Në figurë është treguar : a. Kartela grafike b. Pllaka amë c. Memorja ram d. Njësia qendrore procesorikeYüklə 3,63 Mb.
tarix14.09.2018
ölçüsü3,63 Mb.
#68651Në figurë është treguar : a).Kartela grafike b).Pllaka amë c).Memorja RAM d).Njësia qendrore procesorikeNë figurë është treguar :Rregullimi i tekstit në vi të drejtë(formatizimit )në të dy anët realizohet : a).Align Left (majtas) b). Center (qendër) c).Align Right(djathtës ) d).Justify (majtas dhe djathtas)Numri i simboleve në sitemin binarë është: a). 0 dhe 1 b). 0,1,2,3……7 c). 0,1,2,3,4,5…..9 d).0,1,2,4,5……9,A,B,C,D….Shuma e numrave binarë 1011 +101 është: a). 10101 b). 11011 c). 10000 d). 11110Shëndrroni numri decimal (dekad)43 në binar: a). 101011 b). 110101 c). 101001 d). 111101Shëndrroni numri decimal (dekad)15 në binar: a). 1101 b). 1111 c). 1010 d). 1001Softueri sistemor(Sistemi operativ)është: a). Windows XP b). Wordi c). Unix (LINUX) d). ExeliCilat janë paisjet hyrëse të sitemit kopjuterik : a). Tastiera b). Printeri c). Miu d). Ploteri(vizatuesi)Selektimi i tërë tekstit të një dokumenti të programit Ms Word mund të bëhet me kombinimin e tasteve: Shiko tekstin e shkruar. a).Tab +A b).Ctrl +A c). Alt +APjesa e opsionit në figurë i takon menyesë : a).View b).Insert c).File d).EditSi krijohet një folder i ri nga menyet e opsionit: a). Edit b).View c). File-New-Folder d).ToolsSi krijohet një fajll i ri tekstual nga menyet e opsionit: a).File-New-Mic.word doc. b).View c).Edit d).ToolsUrdhëri “ Paste ” përmes kombinimit të tasteve,realizohet me kombinimin: a).Ctrl + A b).Ctrl + C c).Ctrl + V d).Ctrl + XNë cilin opsion të menyes përcaktohen dimensionet e letrës të formatit A4,A3 dhe A5: a).File-Page setup-Paper b).File-Page setup-Margins c).File-Page setup-Layout


Yüklə 3,63 Mb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2022
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə