Mersin limaninda uyulmasi gereken güvenlik talimati



Yüklə 9,36 Kb.
tarix04.02.2018
ölçüsü9,36 Kb.
#24073

MERSİN LİMANINDA UYULMASI GEREKEN GÜVENLİK TALİMATI

  1. Liman içerisinde faaliyette bulunan tüm kuruluşların çalışanlarının ve günübirlik giriş yapan kamyon/tır şoförlerinin Kişisel Koruyucu Ekipman (baret, reflektif yelek) kullanmaları zorunlu olup, kişisel koruyucu ekipman kullanmayan personelin çalışma sahalarına girmeleri; rıhtımlara, gemi yanına, vinç altına park etmeleri, asılı yük altında durmaları tehlikeli ve yasaktır.

  2. Liman içerisindeki trafik uyarı işaret ve levhalarına titizlikle riayet edilecek, uyulmaması halinde gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

  3. Kişiler hiçbir şekilde kendilerine ait Liman Giriş Kartını başkasına kullandırmayacak ve başkasına ait Liman Giriş Kartını kullanmayacaklardır. Aksi halde tüm adli ve idari yaptırımları kabul etmiş sayılırlar.

  4. Liman Sahasına kasksız motosiklet girişine izin verilmeyecektir.

  5. Araç hız limiti 30 km/saat olup hız limitine riayet edilecektir.

  6. Özel araçlar, kamyon/tır şoförleri tuvalet ve yemek gibi zorunlu haller dışında araçlarını uzun süreli olarak terk etmeyeceklerdir. Zorunlu olarak terk etmeleri durumunda kendilerine ulaşılabilecek telefon numaralarını araç üzerinde okunabilecek bir yere bırakacaklardır. Araçların iş makinesi yürüme alanına park edilmesi tehlikeli ve yasaktır.

  7. Kamyon şoförleri yükleme sırası beklerken aracını terk etmeyecek ve operasyon sahasında dolaşmayacaktır.

  8. Anayol üzerinde trafik akış tarafında oturmak, ocak veya tüp yakmak, yemek yemek, çay vs. yapmak tehlikeli ve yasaktır.

  9. Operasyon sırasında iş makinası çalışırken, operatörün bilgisi olmadan kasa üzerine çıkmak tehlikeli ve yasaktır.

  10. Sıra beklerken araç ile ilgili bakım, temizlik yapmak yasaktır.

  11. Yükleme boşaltma sahalarına kamyon, tır, iş makinası haricindeki araçların girmesi tehlikeli ve yasaktır.

  12. Konteyner istif sahalarında, konteyner aralarında yaya dolaşmak, konteyner yanlarına oturmak, uyumak, yemek yemek tehlikeli ve yasaktır.

  13. Rıhtım personeli/görevlisi haricinde ilgisiz kişilerin rıhtımlarda dolaşması ve araç park etmesi yasaktır.

  14. Liman sahasında balık tutmak kesinlikle yasaktır.

  15. Asılı yüklerin altında durulması tehlikeli ve yasaktır.

  16. SGK sigorta kaydı olmayan ve 19 yaşından gün almamış personeli liman sahasında çalıştırılması yasaktır.

  17. Liman sahasına alkollü içki getirmek, bulundurmak ve içmek, alkollü olarak liman sahasında dolaşmak ve çalışmak tehlikeli ve yasaktır.

  18. Çevre kirliliğine neden olunmayacaktır. Kirletenler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

  19. İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına, tüm emniyet kurallarına ve uyarı levhalarına riayet edilecektir.

  20. Mersin Limanı Mülki İdare Amirliği’nin 30.06.2008 tarih ve SAYI: 74 sayılı kararı ile Liman Sahası içerisinde kurallara uymayanlar hakkında tutanak düzenlenmesi, cezai işlemin yürütülmesi maksadıyla Gümrük Muhafaza Bölge Amirliği’ne sevk edilmesi için Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği, Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü personeli yetkilendirilmiştir. Maktu olarak hazırlanan “Kabahat Bildirim Tutanağı”, Mersin Limanında görevli Gümrük Muhafaza Teşkilatı görevlileri tarafından tanzim edilerek imzalanır. Kabahat fiilini işleyen kişi tarafından idari para cezasının ödenmesi sonrası limandan çıkışına izin verilir.

  21. Yukarıda belirtilen kurallara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu 32. Maddesi uyarınca cezai işlem yapılacaktır. Aynı fiilden dolayı iki kez ceza alınması ya da cezai işlemin yerine getirilmemesi gibi durumlarda üst yazı ile gerekçesinin bildirilmesi halinde kişi ve/veya aracın limana girişi Liman Mülki İdare Amirliğimizce süreli veya süresiz olarak engellenebilir.

Yukarıda yazılı talimatları okudum ve anladım. Eksiksiz bir şekilde uyacağımı taahhüt ederim.

İsim-Soyisim

Tarih-İmza
Yüklə 9,36 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə