Referat af bestyrelsesmøde



Yüklə 36,2 Kb.
tarix19.07.2018
ölçüsü36,2 Kb.
#57247
növüReferat

Referat af bestyrelsesmøde

onsdag 3. december 2014 kl 14- 17.30 i lokale 4

Bestyrelsen for HF-Centret Efterslægten

Bent Kjærsgaard, bestyrelsesformand udpeget af Professionshøjskolen UCC

Henrik Rasmussen, repræsentant for Region Hovedstaden

Louise Juul Jensen, repræsentant for Borgerrepræsentationen, København - AFBUD

Karina Estrup Eriksen, udpeget ved selvsupplering – deltager i de sidste punkter

Jan Barslev, udpeget ved selvsupplering - AFBUD

Dan Holger Pedersen (barselsvikar for Christiane Ottosen) personalerepræsentant uden stemmeret

Dorte Møller Andersen, lektor, personalerepræsentant med stemmeret

Laura Gundtoft (2.hf), kursistrepræsentant med stemmeret

Andreas Bøwadt (pol 1), kursistrepræsentant uden stemmeret


Desuden deltog Anne Frausing, rektor, som sekretær: Steen Langvad, vicerektor og til budgetpunkterne uddannelseschef Søren Hartling.
Dagsorden for ordinært bestyrelsesmøde kl 14.00-15.30


  1. Godkendelse og underskrift af referat fra bestyrelsesmøde den 9. september 2014

Ja.


  1. Godkendelse af dagsorden

Ja.


  1. Status på

    • Klasser og hold (v/Steen)

Vi starter 30 nye enkeltfagshold op her per 7/1-15. Vi justerer løbende lidt i udbuddet, men generelt er søgningen på niveau med sidste år.

GSK-udbuddet er anderledes som følge af nye SU-regler. Generelt ønsker politikkerne at begrænse denne uddannelsesform. Vi har kun 5-6 GSK-hold/år og har måske nu fundet en ny tilrettelæggelsesform for disse.

Frafaldet i de 2-årige klasser er præcis på niveau med sidste år.


    • Personalesituationen (v/Steen)

Endnu to lærere går på barsel her ved starten af det nye år, og nogle af de nye hold er endnu ikke besat, så vi forventer at ansætte 6 nye lærere på deltid på halvårsbasis. De fem er allerede fundet.


  1. De gamle gymnastiksale – økonomi og proces (orientering v/Steen)

Økonomi: styres stramt – og ser ud til at holde!

Proces: det grovere arbejde blev lavet i sommerferien 2014, det finere pågår løbende. Forstyrrelser af undervisningen er kun forekommet i mindre omfang. ’Rejsegilde’ holdes 10/12-14, idet ’råhuset’ i gymnastiksalene nu er færdigt. Elevator forventes opsat til april 2015, og planen er fortsat at de fleste nye funktioner kan tages i brug august 2015.

Bent har set i Politiken at tre andre gymnasiale institutioner bygger og får anmeldt deres nybyggeri. Vi ’tipper’ pressen når vores byggeri er færdigt.

Laura: er der oprettet elev- eller lærerpladser ifm. byggeriet? Anne: ja, på gartnersiden.



  1. Kunst på Efterslægten – gave fra Ny Carlsberg Fondet (orientering v/Anne)

Anne har hos Ny Carlsbergfondet søgt og fået bevilget et kunstværk til placering mellem den kommende studiesal i hovedbygningen og NOBIS. En fantastisk gave til en værdi på 4 mil. kr. Kunstneren FOS har udformet projektet, arbejdet påbegyndes i sommeren 2015 og forventes færdigt i løbet af efteråret.

Fremvisning af prospekt og spørgsmål.

Bent: er der tænkt i lyssætning? Det vil Anne undersøge.

Med det nye byggeri og kunstværk vil der blive en helt ny åbning mod Utterslevvej, men det skal stadig markeres at det ikke er et offentligt område.




  1. Budgetopfølgning oktober 2014 – bilag udsendt, status per november 2014 uddelt

Anne kommenterede udvalgte punkter. Udgiften til Administration (særligt it og markedsføring) er steget voldsomt. Skyldes investering i it og øget forbrug til markedsføring i sommer, da det stod klart at enkeltfagssøgningen var under pres. Men samlet set balancerer det meget fint (99,2 % per 31/10 og 99,7 % per 30/11). Søren oplyser at han vil ændre på princippet bag Deltagerbetaling så bestyrelsen fremover vil se simplere, men stadig retvisende tal.

Bent: hvordan er det med likviditeten? Anne: den er under pres og kommer det også fremover. Som bekendt har vi fået ca. 40 årskursister færre på enkeltfag end budgettet med, så det svarer til ca. 4 mil.

Bent: koordinerer I udbuddet med de øvrige VUC’ere i København. Steen: vi konkurrerer mere end vi koordinerer. Men: på udbud af aftenhold i sprog gør vi således at fx udbuddet af spansk og fransk kan opretholdes.

Afslutningsvist oplyste Anne at der for året 2014 stadig mangler afregning vedrørende dispositionsbegrænsning og eksamensudligning, så hun forventer et resultat på ca. 4 mil. kr.




  1. Budget 2015 (til godkendelse – bilag udsendt, Anne gennemgik nøgletal i PP)

Budgetforudsætninger:

Anne viste nøgletal for årene 2013, 2014 og 2015, faktiske og forventede. Årskursisttallet er faldende – skyldes primært ’klassisk’ enkeltfag – vi forventer at tallet fra 2015 vil stabilisere sig omkring 850 årskursister. Antallet af lærerårsværk skal derfor også reduceres lidt, men vi forventer at det kan ske ved naturlig afgang (og, ifølge Steen, barsler).



Takstudvikling:

De forskellige grundtakster reguleres kun ganske lidt i disse år.

I 2015 indføres socialt taxameter på ungdomsuddannelserne. Vi vil med vores nuværende 2-årige hf’ere ikke komme i betragtning. Kriteriet bygger på ansøgernes afgangskarakterer fra folkeskolen. Det sociale taksameter vil derfor påvirke Efterslægten i negativ retning. Til gengæld ændres ordningen for pædagogikumkandidater så man fremover får fuld refusion for deres lønudgift. Dette vil være en fordel for Efterlægten, da vi traditionelt har mange kandidater.

Budgetforslag (udsendt):

Med udgangspunkt i det forventede (lavere) årskursisttal på 850 skal lønudgifterne for 2015 nedreguleres. Denne post er den klart mest betydende for budgettet, øvrige poster er overordnet uændrede. Eneste undtagelse er udgiften til medlemskabet af de to lederforeninger (Danske Gymnasier (tidligere Rektorforeningen) og VUC Lederforeningen) der er steget markant. Vi vurderer at medlemsskabet af begge er nødvendigt.

Bent kommenterede nedgangen i årskursisttallet med at det er vigtigt i god tid at læse markedet og tage de nødvendige initiativer.
Prognose 2015-2018:

Slutteligen viste Anne en fremskrivning af Efterslægtens økonomiske nøgletal for en fireårig periode. Hvis der foretages den politisk bebudede beskæring af taksametret på 2%/år i 2016-2018, så vil Efterslægten fra og med 2017 have et negativt årsresultat. På den baggrund må vi forvente at vi skal foretage effektiviseringer.

Det vil formodentlig først være i forbindelse med udmeldingen af Finanslov 2016 at vi kan se om 2%-beskæringen udmøntes.
Budgettet godkendt af bestyrelsen!


  1. Låneomlægning (beslutningspunkt)

Efterslægten har et kontantlån på 25 mil., hvoraf 23,8 mangler at blive afdraget.

Anne beder om bestyrelsens opbakning til omlægning af lånet, så renten ændres fra 3 % til 1,3 %. Anne har tilmed fået nedsat bidragssatsen til 0,90 %. Lånet løber over 10 år.


Bestyrelsen godkender låneomlægningen.


  1. Mødeplan for forår 2015




    • Onsdag 18/3 kl. 16-18

    • Onsdag 20/5 kl. 16-18




  1. Evt.

Steen orienterede om at det seneste referat altid udsendes per mail, men at tidligere referater kan ses på fronter, skolens it-system, som alle bestyrelsesmedlemmer har adgang til.
Til sidst en særlig velkomst til Karina Estrup Eriksen der er ny i bestyrelsen. Karina arbejder på Professionshøjskolen UCC og har et årelangt kendskab til Efterslægten, er tillige student her fra årgang 1984.

Herefter – efter det egentlige møde - en række korte oplæg om

Organisation og udviklingsarbejde på Efterslægten:


  1. NetHF v/Søren Kraunsøe, pædagogisk leder

  2. Markedsføring v/Ole Vadmand, uddannelseschef

  3. Udviklingsarbejde v/Lars Jensen, pædagogisk leder

  4. Organisationsplan v/Anne Frausing – dette oplæg blev udskudt

  5. At være kursist på Efterslægten v/Laura og Andreas

  6. Klasserumskultur v/Ole Sylvest, uddannelseschef


Underskrifter:

Bent Kjærsgaard, Henrik Rasmussen Karina Estrup Eriksen

Bestyrelsesformand

Laura Gundtoft Andreas Bøwadt

Dan Holger Pedersen Dorte Møller Andersen

LA(ref.) 15/12-14





Yüklə 36,2 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə