Metal mikroskobu ve göRÜNTÜ analiz sistemi tekniK Şartnamesi



Yüklə 25,07 Kb.
tarix04.01.2018
ölçüsü25,07 Kb.
#19622

METAL MİKROSKOBU VE GÖRÜNTÜ ANALİZ SİSTEMİ

TEKNİK ŞARTNAMESİ


  1. Mikroskop Metalürjik çalışmalar için, yansıyan ışık altında (Reflected Light) çalışmaya uygun yapıda üretilmiş olmalıdır.

  2. Mikroskobun düz (upright) tipte, monoblok (Tek Parça) yapıda döküm alüminyumdan mamul ana gövdesi bulunmalı ve zemine dengeli oturmalıdır.

  3. Mikroskop, dijital görüntüleme üniteleri (dijital fotoğraf makinası, video kamera) takılabilmesine uygun trinoküler (phototube) gözlem başlığına sahip olmalıdır.

  4. Trinoküler gözlem tüpünün tüp faktörü 1.0X olmalı, tüpün gözlem açısı 30°’ olmalıdır ve gözler arası mesafe en az 55-75mm arasında ayarlanabilmelidir.

  5. Gözlem okülerleri 10X/20 büyütme değerine sahip plan akromatik tipte ve gözlük ile kullanılmaya uygun yapıda olmalıdır.

  6. Mikroskobun üstten aydınlatması LED özellikte olmalı ve en az 25,000 saat kullanım ömrü bulunmalı, bu özellik orijinal katalog üzerinde belirtilmelidir.

  7. LED aydınlatma ile ışık kaybına neden olan Mavi filtre kullanımına gerek kalmaksızın gerçek beyaz renkte aydınlatma yapılabilmelidir. Bu sayede özellikle uzun süreki kullanımlarda kullanıcının göz yorgunluğu en aza indirilmelidir.

  8. Mikroskobun aydınlatma düzeneği dört farklı noktadan açıları değiştirilebilir şekilde kontrol edilebilen lamba düzeneğine sahip olmalı ve bu sayede özellikle metal numunelerinde yüksek kontrast sağlayan oblik aydınlatma yapılabilmelidir.

  9. Üstten aydınlatma düzeneğinde görüntü kontrastı artırıcı, ayarlanabilir tipte entegre apertür diyaframı bulunmalıdır.

  10. Üstten aydınlatma ışık yolu üzerine gerektiğinde Polarize ataçman eklemeye olanak tanıyan girişler bulunmalıdır.

  11. Mikroskobun her iki yanında makro-mikro ikili kumandalı netlik ayarı düzeneği olmalıdır. Mikroskop tablası makro mikro netlik düğmeleri sayesinde en az 35mm aşağı yukarı hareket edebilmelidir.

  12. Mikroskop tablası, gövde üzerinde tabla taşıyıcı mekanizmadan bağımsız olarak aşağı ve yukarı yönlerde toplamda en az 30mm hareket ettirilebilmeli, bu sayede yüksek boyutlu (80mm’ye kadar yükseklikteki) numunelerin incelenmesine olanak sağlanmalıdır.

  13. Objektif değişikliği sırasında mikro vida ayarlamasına gerek kalmadan netlik

sağlanmalıdır.

  1. Obje tablası en az 160x165mm boyutlarında olmalıdır ve yüzeyi seramik olmalıdır. Obje tablasına entegre sağ el ile kumanda edilen mekanik numune taşıyıcısı bulunmalıdır. Tablanın hareket sahası en az 52x76mm olmalıdır. İstenildiğinde x-y hareket kolu kullanıcı tarafından sağa yada sola monte edilebilmeli, bu sayede solak kullanıcılar için de rahat bir kullanım sağlanmalıdır.

  2. Mikroskobun en az 6’lı objektif revolveri olmalıdır.

  3. Mikroskop ile birlikte paslanmaz kam mekanızmalı kesme mengenesi verilmelidir.

  4. Single 6x40 mm numune tutucu verilmelidir.

  5. İki adet 250 mm pvc disk, 1 adet zımpara ringi ve 1 adet özel su tutma ringi verilmelidir.

  6. Objektifler sonsuza düzeltmeli optik şeklinde olmalı ve mikroskopta görüntü çapı en az 20mm olmalıdır. Objektifleri meydana getiren elementler , objektifin metal gövdesine monte edilmiş olmalıdır.

  7. Objektifler BF PLAN AKROMAT tipte ve en az aşağıda belirtilen NA değerlerinde olmalıdırlar.

Özellikler NA Değeri

PLAN AKROMAT EPI 5X 0.12

PLAN AKROMAT EPI 10X 0.25

PLAN AKROMAT EPI 20X 0.40



PLAN AKROMAT EPI 50X 0.75



  1. Mikroskobun 1 çift diyoptirili en az 10x Plan okülerleri olmalıdır. Görüntü çapı en az 20 mm olmalıdır.

  2. Mikroskop 220V/50Hz elektrik bağlantısı ile çalışmalıdır.

  3. Mikroskobun fabrikasyon hatalarına karşı 2 (iki) yıl garantisi olmalıdır. Garanti süresi bitiminden itibaren 10 (on) yıl ücreti mukabili yedek parça ve servis garantisi bulunmalıdır.

  4. Teknik şartnamenin tüm maddelerine cevap verilmeli ve her madde katalog üzerinde gösterilmelidir.

  5. Mikroskop ile beraber tozdan koruma örtüsü verilmelidir.

  6. Mikrokobun 0.5x C-Mount Adaptörü Bulunmalıdır.

Mikroskopla birlikte aşağda ki özelliklerde görüntü analiz sistemi ve kamera verilmelidir;

  1. Sistem en az 2592X1944 piksel resim çekebilen dijital mikrofografi ataşmanını içermelidir.

  2. Dijital mikrofotografi ataşmanı çoklu fokus yapabilmelidir.

  3. Yazılım görüntü alanına sığmayan objeler için resim birleştirme fonksiyonuna sahip olmalıdır.

  4. Kamera canlı resim üzerinde anlık olarak netlik değeri üretmeli ve en yüksek odak mesafesini kullanıcıya anlık bildirmelidir.

  5. Kamera seçilen alana göre pozlama zamanını ve beyaz dengeyi otomatik ayarlayabilmelidir.

  6. Sistem canlı görüntü üstünde manuel ölçüm yapılabilmeli , cetvel ekleyebilmeli , yazı yazabilmeli ve canlı ekranı kullanıcının belirleyeceği ölçüde karelaj edebilmelidir.

  7. Kamera zamana bağlı otomatik resim (time lapse ) çekebilmelidir.

  8. Yazılım ile döküm boşluğu porozite gibi mikro objeler eşikleme metodu ile seçilebilmeli , manuel ve uygun resimler üzerinde 3 band eşikleme metodu ile otomatik alan-çap-ovalite-doluluk oranı gibi mikroyapı sayımı yapılabilmelidir. Ölçüm sonuçları ister alana ister çapa göre filtrelenebilmelidir.

  9. Yazılım ile mesafe, açı ,alan , yay , yarıçap , eğri nesne boyu ölçümleri yapılabilmelidir. Ölçüm sonuçlarına ait standart sapma – ortalama gibi istatistikler yazılım tarafından her ölçümü takiben otomatik olarak yapılmalıdır.

  10. Yazılım en az 5 ayrı tip faz % ölçümüne imkan vermelidir.



  1. Ölçümler tüm resim üzerinde veya resim üzerinde istenilen alanda yapılabilmelidir.

  2. Birden fazla resme ait ölçüm ortalamaları tek tuşla aynı istatistik tabloda hesaplanabilir olmalıdır.

  3. Yazılım çoklu resimlerde otomatik ölçüm kullanıcı kolaylığı sağlayan Makro Yazma fonksiyonuna sahip olmalıdır.

  4. Yazılım 4 numerik ve 4 alfabetik girişli veritabanı oluşturmaya imkan vermelidir. .

  5. Sistem kalibrasyonu güvenilirlik değeri yüksek ve çizgi,halka,kama gibi metodlarda yapılmalıdır.Kullanıcı ister ise sistem beraberinde verilecek kalibrasyon mastarı üzerinde tek tuşla otomatik dikey ve yatay kalibrasyon yapabilmelidir.

  6. Canlı görüntü veya çekilmiş bir fotoğraf üzerine dikey yada yatay mastar skala cetveli koyulabilmelidir.

  7. Sistem beraberindeki Döküm Analiz Yazılım ASTM normlarındave Lamel ve Sfero döküm numuneleri üzerinde Sferolaşma , Nodularite, Matriks Ferit&Perlit % ölçümleri yapan modülü içermelidir. Modul içeriği yazılım nodul dağılımını grafik , renk ve % olarak tek tuşa basıldığında oluşturulan raporda gösterebilmelidir. Kullanıcı rapor sayfasına tek tuşla ölçülmüş resmi ve orijinal resmi ekleyebilmelidir. Nodula modul 1mm² deki nodul yoğunluğunu hesaplayabilmelidir. Sferolaşma Ratio Değeri kullanıcı tarafından girilebilmelidir.Rapor sayfası nihai olarak saklanabilir veya ölçüm sonuçları excel e atılabilir olmalıdır.

  8. Sistem beraberi yazılım ASTM normunda Manuel Grain Size ölçebilmelidir. Yazılım her grain ölçümünü takiben G değerini otomatik olarak hesaplayarak kullanıcıya göstermelidir. Yazılım ile uygun resimler üzerinde Kesişenler Metoduna göre otomatik olarak ASTM Grain Size Tane Büyüklüğü ölçümleri yapılabilmelidir. Ölçümler en az 10 sahadan gelen sonuçlar ile oluşan bir rapor sayfasına atılmalıdır ve bu rapor sayfası üzerinde ASTM normu gereği ölçümlerin güzenirlilik değeri olan CI ve RA değerleri otomatik olarak gözükmelidir. Kullanıcı rapor sayfasına tek tuşla ölçülmüş resmi ve orijinal resmi ekleyebilmelidir. Rapor sayfası nihai olarak saklanabilir veya ölçüm sonuçları excel e atılabilir olmalıdır.

  9. Kamera ile kalibrasyon skalası ve USB lisans verilmelidir.

  10. Yazılım ile çekilen resimin üzerine veya canlı resim üzerine yazı ve ok koyulabilmelidir.

  11. Yazılımda tüm kullanıcı arayüz Türkçe olmalıdır.

  12. Dijital mikro fotografi ataşmanı CMOS renkli sensöre sahip olup sensör boyutu en az ½ inç olmalıdır.

  13. Kameranın görüntü yakalama hızı en az 15fps olmalı ve bit derinlik değeri 3x10 bit olmalıdır.

  14. Kamera ekstra görüntü yakalama kartına ihtiyaç duymadan bölümde mevcut Windows yüklü herhangi bir bilgisayara USB2 portundan bağlanabilmeli ve kamera ile birlikte gelen lisans korumalı görüntü analız yazılımı Windows XP/Vista/7 / 8 / 10 işletim sistemleri ile uyumlu çalışabilmelidir.

  15. Firmalar, teklif ettikleri cihazın özellikleri hususunda orjinal katalogları üzerinde "Teknik Şartnameye Madde Madde " cevap vereceklerdir, verdikleri cevaplar orjinal katalogları üzerinde görünmeyen firmaların verdikleri teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

  16. Kullanıcı ister ise yazılım dilinin ingilizceye çevirimi mümkün olmalıdır.

  17. WAN ortamında Kamera ve yazılımı için tek tuşla  canlı destek bağlantısı bulunmalıdır.

  18. Sistem kurulumu ve kullanıcı eğitimi verilerek yapılmalıdır.

  19. Cihaz fabrikasyon hatalarına karşı 2 yıl ücretsiz, müteakip 7 yıl ücreti mukabili yedek parça, bakım ve onarım garantili olmalıdır.

Yüklə 25,07 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə