Melk til barn – liten betydning for skjelettetYüklə 3,51 Kb.
tarix02.03.2018
ölçüsü3,51 Kb.
#28731

Melk til barn – liten betydning for skjelettet


av Dr. Siri Håberg
Forskere i Washington DC, i USA, har gjennomgått studier av calciuminntak, melkeprodukter og betydningen for skjelettet hos barn og ungdom. Dette publiseres i en artikkel i PEDIATRICS i juni 2005.
Mange land anbefaler i dag et høyt inntak av Kalsium fra melkeprodukter for å forebygge benskjørhet og gi en sunn skjelettbygning. Nå har forskerne sett på 58 studier som ser på melkeprodukters betydning for skjelettet, og om melkeprodukter er å foretrekke fremfor andre Kalsiumkilder. Det er tatt hensyn til vekt, utviklingsstadier og trening i studiene som ble benyttet. De fleste studiene fant ingen sammenheng mellom inntak av melkeprodukter eller inntak av kalsium i kosten, og benkvaliteten. Verken økt inntak av melkeprodukter eller totalinntaket av kalsium i kosten viste seg å påvirke kvaliteten av skjelettet i det hele tatt. Konklusjonen er at det ikke er grunnlag for å anbefale økt inntak av melk eller andre melkeprodukter for å bedre benmineraliseringen hos barn og unge.
Studien er vurdert av et anerkjent senter for kunnskapsbasert medisin InfoPOEMs til å ha høyeste grad av vitenskapelig tyngde.
Enda en grunn til å bruke vann som drikke ved måltider, og som tørstedrikk ellers.

Yüklə 3,51 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2023
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə