Imprimarea materialelor textile (Tricouri customizabile)



Yüklə 105,91 Kb.
səhifə1/8
tarix26.05.2018
ölçüsü105,91 Kb.
#46241
  1   2   3   4   5   6   7   8

Imprimarea materialelor textile (Tricouri customizabile)


Postat de Constructor

In urma cererilor din partea cititorilor nostri, am hotarat sa va prezentam cum va puteti imprima pe tricori si alte materiale textile imagini, logo-uri, dedicatii si alte mii de lucruri amuzante, care va vor scoate in evidenta oriunde ati merge.

Pentru a imprima un material textil aveti nevoie de : imprimanta “inkjet”, hartie pentru transfer termic, un fier de calcat si multa imaginatie.

Hartia pentru transfer termic o puteti gasi fie pe internet fie la magazinele de papetarie, costul acesteia osciland intre 3 - 7 lei/ coala A4.

Pentru a imprima gasiti imaginea sau logo-ul dorit si printati coala de hartie folosind o imprimanta “inkjet” apoi taiati o bucata de carton si introduceti-o in tricou, in zona pe care urmeaza sa transferati imaginea, astfel tricoul nu se va misca pe masa de calcat.

Exista mai multe tipuri de hartie de transfer, hartie de transfer normala ce imprima imaginea asa cum este printata, asezandu-se cu partea printata in sus, este necesara o alta coala de hartie (cerata) pe care sa o asezati peste cea de transfer termic pana sa treceti la calcat si hartie de transfer termic in oglinda ce se aseaza cu partea imprimata in jos, atentie la tipul de hartie folosit, cititi cu atentie instructiunile ce vin odata cu coala de transfer termic.

Dupa ce ati asezat tricoul pe masa de calcat asezati hartia de transfer si treceti la calcarea hartiei, nu utilizati apa sau abur in timpul imprimarii, treceti cu fierul de calcat aplicand o presiune medie pe suprafata hartiei timp de 30 -60 de secunde, dupa care lasati hartia si tricoul sa se raceasca 2-3 minute apoi ridicati sau dezlipiti hartia de transfer termic si veti obtine imprimeu dorit.


Sistem de incalzire solara cu aer (Aer conditionat)


Postat de Constructor

Sistemul de incalzire solara cu aer este unul din cele mai fiabile sisteme inventate de scurt timp, acesta foloseste aerul recirculat printr-un panou solar pentru a incalzi locuinta dvs.

Pentru construirea sistemului aveti nevoie de : lemn, placi de izolatie termica, staniol, silicon, geam sau plexiglas, tuburi din pvc, ventilator (cooler), tabla de aluminiu (optional).

Pentru inceput contruiti cutia panoului solar identic cu cea din articolul precedent, insa inlocuiti serpentina din cupru cu sistemul de incalzire al aerului, avand grija sa mariti distanta intre placa de izolatie termica si tabla de aluminiu (puteti chiar renunta la tabla din aluminiu).

Pentru construirea sistemului de incalzire a aerului folositi o teava de plastic pe care rulati staniloul si il lipiti-l la capete cu silicon formand  tevi din staniol (imaginea de mai jos), tevile din staniol le lipiti la altele dispuse perpendicular sau la tuburi de plastic de acelasi diametru, tuburi ce ies din panoul solar ducand aerul cald in locuinta.

Montati ventilatorul (cooler) de 12 v alimentat de panouri solare sau un transformator pe  tubul ce aduce aerul cald in locuinta avand grija sa il pozitionati in asa fel incat sa traga aerul din panoul solar si sa-l impinga in tuburile de plastic din locuinta.

Montati tuburile in locuinta ca in imaginea de mai jos adaugand si aerisitoarele, si sistemul este complet.

NOTA :


Puteti folosi aer recirculat montand la intrarea in panoul solar un tub ce va trage aerul din locuinta, sistemul va incalzi aerul mult mai repede.

Puteti adauga la acest sistem si sistemul de racire prin aer, formand un sistem de aer conditionat foarte eficient si avand consum “0″ de energie.


Construirea unui iglu


Postat de Constructor

Pe timpul iernii construirea unui iglu se poate dovedi extrem de captivanta si amuzanta, pentru constructie aveti nevoie de o cutie din plastic (ex. h=30 cm, l= 30 cm, L=40 cm), o lopata de zapada, manusi si multa inventivitate.

Mai intai creati un cerc in zapada, in locul in care doriti sa construiti iglu-ul cu diametrul de circa 2-3 m,  folosind o bucat de lemn de aceeasi lungime pe care tinand-o de la jumatate o rotiti in zapada obtinand circuferinta cercului, apoi cu ajutorul cutiei de plastic construiti mai multe blocuri de zapada pe care le batatoriti bine apoi le scoateti din cutie. Asezati primul rand de blocuri de zapada pe circumferinta cercului creat avand in vedere ca spatiile dintre blocuri sa fie cat se poate de mici (figura de mai jos).

Construiti cu grija primul rand apoi al doilea apoi al treilea…etc,  urmand imaginile de mai jos si curband peretii iglu-ului in forma unei semisfere. Apoi adaugati ultimul bloc de zapada pe care il modelati in asa fel incat sa se potriveasca perfect, ulterior puteti captusi crapaturile ramase cu zapada moale. Nu va mai ramane decat sa formati intrarea in iglu in zona inferioara bazei acestuia si sa va mutati in noua locuinta.



      

Sistem de incalzire solara


Postat de Constructor

Sistemul de incalzire solara reprezinta numai unul din zecile de sisteme ce produc, depoziteaza si folosesc energie gratuita, energia soarelui.

Pentru construirea acestui sistem aveti nevoie de :

- lemn, teava de cupru, fitinguri, pompa elecrica - 12 v, boiler de incalzire, panouri fotovoltaice (optional), panouri izolatie termica, tabla de aluminiu, vopsea neagra, geam sau plexiglas, staniol, silicon,

In prima faza construiti cutia din lemn, ca in imaginea de mai jos, detaliile referitoare la dimensiuni va apartin. Dupa ce ati construit cutia lipiti pe fundul acesteia panoul de izolatie termica din cel folosit la izolarea locuintelor, apoi intindeti pe deasupra mai multe folii de staniol in asa fel incat sa acoperiti tot panoul de izolatie, montati distantierele pe marginea cutiei si adaugati cateva bucati de izolatie lipite pe fetele laterale ale acestora si intindeti staniolul pana la fetele superioare ale distantierelor si lipiti-l cu silicon. Introduceti cele doua tevi ale serpentiei in gaurile date in prealabil in lateralul cutiei si fixati-o bine, adaugand silicon pentru o inchidere ermetica a gaurilor, adaugati si lipiti tabla de aluminiu peste distantierele fixate, puteti adauga si cateva cuie sau holsuruburi in colturile si la mijlocul laturilor acesteia pentru o mai buna fixare, nu uitati sa adaugati silicon pentru ca sistemul sa fie inchis ermetic. Acum puteti fixa geamul de protectie cu rol de capac al sistemului, utilizati din nou cuie si silicon pentru o inchidere ermetica. Montati cu fitinguri tevile ce coboara in locuinta dvs, si adaugati pompa de apa la una din tevi.

Sistemul nu poate fi cuplat la sistemul de apa sub presiune, din motive de siguranta, acesta contine doua serpentine, una in panoul solar, ce incalzeste lichidul din sistem iar a a doua in boilerul de incalzire, sistemul va contine in loc de apa o solutie de antigel, iar boilerul va fi cuplat atat la calorifere cat si la robineti, aditional se va monta un robinet ce va intrerupe fluxul de apa la calorifere, evitandu-se vara consumul inutil de energie. Aditional boilerul poate fi un alt sistem de incalzire ce poate sustine incalzirea pe timpul noptii.

Pentru umplerea sistemului cu antigel se va folosi sistemul de aerisire cu vas de expansiune  in cel mai inalt punct, astfel langa panoul solar se va monta pe teava de cupru (retur) un vas de expansiune ( din cel folosit pentru autoturisme). Pompa de apa este o pompa de 12 v ( spalator de parbriz auto s.a.) ce va fi legata fie la un transformator fie la panourile fotovoltaice solare ce se gasesc in comert. Folosirea panourilor este mult mai indicata datorita consumului “0″ de energie, pentru a le adauga la sistem fie cumparati panou de 12 v din comert fie legati 6 panouri de 1,5 v in serie (din cele folosite la lampile de gradina cu led), atata timp cat soarele incalzeste sistemul, alimenteaza si panourile fotovoltaice, functionand pompa de apa, in lipsa soarelui sistemele nu funtioneaza, astfel sistemul este automat, consum “0″ de energie.

NOTA :


Pentru o funtionare cat mai fiabila a sistemului, folositi teava de cupru de dimensiuni mici, serpentina trebuie construita cat mai compact din cat mai multa teava, izolati termic teava din exteriorul locuintei cat si din interior, folosind materiale de izolatie termica. Decizia asupra dimensiunile panourilor va apartine, un panou de 2m lungime si 1 m latime va poate incalzi locuinta intr-un mod surprinzator. Chiar daca afara in timpul ierni sunt -10 grade si soarele este sus, in locuinta caloriferele vor fi intotdeauna calde.  

Yüklə 105,91 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə