Öğretmen Adı: Güne Başlama Zamanı



Yüklə 0,71 Mb.
səhifə1/9
tarix25.06.2018
ölçüsü0,71 Mb.
#51705
  1   2   3   4   5   6   7   8   9

OCAK 1. GÜN

TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

Okul adı:

Tarih: 01/01/2018
Yaş grubu (Ay):
Öğretmen Adı:


  • Güne Başlama Zamanı

Öğretmen güne öğrencilerini güler yüzle selamlayarak başlar.

Öğretmen ve çocuklar sınıfın uygun bir yerinde çember şeklinde otururlar. Çocuklar birbirleriyle selamlaşır. Sınıfa sonradan gelen çocuklar sürece dahil edilir. Öğretmen çocuklarla birlikte o gün okula gelmeyenleri belirler. Öğretmen haftanın hangi günü olduğunu çocuklara söyler. O günkü hava durumu ve çocukların okula gelene kadar neler yaptığı gibi sorular sorarak çocukları sohbet etmeye yönlendirir.




  • Oyun Zamanı

Güne başlama zamanı sona erdiğinde öğretmen çocuklara hangi öğrenme merkezlerinde oynamak istediklerini sorar. Çocuklar tercihlerini belirtir. Öğretmen, öğrencileri öğrenme merkezlerine yönlendirir ve öğrencilerini gözlemler.


  • Kahvaltı, Temizlik

Kahvaltı zamanının gelmesiyle birlikte tüm çocuklar ellerini yıkamak ve varsa tuvaletlerini yapmak üzere lavaboya giderler. Temizlik sonrası sıra olunarak kahvaltı için yemekhaneye gidilir.

  • Etkinlik Zamanı

  • “Kış Kıyafetleri ” İsimli Türkçe -Müzik- Sanat Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

  • “Dokunma Deneyi” İsimli Müzik-Oyun-Fen Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

  • “Ege bölgesi” isimli Sanat- Türkçe okuma yazmaya hazırlık Birleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Öğle Yemeği, Temizlik

Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar



Dinlenme
Kahvaltı Temizlik

Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar.



Etkinlik Zamanı

  • “Seninle Top Oynayalım” isimli Oyun-Müzik Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği


Oyun Zamanı

Öğrenme merkezlerinde oyun.




  • Günü Değerlendirme Zamanı

Günün sonunda bütün grup biraraya toplanır ve günün değerlendirilmesi amaçlı sohbet edilir. Açık uçlu sorular aracılığıyla hangi öğrenme merkezlerinde ne tür oyunlar oynadıkları, hangi etkinlikleri yaptıkları, ortam ve materyaller gibi konularda çocuklarla birlikte değerlendirme yapılır. Ayrıca o güne ait paylaşmak istedikleri mutlu veya üzücü bir olayın olup olmadığı ve o gün gözlenen olumlu davranışlar hakkında çocuklarla konuşulur. Bir sonraki günün eğitim sürecinde çocuklara neler yapmak istedikleri sorularak onların planlama sürecine etkin katılımları sağlanır. Evde yapılacak çalışma, okula getirilecek materyaller çocuklara hatırlatılır.



  • Eve Gidiş

Eve gidiş ile ilgili hazırlıklar tamamlanarak çocuklarla vedalaşılır.
Genel Değerlendirme

Çocuk açısından:

Öğretmen açısından:

Plan açısından:

Etkinlik Adı:Kış Kıyafetleri

Etkinlik Türü: Fen -Müzik- Sanat Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:
KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Bilişsel Gelişim:

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.)

Kazanım 3. Algıladıklarını hatırlar. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Hatırladıklarını yeni durumlarda kullanır.)

Kazanım 6. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. (Göstergeleri: Nesne/varlıkları şekline göre ayırt eder, eşleştirir.)

Kazanım 12. Geometrik şekilleri tanır. (Göstergeleri:Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler.)

Kazanım 17. Neden-sonuç ilişkisi kurar. (Göstergeleri: Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler.)

Dil Gelişimi:

Kazanım 8.Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır. Dinlediklerini/izlediklerini resim yoluyla sergiler. Dinlediklerini/izlediklerini drama yoluyla sergiler

Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.

Motor Gelişim:

Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. (Göstergeleri: Yönergeler doğrultusunda yürür.

Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. )

Kazanım5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (Göstergeleri: Müzikveritimeşliğindedanseder.)

Öz bakım Becerileri:

Kazanım 2. Giyinme ile ilgili işleri yapar. (Göstergeleri: Giysilerini çıkarır. Giysilerini giyer. Ayakkabılarını çıkarır. Ayakkabılarını giyer. Düğme açar. Düğme kapar.)

Sosyal-Duygusal Gelişim:

Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.)

Öğrenme Süreci:

●Çocuklar yarım ay şeklinde halının üzerine minderlere otururlar, öğretmen çocuklara “Yeni yıla nasıl girdiniz? Neler yaptınız? Hangi yıl sona erdi? Hangi yıl geldi? Geçen yıl ne yaptınız? Bu yıl neler yapmak istersiniz? Gibi sorularla sohbet edilerek, çocukların duygu ve düşüncelerini sözlü ifade etmeleri Sağlanır.Öğretmen çocuklara pencereden dışarı bakmalarını ister dışarda neler gördüklerini havanın nasıl olduğunu sorar.

●Çocuklarla birlikte termometre ile oda sıcaklığı ve dışarının sıcaklığını ölçerek kış mevsiminin geldiğini Fnde artık havaların soğuduğu ve dışarı çıkarken kalın giyinilmesi gerektiğini vurgular. Çocuklardan evden giyerek geldikleri kıyafetleri alıp ortaya koymaları istenir. Bu kıyafetlerin arasına ince kıyafetlerde koyar ve çocukla kış kıyafetlerinin hangileri olduğunu göstermelerini ister.(şal,şapka,mont,eldiven,çizme)vb.müzik açılır müzik eşliğinde çocukların bir süre serbest dans etmeleri istenir müzik kapatıldığında çocuklardan ortada duran kıyafetlerden birini giymeleri söylenir. sonra giymiş olanlar sözlü ödüllerle ödüllendirilir. Çocuklar kıyafetleri giyerken doğru giymeleri konusunda yönlendirilir. Öğretmen çocuklara bizler kışın üşümemek için bu kıyafetleri giyeriz acaba hayvanlarında kıyafetleri var mıdır ,onlar üşümemek için nasıl giyinirler kışın soğuktan korunmak için neler yaparlar hakkında konuşup tüylü hayvan resimleri gösterilir, bu hayvanların tüylerinin onları soğuktan koruduğu ve bir elbise görevi gördüğü hakkında konuşulduktan sonra öğretmen elline tüylü beyaz ayı resmini alıp bu hayvanın karlı bölgede yaşadığı ve şimdi ki gezide onlarla tanışacaklarını söyler çocuklarla kutuplara inme oradaki hayvanları görme,onlarla konuşma öykünmelerinin ardından Belli bir süre sonra öğretmen dönme vaktinin geldiğini belirtir öğretmen elline mavi renkte üçgen-sarı renkte daire ve turuncu renkte kare şekillerini alır sınıfın içerisine de bu şekilleri farklı renklerde dağınık bir şekilde koyar ve çocuklara tek tek şekilleri gösterir dönebilmemiz için yerde bulunan şekillerden ellimdekilerle aynı renkte olanları bulup bir araya getirirsek geri dönülebileceğini söyler aynı renk şekiller eşleştirildikten sonra geri dönme öykünmeleri yapılır. Drama sonunda öğretmen çocuklara neler hissetiklerini, kutuplarda yaşanan mevsimlerin özelliklerinin nasıl olduğu Bu mevsimlerin ülkemizde nasıl yaşandığını ve doğadaki değişimler ,hayvanların yaşadıkları yerler, kış uykusuna yatan hayvanlar ile ilgili sohbet edilir. Dünyanın en soğuk yerlerine “kutuplar”ismi verildiği ve iki adet kutup bölgesi olduğu söylenir. En çok bilinen kutup hayvanlarından kutup ayısının üst kutup yani kuzey kutbunda,diğer popüler kutup hayvanı olan penguenin ise güney kutbunda olduğu vurgulanır. Bunun dışında pek çok hayvanın kutuplarda yaşadığı söylenir.

●Öğretmen çocuklara beyaz kağıt ve beyaz mum verir. kâğıtlarına beyaz mumu sürterek her tarafını kaplamaları istenir. mum tabakasının üstüne istedikleri renklerde pasteller ile boyama yaparak kâğıdın tümünü kaplarlar. Üstünden kurşun kalemle kazıyarak kışın tüylerinden dolayı soğuğa dayanıklı hayvanlar ile ilgili figürleri oluşturmaları istenir. Pamuk parçaları monte ederek kar ve kardan adam manzarası oluştururlar. Çocuklar etkinliği yaparken öğretmen

-Gezimizde Hangi hayvanlar vardı?

-Bu hayvanlar soğuk yerlerde nasıl yaşarlardı?

-İnsanlara nasıl fayda sağlarlar

- Bu hayvanların sesleri aynı mı- farklı mı? Gibi sorular sorar ve “Kutup ayısı” isimli şiiri söyler.



KUTUP AYISININ ŞİİRİ

Kutup ayısıdır benim adım

Kuzey kutbudur benim vatanım

Penguenlerle komşu sanmayın

Onlar dünyanın en altındadır oraya da bakın.

Buzullarda yaşarım

Eğer buzullar erirse

Ben evsiz kalırım




Materyaller:

termometre, hareketli bir müzik, beyaz mum, pastel boyalar, kurşun kalem, pamuk parçaları



Sözcükler

kışlık, termometre,



Kavramlar:

sıcak, soğuk



Değerlendirme:

Dışarısı mı soğuk, içerisi mi?

Kışın üşümemek için nasıl kıyafetler giyeriz?

Hayvanlarında kıyafetleri var mıdır ?

Onlar üşümemek için nasıl giyinirler ?

Kışın soğuktan korunmak için neler yaparlar?

Kış uykusuna yatan hangi hayvanlar var?

Ellimde hangi şekiller vardı? Bu şekillerin adları nedir?

Şekillerin aynısını bulurken zorlandınız mı?

Uyarlama:
Etkinlik Adı:Dokunma Deneyi

Etkinlik Türü: Oyun-Fen Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:
KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
Bilişsel Gelişim:

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.)

Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır.)

Kazanım 10. Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. (Göstergeleri: Nesnenin mekândaki konumunu söyler. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir.

Kazanım 17. Neden-sonuç ilişkisi kurar. (Göstergeleri: Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler
Motor Gelişim:

Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. (Göstergeleri: Çift ayak sıçrayarak belirli mesafe ilerler. Tek ayak sıçrayarak belirli mesafe ilerler
Öğrenme Süreci:

● Öğretmen sınıfın ortasına 2 adet ip düzeneği kurar, ardında iplerin bir kenarına yaz ve kış mevsimini simgeleyen mevsim kartları asar. Daha sonra çocuklara yaz ve kış mevsiminde giyilen kıyafetlerin boyasız resimlerini dağıtır. (Güneş gözlüğü, kazak, çizme, atkı, şapka, mayo vb.) çocuklar resimleri boyarlar ve üst kısmı delgeç ile delinir. Delinen yerden 10 cm uzunluğunda ipler bağlanır ve düzeneğin önüne bir sepet yerleştirilerek, içine atılır.

● Öğretmen sınıfı iki gruba ayırır, bir grup yaz grubu, bir grup kış grubu olur. Gruplar üyeleri arka arkaya dizilir, çift ayak –tek ayak sıçrayarak sıra ile sepetten bir resim alarak, kendi mevsim kartlarının bulunduğu ipe bağlarlar ve sıranın sonuna geçerler. Oyun bu şekilde sürdürülür. Oyun bitiminde grupların resimleri incelenir. Hangi grup, yanlışsız bitirdiyse oyunu alkışlanarak ödüllendirilir ve o gruba ataç verilir. Oyun tekrar oynanır diğer grubunda ataç alması sağlandıktan sonra öğretmen de elline bir ataç alır

“ atacı dikkatlice açarak ‘U’ şekline getirelim”. der Sayışma ile bir çocuk seçilir. Seçilen çocuğun gözlerini kapaması ve vücudun değişik bölümlerine ataç ucuyla dokunulduğunda kaç yerden dokunulduğunu hissettiğini söylemesi istenir. Çocuğun parmak uçlarına, elinin içine ve dışına, bilekten başlayarak omzuna kadar kolunun farklı bölümlerine atacın bir ucuyla sonra iki ucuyla fazla bastırmadan dokunulur. Doğru cevaplar için (+), yanlış cevaplar (-) işareti ile yuvarlak içine alınır. Çocuktan gelen cevaplar not edilerek sonuçlar tartışılır.Tüm resimler ataçlarla iplere tutturulur.



Materyaller:

Ataç, mevsim kartları, ip, sepet



Sözcükler Ataç

Kavramlar: yaz-kış

Değerlendirme:

Bize neyle dokunuldu?

Dokunulduğunda hissettiniz mi?

Vücudunun hangi bölümüne dokunulduğunu hissetmen daha kolay oldu?

Parmak uçları ve el gibi bölümlerinde daha fazla duyu almacı olduğunu biliyor musunuz?

Uyarlama:
Etkinlik Adı: Ege bölgesi

Etkinlik Türü: Sanat- Türkçe okuma yazmaya hazırlık Birleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Bilişsel Gelişim:Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir.(Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar.)

Kazanım 8. Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. (Göstergeleri: Nesne/varlıkların kullanım amaçlarını ayırt eder, karşılaştırır.)

Dil Gelişimi:Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.)

Kazanım 8. Dinlediklerini/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinlediklerini/izlediklerini başkalarına anlatır.

Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.

Sosyal-Duygusal Gelişim:Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır.)

Motor Gelişim:Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Değişik malzemeler kullanarak resim yapar.)

Öğrenme süreci:

Öğretmen geçici öğrenme merkezine Ege bölgesi ile ilgili görseller asar. Bölgenin tarihi ve turistlik yerlerinin ve bölge özelliklerinin anlatıldığı afişler asarak bölgeyi tanıtır. Ardından konu ile ilgili çizgi çalışması sayma kavramı ve boyama sayfası içeren kağıtlar dağıtılır.



Eğitim seti 4. Kitap sayfa 3-4-5-6

Materyaller: Ege bölgesine ait görseller, çalışma kağıtları

Sözcükler ege bölgesi

Kavramlar: sayma

Değerlendirme:

Ege bölgesine daha önce gittin mi?

Egebölgesinin hangi özelliklerini biliyorsun?

Aile katılımı

Uyarlama


Etkinlik Adı: Seninle Top Oynayalım

Etkinlik Türü: Oyun-Müzik Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:
KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
Bilişsel Gelişim:

Kazanım 4. Nesneleri sayar. (Göstergeleri: İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar.

Kazanım 10. Mekânda konumla ilgili yönergeleri uygular. (Göstergeleri: Mekânda konum alır
Dil Gelişimi:

Kazanım 2. Sesini uygun kullanır. (Göstergeleri: Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar .)
Motor Gelişim:
Kazanım5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. (GöstergeleriBasitdansadımlarınıyapar.)
Öğrenme Süreci:

●Öğretmen ‘Gel Bize Katıl Bize’ şarkısını söyleyerek çocukları yanına toplar.


GEL BİZE KATIL BİZE

Gel bize katıl bize Üç adımla sağa koş El ele tutuşalım

Hem oyunla hem sözle Bir adımla sola koş Halkaya karışalım

Türkü söyleyip oy oy Bak ne güzel ne de hoş Haydi gülüm sen de gel

Oynayalım loyloyOynayalımloyloy Oynayalım loyloy
Tüm çocuklar öğretmenin yanında toplandığında öğretmen “Gelin sizinle top oynayalım. Hep birlikte zıplayalım” der. Çocuklar müzik eşliğinde ikişer olurlar, Hep beraber ilk iki dizeyi söylemeye başlarlar.“Gel seninle beraber top oynayalım, eğlenelim. Hep beraber neşelenelim.”Sözlerini söylerken bir elini kalçaya koyar, öteki eliyle birini çağırıyormuş gibi yapar. Çapraz adımlarla sola sağa adım atarlar.“Gel seninle beraber top oynayalım, eğlenelim. Hep beraber neşelenelim.”Sözleriyle el ele tutar, yerlerinde iki kez dönerler. “Top vurdukça zıplıyor.” Eşlerden biri çömelir, top olur, sıçramaya başlar. Arkadaşı da bir elini eşinin başı üzerine koyar, topla oynuyormuş gibi hareketler yapar.“Gel seninle beraber top oynayalım eğlenelim. Hep beraber neşelenelim.” Sözlerini tekrarlarken eş değişirler. Topu alan oyuncu doğrulur, diğeri çömelik durumunu alır ve top gibi zıplamaya başlar. Oyun bu şekilde sürdürülür. Öğretmen beş kez zıplayın, üç kez zıplayın gibi yönergelerde bulunur. Daha sonra gerçek top verilip daha önce oynatılan top oyunları çocukların istekleri doğrultusunda oynanır.
Materyaller:

top


Değerlendirme:

Seninle top oynayalım oyununu sevdiniz mi?

Gerçek topla oynamak daha mı zevkli?

Evde top oynuyor musunuz? Neden?

Top nerde oynuyoruz?
Uyarlama:


OCAK 2. GÜN

TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

Okul adı:

Tarih: 02/01/2018
Yaş grubu (Ay):
Öğretmen Adı:
Güne Başlama Zamanı

Öğretmen güne öğrencilerini güler yüzle selamlayarak başlar.

Öğretmen ve çocuklar sınıfın uygun bir yerinde çember şeklinde otururlar. Çocuklar birbirleriyle selamlaşır. Sınıfa sonradan gelen çocuklar sürece dahil edilir. Öğretmen çocuklarla birlikte o gün okula gelmeyenleri belirler. Öğretmen haftanın hangi günü olduğunu çocuklara söyler. O günkü hava durumu ve çocukların okula gelene kadar neler yaptığı gibi sorular sorarak çocukları sohbet etmeye yönlendirir.

Oyun Zamanı

Güne başlama zamanı sona erdiğinde öğretmen çocuklara hangi öğrenme merkezlerinde oynamak istediklerini sorar. Çocuklar tercihlerini belirtir. Öğretmen, öğrencileri öğrenme merkezlerine yönlendirir ve öğrencilerini gözlemler.



Kahvaltı, Temizlik

Kahvaltı zamanının gelmesiyle birlikte tüm çocuklar ellerini yıkamak ve varsa tuvaletlerini yapmak üzere lavaboya giderler. Temizlik sonrası sıra olunarak kahvaltı için yemekhaneye gidilir.


Etkinlik Zamanı




  • “Keloğlan” İsimli Müzik-Türkçe Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Öğle Yemeği, Temizlik

Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar



Dinlenme
Kahvaltı Temizlik

Çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek ve yemek öncesi ellerini yıkamak için lavabolara geçerler. Ardından kahvaltılarını yaparlar.



Etkinlik Zamanı

  • “Çini” isimli Sanat Türkçe okuma yazmaya hazırlık –matematik Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği


Oyun Zamanı

Öğrenme merkezlerinde oyun.


Günü Değerlendirme Zamanı

  1. Günün sonunda bütün grup biraraya toplanır ve günün değerlendirilmesi amaçlı sohbet edilir. Açık uçlu sorular aracılığıyla hangi öğrenme merkezlerinde ne tür oyunlar oynadıkları, hangi etkinlikleri yaptıkları, ortam ve materyaller gibi konularda çocuklarla birlikte değerlendirme yapılır. Ayrıca o güne ait paylaşmak istedikleri mutlu veya üzücü bir olayın olup olmadığı ve o gün gözlenen olumlu davranışlar hakkında çocuklarla konuşulur. Bir sonraki günün eğitim sürecinde çocuklara neler yapmak istedikleri sorularak onların planlama sürecine etkin katılımları sağlanır. Evde yapılacak çalışma, okula getirilecek materyaller çocuklara hatırlatılır.



Eve Gidiş

Eve gidiş ile ilgili hazırlıklar tamamlanarak çocuklarla vedalaşılır.



Genel Değerlendirme
Çocuk açısından:

Öğretmen açısından:

Plan açısından:

Etkinlik Adı: Çini

Etkinlik Türü: Sanat Türkçe okuma yazmaya hazırlık –matematik Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

Yaş Grubu:

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Bilişsel GelişimKazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur.(Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır.)

Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler.(Göstergeleri: Nesne/varlığın adını söyler. Nesne/varlığın rengini söyler.

Kazanım 8. Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. (Göstergeleri: Nesne/varlıkların rengini ayırt eder, karşılaştırır

Motor Gelişim: Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemeleri keser. Kalemi doğru tutar, kalem kontrolünü sağlar, çizgileri istenilen nitelikte çizer.)

Sosyal-Duygusal Gelişim:Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur.)

Öğrenme Süreci :

Öğretmen geçici öğrenme merkezine çeşitli çini resimleri asar. Vazolar, tabaklar çeşitli dik mallar.. mümkünse örnek olarak sınıfa sırçalanmış çini getirirerek çocukların incelemesini ister. Bu çinilerin nasıl yapıldığı konusunda beyin fırtınası yapılması istenir. Ardından öğretmen çiniler hakkında kısa bilgi verir. Çini deseni çizilmiş boyama sayfaları dağıtılarak sulu boya ile boyanması istenir.

Kütahya çinisi, dikdörtgen ve mor temalı çalışma sayfaları dağıtılır.

Eğitim seti 4. Kitap sayfa 7-8-9
Materyaller:

Çini desenleri,çini resimleri , çalışma sayfaları, boyama sayfası , sulu boya



Sözcükler

Çini,sırça



Kavramlar: dikdörtgen,mor
Değerlendirme:

Etkinlik hoşuna gitti mi?

Sizin evinizde çini var mı?

Çini ustası olmak ister miydin?



Uyarlama:


Yüklə 0,71 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə