Republika e shqipërisë universiteti I tiranëS FAKULTETI I HISTOrisë dhe I filologjisë DEPARTAMENTI I HISTOrisëYüklə 1,01 Mb.

səhifə101/102
tarix25.07.2018
ölçüsü1,01 Mb.
1   ...   94   95   96   97   98   99   100   101   102

 
168 
26.
 
Costanza, Carla.Cenno storico sugli albanesi d”Italia .Termoli: Adriatika,1935 
27.
 
De Rada, Gerolomo. Autobiologjia.Cosenza, 1898 
28.
 
Demetrio, Emanuele. Arbëria: storia, kultura, folklore.Castrovillari: il Coscile, 1988 
29.
 
Demiraj, Shaban. Kënga e Sprapsme e Balës. Prishtinë, 2006 
30.
 
Demiraj,Shaban. Kënga e Sprapsme e Balës.Prishtinë, 2006 
31.
 
Di Scala ,M Spencer. Italy, from revolution to republic. U.S.A : Ëestvieë Press, 2009 
32.
 
Dialektet shqiptare në Itali, ―Indogerm. Jahrbuch‖ II (1915)   
33.
 
 Dialektet shqiptare në Itali, ―Indogerm. Jahrbuch‖ II (1915)   
34.
 
Dorsa, Vincenso.  Su gli albanezi : ricerche e pensieri. Cosenza: Brenner, 1985 
35.
 
Dorsa,Vincenso. Shqiptarë dhe misioni i tyre historik, Botimet Enciklopedike, Tiranë, 2010 
36.
 
Doumanis, Nicholas. Italy, inventing the nation. London:Arnold, 2000 
37.
 
Eqerem, Cabej.  Në botën e arbëreshëve të Italisëpërmbledhje studimesh. Tiranë: 8 Nëntori, 1987 
38.
 
Faraco, Giuseppe. Salvatore Braile, Quaderni di Zjari, 1991 
39.
 
Ferrari, Giusepe. Giulio Varibova e la sua opera poetica albanese, Bari:,Cressati, 1961 
40.
 
Ferrario,Carlo Antonio. Vicende e Problemi della Penisola Balcanica (1815-1937),  Milano,1958 
41.
 
Fevziu, Blendi. Historia e Shtypit shqiptar 1848-2005, Tiranë:  
Onufri, 2005 
42.
 
Fotaq,  Andrea.  Arbëreshët  e  Italisë  1413-2007:  antologji  e  autorëve  francez,  udhëpërshkrime, 
portrete, histori,gjuhë, letërsi, art, kulturë, Tiranë: Via Egnatia, 2012 
43.
 
Giorgo  Candeloro  ,  Problemi  dell’  unita  d’Italia,  atti  del  Convegno  di  studi  gramsciani  :  tenuta  a 
Roma 19-21 Marzo,1960. 
44.
 
Gohch, John. The unification of Italy. London: Routledge, 1986 
45.
 
Guardiano,Francesco.LaSicilia nella rigeneracione politica d’Italia 1795-1860,Palermo,1912 
46.
 
Irianni, Orazio. Risveglio Albanese, Neë York : 1911 
47.
 
Jorgaqi,Nasho. Udhëve të Mërgimit. Tiranë:Albin 1994 
48.
 
Kastrati, Jub. Historia e Gramatologjisë shqipe1635-1944, Prishtinë: Rilindja, 1980 
49.
 
Kastrati, Jup. Jeronim de Rada (Jeta dhe vepra). Tiranë: Shtëpia Botuese ―8 Nëntori‖, 1979 
50.
 
Kodra, Klara.  Erdhi dita e Arbrit( me rastin e 100 vjetorit të Jeronim De Radës), Erik, 2003 
51.
 
Kodra, Klara. Erdhi dita e Arbrit ( me rastin e 100 vjetorit të Jeronim De   Radës),Erik,2000 
52.
 
Kodra, Klara. Fillimet poetike të De Radës dhe poema ― Këngët e Milosaos‖, ― Studime filologjike‖, 
viti XXXII, nr.3, Tiranë 1978 
53.
 
Kondo Ahmet. Flamuri i Arbrit : çështja kombëtare, Tiranë : Naim Frashëri, 196 
54.
 
Kondo, Ahmet.  Flamuri i Arbrit : çështja kombëtare, Tiranë: Naim Frashëri, 1967 
55.
 
Kondo, Ahmet. Çështja kombëtare në faqe të shtypit të Rilindjes. Tiranë. : Naim Frash.ri, 1982 
56.
 
Liço, Filip.Politika Greke ndaj Shqipërisë në vitet 60 të shek. XIX, ―Studime Historike” Nr.19. 1980 


 
169 
57.
 
Lisimberti,  Paola.  –  Todisco.  Antonio.  Puglia  e  Albania:  introduzione  allo  studiodelle  relazioni 
adriatiche: per una teoria della convivenzaFasano: Schena, 1992 
58.
 
Lorecchio, Anselmo. Noti e documenti:  Pensiero politico albanese in raporto agli interesi italiani,. 
Trani: V.Vecchi, 1902,  f.174-175 
59.
 
Mandala,  Matteo.  Paolo  Maria  Parrino  e  le  origine  dell‘Ideologia  albanista‖në  Pietro  Di  Marco  e 
Alesandro Musco, Aspeti della cultura bizantina ed albanese in Sicilia, Officina di Studi Medievali
Palermo 2005 
60.
 
Mandalà,  Salvatore  Petrotta.    Italia  e  Albania:  l'opera  degli  italo-albanesi,Palermo:  Grafiche 
S.Pezzino & Figlio, 1940 
61.
 
Mandala,Mateo.Studime filologjike për letërsinë romantike arbëreshe‖, Sh.B. Naim Tiranë, 2012 
62.
 
Mandalari,  Oreste Camillo. Indipendenca shqiptare Tiranë: Uegen, 2008 
63.
 
Mandalari,  Oreste  Camillo.    Italiani  per  l'indipendenza  della  nazione  albanese  :  unsecolo  di 
apostolato. Roma : Archivio Storiografico dei Reduci di Guerra, 1936 
64.
 
Mandalari, Oreste Camillo.Uomini e cose della mia Calabria.Romë.1934. 
65.
 
Marchiano, Michele.  L’ Albania e l’ opera di Girolomo De RadaTrani: V.Vecchi, 1902. 
66.
 
Maserati,  Ennio.  Comitati  "Pro  patria"  e  il  Consiglio  Albanese  d'Italia  nelle  carte  di              Ricciotti 
Garibaldi : Në : Rasegna storica del Risorgimento Italiano.- Anno 46, fasc. 4, ottobre-dicembre, 1979 
67.
 
 Mehmeti, Drita.  Qëndrimi  i  shtypit  kombëtar  ndaj  politikës  antishqiptare  të  imperializmit  italian  të 
viteve 1908 – 1912 në : ―Studime historike”, Nr.4, Tiranë 1980 
68.
 
Mendella, Michelangelo. Agesilao Milano e la cospirazione antiburbonica dell 1856, Parte 1-2 
69.
 
Mondalari,Oreste Camilo . Girolomo De Rada  precursore della Nuova Albania, Archivo Storico dei 
Reeduci di Guerra, Roma, 1939 
70.
 
Mondalari,Oreste  Camilo.  Girolomo  De  Rada  precursore  della  Nuova  Albania,  Roma,  Archivio 
storicho dei reduci di guerra, 1939,  
71.
 
Nasho Jorgaqi .Larg dhe afër.  v. 1987 
72.
 
Nelver, V. N. Xhuzepe Garibaldi,  Rilindja, 8 Nëntori:Prishtinë., 1969   
73.
 
Palmer, R.Colton,.Cramer, Ll.  A history of the modern ëorld, Ninth EditionAlfred A. Knopf, 2002 
74.
 
Petrota, Gaetano. Populli, gjuha dhe letërsia shqiptare. Tiranë : Botimet Almera, 1987 
75.
 
Petrota, Rosalino. Arbëreshtë në Siqeli, Tiranë 1941 
76.
 
Petrotta ,Gaetano. In memoria di Papas Petrotta, Scuola,Palermo: Tip Salesiana, 1956 
77.
 
Petrotta, Gaetano. Letteratura albanese e Italo-Albanese, Venezia: Oficine Grafiche C. Ferrari, 1939 
78.
 
Petrotta, Gaetano. Letteratura albanese e Italo-Albanese. Oficine Grafiche C.Ferrari, Venezia, 1939 
79.
 
Pllana, Shefqet. Gjurmime albanologjike, Instituti Albanologjik i Prishtinës, 14-1984, Prishtinë, 1985 
80.
 
Procacci, Giuliano. Historia e Italianëve . Tiranë:Toena, 2000 
Dostları ilə paylaş:
1   ...   94   95   96   97   98   99   100   101   102


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2017
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə