Blekinge Sjukhusläkarförening Verksamhetsplan för 2016Yüklə 5,05 Kb.
tarix24.04.2018
ölçüsü5,05 Kb.
#40018

nyloggoanpassad till mall


Blekinge Sjukhusläkarförening - Verksamhetsplan för 2016

Blekinge Sjukhusläkarförenings tre huvudsakliga uppgifter är att verka för bättre fortbildning för specialister och överläkare, ge lönerådgivning till medlemmarna och att representera Blekinges sjukhusläkare nationellt i Sjukhusläkarföreningen.

Att verka för bättre fortbildning för specialister och överläkare föreslås under det kommande året vara Blekinge Sjukhusläkarförenings högst prioriterade arbetsområde. Det är mycket viktigt att specialister och överläkare får adekvat fortbildning för att kunna bedriva effektiv sjukvård i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet. Den medicinska utvecklingen sker mycket snabbt och därför borde adekvat fortbildning vara en självklarhet. Arbetet för bättre fortbildning för specialister och överläkare bör enligt styrelsens uppfattning integreras med Blekinge läkarförenings arbete så långt det är möjligt, eftersom Blekinge läkarförening har bättre kanaler för att få inflytande i frågan.

Lönerådgivning till Blekinge Sjukhusläkarförenings medlemmar är en stor och viktig uppgift, som fortsatt kommer att skötas i samarbete med Blekinge läkarförening.

Sjukhusläkarföreningen nationellt har stort inflytande i Läkarförbundet och det är av denna anledning viktigt att Blekinges sjukhusläkare finns representerade vid Sjukhusläkarföreningens fullmäktige och representantskap, och strävan bör vara att finnas representerade vid fullmäktige och representantskap.

Vid årsmötet år 2013 beslutades det att sänka medlemsavgiften från 60 kr till 0 kr per år fr.o.m. år 2014 och styrelsens förslag är att behålla medlemsavgiften 0 kr för år 2017. Blekinge Sjukhusläkarförening har ett kapital, som med nuvarande aktivitetsnivå, räcker många år framöver, och således finns det inget behov av att ta ut någon medlemsavgift i nuläget.

Styrelsen föreslår att vi ska fortsätta arbetet för att öka samarbetet mellan Blekinge Sjukhusläkarförening och Blekinge läkarförening.

Mot bakgrund av ovan föreslår styrelsen årsmötet besluta att Blekinge Sjukhusläkarförening under år 2016 ska

- verka för bättre fortbildning för specialister och överläkare

- erbjuda lönerådgivning till föreningens medlemmar i samarbete med Blekinge läkarförening- fortsätta att öka samarbetet med Blekinge läkarförening

Yüklə 5,05 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə