Ple acta núM. /2017 sessió dia de juliol de 2017



Yüklə 108,27 Kb.
səhifə1/2
tarix14.12.2017
ölçüsü108,27 Kb.
#15691
  1   2

APO040717


PLE
ACTA NÚM. 7/2017
SESSIÓ DIA 4 DE JULIOL DE 2017

Pau Sanz Giménez, Secretari de l’Ajuntament de Tiana, certifico:


Que de la sessió celebrada pel Ple de l’Ajuntament el dia 4 de juliol de 2017 s’ha estès l’acta del següent tenor literal:
=” A Tiana, el quatre de juliol de 2017. Essent les set de la de la tarda, es reuneix a la Sala d’Actes de la Casa de la Vila , el Ple de l’Ajuntament, a fi de celebrar sessió ordinària . La sessió està presidida per la Sra. Alcaldessa Presidenta , Esther Pujol Martí, amb assistència dels Regidors i de les Regidores següents: del grup Municipal PSC: Sra. Núria Blasco Cervera, Sra. Núria Garcia Seguer i Sr. Xavier Doñate Rodrigo ; del grup Municipal CiU: Sra. Olga Rué Clarós, Sr. Joan Cañada Belmonte i Sr. Joan Graupera Verdera; del grup Municipal JUNTS: Sra. Cristina Comas Spada; del grup Municipal d’ERC: Sr. Ricard Fabra Escolà i Sra. Marta Guàrdia Pujades ; del grup Municipal de CUP el Sr. Àlex Rosa Gandia i del grup Municipal del PP: Sr. Diego Parra Gigante. Actua de Secretari el de la Corporació, Sr. Pau Sanz Giménez. Excusa la seva absència el Regidor del Grup Municipal de JUNTS Sr. Isaac Salvatierra Pujol.
Obert l’acte per la Presidència, es procedeix a tractar el tema inclòs al següent
ORDRE DEL DIA

1.- APROVACIÓ ACTA DARRERA SESSIÓ.

2.- ASSUMPTES DE TRÀMIT.

3.- AJUTS ECONÒMICS (BEQUES) ESCOLARITZACIÓ, MENJADOR I ALTRES.

4.- PROPOSTA DE FESTES LOCALS 2018.

5.- MOCIÓ PER A LA CREACIÓ D’UN PROTOCOL CONTRA AGRESSIONS SEXISTES ALS ESDEVENIMENTS D’OCI I FESTIUS A TIANA.

6.- DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI.

7.- PREC DEL GRUP DE JUNTS SOBRE ELS TALLS DE LLUM AL BARRI D’EN GOSCH I ALTRES CARRERS.

8.- PREC DEL GRUP DE JUNTS SOBRE SUBSTITUCIÓ DE L’AVET DE NADAL DE LA PLAÇA DE LA VILA PER UNA ESPÈCIE MEDITERRÀNIA.

9.- PREGUNTA DEL GRUP DE JUNTS SOBRE EL TAST TIANA 2017. (BALANÇ, INGRESSOS/DESPESES I TIQUETS)

10.- PRECS I PREGUNTES.

1.- APROVACIÓ ACTA DARRERA SESSIÓ.
Es dóna compte de l’esborrany de l’acta de la sessió ordinària del dia 6 de juny , el qual és aprovat.
2.- ASSUMPTES DE TRÀMIT.
Restar assabentats dels ASSUMPTES DE TRÀMIT següents:
- Manifestar el condol d’aquest ajuntament a la família de la Germana Franciscana Sra. Balbina Peinador Martín, finada darrerament.

- Manifestar la més ferma condemna per tots els casos de feminicidi d’aquest mes de juny:


Encarnación García , 55 anys

Encarnación Barrero , 39 anys

Fadwa Talssi, 29 anys
- Decrets de l’Alcaldia en matèria de personal: núm. 130 d’1 de juny, de reducció de jornada , per cura de fill, de la Sra. Teresa Duran, auxiliar administrativa; núm. 131 de 6 de juny, acceptant la baixa voluntària de la Sra. Marta Quer, directora de la biblioteca; núm. 133 de 7 de juny, de comissió de serveis de l’agent de la policia Sr. Miquel Salinas; núm. 134 de 7 de juny, prorrogant la comissió de serveis de l’agent de la policia Sr. Esteban Alcolea; núm. 135/17 de 9 de juny, de contractació del Sr. José Luís Pérez com a operari de brigada de proximitat en el marc del Pla d’Ocupació 2017 de la Diputació; núm. 142 de 14 de juny, de reincorporació de la Sra. Sílvia Sancho, com a auxiliar administrativa de la biblioteca; núm. 148 de 20 de juny, de cessament de l’agent de la policia local Sr. Alvaro Gallego; núm. 149 de 22 de juny, de contractació de la Sra. Guiomar Blanco com a tècnic de promoció econòmica i núm. 151 de 23 de juny, de permís de paternitat del Sr. Hector Bojados.

- Decret de l’Alcaldia de nomenament del Sr. Frederic Corominas com a comissionat de medi ambient.


La Sra. Alcaldessa diu que el Reglament de Participació Ciutadana regula la possibilitat que persones de la vida social de Tiana i senzillament de la Vila puguin col·laborar amb tasques ja siguin encarregades per alcaldia o per regidors i regidores del consistori, de l’equip de govern, i amb el nomenament del Sr. Corominas es dóna sortida a aquest Reglament, agraint-li la seva disponibilitat de continuar col·laborant, i diu continuar col·laborant perquè com tothom sap el Frederic va ser el President de la Llar d’Avis fa uns anys, amb una tasca excel·lent i que ha deixat un bon llegat, i estan convençuts que ara assumint aquestes tasques de comissionat de medi ambient amb ple consens i a proposta del Regidor de Medi Ambient, Xavier Doñate, estan convençuts que incorporen un actiu potent i fort a la Regidoria i que donarà un cop de mà, assessorarà, ajudarà i sense dubte és un talent incorporat, està convençuda que deixarà el seu llegat com en el seu dia va fer a la Llar d’Avis. Li agraeix la seva disponibilitat.

3.- AJUTS ECONÒMICS (BEQUES) ESCOLARITZACIÓ, MENJADOR I ALTRES.

Es dona compte de la proposta d’acord.


Pren la paraula la Sra. Comas dient que el seu grup votarà a favor però vol recordar que ara fa un any quan es va votar el nou sistema d’adjudicació dels ajuts van donar un vot de confiança a l’equip de govern i van demanar poder analitzar després amb dades com havia funcionat la prova pilot. Un any després no s’han presentat els resultats ni s’ha fet balanç, i avui s’ha de votar novament a cegues un sistema d’adjudicació que no han pogut estudiar perquè no han facilitat les dades. Tampoc s’ha complert el compromís de la Regidora Marta Guàrdia durant el Ple de fa un any d’incloure aquest ajut als estudiants de secundària. Això sí que demana que quan s’agafa un compromís es compleixi.
El Sr. Parra diu que el seu grup també votarà a favor d’aquesta proposta d’acord , ja va expressar fa un any quan es van aprovar aquestes noves beques, aquests nous ajuts més que beques, que com bé ha expressat la Sra. Comas el seu suport a què aquests ajuts vagin també a l’etapa de secundària, es troben amb un problema i és que els nois i noies que reben ajuts a la primària, ajuts de menjador, no hi ha la continuïtat a secundària degut a què els Instituts en fer la jornada compacta de 8 a 3 no tenen servei de menjador i per tant és un tema que s’ha de resoldre però no només aquí a Tiana sinó s’ha de resoldre a la resta de Catalunya on també es troben amb la mateixa situació. En tot cas, com ja ha dit , votarà a favor.
La Sra. Guàrdia diu que en una informativa, no recorda quin dia, va donar tots els números de tots els ajuts que es donaria tant de primària com d’escola bressol, un cop es rebin aquests es podran comparar els ajuts d’aquest any amb els que es donaran el 2018; no pot dir quins donaran , també va comentar en una informativa que pensaven que el grup era més ampli, són 57 de menjador, uns 13-14 en una escola, aquests números els té. La Sra. Comas diu que sí aquests números els té, ella demana com ha funcionat l’adjudicació de beques. La Sra. Guàrdia diu que ha estat correcta. La Sra. Comas diu que hi ha gent que s’ha quedat fora o no?. La Sra. Guàrdia diu que també ho va dir això, que hi havia gent que fins i tot se li havia denegat, es va explicar en una informativa. Quan tinguin les d’aquest curs podran valorar si n’hi ha més o menys, si al curs anterior no es va arribar a prou gent o no; però tot el que demana la Sra. Comas es va explicar tot en una informativa, fins i tot va dir a qui s’havia denegat i el per què, ho va dir, no li poden dir que no ho ha informat. La Sra. Comas diu que no diu que no ha informat. La Sra. Guàrdia diu que a l’última informativa va dir que s’esperarien a finals d’any perquè els interessaria fer-ho per a secundària tot i que sigui retroactriu, no li poden dir que no compleix el que està dient, perquè primer s’ha de valorar si s’estan gastant més diners dels previstos o no. La Sra. Comas diu si això ho saben ja. La Sra. Guàrdia diu que no, que estan esperant al final del 2017 perquè són ajuts de 2017, no pot dir si pot fer secundària o no, si a final d’any es poden fer, no cal que es preocupin perquè es faran, retroactives, tal i com es fa a l’escola bressol, perquè hi ha gent que cobren mig curs . El que ella promet ho intenta fer dins de les possibilitats, i si hi ha aquests diners pot assegurar que els ajuts a secundària hi seran i retroactius, i les dades repeteix que en una informativa les va donar. La Sra. Comas diu que sí, que això ho tenen, el que ha dit són les dades d’haver acabat, ja li ha dit ara que s’ha d’acabar el curs 2017 que acaba el desembre.
La Sra. Alcaldessa diu que creu recordar que es va publicar a les xarxes socials amb la fotografia de la Junta de govern on s’estaven aprovant quaranta i pico d’ajuts a famílies per a menjador, llibres etc, i els casos denegats es van tenir en compte els casos de tarifació social, va ser una aplicació difícil perquè estan parlant de quantitats molt reduïdes per aplicar i des d’aquest punt de vista donaria evidentment un vot de confiança a la regidoria per tal que s’acabi l’any, ja que el pressupost va amb l’anualitat, cosa que no fa el curs escolar.

Per unanimitat són adoptats els següents acords:


Exp. 1353/17

1.- Aprovar les següents bases reguladores d’ajuts municipals:


- Bases d’ajuts econòmics per a l’escolarització i servei menjador de primer cicle d’educació infantil (Escola Bressol) 2017.
- Bases d’ajuts econòmics per diferents conceptes en l’escolarització de segon cicle d’educació infantil i primària, curs 2017-2018.
- Bases d’ajuts econòmics per al servei de menjador de segon cicle d’educació infantil i primària curs 2017-2018.

2.- Sotmetre a informació pública , en la forma reglamentària, les anteriors bases per un període de vint dies, a l’objecte del seu examen i presentació de possibles reclamacions, restant aprovades definitivament pel cas de no presentar-se’n.


3.- Obrir el període de convocatòries relatives a les diferents bases, un cop aquestes hagin restat aprovades definitivament.
4.- Autoritzar les corresponents despeses a càrrec de l’aplicació pressupostària 3200-48000 «Beques Àrea d’Educació».
5.- Autoritzar la Sra. Alcaldessa, Esther Pujol Martí, per signar quants documents siguin necessaris per a l’efectiu compliment dels anteriors acords.
4.- PROPOSTA DE FESTES LOCALS 2018.

Per unanimitat són adoptats els següents acords:


Exp. 1374/17

1.- Proposar com a Festes Locals a Tiana per a l’any 2018 les següents:


- Dia 21 de maig Pasqua Granada.
- Dia 13 de juny, Sant Antoni.
2.- Comunicar aquest acord al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
3.- Autoritzar la Sra. Alcaldessa Presidenta, Sra. Esther Pujol Martí, per signar quants documents siguin necessaris per a l’efectiu compliment dels anteriors acords.
5.- MOCIÓ PER A LA CREACIÓ D’UN PROTOCOL CONTRA AGRESSIONS SEXISTES ALS ESDEVENIMENTS D’OCI I FESTIUS A TIANA.
Exp. 1431/17
Per unanimitat s’aprova la següent moció:
=” La violència fruit del sistema patriarcal es manifesten en l’entramat de relacions socials i personals de la nostra societat de forma estructural. Els espais d’oci i de festa, no en són una excepció. Les agressions sexistes i l’assetjament sexual en moments de festa i esbarjo es donen sistemàticament, amb el vistiplau o la ignorància de bona part de la població, ja que estan normalitzades i legitimades pel context.
Atès que les agressions derivades dels rols i comportaments naturalitzats de les masculinitats heteropatriarcals hegemòniques en espais de festa són múltiples i diverses: comentaris ofensius i degradants per part d’un home; floretes no desitjades, insults, mirades persecutòries cosificadores, tocaments no desitjats, agressions físiques ... un ventall d’actituds que violenten l’espai de confort de les dones i , sovint, vulneren la seva integritat física i emocional.
Atès que les institucions públiques tenen l’obligació d’abordar les diverses cares de violència masclista a través de la prevenció i l’elaboració de polítiques amb perspectiva de gènere. Els Ajuntaments, com a institució més propera a la vida quotidiana dels ciutadans, tenen un paper fonamental a l’hora d’actuar contra les violències que s’encarnen en tots espais de socialització, també en els espais de la Festa Major Petita de Sant Antoni , la de Sant Cebrià i d’altres esdeveniments d’oci i festius.
Atès que la seguretat de les noies i dones a l’espai públic és deure col·lectiu, però sobretot és tasca de l’administració vetllar i sensibilitzar la població perquè els carrers siguin espais de seguretat per a totes les que hi habitem.
Atès que Tiana, volem que sigui una Vila lliure d’agressions sexistes durant els dies de Festa Major Petita de Sant Antoni, la de Sant Cebrià i d’altres esdeveniments d’oci, volem unes festes populars que generin el camí cap a una societat més lliure i igualitària. Han de ser un espai segur i una font de gaudi per a tota persona que vulgui participar en elles.
Atès que el nostre objectiu principal és aconseguir la implicació de totes les persones per fer una reflexió profunda sobre la violència contra les dones en festes i treballar conjuntament en l’elaboració d’un Protocol contra les agressions sexistes a la Festa Major Petita de Sant Antoni, la de Sant Cebrià i d’altres esdeveniments d’oci.
Per tots aquests motius, tots els partits polítics dels consistori, proposem al Ple l’adopció dels següents acords:
Primer. Reunir el Consell Municipal d’Igualtat i contra la violència masclista amb l’objectiu de crear un Protocol contra les agressions sexistes a Tiana.
Segon. L’elaboració d’un Protocol contra les agressions sexistes dins la Festa Major Petita de Sant Antoni, la de Sant Cebrià i d’altres esdeveniments d’oci de forma participativa, implicant a totes les entitats, col·lectius i professionals de l’àmbit de prevenció i lluita contra les violències masclistes i que s’executi a partir de les festes i esdeveniments d’oci i d’altres actes festius.
Aquest Protocol ha d’incorporar:
- Actuacions i procediments davant una agressió sexista i en cas de prevenció d’aquestes.
- Formació específica als diversos agents que vetllen per el ben estar dins dels esdeveniments de Tiana.
- Informació i sensibilització sobre les violències sexistes.
Tercer. La creació d’una campanya comunicativa ,de sensibilització, de prevenció i denúncia, perquè la Festa Major Petita de Sant Antoni, la de Sant Cebrià i d’altres esdeveniments d’oci, estiguin lliures d’actituds sexistes i discriminatoris. La idea d’aquesta campanya, a part dels esdeveniments, és fer-ho extensiu a tots els actes festius de la Vila.
Contemplarà accions com:
- L’elaboració d’un cartell institucional amb el lema de condemna a les agressions sexistes.
- El llançament d’un #hashtag a les xarxes socials de l’Ajuntament amb el lema triat per la campanya.
- Fer arribar tot el material i una explicació de la campanya a totes les entitats organitzadores d’actes en el marc de les festes d’oci de la Vila, així com a tots els centres educatius de Tiana.
Quart. La incorporació de la perspectiva de gènere en l’organització dels actes dins l’elaboració de la programació de la Festa Major Petita de sant Antoni i la de Sant Cebrià.
Cinquè. Traslladar aquests acords als administradors anuals dels esdeveniments de Tiana, així com a les Comissions de Festes, al conjunt d’entitats socials i veïnals, també a les entitats i promotors privats implicats en el desenvolupament de grans esdeveniments d’oci o festiu diürns / nocturns de la Vila.”=
6.- DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE L’ORGULL LGTBI.

Per unanimitat s’aprova la següent declaració:


Exp. 1375/17
=” El 28 de juny, celebrem el Dia per l'Alliberament LGTBI, una data molt significativa per a tot el col·lectiu, amb la voluntat que tant les institucions com tota la ciutadania hi tinguin un paper molt rellevant. La festa, que té lloc en diverses ciutats de tot el món, commemora els fets que van passar el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan molts membres de la població LGTBI van sortir al carrer per rebel·lar-se contra una batuda de la policia al bar gai Stonewall Inn. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de persones homosexuals, transsexuals i simpatitzants es van manifestar solidàriament i van contribuir, així, al naixement del Gay Liberation Front .
Així, el 28 de juny de 1969 marca l'inici de l'activisme homosexual i, des d’aleshores, el Dia per l'Alliberament LGTBI té lloc arreu del món. La diada transcorre amb activitats lúdiques i acolorides, marxes festives en què abunden les carrosses, les disfresses i la música al carrer, però també hi predominen els símbols tradicionals de l'orgull gai: els triangles roses –símbol de la repressió, massa sovint oblidada, que van patir els gais a mans dels assassins nazis en els camps de concentració durant la II Guerra Mundial- i la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí, creada per l'artista Gilbert Baker.
Fa només 26 anys, l'homosexualitat encara era una patologia segons les autoritats sanitàries. Avui, en canvi, gràcies a la lluites d’activistes que de forma anònima i sense perdre l'esperança, s’ha aconseguit que s’aprovessin lleis que reconeixen la igualtat i la dignitat de les persones LGTBI, com la llei del matrimoni igualitari, la Llei d'Identitat de Gènere, que reconeix les persones trans, que han viscut en l'oblit durant massa temps, o bé la llei aprovada pel Parlament de Catalunya per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
Si bé és veritat que aquestes lleis han significat un canvi important i necessari per al col·lectiu al nostre país, i en altres del nostre entorn pròxim, no són suficients. Encara avui es produeixen atemptats contra persones per la seva orientació sexual: l’atemptat homofòbic viscut a Orlando (EUA) n’és un exemple extrem, però sense arribar tan lluny, encara són moltes les persones que en el seu entorn (feina, escoles, família, etc.) han de patir agressions verbals i/o físiques pel fet d'estimar d’una manera diferent de la que dicta la tirania del patriarcat heteronormatiu.
És per aquest motiu que l’Ajuntament de Tiana, a través del seu consistori, mostra a través d'aquest manifest el seu suport al col·lectiu LGTBI i també el seu interès en la lluita pels drets del col·lectiu. I també vol evidenciar el compromís i la perseverança en l’eradicació de tot acte d’odi per l'orientació sexual de les persones.
Estimar, sigui com sigui i de la forma que sigui, no ha de ser ni perseguit ni condemnat. L’enemic a batre és l’odi.
Per tot això, manifestem la necessitat de:
- Convidar a totes les Entitats Locals a adherir-se a aquesta Declaració.
- Sumar-nos a totes les veus que clamen per un futur en igualtat.
- Reconèixer la necessitat d’invertir en polítiques en favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seva orientació sexual o identitat de gènere a través del desenvolupament de programes i projectes d’atenció, informació, formació i sensibilització que facin dels nostres pobles i ciutats espais segurs per la diversitat sexual.
- Reafirmar el compromís de l’Ajuntament amb els drets humans i, en conseqüència, amb el principi d’igualtat efectiva entre les persones, del que forma part la diversitat sexual, així com de la no discriminació de les persones per la seva orientació sexual o identitat de gènere, reconeixent els avenços en aquest marc, al temps que reiterar la nostra ferma determinació d’avançar en la superació de les barreres que encara perdurem avui en dia.
- Manifestar la nostra preocupació i condemna per l’augment del nombre d’agressions cap a persones LGTBI al nostre país i treballar des del nostre àmbit per respondre adequadament a aquesta situació, especialment mitjançant la informació i formació de la Policia Local, treballadors municipals i dels centres educatius.
- Fer palès que no són possibles les polítiques d’igualtat sense els Ajuntaments. Per aquest motiu, reivindicar la necessitat de dotar a les Entitats Locals de les competències en aquesta matèria així com de suficients recursos per desplegar la llei 11/2014 de 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i per garantir la implementació adequada de totes les polítiques i iniciatives necessàries per fer efectiva la igualtat de les persones en tots els nostres pobles i ciutats.”=
La Sra. Comas diu que és important el compromís de tots els grups d’aquest Ple en suport als drets del col·lectiu LGTBI en relació al punt 3 d’aquest manifest, que posa en èmfasi la necessitat d’intervenir en polítiques a favor de la diversitat sexual i a no discriminació de les persones per la seva orientació sexual, sí que creu que s’han de posar deures els grups municipals i tractar totes aquestes qüestions en un espai formal, amb presència de tots els grups com és el Consell d’Igualtat. Tiana és un ajuntament compromès en aquesta qüestió, va ser el primer ple municipal en aprovar una moció per garantir el compliment de la Llei 11/2014 contra l’homofòbia però cal aprofundir més en la sensibilització, la tensió i la formació per garantir que no hi hagi casos de discriminació i per la plena igualtat de gais i lesbianes.
El Sr. Rosa diu que vol fer una intervenció que li serveix tant per a aquesta moció com per a l’anterior i és que en la part expositiva i en la dispositiva es parla reiteradament de formació, formació a la policia local, treballadors municipals , dels centres educatius, en aquest sentit abans de passar un temps i haver de dir que no s’ha fet, demana el compromís de l’Ajuntament tal i com es deia ja en aquesta primera moció que es va aprovar que ja parlava de formació, que s’impulsi formació tant a la policia local, treballadors municipals i dels centres educatius, per evitar la lgtbifòbia com les agressions sexistes a les festes majors.
La Sra. Alcaldessa diu que va ser en el mandat del 2007-2011 el grup dels socialistes va presentar justament un seguit de mocions i entre elles també la presentació de diversos plans en matèria de coeducació per començar a treballar a les escoles aquest tema, la coeducació, entenent per coeducació evidentment la igualtat d’ambdós sexes sigui com sigui la fórmula dona-home, nen-nena o nena-nena, nen-nen, absolutament d’acord. Des de la regidoria d’igualtat es ve treballant sobretot i especialment a través de l’anterior mandat , de l’any 2011-2015, diversos programes amb agents educatius que com tothom sap es van traduint amb una sèrie d’actuacions que es treballen amb entitats expertes en matèries de coeducació, a les escoles especialment a l’Institut. Això no vol dir que a primària i a secundària s’hauria de treballar més, però especialment a l’institut i alguns aspectes determinats sí que es treballen a l’escola bressol. També vol fer referència a què a nivell de la policia local, diversos agents , igual que els mossos, evidentment, han passat per algun curs de formació en matèria de violència sexista, és a dir que creu que l’ajuntament és un ajuntament compromès en matèria d’igualtat, d’equitat, i per tant s’està a la línia que toca i que ratifica aquests compromisos.

7.- PREC DEL GRUP DE JUNTS SOBRE ELS TALLS DE LLUM AL BARRI D’EN GOSCH I ALTRES CARRERS.
La Sra. Comas dóna lectura al següent:
=” Els últims mesos , diverses zones del poble s’han vist afectades per talls importants de llum. Al barri d’en Gosch és on hi ha hagut més talls i de més durada. Les deficiències elèctriques també s’han notat a carrers del centre del poble, el Carmelità o can Gaietà. Els talls que van començar a ser puntuals, cada cop són més generalitzats. N’hi ha més i són més llargs.
Sabent que l’Ajuntament es va reunir el 21 de juny amb els responsables d’Endesa Espanya, el grup municipal de Junts per Tiana formula el següent PREC:
- Que l’equip de govern es reuneixi amb els veïns afectats pels talls de llum a diferents zones del municipi a fi de poder analitzar la situació i saber si és la mateixa o diferents problemàtiques.
- Que l’Ajuntament intercedeixi davant les companyies elèctriques per evitar els reiterats talls de llum i els insti a millorar la xarxa elèctrica, donant suport així als veïns davant la situació de vulnerabilitat i indefensió en què es troben.
- Que informi a la resta de grups municipals del contingut de la reunió que hi va haver el 21 de juny i , si té a veure amb la situació de talls elèctrics que afecten determinades zones, s’informi també als veïns. “=
La Sra. Garcia diu que abans de respondre les preguntes voldria puntualitzar algunes coses, en primer lloc Endesa no és una empresa concessionària de l’ajuntament, és una empresa privada i el servei és un servei privat. El govern es dedica a treballar bàsicament i no a treure pit a les xarxes com altres grups polítics que es barallen per veure qui té més empatia amb els veïns, cosa que el govern la té tota; es preocupen pels veïns. Li sap molt de greu certs precs com aquest, com si l’ajuntament no estigués fent res, quan des del primer tall que hi va haver al carrer Gosch, abans de Nadal, es va posar les piles, va començar a parlar amb Endesa com tothom sap Endesa no és una companyia amb qui sigui fàcil la interlocució; s’han reunit diverses vegades, l’última, com es diu, el dia 21 de juny, després llegirà totes les coses i tots els compromisos que s’han assolit, però s’han reunit amb els veïns de Can Gaietà, es va canviar el transformador de Can Gaietà, els veïns del Carrer Gosch i una persona concreta que es queixa dia sí dia no a les xarxes, sap perfectament quines actuacions es faran i què posaran a casa seva per veure si aquests microtalls, perquè són microtalls, es repeteixen o no, creu que entre tots s’han de sumar forces , el que volen és sumar forces, i no dividir com s’està fent a les xarxes, perquè si realment preocupen els veïns doncs que vinguin els grups polítics a la reunió i més seran, no hi ha cap problema, però li sembla que no interessen els veïns, sinó fer política i destrossar l’equip de govern, cosa que com aquesta regidoria i l’equip de govern està fent les coses ben fetes .. li sap greu. Ara llegirà les conclusions a les quals s’ha arribat amb Endesa per a què tothom estigui al cas, en qualsevol moment la porta de l’ajuntament i la de la seva regidoria estan obertes.

El dia 11 de juny es va intervenir en el Centre de Transformació 21176 que afectava la zona de Can Guinart, que degut a diverses fusions de fusibles es va determinar canviar el transformador, s’ha canviat i que ella tingui constància a Can Gaietà no hi ha cap problema més sobre temes d’Endesa. Què passa a Can Gaietà , que ho han explicat moltes vegades? Quan marxa la llum també se’n va l’aigua perquè estan en el tema, per demanar el que són les bombes de Sorea perquè aquesta llum que perjudica les bombes d’aigua no perjudiqui. Amb això estan treballant.

Els dies 16, 17 i 19 de Juny Endesa va revisar les línies S. Jordi 2 i 3, com ja van explicar en una altra ocasió, amb un total de 16,06 km. recorregut que van fer tota aquesta revisió i que el mateix dia 16 es va fer una reparació que podria ser la causa dels darrers talls de subministrament i defecte latent en la línia.

D’aquesta reunió Endesa es va comprometre al que es diu termografiar tota la xarxa elèctrica del poble, i ho ha fet; termografiar vol dir notar punts calents i la xarxa i si aquell punt calent indica una disfunció a la xarxa, per tant aquest punt calent el detecten, l’arreglen i el milloren, això també ho ha fet Endesa el dia 30 de juny. Va passar un helicòpter i va fer tota aquesta tasca, per poder detectar aquests punts calents.

Està previst que durant els propers 15 dies, això ho saben els veïns de Can Gosch, s’instal·lin registradors en concret a dues cases del carrer Gosch per veure si realment s’estan repetint aquests microtalls perquè també tenen informacions diferents, hi ha gent que diu microtalls i gent que diu talls més grans; Endesa diu que són microtalls deguts a problemes de disfunció de la xarxa o bé que estan fent reparacions concretes i per això hi ha aquests microtalls. Per esbrinar qui té raó i qui no, dues persones del Carrer Gosch tindran aquest aparell que donarà les pistes per saber si és veritat o no és veritat i què es pot reparar i què no.

  A banda d’això el govern té una reunió amb Endesa aquest mes de juliol per anar fent seguiment de tota la xarxa i per obligar a Endesa que faci les reparacions que li toquen i les mesures de manteniment que li toquen . Estan treballant i es reuneixen amb els veïns que creuen que s’han de reunir i les vegades que creuen són les suficients per reunir-se. Això no està en el facebook ni a twitter, ni fent-ne safareig perquè és un tema prou important com per perdre el temps a veure qui “la té més llarga” en temes de llum.

L’Alcaldessa diu que són temes de demagògia i que Sant Jordi 1 i Sant Jordi 2 no es refereix a les línies elèctriques del Carrer Sant Jordi, per si de cas no ho recorda algú.

Continua la Sra. Garcia dient que d’altra banda i al marge de tot això, hi ha un tema que el govern no s’ha inventat, i que Endesa té previst que és un pla de qualitat que ja va començar el 2016, implementant unes mesures, en el 2017 unes altres, sí que és veritat que han tingut la problemàtica sobretot els veïns que han tingut últimament més talls van ser els veïns de Can Gaietà i se’ls ha canviat el transformador, aquesta sí que era realment una problemàtica molt gran perquè quan marxava la llum també marxava l’aigua, per tant es quedaven sense llum i aigua per culpa d’aquest transformador que no funcionava bé i s’ha canviat. Tot això no és fruit d’un dia, ella no es reuneix amb Endesa un dia i al dia següent s’arregla tot, porten des que van començar , abans de Nadal hi va haver tota la problemàtica a Can Gosch, intentant reunir-se, parlar, etc; també li han dit a Endesa per activa i per passiva que millori la seva capacitat de resposta als veïns, és a dir ella quan truca a Endesa truca no sap a on, aquest no se sap a on arriba a la cosa tan absurda com que si no es diu la mateixa adreça que li ha dit el veí del costat, no li surt cap avaria. Absurd i al·lucinant, i això no pot ser, i se li va dir a Endesa, i és un tema que no fan una bona gestió del servei cap a l’abonat; l’abonat potser truca i li diuen que no hi ha cap avaria, i han trucat moltes persones abans, però no tenen el mateix número del carrer, ja que no tothom viu al mateix lloc , és tant absurd com això; i estan insistint en què millorin el servei, però així com Sorea per exemple depèn de l’Ajuntament i Sorea té un sistema de gestió prou eficient, quan es truca a Endesa igual s’està trucant a Castilla La Mancha; llavors són una sèrie de temes que en ser companyies molt grans costa molt i són molt lents, això s’ha d’entendre, però com ja es sap quina problemàtica tenen els veïns perquè molts s’han adreçat a ella i li han dit que a Endesa no els consta que hi hagi avaries, i és per això , perquè si no es diu la mateixa adreça no els consta avaria.

La Sra. Comas diu que està molt bé tot el que ha dit la Sra. Garcia i està d’acord en què si s’uneixen forces i s’hi posa tothom les coses es poden solucionar més ràpid, des de la institució que és l’Ajuntament es pot fer més força evidentment que els veïns que truquen que fan una denúncia i tota la burocràcia i tal, i voldria dir que si ser oportunista, ser demagog , ser populista per al govern és rebre , escoltar, i si arriba el cas traslladar al Ple les inquietuds dels veïns, el seu grup seguirà essent populista, demagog i tot el que vulguin. la Sra. Alcaldessa diu que no canvi de tema, que busqui què vol dir la paraula demagògia.


Yüklə 108,27 Kb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə