Persmededeling van het Kartel asgb/gbo/MoDeS. Het Kartel asgb/gbo/MoDeS beschouwt het Akkoord artsen-ziekenfondsen 2016/2017 van rechtswege ontbondenYüklə 7,56 Kb.
tarix27.03.2018
ölçüsü7,56 Kb.gbo modes


18.10.2016. Persmededeling van het Kartel ASGB/GBO/MoDeS.

Het Kartel ASGB/GBO/MoDeS beschouwt het Akkoord artsen-ziekenfondsen 2016/2017 van rechtswege ontbonden.
Het gemengd artsensyndicaat Kartel ASGB/GBO/MoDeS, dat zowel huisartsen als specialisten uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel vertegenwoordigt, heeft kennis genomen van de begrotingsmaatregelen die worden voorgesteld door de regering.
Het Kartel stelt vast dat bovenop de enorme inspanningen, die al noodzakelijk zijn om de overschrijdingen te corrigeren van de te krappe begrotingsdoelstelling 2016 voor de gezondheidszorg, nog eenzijdig door de regering extra besparingsmaatregelen worden voorgesteld.

Dit gaat in tegen de afspraken, die werden gemaakt naar aanleiding van de onderhandelingen in december 2015 voor een akkoord artsen-ziekenfondsen 2016/2017.


Het Kartel ASGB/GBO/MoDeS beschouwt het Akkoord artsen-ziekenfondsen 2016/2017 daarom als ontbonden van zodra deze extra maatregelen definitief zijn.

Het Kartel ASGB/GBO/MoDeS had in december 2015 al grote reserves om onderhandelingen te beginnen, omdat de begrotingsdoelstelling 2016, die niet op normale wijze was vastgelegd, te laag was en te weinig rekening hield met de noden van een verouderende bevolking en een snel evoluerende geneeskunde. Omdat het Kartel de wenselijkheid inziet van een duidelijk tarievenakkoord heeft het vorig jaar toch mee onderhandeld aan een akkoord, dat op aandringen van de Minister over twee jaar zou lopen. Nu halverwege dit akkoord eenzijdig door de regering nog extra besparingsmaatregelen worden voorgesteld, o.a. door 2/3 van de index niet toe te kennen, is voor het Kartel de limiet bereikt en beschouwen wij het akkoord als ontbonden.


Het Kartel ASGB/GBO/MoDeS verdedigt een solidair gedragen kwaliteitsvolle gezondheidszorg, die toegankelijk is voor iedereen.

Met een politiek van louter besparen en een groeinorm van nauwelijks 0,5 % ondergraaft deze regering een dergelijk systeem.

Wij dringen aan op overleg met de Minister.

Reinier Hueting, voorzitter Kartel ASGB/GBO/MoDeS

voorzitter Algemeen Syndicaat van Geneeskundigen van België

Paul De Munck, voorzitter Groupement Belge des OmnipracticiensNicolas Berg, voorzitter Monde des Spécialistes

Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə