Uyruklu adresinde ikamet eden



Yüklə 12,2 Kb.
tarix17.11.2017
ölçüsü12,2 Kb.
#10965

ÖRNEK 2: TEMSİL İLZAM VE GÖREV TAKSİMİ

KARAR NO :

KARAR TARİHİ :

TOPLANTIYA KATILANLAR :

 

 



 

 Yönetim kurulu şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almışlardır. 

 
1) Şirket yönetim kurulu üyelerinden …………….. uyruklu ………………………………………………….. adresinde ikamet eden ……………………, ……… uyruklu ........................................................................... adresinde ikamet eden …………………, ……………..uyruklu .............................................................................. adresinde ikamet eden …………………’ın münferiden/ müştereken atacakları imzaları ile tüm özel, kamu kurum ve kuruluşları nezdinde en geniş manada hiçbir sınırlama olmaksızın 3 yıl süre ile temsil ve ilzam etmelerine oy birliği ile karar verilmiştir.

2)TTK 366. Maddesi gereği …./…./…….. tarihli genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyesi olarak seçilenler kendi aralarında yaptıkları görev taksimi sonucunda 1 yıl süre ile

Yönetim Kurulu Başkanlığa ……………………………

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına ……………………….

Yönetim Kurulu Üyeliğine ……………………………….’ın atanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.

Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi

İMZA İMZA İMZA

DİKKAT!

*Yönetim kurulunda tüzel kişi üye var ise görev ve yetki dağılımında tüzel kişi üyenin ünvanı yazılmalıdır. Ayrıca kararda, tüzel kişi tarafından ve tüzel kişi adına belirlenen gerçek kişinin ad-soyad, yerleşim yeri, vatandaşlığı, yabancı uyruklu ise vergi numarası veya yabancılara mahsus kimlik numarası belirtilmelidir.

*Yönetim kurulunun 1 (bir) kişiden oluşması halinde görev taksimi süresi de 1 yıl olmalıdır. (Örnek : AA kişisi 3 yıl süre ile yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiş ise 1 yıl süre ile yönetim kurulu başkanı seçilebilir.) Ancak temsil ilzam yetkisi verilirken başkan, başkan yardımcısı, üye gibi ünvanlar belirtilmeden yönetim kurulu süresi kadar temsil ilzam yetkisi verilebilir.

*Birden fazla yönetim kurulu üyesi bulunması durumunda yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu başkan vekili seçilmesi zorunludur. Yönetim kurulunun 1 (bir)’den fazla kişiden oluşması halinde görev taksimi 1 yıl süre ile yapılmalıdır. Ancak temsil ilzam yetkisi verilirken başkan, başkan yardımcısı, üye gibi ünvanlar belirtilmeden yönetim kurulu süresi kadar temsil ilzam yetkisi verilebilir. (Örnek : AA ve BB yönetim kurulu üyesi olarak seçilmişler ise 1 yıl süre ile başkan ve başkan yardımcısı olarak görev taksimi yapılıp 3 yıl süre ile yönetim kurulu üyesi olarak (başkan ve başkan yardımcısı ünvanları belirtilmeden) temsil yetkisi verilebilir)

*Yönetim kurulu üyesi olmayan müdür ve/veya genel müdürlere herhangi bir sınırlama olmaksızın şirketi her konuda temsil ve ilzam yetkisi yönetim iç yönergesine gerek duyulmadan verilebilir.

* Yetki kapsamı ya münferiden ya da müştereken olarak belirlenmelidir. Hem müşterek hem münferit yetki verilemez.

*Yönetim kurulu kararının altında yönetim kurulu üyeleri dışından bir kişinin imzası bulunamaz.

*Tüm yönetim kurulu üyelerinin karar altına adının açılması ve katılmayan üyeler için “katılmadı” yazılarak üyeden haberdarlık yazısı getirilmesi gerekmektedir.

*Yönetim kurulunda tüzel kişi üye var ise kararın altında tüzel kişi üyenin ünvanı yazılmalıdır. Ayrıca tüzel kişi tarafından ve tüzel kişi adına belirlenen gerçek kişinin ad-soyadı belirtilmelidir.

ÖRNEK:

……GIDA İNŞAAT TİCARET A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi



Adına Katılmadı İMZA

İMZA

*Yönetim kurulu toplantılarında vekaleten imza atılamaz. (TTK Madde 390/2)



*Ana sözleşmede ağırlaştırılmış bir nisap ya da aksine bir hüküm yok ise karar nisaplarında TTK 390. Madde hükümleri uygulanır.
Yüklə 12,2 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə