Katilimcilar



Yüklə 44,85 Kb.
tarix01.07.2018
ölçüsü44,85 Kb.
#52874

Psikanalitik Psikoterapiler ÇB Toplantı Kararları

TPD 19. Klinik Eğitim Sempozyumu kapsamındaki Psikanalitik Psikoterapiler ÇB toplantısı 14 katılımcıyla 7 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin tamamlanamaması nedeniyle toplantıya 8 Mayıs 2015 tarihinde devam edildi.

KATILIMCILAR

Ferhan Dereboy, Gamze Özçürümez, Vahap Ozan Kotan, Arzu Erkan Yüce, Gizem Çetiner, Gamze Erzin, Yücel Yılmaz, Murat Yalçın, Evrim Tellioğlu, Umut Kırlı, Eser Aydın, Ekin Sönmez, Serdar Atik, Evrim Erten



GÜNDEM VE KARARLAR

Psikanalitik Psikoterapilerin kanıta dayalı tedaviler olduğunun ortaya konması

  1. Psikanalitik psikoterapilerin eğitim ve uygulamalarının yaygınlık kazanmasının yolu, her şeyden önce etkin tedavi yöntemleri olduklarınına ilişkin bilimsel kanıtların ortaya konmasından geçmektedir. Bu konuda yeterli kanıtlar bulunmasına karşın, bugüne kadar kongrelerde dernek üyeleriyle paylaşılmamıştır. Bu sessizlik, psikanalitik psikoterapilerin kanıta dayalı tedavi yöntemleri olup olmadıklarının gereksiz yere sorgulanmasına yol açmaktadır. Bu bakımdan, ulusal kongrede psikanalitik psikoterapilerin etkinliğine ilişkin çalışmaların gözden geçiridiği bir panelin düzenlenmesi gerektiğine oybirliğiyle karar verildi. Toplantıya katılan ÇB üyelerinden Murat Yalçın, Yücel Yılmaz ve Vahap Ozan Kotan bu panelde görev almak istediklerini belirttiler. Konuşmacıların sayısının ve konu dağılımlarının mail grubunda netleştirilmesi kararlaştırıldı.

  2. Ayrıca, Psikanalitik psikoterapiler sonucu beyinde oluşan değişikliklerin incelendiği çalışma verilerinin giderek arttığı dile getirildi. Bu verileri irdelemeye yönelik bir panelin önümüzdeki kongrelerde Nöropsikanaliz çalışma birimi ile ortak düzenlenmesi yönünde bir eğilim öne çıktı ve bu amaçla ilgili birimin koordinatörü Berna Özata ile iletişime geçilmesi kararlaştırıldı.


Erenköy RSHH deneyimi ve psikanalitik psikoterapi hizmetlerinin finansmanı konusunun irdelenmesi

  1. Erenköy Psikoterapi Merkezi'nde poliklinik hizmetleri devam ediyor. Ağır kişilik bozukluğu hastaları için gündüz hastanesi örneği hayata geçirilmiş. Kişilik işlev ve özelliklerini belilrleyen ölçeklerle sonuçlara bakılıyor. SUT nedeniyle terapilere denk bir geri ödeme yapılamadığı için zaman zaman sürdürüm ile ilgili problemler yaşanabiliyor. Hastane başhekiminin desteği olmadığında psikoterapi merkezi çalışmalarının sürdürülmesi zor görünüyor.

  2. Günümüzün koşullarında, psikoterapi hizmeti hastaneler ve SGK açısından karlı görünmediği sürece, yaygınlaşması olanaklı görünmemektedir. Bu açıdan, ulusal kongrede, Psikanalitik Psikoterapilerin ekonomik tedavi yöntemleri olup olmadığını irdeleyen bir panel düzenlemek yararlı olacaktır. Toplantıya katılan ÇB üyelerinden Gamze Özçürümez bu panelde görev almak istediğini belirtmiştir. Tavistock Kliniği'nden David Bell davet edilerek, İngiltere’de psikoterapinin ulusal sağlık sistemine entegre edilme sürecini nasıl yönettikleri, siyasi iktidarı bu konuda nasıl ikna ettikleri konusundaki deneyimlerini paylaşması istenebilir.

Psikodinamik psikoterapi eğitiminin standardizasyonu ve yaygınlaştırılması

  1. Psikiyatri uzmanlık eğitimi verilen kurumlarda psikodinamik psikoterapi eğitimini yaygınlaştırmak için çekirdek eğitim müfredatını desteklemenin önemli olduğu vurgulandı. Bunun zaman içinde TUK (Tıpta Uzmanlık Kurulu) tarafından yapılacağı düşüncesi ağırlık kazandı. Ancak tüm hastanelerde hizmet ağırlıklı performans sisteminin yaygınlaştığı günümüzde, psikoterapi eğitiminin finansmanı üzerine de tartışmaya başlamanın gereği üzerinde duruldu.

  2. Eğitim kurumlarında izlenen müfredatın (konular, kaynaklar, konuların işlenme biçimi, terapi süpervizyonu, kuramsal bilginin ve terapi yetkinliğinin değerlendirilmesi) mail grubunda paylaşılması görüşü kabul gördü.

  3. Kurumlarında dinamik psikoterapi eğitimi alamayan asistan ve uzmanlar için dinamik psikoterapi kursu düzenlenmesine gerek olup olmadığı konusu gündeme geldi. Destekleyici psikoterapi eğitimlerinin sürdüğü şu dönemde, ayrıca dinamik psikoterapi eğitimi kurslarına gerek olmadığı görüşü ağırlık kazandı.


Kongreler dışındaki ÇB etkinliğinin arttırılması

8. PDM (psychodiagnostic manual) kitabının 2. baskısının Türkçe yayın hakkının TPD tarafından alınması ve çevirisinin çalışma birimimiz tarafından yapılması dileği katılanlarca paylaşıldı.

9. Psikanalitik psikoterapilere ilişkin önemli kuramla metinlerin veya araştırma bildirilerinin mail grubunda paylaşılması kararlaştırlıdı.

10. Birimin nasıl aktiviteler yapabileceği konusunun mail grubunda tartışılmaya açılması önerisi kabul gördü.

Değerli üyeler,

Gruptaki yazışmaların verimli biçimde sürmesi ve birlikte çalışmaya / üretmeye hizmet edebilmesi için birkaç noktayı gözetmekte yarar olduğunu düşünmekteyim.



  1. Başlatılan tema ipliklerini (thread) koparmadan sürdürmeye özen gösterelim. Eğer önümüzdeki dönemdeki ÇB etkinlikleri üzerine gruba bir şey yazmak istiyorsak, gruba yeni mesaj yazmak yerine bu ipliğin ucunu yakalayıp ona cevap verelim. Bu durumda mesajlarımıza yeni konu başlıkları koymayalım. Böylelikle, tema ipliklerimiz kopmadan uzayabilir ve gelişmeleri izlemek daha kolay olabilir. Bir de, mesajlarımıza lütfen tam adımızı yazalım.



  1. Eğer yeni bir tartışma başlatmak istiyorsak, işte o zaman yeni mesaj yollama ve uygun bir tema belirleme yoluna gidelim. İsteyenler bu yeni tema ipi yakalayıp cevap verirler. Ama kimi yazışmalarımızın cevapsız kalma olasılığının hiç de az olmadığını göz ardı etmeyelim. Bir mesajımıza ses veren olmadığında (ben dahil her faninin başına geldi, gelecek) grubun topluca bizi görmezden geldiği gibi çıkarımlara hızla varmayalım. Sonuçta bu tartışma platformunun yüzü aşkın üyesi var ve eminim üyelerin çok büyük bölümü yazışmalara gizli bir alt grubun üyesi olarak değil de birey olarak katılmaktalar veya (genellikle olduğu gibi) katılmamaktalar.



  1. Bir önerme üzerine tartışma başlatmak veya bir öneride bulunmak istiyorsak, bunu olabildiğince açık bir dille yazalım (benim gibi zor anlayanları da düşünün lütfen). Gruba ilettiğimiz önerme veya öneri ne kadar anlaşılır olursa, birilerinin karşılık vermesi olasılığı o kadar yüksek olacaktır.



  1. Bir önerinin grupta onay gördüğünü düşünmek için, hiç olmazsa başka bir üye tarafından desteklenmesini ve ciddi bir itirazla karşılanmamasını yeterli koşul olarak kabul edelim. Ancak her öneriye ÇB koordinatörünün destek vermesini beklemeyelim. Her birimiz bize yerinde görünen öneri/önermeyi desteklemek, yersiz görünene de karşı çıkmak konusunda daha aktif katılım gösterelim. Şimdiye dek çoğunun sessiz kalmayı yeğlediği yazışma grubumuzun üyelerini tartışmanın içine çekebilmek için lütfen keyifli ve dostça bir tonda yazışalım. En nihayetinde, hepimizin söyleyeceği önemli sözler ve birime yapacağı değerli katkılar olduğunu varsaymamak için hiç bir nedenimiz yok!

Evet önerilerim bu kadar. Etkinliklerimize dönecek olursak; hafta içinde “Filiz” nöropsikanaliz panelinde yer almak istediğini bildirdi. Grup üyeleri arasında yaptığım aramada sadece Filiz Şükrü ismine ulaştım ve panel ekibine bu isimle girdim. Yanlışsa lütfen düzeltin. Yine bu hafta Ekin Sönmez, etkinlik panelinin ekibine bir katkı olarak “Brief Dynamic Interpersonal Therapy” kitabının pdf dosyasını gönderdi. Kendi adıma sevinçle bilgisayarıma indirdim ve yakın dönem okuma listeme aldım. Teşekkür ederim.

Levent Tokuçoğlu ve İshak Saygılı’nın mesajlarını doğru anladığımdan emin olmak için tekrar tekrar okumam gerekti. Panel ekibinde yer almalarını ekonomipolitik panelinin moderatörü olan Gamze Özçürümez’in veya bir başka üyenin destekleyip desteklemeyeceğini merakla bekledim. Bugüne kadar bir destek gelmedi. Bu konudaki, düşüncelerimi özetlemek ve alternatif bir öneride bulunmak isterim. Kuşadası’nda çalışma birimi toplantısına katılan üyeler arasında öncelikle pragmatik/politik paneller düzenleme görüşü ağırlık kazanmıştı. Çünkü hem aramızdaki tartışmalar sonucunda, hem de psikoterapi konulu TPD forumunda fark ettik ki, günümüz koşullarında kamu hastanelerinde tedavi gören vatandaşa genelde psikoterapilerileri, özelde psikodinamik psikoterapileri yaygın biçimde uygulayabilmenin yolu, faturayı ödeyen kuruma (SGK) bunları hem etkin hem de uzun erimde maliyeti düşük tedaviler olarak sunabilmekten geçiyor. Dolayısıyla ÇB toplantı kararlarımıza bağlı kalmak için temelde bu amaca hizmet eden paneller gerçekleştirmek, bana doğru görünüyor. Öte yandan, daha dışarıdan ve eleştirel bir bakışla kapitalist topluma özgü sağlık ekonomisi ve politikasını irdelemek veya psikanalizin kendisinden kaynaklanan kimi sorunları irdelemek de önemli ve değerli. Ama üstüne kafa yordukça, bunların ikisini birden aynı panelde yapmanın kafa karıştırıcı olabileceğini düşünmeye başladım. O yüzden önerim, bu eleştirel görüşleri ayrı bir panelde, bu kongrede değilse bile sonraki bir kongrede, konu etmek. Dinlemeyi çok isteyeceğim bu panele kendimce nostaljik bir isim bile düşündüm: “Psikanalitik psikoterapilerin ekonomipolitiğinin eleştirisine katkı”. Sadece bir öneri!

Kimilerimiz oyunu kuralına göre oynayıp kimi kazanımlar elde etmeye çalışmak yerine, oyunun kurallarını tartışmayı daha değerli görebilir. Ben kişisel olarak, ilkinin değerini hiç azımsamıyorum. ÇB olarak, yoksul veya orta halli vatandaşa verilen sıradan ruh sağlığı hizmetlerinin arasına psikodinamik psikoterapilerin katılmasına az çok katkımız olabilirse, bunu topluca başardığımız en yararlı / anlamlı iş olarak görürüm. Tıpkı ülkemizde dünden bugüne psikanaliz, psikodinamik psikoterapi ve destekleyici psikoterapi eğitiminin bu ölçüde yaygınlık kazanmasına katkıda bulunanların çabasını çok değerli gördüğüm gibi. Kimimiz dünyayı yorumlamaya daha çok ilgi duyarken, kimimizde dünyayı ucundan kenarından değiştirip düzeltmeye daha çok ilgi duyabilir. Hangisinin daha doğru olduğunu tartışmak yerine, bırakalım herkes ilgi duyduğu ve iyi yaptığı işi yapsın; keyifle ve dayanışma içinde..

Aynı şeyi ülkemiz için de diliyorum. Geziden bu yana pisi pisine ölen/öldürülen çocuklar, gençler, işçiler, madencilerin acısına şimdi de seçim meydanlarında yakılan/bombalanan/kurşunlanan insanların acısı eklenmekte. Yine de, dilerim korkulan olmaz ve barış kazanır.

Ferhan Dereboy

Değerli arkadaşlar,


Geçen hafta yine "tatilde" olduğum için UPK etkinliklerimize yönelik yazışmaları izin dönüşü okuyabildim. Mesajlarınızı yanıtlamakta geciktiğim için lütfen kusuruma bakmayın. Benim tatilde olmama karşılık, etkinliklerde görev alan arkadaşların son derece dinamik biçimde iletişim kurup birlikte çalıştıklarını görmek beni hem sevindirdi, hem de (itiraf ediyorum) bir miktar suçlu hissetmeme yol açtı. Son başvuru tarihi 10 Temmuz olduğuna göre, önerilerimizi bu haftanın sonuna kadar girmemiz gerekiyor. Bu amaçla, yeni bir konu başlığı açarak şimdiye dek olan gelişmeleri kısaca özetlemenin ve haftalık iş listemizi  anımsatmanın yararlı  olacağını düşündüm.
1. Psikanalitik psikoterapide temel yaklaşım çalışma grubu: Işıl Vahip'in Nesli Keskinöz Bilen ile birlikte gerçekleştireceği bu etkinlik önerisini bugün kongre sitesine girdim. Işıl, sağ olsun gerekli bilgileri önceki hafta bana göndermişti (Etkinliğin başlığı, hedefleri, konuşmacılar, e-mail adresleri, cep telefonları, kurumları, konuşma konuları) dolayısıyla bu iş çok zamanımı almadı. Sitede ilk konuşmacının cep telefonunun da istendiğini anımsatmak isterim.
2. Etkinlik paneli: Bu panelin ekibi (Celal Odağ, Vahap Ozan Kotan, Murat Yalçın, Yücel Yılmaz) haftalar önceden kurulmuştu, konuları da hızla paylaştılar. Ne mutlu ki, Celal Odağ da katkıda bulunmayı kabul etti. Sanırım bir iki gün içinde etkinlik önerilerini gruba (dolayısıyla bana da) göndermekte sorun yaşamazlar.
3. Nöropsikanaliz paneli: Nöropsikanaliz ÇB ile ortaklaşa düzenlenen bu panelin ekibi yanlış veya eksik bilmiyorsam üç kişiden oluşmakta ( Gamze Özçürümez, Zeynep Kotan, Filiz Şükrü).  Zeynep Kotan'ın Nöropsikanaliz ÇB koordinatörü olduğunu ben de bu vesileyle öğrenmiş oldum. Gamze yurt dışında ama benim yurt içinde yapabildiğimden daha etkin biçimde iletişim kurabilmekte. Önerilerini kısa zamanda gönderebileceklerini umuyorum.
4. Ekonomipolitik paneli: Ülkü Gürışık'ın katılımıyla birlikte  beş kişilik güçlü bir panel ekibi oluştu (Gamze Özçürümez, Gamze Erzin, Levent Tokuçoğlu, İshak Saygılı, Ülkü Gürışık). Ancak bu panel hazırlığının olgunlaşmasıyla ilgili bir kaç sorun var. Birincisi; Gamze özçürümez panelin moderatörlüğü görevini kendisinin yapamayacağın, başka birinin üstlenmesi gerektiğini yazdı. Ekipten birinin bu işi üstlenmesi ve bir kaç gün içinde öneriyi hazırlaması gerekiyor. İkincisi; sanırım grup yazışmaları ekipten Levent Tokuçoğlu'na ulaşmıyor. Gruba yazdığı son mesaj gruba ulaşmayınca benden mesajını gruba iletmemi istemişti. Ondan sonra da gruba veya bana yaz(a)madı; ama TPD'ye yazarak yazışma grubumuza yeniden üye olmak istediğini belirtmiş. Önceki yazışmasında kullandığı e-mail adresi ile (fltokuc@.....) üyeliğini bugün yaptım. Becerebildiğimden emin değilim, mail adresinin kendisi de sorunlu olabilir. O yüzden ekipten tanıyanların kendisine başka kanallarla ulaşmaları gerekebilir. Üçüncü sorun da, beş konuşmacıyı sistem kabul etmeyebilir. Böyle bir durumda, kimin konuşmacı olarak değil de yönetici olarak panelde görev alacağının ekip tarafından belirlenmesi gerekebilir. Önümüzde sadece dört gün olduğuna bakınca bu sorunları aşmak kolay görünmüyor ama dilerim zoru başarır ve önerilerini hazırlayabilirler.

5. Sinema ve Psikanaliz Çalışma Grubu: Bu etkinliği gerçekleştirecek ekipte üç üye yer alıyor (Sibel Koçbıyık, Aslı Aktümen Bilgin, Hakan Karaş). Ancak aralarında nasıl haberleştiklerini bilemiyorum. Aslı Bilgin’den gelen son mesaj kafamı karıştırdı. Acaba iki üç ayrı etkinlik mi düşünüyorlar? Eğer öneri götürülen yönetmenler UPK’ya katılmayı kabul ederlerse nasıl bir format uygun olur? Grupla paylaşırlarsa sevinirim.

Benim penceremden bakınca durum böyle. Eksik veya yanlış bilgilenmem varsa lütfen düzeltin. Etkinlik önerilerini dört gözle bekliyorum. Esen kalın.

Ferhan Dereboy

Çalışma Grubu : Psikanalitik psikoterapide temel yaklaşım

Dr. Işıl Vahip

Dr. Nesli Keskinöz Bilen


Panel : Psikiyatrinin Syriza'sı: Psikanalitik Psikoterapilerin Ekonomipolitiği"

Dr. Ferhan Dereboy : Yönetici

Dr. Ülkü Gürışık : Tavistock ve Portman Kliniği: Psikanaliz Ekonomik ve Toplumcudur

Dr. İshak Saygılı : Soyut Ekonominin Somut Kafesi Üzerine Diyalektik Bir Deneme

Dr. Levent Tokuçoğlu : Gündelik Yaşamda Psikanalizin Yeri/Yersizliği

e-mail: ulkugurisik@yahoo.com Telefon: 5322063737

e-mail: ishaksaygili@hotmail.com Telefon: 5073975877

e-mail: fltokuc@hotmail.com Telefon: 5058147082

Panel : Kanıta Dayalı Tıp Çağında Psikanalitik Psikoterapiler – Mitler ve Gerçekler

Dr. Celal Odağ : Yönetici

Dr. Vahap Ozan KOTAN :”Psikanalitik ilkeleri temel alan tanısal sınıflandırma sistemleri uygulanabilir değildir" Miti
Dr. Yücel YILMAZ : “Psikanalitik psikoterapiler kanıta dayalı değildir” Miti
Dr. Murat YALÇIN : "Psikanalitik psikoterapilerin maliyeti yüksektir" Miti

ozankotan79@yahoo.com Tel:533 225 2822


dryucelyilmaz@yahoo.com Tel:506 860 9735
muratyalcin@gmail.com Tel:5056369060

PaneL : Metapsikolojiden Nörobiyolojiye


Dr. Eren Yıldızhan : Yönetici (Nöropsikanaliz ÇB koordinatörü)

Dr. Filiz Şükrü : Nöropsikanaliz Nedir, Ne Değildir: Genel Hatları ile Nöropsikanalizin Tarihi, Felsefesi ve Bilimi


Dr. Zeynep Arıkan Kotan : Metapsikolojiden Nörobiyolojiye Aktarım, Karşı Aktarım ve Empati
Dr. Rıfat İlhan : (Nöropsikanaliz ÇB): "Grup Psikoterapilerinde Nörobiyolojik Süreçler"


26 KASIM PERŞEMBE
09:15-10: 45 arasında PSİKİYATRİNİN SYRIZA'SI : PSİKANALİTİK PSİKOTERAPİLERİN EKONOMİ POLİTİĞİ başlıklı panelimiz olacak. Konuşmacılar: Ülkü Erışık, İshak Saygılı, Levent Tokuçoğlu. Genelde sağlık hizmetinin, özelde de ruh sağlığı hizmetinin (ne yazık ki!) piyasa kuralları uyarınca alınıp satıldığı bir toplumda, işimizin bu yanını konuşmaya başlamamız önemli diye düşünüyor, arkasının da geleceğini umuyorum. 

13:30-15:00 arasında TAKATUKA barda birim toplantımızı yapacağız. Önceki mesajımda yer alan “içecekler benden”, olmazsa “otelde kalanlardan geçiniriz” sözleri yersizmiş. Düzeltir, özür dilerim! Başka otellerde kalanlar da günlük 70 TL civarında ödeyerek kongre merkezine girebileceklerine göre, toplantıda herkes istediğini yiyip içmekte özgür olacak demektir.


17:45-19:15 arasında YAŞAM ÖYKÜSÜNDEKİ TRAVMADAN TOPLUMSAL TRAVMAYA KAFKA başlıklı TARTIŞMA var ve Destekleyici Psikoterapi ÇB etkinliği. Oturum başkanı Gamze Özçürümez Bilgili; konuşmacılar ise Cem Kaptanoğlu ve Umut Mert Aksoy. İlginç ve düşündürücü bir tartışma olacağını sanıyorum. Bireysel psiko(pato)loji ile toplumsal psiko(pato)loji arasındaki karşılıklı bağlantının irdelenmesinin çok zaman zihin açıcı bir etkisi vardır. En azından ben de böyle…
Akşam 21:00 - 22:30 arasında KUSURSUZLAR isimli filmin gösterimi ve ardından tartışma var. Oturum başkanı, Doğan Şahin; tartışmacılar ise Aslı Aktümen Bilgin ve Gamze Erzin. Biraz araştırdım ve öğrendim ki, iki kız kardeşin ilişkisine odaklanan Kusursuzlar, 2013 Altın Portakal festivalinden en iyi film ve en iyi yönetmen ödülleriyle dönmüş. Dolayısıyla, hem filmi izlemenin hem de ardından tartışmayı izlemenin son derece keyifli olacağını sanıyorum..
27 KASIM Cuma

09:15-10:45 arasında KANITA DAYALI TIP ÇAĞINDA PSİKANALİTİK PSİKOTERAPİLER-MİTLER VE GERÇEKLER başlıklı panelimiz olacak. Konuşmacılar; Vahap Ozan Kotan, Yücel Yılmaz ve Murat Yalçın. Dinlemek için sabırsızlandığımı söylemeliyim. Acaba bu panelin çekimleri TPD sitesindeki eğitim modülümüzün bir parçasını/konusunu oluştursa nasıl olur diye de düşünmekteyim.



Öğleden sonra 16:00-17:30 arasında PSİKANALİTİK PSİKOTERAPİDE TEMEL YAKLAŞIM: BİR OLGU ÖRNEĞİ ÜZERİNDE ALIŞTIRMALAR konulu çalışma grubu var. Eğiticiler Işıl Vahip ile
Nesli Keskinöz Bilen. Daha çok genç üyelerimize yönelik bir etkinlik olduğu düşünülebilir. Ancak ben de katılmak istiyorum. Hem alıştırmalardan yararlanırım hem de Işıl’ın tekniğini görüp bir şeyler alırım diye düşünüyorum.

Ne yazık ki yine aynı saatte RÜYA GÖZLEMDEN DAHA ÇOK ŞEY BİLİYOR: DÜŞLER VE HAKİKATLER başlıklı panel yapılacak. Yöneticisi Ayça Gürdal Küey; konuşmacıları ise Yavuz Erten, Ayşegül Sütçü ve Gamze Özçürümez Bilgili. Bu panel de kaçmaz diye düşünüyorum. Ama aynı anda iki salonda birden olmayı nasıl başarmalı?



28 KASIM Cumartesi

Akşam üzeri 17:15-18:45 arasında METAPSİKOLOJİDEN NÖROBİYOLOJİYE NÖROPSİKANALİZ panelimiz var. Oturumu başkanı Eren Yıldızhan, konuşmacılar Filiz Şükrü Durusoy, Zeynep Kotan ve Rıfat İlhan. Dinlemeyi çok isterdim.



Akşam yemek sonrası programında 20:00-21:30 arasında TİYATRO GÖSTERİSİ VE TARTIŞMA yer alıyor. "ÇİRKİN" isimli oyun sergilenecek ve Işıl Vahip tarafından yorumlanacak. Oyun, dış güzelliğe fazla odaklanan günümüz toplumlarını hicveden bir karakomedi olarak tanımlanıyor. İzlemek ve tartışmasını dinlemek isterdim.
Yüklə 44,85 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə