Tanitim raporu



Yüklə 41,3 Kb.
tarix05.02.2018
ölçüsü41,3 Kb.
#24722
növüYazı

[Metni yazın]










GAZİANTEP İLİ, ŞEHİTKAMİL İLÇESİ, GÜVENEVLER MAHALLESİ,

5534 ADA 2 PARSEL

TANITIM RAPORU



7. PROJE GRUP BAŞKANLIĞI


İÇİNDEKİLER





BÖLÜM – 1: KONU TAŞINMAZA YÖNELİK MEVCUT DURUM ANALİZİ 3

A)COĞRAFİ KONUM 3

B)TAŞINMAZIN BULUNDUĞU BÖLGE VE YAKIN ÇEVRE ANALİZİ 3

C)TAŞINMAZIN ADRES VE ULAŞIM BİLGİLERİ 4

D)TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ 5

BÖLÜM – 2: KONU TAŞINMAZIN YER ALDIĞI BÖLGEYE YÖNELİK JEOLOJİK DURUM ANALİZİ 8

A)BÖLGE JEOLOJİK YAPISI 8

B)BÖLGE DEPREMSELLİK NİTELİĞİ 8

BÖLÜM – 3: KONU TAŞINMAZA YÖNELİK YASAL DURUM ANALİZİ 8

A)TAŞINMAZIN TAPU KAYIT BİLGİLERİ 8

B)TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ YAPILAŞMA DURUMU 9

C)TAŞINMAZA YÖNELİK HUKUKİ DURUM BİLGİSİ 9

BÖLÜM – 4: KONU TAŞINMAZA YÖNELİK İMAR DURUM ANALİZİ 9

A)1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI 9

B)1/25.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI 9

C)1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI 10

D)1/1.000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI 11

EKLER: 13






Tanıtım Dokümanının Konusu ve Kapsamı


Bu rapor, Gaziantep ili, Şehitkamil İlçesi, Güvenevler Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti TTA Gayrimenkul A.Ş.’ye ait 5534 Ada 2 Parsel için hazırlanmış tanıtım dokümanıdır.



Bu Tanıtım Dokümanı, Gaziantep ili, Şehitkamil İlçesi, Güvenevler Mahallesi sınırları içerisinde, ‘TTA Gayrimenkul A.Ş.’ mülkiyetinde ve ‘Arsa’ nitelikli, 13.842,58 m² yüzölçümüne sahip 5534 Ada 2 Parsel ile ilgili bilgileri içermektedir.


Bu dokümanın hazırlanması sırasında gerekli tüm özen gösterilmiş olmakla birlikte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı; Tanıtım Dokümanında yer alan bilgi ve açıklamaların doğruluğundan, tamlığından, maddi ve sair hatadan sorumlu değildir. Teklif sahiplerince gayrimenkulün yerinde incelenmesi esastır. Bu hususta İdare tarafından her türlü kolaylık gösterilecektir. Bu Tanıtım Dokümanı sadece ihaleye teklif vereceklerin özel kullanımları için hazırlanmış olup, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yazılı izni olmadan çoğaltılamaz ve üçüncü kişilere verilemez. Doküman, yatırımcılara yönelik temel bilgiler vermek amacıyla hazırlanmış olup, hiçbir surette satış teklifi, teklife davet ya da prospektüs olarak değerlendirilemez.



BÖLÜM – 1: KONU TAŞINMAZA YÖNELİK MEVCUT DURUM ANALİZİ


Konu taşınmaz, Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Güvenevler Mahallesinde sınırları içerisinde; “Tta Gayrimenkul Anonim Şirketi” mülkiyetinde, “Arsa” nitelikli ve 13.842,58 m² yüzölçümüne sahip 5534 Ada 2 Parseldir.
  1. COĞRAFİ KONUM


Taşınmazın bulunduğu Şehitkamil ilçesi Gaziantep İlinin merkez ilçelerinden biri olup, doğuda Hizip İlçesi, batıda Nurdağı İlçesi, kuzeydoğuda Yavuzeli İlçesi, güneyde Şahinbey ve Oğuzeli İlçeleri ile çevrili bulunmaktadır.
  1. TAŞINMAZIN BULUNDUĞU BÖLGE VE YAKIN ÇEVRE ANALİZİ


İş bu rapora konu taşınmazın yer aldığı Gaziantep ili, ülkenin en kalabalık 8. Şehri konumundadır. TUİK 2013 yılı verilerine göre nüfusu 1.844.438 kişidir. Ekonomi, sağlık ve eğitim altyapısının gelişmişliği, kişi başına kamu yatırımının ve kişi başına mevduatın yüksek olması gibi nedenlerin göçü teşvik ediyor olması muhtemeldir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir. Ayrıca Gaziantep, Türkiye'nin hâlâ yaşanılan en eski kenti olup Dünya'nın da hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir. Bunların yanında Gaziantep, Türkiye sanayisi ve ticaretinde de çok önemli bir yer tutar. Bunun sebepleri arasında Gaziantep'in Anadolu ile Orta Doğu arasında bir konumda bulunması ve liman kentlerine yakınlığı sayılabilir.

Gaziantep şehrinin Alleben Deresi ile tabii uzantılarının kuzeyinde kalan bölümü merkez olmak üzere Şehitkamil adıyla, 3398 sayılı Gaziantep İli Merkezinde Şehitkamil ve Şahinbey adıyla iki ilçe kurulması hakkındaki kanunla, 20.06.1987 tarihinde kurulmuş ve 19.09.1988 tarihinde de faaliyete geçmiştir.

İlçe "Şehitkamil" adını, Gaziantep Savunması sırasında 14 yaşında iken şehit edilen "Mehmet Kamil" den almaktadır.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısında yer alan ilçe 1.268 km²'lik (2015) bir alanı kapsar. Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz Bölgeleri arasında kalan ilçede her iki bölgenin iklimi ve özellikleri görülür. Kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçmektedir.

İlçede başlıca yükseltiler; Sofdağı (1496 m), Dülükbaba (1250 m), Güreniz (1069 m) ve Sam Dağlarıdır (1053 m). Küçük akarsular arasında en önemlisi Alleben Deresidir.

2015 Yılı adrese dayalı nüfus tespit sonuçlarına göre ilçenin toplam nüfusu 726.831 kişidir. Şehitkamil Belediyesi sınırları içerisinde 143 mahalle bulunmaktadır.

İlçe merkezinde 2 devlet hastanesi bulunmaktadır. Bunlar; Şehitkamil Devlet Hastanesi (300 yataklı) ve 25 Aralık Devlet Hastanesidir (382 yataklı). İlçe sınırları içerisinde 17 Sağlık Ocağı ile 1 Ana Çocuk Sağlığı Merkezi faaliyet göstermektedir. Mevcut sağlık ocaklarına bağlı sağlık evlerinin sayısı ise 25'tir. Bunun yanı sıra ilçe sınırları içerisinde 3 özel hastane, 25 özel poliklinik, 119 eczane ile 5 özel hemodiyaliz merkezi bulunmaktadır.

İlçe merkezinde devlete ait 4 Anaokulu, 51 İlköğretim Okulu, 3 Özel Eğitim İlköğretim Okulu, 8 Genel Lise, 3 Anadolu Lisesi, 1 Çok Programlı Lise, 1 Fen Lisesi ile 8 Mesleki ve Teknik Lise bulunmaktadır. Bu okullara devam eden öğrenci sayısı 97.554 kişi olup, okullarda toplam 2.998 adet öğretmen görev yapmaktadır. Bunun yanısıra 1 özel Anaokulu, 5 özel ilköğretim okulu ile 4 özel lise de mevcuttur. Bu okulların 3.285 öğrencisi olup, okullarda 255 öğretmen görev yapmaktadır.


  1. TAŞINMAZIN ADRES VE ULAŞIM BİLGİLERİ


Taşınmaz, Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Güvenevler Mahallesi hudutları içerisinde yer almaktadır. Taşınmazın açık adresi: Güvenevler Mahallesi 5534 ada 2 parsel Şehitkamil, Gaziantep’tir. Taşınmazın bulunduğu Güvenevler mahallesi, Gaziantep İlinin gelişimi devam eden, sosyal donatı yönünden zengin ve şehrin ilerleme noktaları üzerinde yer alan mahallelerindendir. Taşınmazın çevresi konut alanı şeklinde teşekkül kazanmıştır. Bölge orta-üst düzey gelir grubu insanlar tarafından konut amaçlı olarak tercih edilmektedir. Bölgenin (yol, su, elektrik, kanalizasyon) altyapısı tamdır ve taşınmaz bu hizmetlerden faydalanabilecek durumdadır. Yakın çevresinde Semt İlköğretim Okulu, Semt, Camii, Gaziantep Kolej Vakfı Ve Semt parkları bulunmaktadır. Taşınmaza ulaşım; Bölgenin ana ulaşım arterlerinden İpek Yolu üzerinde kuzeybatı yönünde, Abdulkadir Aksu Bulvarının bulunduğu kavşağa kadar ilerlenir. Kavşağa gelindiğinde sola dönülüp güneybatı yönünde Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinde, Hoca Ahmet Yesevi Caddesinin bulunduğu ayrıma kadar ilerlenir. Ayrıma gelindiğinde sağa dönülüp batı yönünde yaklaşık 200 m. ilerlendiğinde değerlemeye esas ana gayrimenkul görülür. Şehir merkezine ulaşım; Abdulkadir Aksu Bulvarı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır.

c:\users\özgür\desktop\yeni klasör (4)\resim1.jpg

*Taşınmaz ve yakın çevre görünümü

Taşınmazın yakın çevresinde Gaziantep 5. Zırhlı Tugayı, Adliye, Gaziantep Kolej Vakfı vb. benzeri resmî kurumlar bulunmaktadır. Taşınmazın konumlu olduğu yer öncesinde Köy Hizmetleri İl Binası olarak kullanılmakta iken kurum kapatılmıştır.


  1. TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ


Taşınmaz, Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Güvenevler Mahallesi sınırları içerisinde, “Tta Gayrimenkul Anonim Şirketi” mülkiyetinde, “Arsa” nitelikli ve 13.842,58 m² yüzölçümüne sahip olan 5534 Ada 2 Parseldir.



*Taşınmazın konumu

Mahalen yapılan incelemelerde taşınmazın topoğrafik olarak az eğimli bir yapıya sahip olduğu tespit edilmiştir.Geometrik olarak yamuğa benzer bir şekli bulunmaktadır. Taşınmazın sınırlarının üçü imar yollarına cepheli olup diğeri komşu parsele cephelidir. Şehitkamil İlçesinde ilgili kurumlarda 04.07.2017 tarihinde yapılan incelemelerde herhangi bir Toprak Koruma Kanunu kapsamında olmadığı, su havzasında yer almadığı, İçme Suyu Havzaları yönetmeliğine aykırılık arz etmediği tespit edilmiştir. Taşınmaz ortalama yaklaşık 125 m. cephe genişliğine ve ortalama yaklaşık 120 m. derinliğe sahiptir. Mahallen yapılan incelemelerde parsel üzerinde âtıl binalar yer almaktadır. Yapıların bir kısmının anahtarı bulunmadığı gerekçesiyle ve bir kısmının ise içerisinin müsait olmaması sebebiyle iç kısımları görülememiştir. Parsel üzerinde 1 adet zemin+ 2 normal katlı ve toplam brüt 850 m2 yaklaşık alanlı âtıl müştemilat yapısı, 1 adet zemin katlı ve brüt 550 m2 yaklaşık alanlı âtıl müştemilat yapısı mevcuttur. Söz konusu parselin saha incelemelerinde çekilen keşif fotoğrafları aşağıdaki gibidir.





*Taşınmazın genel görünümünü, topografik yapısını ve mevcut kullanım durumunu gösteren fotoğraflar

BÖLÜM – 2: KONU TAŞINMAZIN YER ALDIĞI BÖLGEYE YÖNELİK JEOLOJİK DURUM ANALİZİ

  1. BÖLGE JEOLOJİK YAPISI


Gaziantep ve civarında yüzeyleşen birimler dört grupta sınıflandırabilir. Bunların yaşları Oligosen- Miyosen arasındadır. Gaziantep Formasyonu Birim killi kireçtaşı ve tebeşirden oluşmaktadır. Formasyonun en tipik yüzeyleşmelerinin görüldüğü ve tanımının yapıldığı yer Gaziantep İli dolayıdır. İlde genellikle dalgalı ve engebeli araziler yaygındır. Güneyde Hatay ve Osmaniye sınırını oluşturan Amanos (Nur) Dağları yer almaktadır. Burada tepeler 1.527 m.'ye kadar yükselmektedir. İlin diğer dağlık kısmı ise bir yandan Nur Dağları'na paralel, İslâhiye İlçesi ile Kilis İli arasında, güneyde Suriye'den başlayıp kuzeyde Kahramanmaraş sınırına ulaşmakta, diğer yandan ise İlin kuzey sınırı Kahramanmaraş ve Adıyaman sınırı boyunca, doğu da Fırat Nehrine kadar uzanmaktadır. Buradaki tepelerin yükseklikleri güneyden kuzeye doğru; Dormik Dağı 1.250 m., İlkikiz Dağı 1.200 m., Kas Dağı 1.250 m., Sarıkaya Dağı 1.250 m. ve Gülecik Dağı 1.400 metredir. Araban ile Yavuzeli İlçeleri arasında bulunan Karadağ'ın yüksekliği ise 950 metredir. Nur Dağları ile arasında kalan bölgede taban arazileri yayılmıştır. Doğu kısmında bu dağlardan doğup Fırat Nehri'ne boşalan Karasu ve Merzimen Çayı boyunca vadi tabanı ve etek araziler göze çarpmaktadır. Gaziantep İlinin geriye kalan güney ve güneydoğusundaki dalgalı ondüleli arazilerin yanında Barak Ovası olarak anılan doğuda Fırat Nehri, güneyde Suriye sınırı boyunca düz ve hafif meyilli taban araziler yayılmış durumdadır.
  1. BÖLGE DEPREMSELLİK NİTELİĞİ


Gaziantep İl merkezi 3. derecede tehlikeli deprem bölgesindedir. Doğu Anadolu Fay Sisteminin etkisinde olup bölgede tarihsel ve aletsel dönemde hasar yapıcı deprem kayıt edilmemiştir. Heyelan olaylarının az olarak yaşandığı illerden biri olup, Doğu Anadolu fay zonu üzerinde olan İslâhiye ilçesinde heyelan olayları gözlenmektedir. Kaya düşmesi olayı Nizip, Yavuzeli ve Merkez ilçelerinde gözlenmektedir. Su baskını olayları, Fırat havzasında yer alan İlin İslâhiye, Nurdağı, Şehitkamil ve Nizip ilçelerinde yağışlara bağlı olarak gelişmektedir.

BÖLÜM – 3: KONU TAŞINMAZA YÖNELİK YASAL DURUM ANALİZİ

  1. TAŞINMAZIN TAPU KAYIT BİLGİLERİ


5534 Ada 2 Parsel numaralı taşınmaza ilişkin olarak;

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Kadastro Bilgi Sistemi’nde (TAKBİS) 05.07.2017 tarih itibariyle temin edilen taşınmaza ait tapu kayıt belgesine göre rapor konusu taşınmaz üzerinde kısıtlayıcı herhangi bir takyidat kaydı bulunmamaktadır.



c:\users\özgür\desktop\yeni klasör (2)\resim2.jpg
  1. TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ YAPILAŞMA DURUMU


Rapora konu Güvenevler Mahallesi 5534 Ada 2 Parsel üzerinde mevcut durumda atıl binalar yer almaktadır. Yapıların, bir kısmının anahtarı bulunmadığı, bir kısmının da içerisinin müsait olmaması gerekçesiyle iç kısımları görülememiştir. Parsel üzerinde 1 adet zemin+2 normal katlı ve toplam brüt 850 m2 yaklaşık alanlı öncesinde atıl müştemilat yapısı, 1 adet zemin katlı ve brüt 550 m2 yaklaşık alanlı atıl müştemilat yapısı mevcuttur.
  1. TAŞINMAZA YÖNELİK HUKUKİ DURUM BİLGİSİ


Konu taşınmazında kapsamında olduğu Güvenevler Mahallesine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarına yönelik olarak Şehitkamil Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Hukuk Birimlerinde yapılan incelemelerde; taşınmazın konumlu olduğu bölgeye ya da doğrudan taşınmaza ilişkin herhangi bir olumsuz bilgi, belge veya kararın bulunmadığı beyan edilmektedir.

BÖLÜM – 4: KONU TAŞINMAZA YÖNELİK İMAR DURUM ANALİZİ

  1. 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI


Taşınmazın yer aldığı bölgeye ilişkin olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı mevcuttur.

Buna göre taşınmaz Orta Yoğunlukta Kentsel Yerleşim Alanı sınırları içerisinde yer almaktadır.



  1. 1/25.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI


Taşınmazın yer aldığı bölgeye ilişkin olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı mevcuttur.

Buna göre taşınmaz Merkezi İş Alanı sınırları içerisinde yer almaktadır.





  1. 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI


Söz konusu parselleri de kapsayan bölgede Abdulkadir Aksu Bulvarı ile D-400 karayolu bağlantısının sağlanması amacıyla önerilen yol düzenlemesini kapsayan Nazım İmar Planı değişikliği 18.04.2014 tarih ve 109 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile onaylanmıştır.

Buna göre mevcut durumda rapor konusu 5534 Ada 2 Parseli kapsayacak şekilde, 1/5.000 ölçekli Nazım Planı Değişikliğinde “Turistik ve Kültürel Tesis, Eğlence, Otel, Sağlık, Konut, Alışveriş Merkezi, Kapalı Otopark” olarak planlıdır. Emsal:2.00, Hmax: Serbest olup, Avan proje Büyükşehir Belediyesince onanmadan uygulamaya geçilemez.




  1. 1/1.000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI


Söz konusu parseli de kapsayan bölgede Abdulkadir Aksu Bulvarı ile D-400 karayolu bağlantısının sağlanması amacıyla önerilen yol düzenlemesini kapsayan uygulama imar planı değişikliği 18.04.2014 tarih ve 109 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile onaylanmıştır.

İncelemeye konu taşınmaz Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, Güvenevler Mahallesi sınırları içerisinde bulunmakta olan söz konusu parsel 1/1.000 ölçekli Nazım Planı Değişikliğinde;

• 5534 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 no.lu parseller “Merkezi İş Alanı, Turistik ve Kültürel Tesis, Eğlence, Otel, Sağlık, Konut, Alışveriş Merkezi, Kapalı Otopark (Emsal:2.00, Hmax: Serbest olup, Avan proje Büyükşehir Belediyesince onanmadan uygulamaya geçilemez.)”

• 2608 ada 5139 no.lu parsel “Konut Alanı( Ayrık nizam 3 kat, TAKS: 0.35; KAKS: 1.15)”

• 2608 ada 5140 no.lu parsel “Konut Alanı( Ayrık nizam 2 kat, TAKS: 0.30; KAKS: 0.65)”

olarak planlıdır. Söz konusu imar planı değişikliğine ilişkin plan notları aşağıda sunulduğu gibidir;

1. Yapılaşmadan önce jeolojik, jeofizik ve jeoteknik etütlerin yaptırılması ve etüt sonuçlarının mühendislik projelerinde dikkate alınması şarttır.

2. Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uyulması şarttır.

3. Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında yönetmelik hükümlerine uyulması şarttır.

4. Belirtilmeyen hususlarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği hükümlerine uyulması şarttır.

5. 5.000 m² ve üzeri parsellerde kullanma emsali imar adası kullanma emsalinin k katsayısıyla çarpımı ile elde edilecektir. (k:1,2)

6. Avan projesi Belediyesince onaylanmadan uygulamaya geçilemez.



Yukarıda belirtilen plan hükümleri dikkate alındığında;

5534 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 no.lu parsellerin tümü 5.000 m² üzeri yüz ölçüme sahip olduğundan, “Merkezi İş Alanı, Turistik ve Kültürel Tesis, Eğlence, Otel, Sağlık, Konut, Alışveriş Merkezi, Kapalı Otopark” fonksiyonu için Emsal: 2,4 olacaktır. (2*1,2=2,4)


EKLER:


\\ykansiz\yavuzsultankansiz-tekel-thy\ihaleler\2017\27- 18.09.2017 tarihli ve 18431 sayılı olur antalya urfa amasya antep niğde muğla ankara taşınmazları\tanitim dökümanlari\5534-1-2.jpg


Yüklə 41,3 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə