Veteriner fakültesi



Yüklə 12,31 Kb.
tarix04.11.2017
ölçüsü12,31 Kb.
#8483



GÜZEL SANATLAR

FAKÜLTESİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ










Sahne Sanatları

Bölümü

Dramatik Yazarlık

Öğretim Dili : Türkçe

Öğretim Süresi : 4 Yıl

Hazırlık Programı: Yok

Uludağ Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 2007-2008 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. 4 yıllık lisans eğitimi veren Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarından oluşmaktadır. Eğitim-Öğretim Mudanya Yerleşkesi-Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sürdürülmektedir.


Yerleşme Şekli: Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalları Özel Yetenek Sınavı’yla öğrenci almaktadır. Her iki anasanat dalı özel yetenek sınavına başvurabilmek için 2010 Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan, herhangi bir puan türünde en az 185 puan alması gerekmektedir. Öğrenci adayı ancak özel yetenek sınavlarında başarılı olduktan sonra Oyunculuk ya da Dramatik Yazarlık Anasanat Dallarına kesin kayıt yapma hakkını kazanmaktadır. Öğrenci adayı Sahne Sanatları Bölümü özel yetenek sınavına başvuruda bulunurken yalnızca bir anasanat dalını tercih etmek durumundadır. Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’na özel yetenek sınavına başvurabilmek için LYS taban puanının dışında herhangi bir önkoşul yoktur.
Sahne Sanatları Bölümü’nün Vizyonu: Gelecekte tiyatro sanatının farklı alanlarında “eşgüdüm” oluşturarak, tiyatronun yaşamla, toplumla ve insanla sıkı bağını sürekli akılda tutarak, tiyatronun farklı alanlarında meslek sahibi olmanın önkoşulunun “önce insan” olmaktan geçtiğini bilen, dünya görüşü, yaratıcı gücü, teyatral donanımıyla toplumun içinde ve yanında olan tiyatro oyuncusu ve yazarı yetiştirmek bölümün temel amacıdır. Bu vizyonla oluşturulan 4 yıllık lisans programları çerçevesinde, kuramsal ve uygulamalı alanda bilgiyle donatılmış oyuncu ve oyun yazarı adayımız, kentimiz,

ülkemiz ve dünya tiyatrosunun gelişimine katkıda bulunacağı gibi, gerek ödenekli tiyatrolara (Devlet ve Şehir Tiyatroları), gerek özel tiyatrolara, gerek yerel yönetimlerin kültür-sanat birimlerine, gerek oyun ve eğitimde drama bağlamında eğitim-öğretim alanına, gerekse sinema, televizyon, radyo gibi alanlara, Oyuncu ve Oyun Yazarı olarak tiyatro bilgi, deneyim ve performansıyla katkıda bulunacaktır.


Sahne Sanatları Bölümü’nün Misyonu: Sahne Sanatları Bölümü kaynağını bilim çağının tiyatrosundan alır ve çalışma biçimini bu doğrultuda oluşturmayı hedefler. Bilim çağının tiyatrosu demek, çağdaşlaşmayı ve dünyayla, kendi ulusal kimliğini yitirmeden buluşmayı ve böylece dünya tiyatrosuna katkıda bulunmayı ve zenginleştirmeyi ilke edinmiş bir tiyatro anlayışı demektir.

Çağdaşlaşma, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, yurtsever ve yenilikçi bir tiyatro insanını hedeflemek demektir. Böyle bir kaynaktan beslenen eğitim-öğretim programımızda temel amaç “ulusal, çağcıl, evrensel” bir dünya görüşüne ve yaratıcı bir zekaya sahip, kendini, toplumunu, ülkesini ve dünyayı tanıyan, yenilikçi, duyarlı ve dinamik tiyatro sanatçısının yetiştirilmesi için gerekli olan disiplinin, eğitim-öğretimin koşullarını oluşturmak ve bu doğrultuda oyuncu ve oyun yazarları yetiştirmektir.


Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’nın Çalışma Alanları: Ödenekli Tiyatrolar (Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları), Özel Tiyatrolar, Televizyon-Sinema-Reklam Sektöründe Senaryo, Drama ve Metin Yazarlığı, Yerel Yönetimler-Kültür Müdürlükleri ve Danışmanlıkları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın dolaylı Birimleri, Eğitim-Öğretim Kurumları, Halk Eğitim Kurumları, Dersaneler, Kendini ifadeyi (Oyun ve Drama’yı) temel çalışma ilkeleri içinde gören özel kurum ve kuruluşlar. Yaratıcı Yazarlık atölye çalışmaları ve kurslar.
Yüklə 12,31 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə