Asiakkaan kortti



Yüklə 100,93 Kb.
tarix21.06.2018
ölçüsü100,93 Kb.
#50746





POLKUPYÖRÄN

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE



Asiakkaan kortti




Kortin nro.
Käyttäjälle


Asiakas täyttää Olen lukenut tämän takuukortin ja vakuutan, että olen polkupyörän ohjeidenmukaisesta käytöstä tietoinen.


































Asiakkaan nimi ja sukunimi
______________ __________________

Postinumero Kaupunki


______________ ____________________________________________________

Katu Suuntanumero ja puhelinnumero


Olen lukenut tämän takuukortin ja vakuutan, että olen polkupyörän ohjeidenmukaisesta käytöstä tietoinen.
Myyjä täyttää:
_________________________ ___________________________ ___________________

Valmistaja Tyyppi Polkupyörän numero

_____________________

Polkupyörän (rungon) numero


________________________ __________________________ _____________________

Asiakkaan allekirjoitus Myyjän leima ja allekirjoitus Pvm.



POLKUPYÖRÄN OSAT

1. Satulatolppa; 2. Satulatolpan kiristin; 3. Satula 4. Runko; 5. Emäputki; 6. Säätöruuvi; 7. Ohjain; 8. Vaihdevivut; 9. Ohjaustangot; 10. Jarrukahvat; 11. Vaijerisuoja; 12. Laakeri; 13. Ajovalo; 14. Etujarrut; 15. Etuhaarukka; 16. Ulkorengas; 17. Vanne; 18. Napa; 19. Lokasuojan kiinnike; 20. Lokasuoja; 21. Poljin; 22. Poljinkampi; 23. Keskiö; 24. Eturattaat; 25. Ketju; 26. Seisontatuki; 27. Takavaihtaja; 28. Rataspakka/takarattaat; 29. Napa; 30. Takavalo; 31. Tavarateline; 32. Takajarrut; 33. Etuvaihtaja; 34. Soittokello


Osissa saattaa olla poikkeuksia pyörän kokonpanosta tai tyypistä riippuen.
Nämä ohjeet auttavat sinua polkupyöräsi valmistelussa askel askeleelta.

Täällä on ohjeita siihen, miten polkupyörää (satula, ohjain, jousitus) säädetään tarpeitasi vastaavaksi, miten säädetään jarruja ja voimansiirtoa sekä ohjeita siihen, miten polkupyörää huolletaan, miten tehdä itse pienempiä korjaustöitä ja miten hoitaa toistuvia ongelmia.

Kaikki toimet on merkitty vastaavilla symboleilla: merkki tarkoittaa, että polkupyörää voi korjata itse tavallisilla jokamiehen työkaluilla; tarkoittaa, että polkupyörä on toimitettava valtuutettuun huoltoon/korjaamoon.

Toivoimme, ettei polkupyörästäsi tulee pelkkää urheiluesinettä, vaan että se olisi vähintään lepo- ja kuntoiluväline tai että siitä tulee sinulle jopa elämäntapa. Olemme vakuuttunut siitä, että pyöräily on mainio tapa viettää aikaa luonnossa, se on mahtava harrastus, jota voi harrastaa minkä ikäisenä tahansa.


Ohjeen laiminlyönti aiheuttaa hengenvaaraa.

Toiminta säästää ympäristöä.

Huomio!


POLKUPYÖRÄTYYPIT JA NIIDEN TARKOITUS


MAASTOPYÖRÄ EN 14766 – monitoimipyörä, vaikeakulkuisille poluille ja maastoon suunniteltu polkupyörä. Maastopyörä on enimmäkseen hyvin ohjattava ja sen ohjausominaisuuksiin eivät vaikeat ajo-olosuhteet kummemmin vaikuta. Isokokoiset pyörät ja jousitus takaavat mukavuuden ja turvallisen ajon.

CITYPYÖRÄ EN 14764 – (myös kaupunkipyörä) on kaupunkiajoon tarkoitettu polkupyörämalli, jossa mukavuus yhdistyy toiminnallisuuteen.

RETKIPYÖRÄ EN 14764 – on suunniteltu pyöräilemiseen sekä vakaalla alustalla että retkipolulla. Tämä tyyppi yhdistää ajomukavuuden dynaamisiin ajo-ominaisuuksiin. Vakavoidun rungon ja isojen pyörien (28 ’’) ansiosta voi retkipyörällä ajaa nopeasti myös hiekka- ja sorateillä.

KILPAPYÖRÄ EN 14781– monikäyttöiset pyörät, jotka sopivat sekä päällystetyillä teillä että rämepoluilla pyöräilemiseen. Sopivat hyvin harjoittelupyöriksi, ovat tarkoitettu sekä kaupunki- että maastoajoon. Ovat sopivia pidempiinkin pyöräilyretkiin kavereiden kanssa.

JUNIORI-/ LASTENPYÖRÄ EN 14765 – tarkoitettu lapsille ja/tai nuorille, takaa lasten mukavuuden ja turvallisuuden.
City- ja retkipyörät sopivat sekä päällystetyille että hiekkateille ja maastopoluille. Maastopyörällä voi ajaa päällystetyillä teillä ja maastopoluilla ja ne sopivat myös keskivaikeassa maastossa (metsässä, niityllä) pyöräilemiseen.

Lain mukaan on polkupyörät, jota käytetään julkisilla teillä, varustettava:


  • ajovalolla ja takana olevilla heijastimilla (”kissansilmällä”);

  • vähintään yhdellä toimivalla jarrulla;

  • soittokellolla tai muulla varoitussignaalia antavalla laitteella.

Käyttäjä vastaa siitä, että pyörä on varustettu kaikilla yllä mainituilla osilla.

Pyydämme noudattamaan liikennesääntöjä!




Valmistajan suositukset:


  • Pyöräillessä on käytettävä kypärää ja muita henkilökohtaisia pyöräilyn turvavarusteita;

  • Pyöräily alkoholin vaikutuksen alaisena on erittäin vaarallista ja laissa kiellettyä;

  • Lapsia saa kuljettaa vain siihen tarkoitetussa turvaistuimessa;

Kuva 1
Satulan nopea irrottaminen


  • Korjaustöitä ja teknistä huoltoa saa suorittaa vain huoltokorjaamon valtuutettu työntekijä;

  • Suosittelemme vain alkuperäisten varaosien käyttöä;

Kuva 2 Satulan korkeuden säätö




  • Muista, että liukkaalla pinnalla on jarrutusmatka pidempi;

  • Jarruja, renkaita, vanteita ja ohjausjärjestelmää on säännöllisesti huollettava ja tarkastettava;

Polkupyörän, pyöräilijän ja matkatavaran kokonaispaino ei saa olla yli 80 kg, jos pyörällä on U-muotoinen runko tai 120 kg, jos polkupyörän runko on V-muotoinen.

  • Vältä pyöräilyä rantapolulla suolaisessa vedessä, sillä suola vahingoittaa pyörää. Jos ajat vedessä, vältä veden joutumista napaan ja keskiöön;

  • Ole rannalla varovainen;

  • Sovella ajotyylisi maastopyörän tyyppiin;

  • Ennen polkupyörän lisävarusteiden asentamista on huolellisesti tutustuttava käyttöohjeeseen tai toimitettava pyörä huoltoon tai kauppiaalle;

  • Lastenpyörälle apupyörien asentamisella ei saa apupyörien ja maanpinnan maksimiväli ylittää 25 mm;

  • Alle 12-vuotiaat lapset saavat pyöräillä vain aikuisten valvonnassa.

SATULA

Satulan säätäminen sopivaksi on erittäin tärkeää. Satulaa on säädettävä jokaisen pyöräilijän mukaisesti, sillä ihmisten koko, voima ja ajokokemukset ovat erilaisia. Satulan oikea korkeus takaa ajomukavuuden, mukavan ajoasennon ja polkemisella sopivan voiman. Satulaa voi säätää kolmeen suuntaan.



Kuva 3
Oikein säädetyn satulan korkeus

Ennen pyöräilyn aloittamista on säädettävä satulan korkeus sopivaksi vastaavan vivun avulla. Maksimikorkeus on merkitty satulatolpalle STOP- merkillä. Älä nosta satulaa siitä korkeammalle, muuten voi satulakisko tai jopa runko vahingoittua.



  • Korkeus

    Korkeuden säätämiseen työnnä satulakisko satulatolppaan tai vedä ulos.



    • Istu pyörälle;

    • Laita jalka polkimelle;

    • Työnnä poljin matalimpaan asentoon;

    • Jos jalkasi on kokonaan suora, on satula sopivalla korkeudella. Vartalon asento ei saa polkimen painamiseksi vajoaa alas, samoin ei saa jalka menettää kontaktia polkimeen.


Kuva 4
Satulakiskon kiinnittäminen

Jos olet satulan korkeuden oikeaksi säätänyt, tarkista, että se on polkupyörän rungon suhteen symmetrisessä asennossa. Lopulta ruuvaa sisään satulatolpan ruuvi (20–25 Nm) tai kiinnitä satula pika-avattavalla kiinnikkeellä.

ETEEN JA TAAKSE JA YLÖS ja ALAS

Säädöt riippuvat henkilökohtaisista vaatimuksista ja pyöräilijän ruumiinrakenteesta. Väärä säätö saattaa aiheuttaa selkä-, käsi tai muita kipuja.




Kuva 5
Satulan säätäminen
Mitä lähempänä on satula ohjaintankoon (ja mitä alemmas katsoo satulan etuosa), sitä suurempi on voimansiirto polkimiin. Sellaisessa asennossa eivät ole pyöräilijän jalat ylimääräisesti kuormitettu. Suosittelemme aluksi kuitenkin laittaa satula neutraaliin asentoon – keskiosan läpi ja vaakasuorasti. Ajokokemuksen kasvaessa voi säätää satulaa sen mukaan. Satulan ruuvit on kunnolla kiinnitettävä (20–25 Nm). Jos polkupyörä on maksimissaan kuormitettu, on varmistettava, että satula on vähintään minimikorkeudessa. Jos satulatolppa on työnnetty liian syvälle runkoon, voi se vahingoittaa takajousitusta.


Mikäli satula on liian matalalla, aiheuttaa se kipuja polven etuosassa. Liian korkea satula aiheuttaa kipuja polven takaosassa.

OHJAIN


Kunnolla säädetty ohjain takaa mukavat ajo-ominaisuudet. Säätö riippuu kiinnityksestä – onko se kierrettävä tai ei. Tarkista, minkä tyyppinen säätö pyörässäsi on. Joissakin pyörissä voi säätää ohjaustangon kulmaa ja näin saada ohjaustangon kulman vastaamaan täysin omia tarpeitasi.


Kuva 6
Kiinnitys kierteellä
Kiinnitys kierteellä

Korkeuden säätöä varten on kierrettävä ulos kiinnityksen päällä oleva ruuvi. Ohjaustangon putkessa (haarukan osa) oleva esto löystyy ja kiinnityksen voi työntää alas tai nostaa ylös. Ota huomioon ohjaustangon säädön luvattu enimmäismitta. Jos vastaava merkintä puuttuu, on vähintään 6,5 cm tangosta pysyttävä putkessa. Ohjaustangon säätämisen jälkeen väännä ruuvi tukevasti sisään (18-20Nm). Kiristyksen tarkistamiseen ota pyörä varmaan asentoon ja yritä kahvoja liikuttaa. Jos et pysty pyörää liikuttamaan, on ruuvi kunnolla kireällä.



Kierteetön kiinnitys

Korkeutta saa säätää vain valtuutettu huoltokorjaamo.






Kuva 7 Kierteetön kiinnitys



Kuljettaminen

Jotta ohjain ja pyörät olisivat kunnolla (symmetrisesti) kohdistettu (tai jos niitä halutaan valmistella kuljetukseen), on vapautettava kiinnikkeen päällä oleva ruuvi, jos pyörällä on kierteellä varustettu kiinnitys tai ruuvit kiinnityksen kummallakin kyljellä, jos kysymyksessä on kierteetön pyörä. Ruuvien vääntömomentti on 8–12 Nm. Jos pyörä on kierteetön, ei tarvitse kiinnityksen kohdalla olevaa ruuvia kuljetuksen ajaksi poistaa, koska mainittua ruuvia käytetään tässä mallissa vain ohjauslaakerin säätämiseen.


Ohjauslaakeri

Pyöräillessä saattavat ohjaimen laakerit löystyä. Tarkista se helposti: paina etujarrun vipua ja laita toisen käden sormet ohjauslaakerin päälle. Kokeile nyt liikuttaa pyörää edestakaisin. Jos laakerit, ohjaimen kiinnitys tai putki liikkuvat, toimita pyörä huoltamoon.


Jousitus

Polkupyörän jousituksen osat ovat normaalisti säädettävissä.



Renkaat


Joonis 8
Amortiseeriv kahvel šakė
Pyörän (sisä)renkaiden ilmapaineesta riippuu ajomukavuus kuoppaisella tiellä. Rengaspaineen raja-arvot on merkitty renkaiden sivulle. Huomaa, että matalampi paine saattaa antaa suuremman ajomukavuuden, mutta lisää usein renkaan rikkoutumisen vaaraa.


Haarukka

Tarjoamme asiakkaillemme pyöriä, jossa on jäykät/joustavat haarukat, tai joustohaarukat. Jäykkä haarukka vaimentaa iskuja hyvin vähän. Joustohaarukat ovat tarkoitettu ajomukavuuden lisäämiseen. Myös joustohaarukoita voi mallista riippuen osittain säätää: jousituksen jäykkyyden säätö (säätää haarukan kovuuden), haarukan alkuasentoon palaamisen nopeuden säätö ja joustohaarukan puristusnopeuden säätö ovat mahdollisia.







Kuva 9
Takajousitus (runko jousituksella)

Kaikki nämä säädöt tehdään haarukan päällä olevien vipujen avulla, jotka ovat helposti käytettävissä. Haarukan liikkuvat osat on puhdistettava jokaisen ajokerran jälkeen ja voiteltava teflonipitoisella sprayvoiteella.


Käytä hengityssuojaa, jos voitelet pyörää sprayvoiteluaineella. Käytä spraytä vain hyvin ilmastoidussa tilassa.
Takapyörän jousitus


Kuva 10
Levyjarru
Takapyörän jousitusta säädetään samalla tavalla kuin joustohaarukkaa. Säätämisen lisäksi on erittäin tärkeää huoltaa myös takajousituksen akselia sitä puhdistamalla. Käytä sprayvoiteluainetta joka kerta, kun jouset ovat likaantunet. Tarkasta ajoittain myös takajousituksen ruuveja. Jos laakeriholkit ovat kuluneet, on niiden vaihtamiseksi käännyttävä valtuutettuun huoltamoon. Jotkut takajousitukset toimivat ilmajousen periaatteella (puristus). Niiden paine on tarkistettava säännöllisesti erityisen pumpun avulla.



JARRUT

Poljinjarru


Joonis 11
V-vormi pidurid
Poljinjarru on takapyörään rakennettu jarru, jonka avulla pääsee pyörän polkimien avulla pysäyttämään. Pyörän saa pysähtymään vain takaapäin polkiessa. Jarruja saa huoltaa ja korjata vain valtuutettu huoltaamo.

Levyjarrut

Levyjarrut on asennettu kummankin pyörän navan (holkin) akselille. Kun pyöräilijä vetää jarruvivusta, painavat männät jarrulevyn jarrusatulan avulla vannetta vastaan. Levyjarrumallisissa pyörissä on vanteen ja jarrupalojen välin oltava 1-2,5 mm väli. Jarrut on oikein säädetty, jos jarruvivun painamisella 1/3 verran koskettavat jarrupalat vannetta. Jarruttamisella eivät saa jarruvivut koskaan koskettaa kahvoja. Jarrupalat ei saa koskettaa rengasta, sillä se voi rikkoa renkaan.


Kostealla säällä kasvaa jarrutusmatka!
Vaihteet

Valmistaja on säätänyt vaihtajat jo tehtaalla eikä niiden säätöä tarvita.

Vaihtajat toimivat oikein, jos vaihtaessa siirtyy ketju yhdeltä rattaalta toiselta.

Etuvaihtaja on rattaiden päällä ja sitä säädetään säännöllisesti, jos se on 5 mm suurimman rattaan kohdalla.

Takavaihtajan säätely: nosta takapyörää näin, että se pyörii vapaasti, aseta sitten korkein siirto (ketju on suurimmalla eturattaalla ja pienimmällä takarattaalla). Jos ketju ei siirry sujuvasti rattaalta toiselle, löysää ruuvia.

Jos ketju liikkuu vapaasti, on ruuvia kiristettävä.



Älä pura etuvaihtajaa, sen saa tehdä vain valtuutettu korjaamo!
Oikea käyttö Väärä käyttö




Takarattaat

Ketju

Eturattaat




Kuva 13
Vaihteiden oikea käyttö



Jos pyöräsi on monivaihteinen ja rummulla varustettu: älä vaihda polkimia polkemalla, se saattaa vahingoittaa takarumpua (holkkia).

Rajoitinruuvien säätö


Kuva 14 Takavaihtajan rajoitin
Vaihtajan säätämiseen on ensiksi säädettävä rajoitinruuvit (sisältä ja ulkoa), jotta ketju ei rattailta irtoaisi. Irrota sitä varten kaksi ruuvia vaihtajan rungossa (ruuvit on merkitty tavallisesti H- ja L-kirjaimella). Oikein säädetyn vaihtajan satula on samalla linjalla suurimman ja pienimmän takimmaisen/ensimmäisen rattaan kanssa.

Vaihteet

Jotta vaihtaminen onnistuu sujuvasti, on tehtävä seuraavat säädöt:



  • Etuvaihtajan vaijeria on kiristettävä näin, että ketju liikkuu kevyesti rattaalta toiselle. Sitä voi säätää ruuvilla, jolla vaijeri on kiinnitetty vaihtajaan (5–8 Nm), tai vaihtajan säätimellä;

  • Löysää takavaihtajan vaijeri;

  • Laita ketju etuvaihteiston keskimmäiselle rattaalle ja takimmaiselle pienimmälle rattaalle;

  • Kiristä takavaihtajan vaijeria ja kiinnitä se ruuvilla (8 Nm) näin, että vaihtajan satula on samalla linjalla pienimmän rattaan kanssa (jonka päällä on ketju);

  • Nyt on vaihtajan toimittava sujuvasti ja mutkattomasti. Pienemmät säädöt tehdään vaijerin mutterin pienellä kiristämisellä, joka sijaitsee vaihtajamekanismin tai vaihtajaosan vieressä.


Ketjun kiristäminen ja säätö


Kuva 15
Ketjun voiteleminen
Ketjun jännite ja kuluminen riippuvat siitä, miten aktiivisesti pyörä on käytössä ja missä olosuhteissa sitä käytetään. Kulunut ketju voi vahingoittaa rattaita. Jos haluat tarkastaa, onko ketju kunnolla kiristetty, laita ketju suurimmalle eturattaalle ja suurimman takarattaan päälle. Kokeile vetää ketjua hieman ketjupyörältä ulospäin, jos ketjun ja rattaan väli on yli 3 mm, vaihda ketju. Yksivaihteisilla pyörillä ja pyörillä, jolla on vaihdemekanismi rakennettu takarumpuun (holkkiin) voi ketjun kireyttä kokeilla takapyörää liikuttamalla.
Huolto

Jos haluat, että vaihtaja toimisi sujuvasti ja moitteettomasti, on sitä usein puhdistettava ja voiteltava. Puhdista ketjua, rattaiden ohjausosia ja rattaita riittävän usein ja voitele niitä vähintään 200 km välein tai useammin, kun ketju on kuiva. Jokaisen ajon jälkeen puhdista vaihtajat pölystä. Ota liina ja käännä kiristysratasta peukalolla ja nimettömällä pitäen ratasta. Laita liina takimmaisten rattaiden väliin ja vedä sitä useita kertoja edestakaisin. Puhdista huolellisesti etuvaihtaja ja takarattaat. Vaijerit ja suojat on vaihdettava vähintään kerran vuodessa.

Jos haluat puhdistaa ketjun, pidä sitä liinan sisällä ja polje kampea. Käytä voidetta, mikä vastaa sääolosuhteisiin, jossa useimmiten ajat. Laita tippa voidetta jokaiseen ketjun lenkkiin. Pidä ketju liinan sisällä ja polje hieman, jotta saat ylimääräisen voiteluaineen pois pyyhitty. Joissakin malleissa on vaihtaja rakennettu takarumpuun/-napaan (holkkiin). Siinä tapauksessa huoltaa vaihtajaa vaan valtuutettu korjaamo.
Pyörät

Pyörien on pyörittävä kevyesti ja esteettömästi. Renkaiden on jatkuvasti oltava kosketuksessa vanteisiin.


Säätö

Kunnolla voitellut ja kiinnitetyt navat kestävät ongelmitta tuhansia kilometrejä. Sama koskee tasapainotettuja renkaita – niitäkin voi ilman pinnojen säätöä pitkään käyttää. Käänny huoltokeskuksen puoleen, mainittujen osien säätämiseen tarvitaan asiantuntija-apua.


Kuljetus

Jos haluat poistaa polkupyörän pyörät ennen kuljetusta, irrota ensiksi vanteelta jarrut (ei koske levyjarruja), löysää sitten akselin mutteri tai pikalukitus, jolla pyörä on runkoon tai haarukkaan kiinnitetty ja irrota pyörä. Laita nyt levyjarrujen väliin pieni pala puuta tai tiiviste. Pyörän kiinnittämiseksi kiinnitä mutteri tai pikalukitus. Pikalukitus on kiinnitettävä erittäin varmasti.


Sisärenkaan vaihto

Nosta siihen tarkoitetulla lastalla yksi renkaan puoli vanteelta. Nosta toisella lastalla rengasta vanteelta useita senttejä eteenpäin. Poista kolmannella lastalla rengas kokonaan vanteelta. Sisärenkaan vaihtamisen jälkeen laita venttiili vanteessa olevasta reiästä sisään ja pumppaa sisärenkaaseen hieman ilmaa. Laita rengas takaisin vanteelle ja täytä sisärengas ilmalla tarvittavin määrin.




Kuva 16
Renkaan irrottamiseksi tarkoitettujen työkalujen oikea käyttö
Joissakin pyörissä on ns. ”laaja akseli” ja pyörän poistamiseen jousitushaarukalta tarvitaan tiettyä kokemusta.


Jos pyöräsi on varustettu levyjarrulla, tarkista, että vanteet ovat aina puhtaat ja kulumattomat.
Puhdistamine ja huolto

Polkupyörä on pidettävä puhtaana, hyvässä teknisessä kunnossa ja se on pestävä 200 km välein. Jos ajat vesisateessa tai kosteassa säässä, on polkupyörää pestävä jokaisen käyttökerran jälkeen. Suosittelemme pyörän pesemistä kaksi kertaa vuodessa, pyöräilykauden alussa ja lopulla. Poista lika märällä sienellä tai liinalla. Älä hankaa pyörää kuivalla sienellä, se saattaa vahingoittaa maalia. Pesun jälkeen puhdista pyörä puhtaalla ja kuivalla liinalla.


Runko ja muut polkupyörän osat kuluvat. Kaikki halkeamat, naarmut tai värimuutokset korkean kuormituksen paikoissa osoittavat, että osa on kulunut. Kuluneiden osien vaihto uusiin lisää käyttöturvallisuutta.

HUOMIO: Polkupyörä ja sen mekaaniset osat ovat kulutusosia. Käyttö ja kuluminen vaikuttavat eri osiin eri tavalla. Mikäli osan käyttöaika on ohi, voi se rikkoutua tai lakata toimimasta ja vaarantaa näin pyöräilijän henkeä ja terveyttä. Kaikki halkeamat, naarmut tai värimuutokset korkean kuormituksen paikoissa osoittavat, että osan käyttöaika on ohi ja se on vaihdettava uuteen.


Käytä vaan alkuperäisiä varaosia!



Polkupyörän osien voitelu






Voitelu

Voiteluaine

Kommentit

Huolto

Ketju

Jokaisen pyöräilyn jälkeen vaikeissa olosuhteissa (rämeessä, hiekassa, vesisade, lumi) tai 200 km välein

Kuiva tai tahmea ketjurasva/, kasvipohjainen öljy rasva, vaha tai teflonipitoinen voiteluaine

Valinta riippuu sääolosuhteista.




Ohjauslaakeri

Kerran vuodessa.

Laakerirasva






Napa

Kerran vuodessa.

Laakerirasva






Jousitus

Valmistajan suosituksen mukaan




Laita pieni määrä voiteluainetta, joka ei sisällä litiumia liikkuvien osien ulkopinnalle (haarukka)






Satulatolppa

Jokaisen satulan poistamisen yhteydessä

Laakerirasva tai ketjurasva

Laita pieni määrä voiteluainetta rungon sisälle työnnettävän kiskon pinnalle.





Polkimet

Kerran vuodessa.

Laakerirasva

Laakerin sisällä



Vaihdevipu

Kerran vuodessa tai tarvittaessa.

Laakerirasva tai ketjurasva

Laita pieni määrä voidetta vivun männälle.





Vaihteet

Kerran vuodessa tai tarvittaessa.

Kuiva ketjuöljy tai laakerirasva

Puhdista ja voitele vähintään kerran vuodessa pakan rattaita. Voitele tarvittaessa myös mäntää.






Vianetsintä

Ongelma

Mahdollinen syy

Korjaustoimi

Tärinä/kolina jarrutuksen aikana

Huonosti asennetut jarrupalat

Vanteissa voidetta

Löystynyt jarrusatulat

Likaantunut levyjarrun roottori






Ketju irtoaa

Kulunut, likainen, ruostunut ketju

Huonosti säädetty vaihtaja

Hammaspyörät takana kuluneet

Vääntynyt takavaihtaja

Löystyneet vaihtajan pyörät

Ketjun hammaspyörien hampaat vääntyneet





Polkimet kolisevat ja kierivät polkiessa

Löystynyt kampi

Löystyneet polkimet

Polkimen akseli vääntynyt

Löystynyt tai vääntynyt alempi sulku

Vääntynyt kampi

Polkimen laakerit löysällä





Terävä ääni

Navan tai pakan laakerit voitelematta

Satulan kiinnitys voitelematta

Jousituskammet voitelematta

Ketju ruosteessa tai voitelematta

Jousitushaarukka voitelematta

Jousituksella satulantolppa voitelematta





Vaihtaja koskettaa pinnoja

Takavaihtaja huonosti säädetty

Etuvaihtaja vääntynyt






Kitinä

Ohjaustangon/ohjainten liitokset voitelematta

Ohjaustangon suojus voitelematta

Rumpu liikkuu suojuksessaan.

Löystynyt kampi

Haljennut runko

Satulatolppa/-kisko ruostunut, voitelematta





Ohjaustanko liikkuu vaivalloisesti

Ohjauslaakeri liian kierällä l



Vääntynyt rengas

Väärin säädetyt pinnat

Pinnat poikki

Vanne vääntynyt






TAKUUEHDOT





  1. Takuukorjauksen pakolliset ehdot:

1.1. Sinun on täytettävä takuukortti, johon on merkitty pyörän ostamisen päivämäärä, myyjän sukunimi ja allekirjoitus, myymälän leima ja kuitti tai lasku.

    1. Viallisen pyörän toimituksesta vastaa ja sen kulut kantaa asiakas. Viallisen pyörän mukana on toimitettava tarvittavat asiakirjat ja vian yksityiskohtainen kuvaus.

2. Takuuhuollossa vaihdetaan veloituksetta osat ja poistetaan viat, jotka ovat syntyneet valmistajan syystä.

3. Takuuhuollolla on oikeus takuun irtisanomiseen, jos:

3.1 pyörä on mekaanisesti vahingoittunut;

3.2 pyörää on käytetty käyttöohjeen ohjeiden vastaisesti ja ei-tarkoituksenmukaisesti;

3.3 pyörää on takuuaikana korjattu huollossa, jolla ei ollut siihen valtuuksia;

3.4 pyörä on vahingoittunut luonnonmullistuksessa.

3.5. polkupyörää käytetään kilpailuissa.

3.6. ostaja on asentanut muiden valmistajien osia.

3.7. polkupyörää ei ole säilytetty vaatimustenmukaisesti ja sitä on vahingoittanut sekä sääolosuhteet – sateet, kosteus, aurinko tai mekaaniset tekijät – rikkominen, putoaminen, terävät esineet.

4. Olen tutustunut takuuhuollon ehtoihin ja suostun niihin, minulla ei ole valituksia pyörän osien ja mekaanisten vikojen suhteen.


Myyjän allekirjoitus:..........................................
CAPRIOLO polkupyörien takuu: runko ja haarukka– 12 kk, muut osat– 6 kk.

Avelanta OÜ takuu- ja huoltokorjaamot: ole hyvä ja ota yhteyttä maahantuojaan.

Tuote ..........................................................

Malli ...........................................................

Tuote nro. ................................................

(Takuu on voimassa, jos kaikki ehdot on täytetty.)

Ostospäivä..................................................

Huomautukset ..............................................................................................




TAKUUKORJAUSTAULUKKO


Nro.
















Takuukorjaukseen toimittamisen pvm.

















Korjauksen pvm.


















Korjaus ja vaihdetut osat



















Korjauksen suorittajan nimi


















Korjaamon leima



















Huomautuksia ja merkintöjä takuukorjauksesta ...............................................................................................................

...............................................................................................................

……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………….



……………………………………………………………………………….

Yüklə 100,93 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə