Opel Media InformationYüklə 7,9 Kb.
tarix24.12.2017
ölçüsü7,9 Kb.
#17091

Media Informationopel_logo_ty_de_rgb

11 september 2014Nieuwe kleine auto met grote naam: Opel stelt KARL voor


  • Nieuw vijfdeurs instapmodel breidt Opels gamma kleine auto's uit

  • Opels sterkste aanbod ooit in de segmenten voor mini’s en kleine auto's

  • KARL is eerbetoon aan een van de zonen van Adam Opel

De Opel Corsa van de nieuwe generatie en de stijlvolle driedeurs Opel ADAM verwelkomen binnenkort een nieuwkomer in hun kringen. Vanaf de zomer van 2015 krijgen ze het gezelschap van een nieuwe kleine auto: de vijfdeurs Opel KARL. "KARL is een korte, energieke en pakkende naam die perfect bij de waarden van het merk Opel past: Duits, emotioneel en toegankelijk," zegt Tina Müller, Chief Marketing Officer bij Opel.


Met de KARL, de ADAM en de nieuwe Corsa, die allemaal binnen een tijdsspanne van minder dan 30 maanden worden gelanceerd, zal Opel vanaf volgend jaar de sterkste portfolio ooit hebben in de segmenten voor mini’s en kleine auto's, en een van de jongste op de markt. Dit nieuwe aanbod van mini’s en kleine, compacte auto's zal tegemoetkomen aan de meest uiteenlopende vereisten.
Met een lengte van ongeveer 4 meter biedt de Corsa uitstekend comfort en een goed evenwicht tussen externe afmetingen en interne ruimte in een gezinsvriendelijke vijfdeurs carrosserie of een sportieve coupéachtige driedeurs. De ADAM, de 3,70 meter lange driedeurs kampioen van de individualisatie, biedt een dynamische rijervaring, uitstekende connectiviteit en de meeste personalisatieopties voor wie zijn auto wil afstemmen op zijn levensstijl. In een compacte ruimte van 3,68 meter zal de vijfdeurs KARL met vier of vijf zitplaatsen het beste bieden van Opel op een intelligente en uiterst praktische manier. KARL wordt het nieuwe instapmodel bij Opel.
De naam KARL brengt hulde aan een van de zonen van Adam Opel. Terwijl Adam, die het bedrijf oprichtte in 1862, van Opel de grootste Duitse fietsenfabrikant maakte, waagden zijn zonen Carl, Wilhelm en Friedrich in 1898 de overstap naar de autosector, met een eerste auto in 1899.

Tekst en foto’s kunnen op de site http://media.opel.be gedownload worden.

Redacteurs: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Michel Retour

Manager Communications

Tel. +32 (0)3/450 63 63

GSM +32 (0)479/98 89 75

michel.retour@opel.com

Opel Belgium – Communications

Prins Boudewijnlaan 24 B, B-2550 Kontich

General Motors Belgium N.V. media.opel.be


Yüklə 7,9 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə