Republika e shqiperise agjencia e prokurimit publik dokumentat standardeYüklə 30,4 Kb.

səhifə16/35
tarix14.09.2018
ölçüsü30,4 Kb.
1   ...   12   13   14   15   16   17   18   19   ...   35

Dokumentat Standarde të Tenderit 
Bashkuesi duhet te jete I perbere prej materiali PRC te nje cilesie te larte ku te shfaqi rezistence te
larte   mbi   presionet   deri   ne   10   Mpa   ,ndaj   temperaturave   nga   -20°C   deri   ne   50°C   si   edhe   ndaj
ekspozimit te rrezeve UV. Bashkuesi duhet te kete ngurtesi te larte si dhe rezistence ndaj forcave
statike. Eshte e rendesishme qe materiali i cili eshte i perbere bashkuesi te mos ndikoje ne ndryshimet
cilesore te ujit si arome apo shije. Permasat duhet te jene sipas preventivit.
2. Brake 
Brakat perdoren gjeresisht ne aplikimet hidro-sanitare ne ndertesat civile apo industriale per qellim
shkarkimin e ujrave te perdorur. Materiali I perberjes se brakave duhet te jete PVC cilesor ku te jete i
mundur ngjitja  termike apo saldimi  ose me ane te adesiveve per material PVC.  Eshte e rendesishme
qe buzet e brakave apo seksioni ku do te instalohen brakat ne tub duhet te mundesojne izolacion te
lart si dhe produkti duhet te jete te shfaqi rezistence te larte nga temperaturave nga -20°C deri ne
45°C. Permasat e brakave duhet te jene sipas preventivit.
3. Brryl Zingato 
Brrylat duhet te jene me perberje metalike dhe me shtrese te zinkuar ose inoksi qe te shmangin
fenomoenin e ndryshkjes pas ekspozimit ne ambjente te jashteme. Brrylat zingato duhet te jene FM
ose MM. Brrylat  duhet te jene te afte te perballojne presione nga 8- 10 bar . Permasat duhet te jene
sipas preventivit.
4. Brryla  1/2 
Brrylat duhet te jete I perbere prej materiali PRC te nje cilesie te larte ku te shfaqi rezistence te larte
mbi presionet deri ne 10 Mpa , ndaj temperaturave nga -20°C deri ne 50°C si edhe ndaj ekspozimit te
rrezeve UV. Brryli duhet te kete ngurtesi te larte si dhe rezistence ndaj forcave   statike. Eshte e
rendesishme qe materiali i cili eshte i perbere brryli  te mos ndikoje ne ndryshimet cilesore te ujit si
arome apo shije. Permasat duhet te jene sipas preventivit.
5. Brryla PVC
Brrylat duhet te jene te perbera nga material PVC  cilesi te larte te jete rezistete ndaj temperaturave
nga -20°C deri ne 45°C, ku te jete i mundur ngjitja  termike apo saldimi  ose me ane te adesiveve per
material PVC. Permasat e brakave duhet te jene sipas preventivit.
6. Brryla me filetim 
50


Dokumentat Standarde të Tenderit 
Brrylat   me filetim duhet te jete te perbere prej materiali PRC te nje cilesie te larte ku te shfaqi
rezistence te larte mbi presionet deri ne 10 Mpa , ndaj temperaturave nga -20°C deri ne 50°C si edhe
ndaj ekspozimit te rrezeve UV. Brryl gjthashtu duhet te kete te inkorporuar dalje zingato ose bronxi
me filetim si dhe   duhet te kete ngurtesi te larte si dhe rezistence ndaj forcave   statike.  Eshte e
rendesishme qe materiali i cili eshte i perbere brryli te mos ndikoje ne ndryshimet cilesore te ujit si
arome apo shije. Permasat duhet te jene sipas preventivit.
7. Brryla Polietileni
Brrylat duhet te jene te perbere prej materiali PE te cilesise te larte ku te mundesohet ngjitje termike
ose  saldimi  I  brrylave  me  tubat   PE me  nje  cilesi  te  larte.  Brrylat  duhet   te  jene  rezistente  ndaj
temperaturave nga -20°C deri ne 45°C si dhe te jene te afte te perballojne presione nga 8-10 bar.
Permasat e brrylave polietileni duhet te jene sipas preventivit.
8. Galixhant 
Galixhanti duhet te jete I pajisur sebashku me kondravulen dhe topin. Kondravalvula duhet te jete I
perbere prej materiali bronzi ndersa topi prej materiali plastik. Permasat per galixhantit duhet te jene
sipas preventivit.
9. Gomina 32 x 50 
Gominat duhet te jene elastike , fleksibel dhe me rezistence te larte izoluese per mos lejimin e
rrjedhjeve hidrike . Gominat duhet te jene te pershtatshme per perdorimet ne instalimet hidraulike ne
tubacione, rakorderi . Permasat per gominen duhet te jete sipas preventivit.
10. Gomina 32 x 40 x 70
Gominat duhet te jene elastike , fleksibel dhe me rezistence te larte izoluese per mos lejimin e
rrjedhjeve hidrike . Gominat duhet te jene te pershtatshme per perdorimet ne instalimet hidraulike ne
tubacione, rakorderi . Permasat per gominen duhet te jete sipas preventivit.
11. Gomina WC Alla-Frenga
Gominat   duhet   te   jene   te   ngurta   me   rezistence   te   larte   per   te   mos   lejuar   rrjedhjet   hidrike.
Gominat WC Alla-Frenga duhet te jene te formes ovale sipas trupit te stativity te WC standarde
All-Franga. Permasat per gominen duhet te jete sipas preventivit.
12. Gomine Firzamonike WC
51


Dokumentat Standarde të Tenderit 
Produkti duhet te jete I perbere prej materiali gomine ose plastike te bute dhe konstruktivisht
duhet te jete si firzamonik me rrathet perkates. Gomina firzamonike duhet te kete nje kapacitet
durueshmerie per temperaturat nga - 20˚C deri ne + 45˚C . Permasat e gomines firzamonik duhet
te jene sipas preventivit.
13. Grup Dushi Mishelator 
Grupi i dushit duhet te jete i perbere prej materiali shtrese inoksi kunder fenomenit te ndryshkjes.
Ne perberjen e tij duhet te kete te inkorporuar mekanizmat e hapjes apo kycjes te valvola te
kontrollit per furnizimin me uje te ftohte apo te ngrohte. Gjithashtu grupi i dushit duhet te jete i
perbere me leven apo mekanizmin ku rrjedhjen e ujit te ngrohte apo te ftohte e mundeson sipas
kerkeses me prurje te larte apo presion te larte dhe prurje te ulet. Permasat e grupit te dushit
mishelator duhet te jene standard.
14. Grup Lavamani Mishelator
Grupi I lavamanit duhet te jete I perbere prej materiali metalik dhe me shtrese inoksi kunder
fenomenit te ndryshkjes. Ne perberjen e tij duhet te kete te inkorporuar mekanizmin e unifikuar
apo valvulen e kontrollit me hapje tip “sfere” ku te behet e mundur plotesimi I nevojave sipas
kerkeses me uje te ngrohte apo te ftohte. Grupi lavamanit ne  pjesen e rubinetit duhet te jete I
pajisur me filter te cilesise te larte ku te bllokoje cdo papasterti te mundshme qe vjen si pasoj se
furnizimit me uje nga linjat kryesore te shperndarjes. Permasat e grupit te lavamani duhet te jene
standard.
15.Grup Lavapjati Qafegjate
Grupi I lavapjatit qafegjate duhet jete I perbere prej materiali metalik dhe me shtrese inoksi
kunder fenomenit te ndryshkjes. Qafa e gjate duhet te jete   e levizshme 180° ku te behet e
mundur furnizmi apo rrjedhja me uje te ngrohte apo te ftohte brenda rrezes se percaktuar te
lavapjatit. Permasat e grupit te lavapjatit duhet te jene qafegjate.
15. Grup Lavapjati Muri
Grupi I lavapjatit mural duhet te jete I perbere prej materiali metalik dhe me shtrese inoksi
kunder fenomenit te ndryshkjes .Qafa e gjate duhet te jete e levizhsme 180˚ ku te behet e mundur
furnizmi apo rrjedhja me uje te ngrohte apo te ftohte brenda rrezes se percaktuar te lavapjatit.
Grupi I lavapjatit mural duhet te jete I pershtatshem ne linjat te cilat kane dalje ne mur. Permasat
e grupit te lavapjatit duhet te jete standard
16. Hollandez 
Hollandezi   duhet   te   jene   me   perberje   metalike   dhe   me   shtrese   te   zinkuar   ose   inoksi   qe   te
shmangin fenomenin e ndryshkjes pas ekspozimit ne ambjente te jashteme. Hollandezi duhet te
jete I tipit me filetim . Permasat duhet te jene sipas preventivit 
17. Kondravalvul Bolieri 
Kondra valvulat  kane per funksion mos lejimin e rrjedhjes se ujit ne rast se mungon presioni i
nevojshem.Kondravalvulat  duhet te jete te tipit me top. Konstruktivisht trupi i kondravalvules
duhet te jete I perbere prej materiali gize ose bronxi. Valvolat duhet te shfaqin rezistence ndaj
presionit 8-10 bar si dhe ndaj temperatureve -20°C deri ne 45˚C. Permasa duhet te jete sipas
preventivit.
18. Kasete Plastike WC
52
Dostları ilə paylaş:
1   ...   12   13   14   15   16   17   18   19   ...   35


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə