Referat c ərizə d bilgilər məcmusu e lisenziya müqaviləsi



Yüklə 440,91 Kb.

səhifə1/16
tarix08.09.2018
ölçüsü440,91 Kb.
növüReferat
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   16


                           3416  PATENTŞÜNASLIQ 

 

 



1.İxtiraya patent almaq üçün tərtib edilmiş sənədlər toplusu necə adlanır?     

a)  ) iddia sənədi  

b)  referat 

c)  ərizə  

d)  bilgilər məcmusu 

e)  lisenziya müqaviləsi 

 

 

   2.Faydalı modelə patent almaq üçün tərtib edilmiş sənədlər toplusu necə adlanır? 



a)  ) iddia sənədi  

b)  referat 

c)  ərizə  

d)  bilgilər məcmusu 

e)  lisenziya müqaviləsi 

 

3.Sənaye  nümunəsinə  patent  almaq  üçün  tərtib  edilmiş  sənədlər  toplusu  necə 



adlanır?        

a)  ) iddia sənədi  

b)  referat 

c)  ərizə  

d)  bilgilər məcmusu 

e)  lisenziya müqaviləsi 

 

4.Aşağıdakılardan  hansı  Azərbaycan Respublikasında patent  müvəkkilinə qoyulan 



tələbdir?       

a)  ) Azərbaycan dilini bilmək 

b)  Azərbaycan Respublikasının ərazisində ən azı 2 il yaşamaq 

c)  həyata keçirdiyi fəaliyyətlə bağlı ixtiranın müəllifi olmaq 

d)  həyata keçirdiyi fəaliyyətlə bağlı faydalı modelin şərikli müəllifi olmaq 

e)  Azərbaycan  Respublikasının  Standartlaşdırma,  Metrologiya  və  Patent  üzrə 

Dövlət Komitəsinin Apelyasiya şurasının üzvü olmaq 

 

5.Aşağıdakılardan  hansı  Azərbaycan Respublikasında patent  müvəkkilinə qoyulan 



tələbdir?       

a)  ) ali təhsilli olmaq 

b)  Azərbaycan Respublikasının ərazisində ən azı 2 il yaşamaq 



c)  həyata keçirdiyi fəaliyyətlə bağlı ixtiranın müəllifi olmaq 

d)  həyata keçirdiyi fəaliyyətlə bağlı faydalı modelin şərikli müəllifi olmaq 

e)  Azərbaycan  Respublikasının  Standartlaşdırma,  Metrologiya  və  Patent  üzrə 

Dövlət Komitəsinin Apelyasiya şurasının üzvü olmaq 

 

6.Elmi məsələnin həlli aşağıdakılardan hansıdır?      



 

a)  ) kəşf 

b)  ixtira 

c)  faydalı model 

d)  sənaye nümunəsi 

e)  düzgün cavab yoxdur  

 

7.Elmi yeni qanunauyğunluqlarla zənginləşdirən hansıdır?        



a)  ) kəşf 

b)  ixtira 

c)  faydalı model 

d)  sənaye nümunəsi 

e)  düzgün cavab yoxdur  

 

8.Elmi yeni xassələrlə zənginləşdirən hansıdır?       



a)  ) kəşf 

b)  ixtira 

c)  faydalı model 

d)  sənaye nümunəsi 

e)  düzgün cavab yoxdur  

 

9.Elmi yeni hadisələrlə zənginləşdirən hansıdır?      



  

a)  ) kəşf 

b)  ixtira 

c)  faydalı model 

d)  sənaye nümunəsi 

e)  düzgün cavab yoxdur  

 

10.Aşağıdakılardan hansı elmi biliklərə aiddir?       



a)  ) kəşf 

b)  ixtira 

c)  faydalı model 

d)  sənaye nümunəsi 

e)  düzgün cavab yoxdur  



 

11. Mühafizə olunma qabiliyyətli ixtiradan necə yenilik tələb olunur?     

a)  ) obyektiv 

b)  subyektiv 

c)  konstruktiv 

d)  bədii-tərtibatına görə 

e)  müvafiq elm sahəsi üçün 

 

12.İxtira ilə bağlı aşağıdakılardan hansına aidiyyəti olanlar qeyri-müəyyən dairədə 



şəxslər hesab olunur?       

a)  iddia sənədinin tərtib edilməsinə 

b)  ixtiranın sınağına  

c)  iddia sənədinin ekspertizasına 

d)  ixtira obyektinə aid sənədlərin təsdiqlənməsinə 

e)  ) düzgün cavab yoxdur 

 

13.Aşağıdakılardan hansı qeyri-müəyyən dairədə şəxslərə aid edilir?      



a)  ixtiranın yaradılmasına aidiyyəti olanlar 

b)  ixtiranın sınağına aidiyyəti olanlar 

c)  ixtiraya iddia sənədinin tərtib edilməsinə aidiyyəti olanlar  

d)  ixtiraya iddia sənədinin rəsmiləşdirilməsinə aidiyyəti olanlar  

e)  ) xidməti mövqeyindən asılı olmayaraq ixtiranın mahiyyəti məlum olanlar 

 

14.Aşağıdakılardan hansı qeyri-müəyyən dairədə şəxslərə aid edilir?      



a)  ixtiranın yaradılmasına aidiyyəti olanlar 

b)  ixtiranın sınağına aidiyyəti olanlar 

c)  ixtiraya iddia sənədinin tərtib edilməsinə aidiyyəti olanlar  

d)  ixtiraya iddia sənədinin ekspertizasına aidiyyəti olanlar  

e)  ) xidməti mövqeyindən asılı olmayaraq ixtiranın mahiyyəti məlum olanlar 

 

15.Aşağıdakılardan hansı qeyri-müəyyən dairədə şəxslərə aid edilir?      



 

a)  ) tutduğu vəzifəsinə görə ixtira obyektinin işlənməsiylə əlaqəsi olmayanlar  

b)  ixtiranın sınağına aidiyyəti olanlar 

c)  ixtiraya iddia sənədinin tərtib edilməsinə aidiyyəti olanlar  

d)  ixtiraya iddia sənədinin ekspertizasına aidiyyəti olanlar  

e)  ixtira obyektinə aid sənədlərin təsdiqlənməsinə aidiyyəti olanlar 

 

16.Aşağıdakılardan hansı qeyri-müəyyən dairədə şəxslərə aid edilir?      



 


a)  )  tutduğu  vəzifəsinə  görə  ixtira  obyektinin  sənədlərinin  təsdiqiylə  əlaqəsi 

olmayanlar  

b)  ixtiranın sınağına aidiyyəti olanlar 

c)  ixtiraya iddia sənədinin tərtib edilməsinə aidiyyəti olanlar  

d)  ixtiraya iddia sənədinin ekspertizasına aidiyyəti olanlar  

e)  düzgün cavab yoxdur 

 

17.Aşağıdakılardan hansı qeyri-müəyyən dairədə şəxslərə aid edilir?      



a)  ) tutduğu vəzifəsinə görə ixtira obyektinin sınağı ilə əlaqəsi olmayanlar  

b)  ixtiraya iddia sənədinin tərtib edilməsinə aidiyyəti olanlar 

c)  ixtiraya iddia sənədinin ekspertizasına aidiyyəti olanlar 

d)  ixtira obyektinə aid sənədlərin təsdiqlənməsinə aidiyyəti olanlar 

e)  düzgün cavab yoxdur 

 

18.Aşağıdakılardan hansı ixtira ola bilər?      



 

a)  ) plastik materialın fasiləsiz tökülməsi üçün yeni texnologiya 

b)  döşəmə üçün dekorativ şəkilli taxta lövhələr 

c)  avtomobildə sükan çənbərinin millərinin sayında edilən dəyişiklik  

d)  cihazın metal korpusunun plastmasla əvəz edilməsi  

e)  düzgün cavab yoxdur 

 

19.Aşağıdakılardan hansı ixtira ola bilər?      



 

a)  ) plastik materialın fasiləsiz tökülməsi üçün yeni texnologiya 

b)  tikiş maşınının sənaye modeli 

c)  soyuducunun sənaye modeli 

d)  cihazın metal korpusunun plastmasla əvəz edilməsi 

e)  düzgün cavab yoxdur 

 

20.Aşağıdaılardan hansı ixtiraçılıqda «adi layihələndirmə» adlandırılır?        



a)  ) adi texniki fəaliyyət 

b)  sadə konstruksiyalı texniki həll 

c)  avtomatlaşdırma olmadan texniki həll 

d)  hələ ixtira kimi tanınmayan qurğunun layihələndirilməsi 

e)  hələ ixtira kimi tanınmayan üsulun layihələndirilməsi 

 

21.Aşağıdaılardan  hansı  texniki  həllin  «mühüm  fərqlər»  kriterinə  uyğunluğunu 



təsdiq edən dəlillər sisteminə aiddir?      

 

a)  ) həll texnikanın inkişafına təkan verir 



b)  effektin gözlənilən olması 




Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   16


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə