä remontoimassa talojen julkisivuja tai rakentamassa uusia taloja, teitä tai siltoja. Rakentaminen jatkuu ympäri kellon ja valmista tulee hurjaa vauhtia.

Ohjausta ja neuvontaa saimme tarvittaessa hyvin. Joka asiaa on Kiinassa määrätty hoitamaan eri henkilö, joten asiasta riippuen menimme aina oikean henkilön puheille. Apua saimme joka kerta ja vaikka kieliongelmia hieman ilmeni puutteellisen kiinan kielen taitomme vuoksi, saimme silti aina ongelmat hoidettua.
  1. Kokemukset

Ensimmäiset kaksi viikkoa meni mukavasti kaikkea uutta ihastellessa ja ihmetellessä. Eteen tulleet vaikeudetkin otettiin huumorilla vastaan ja päiviteltiin vain kiinalaisten omituisia toimintatapoja ja sitä, miksi asiat tulee aina tehdä mahdollisimman monimutkaisesti.

Lopulta totuimme jopa jatkuvaan tuijotukseen ja ihmettelyyn, mitä saimme osaksemme kaupungilla liikkuessamme. Kiinassahan ei vielä kovin paljoa näe länsimaalaisia, joten monelle kiinalaiselle oli tapahtuma nähdä ilmielävä länsimaalainen.

Lopulta sopeuduimme kaikki melko hyvin kulttuuriin ja totuimme siihen, että asiat hoidetaan maassa maan tavalla. Lisäksi sopeutumista helpotti kovasti kasvanut kielitaitomme, kun osasimme jo hieman ilmaista tahtoamme ja saimme ravintolassakin syötävää ilman taiteilijan tai näyttelijän taitoja.


Opiskelimme kiinan kieltä 12h viikossa, lisäksi opiskelimme Kiinan kulttuuria ja taloutta sekä bisnestä. Valinnaisia opintoja oli tarjolla Digital Communication systems, networks sekä web design, joista suoritimme digitalin ja web designin. Saimme suorituksia yhteensä 18 opintoviikkoa.

Lukukausimaksuun sisältyi muutamia retkiä lähikyliin sekä paikallisiin nähtävyyksiin.

Shanghaissa suomalaisten opiskelijoiden suosima baari on Windows Too, joka sijaitsee 1669 Nanjing Westroadilla. Lisäksi suosittelemme Maoming roadia, joka on baari katu.

Matkailimme Shanghaista käsin jonkin verran muun muassa keltaisille vuorille, Putoashanin saarelle, Suzhouhun sekä Pekingiin. Jokainen matka oli hämmästyttävä kokemus. Kiinassa matkailu on huokeaa suomalaisessa mittapuussa.


Kiinalainen pakettiautoKiinalaista muotia, ihmiset kulkivat pyjamat päällä

Suosittelemme jokaiselle vaihto-oppilasmatkaa Kiinaan, jos sellainen mahdollisuus tulee eteen!
Jos tulee kysymyksiä, niin autamme mielellämme.

Jari Kämäräinen jajyka00@students.oamk.fiSusanna Kari susanna.kari@pkcgroup.com

Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə