Vhf fm kara el telsiZİ tekniK Şartnamesi



Yüklə 34,82 Kb.
tarix17.10.2017
ölçüsü34,82 Kb.
#5096
VHF FM KARA SABİT TELSİZ
TEKNİK ŞARTNAMESİ


1.- GENEL ŞARTLAR :
1.01.- Cihaz tamamen yeni ve kullanılmamış olacaktır, ürün orijinal ambalajında teslim edilecektir.
1.03.- Cihaz CTCSS, DCS Ton Kontrol Alma ve Gönderme özelliğine sahip olacaktır.
1.03.- Cihaz DTMF, CCIR 5/6 Ton Alma ve Gönderme özelliğine sahip olacaktır.
1.04.- Cihaz, Alma - Gönderme durumunu ve Kanal İsmini gösterir, rahat okunabilir boyutlarda, Aydınlatmalı, en az 8 Alfanümerik karakter gösterebilen LCD Ekrana sahip olacaktır.
1.05.- Cihazın üstünde haricen gönderme yapılmasına imkan verecek mikrofon giriş soketi bulunacaktır.

1.06.- Cihazın üstünde ayarlanabilir ses kontrol düğmesi bulunacaktır.
1.07.- Cihaz herhangi bir çağrıyı kaçırmamak için ses seviyesinin belli bir değerin altına inmesini yasaklayacaktır. Bu seviye bilgisayar yazılımı ile belirlenecektir.
1.08.- Gönderme gücü düşük, orta veya yüksek değerde her kanal için ayrı ayrı seçilebilmelidir.
1.09.- Cihaz arkasındaki bir soket vasıtasıyla, Telsiz cihazından Anons cihazına, Ses Kayıt Cihazına ve kontrol cihazlarına vs. bağlanabilecektir. Ayrıca bu soket üzerinden opsiyonel bağlantı setiyle ikinci bir uzak mikrofon bağlantısı yapılabilecektir.
1.10.- Cihaz Yüksek kaliteli ses çıkış özelliğine sahip olmalıdır. Ses bozulma oranı %5 den fazla olmamalıdır.
1.11.- Telsiz cihazının, çalınması, kaybolması veya özellikle yetkisinin kaldırılmasının gerekmesi durumunda kullanılmak üzere cihazda bayıltma, iptal etme ve tekrar canlandırma özellikleri bulunacaktır. Yetkili bir sistem uzmanı tarafından bayıltma işlemi yapıldığında telsiz sadece alma yapabilecek, iptal işleminde ise alma ve gönderme yapamaz hale gelecektir. Gerektiğinde telsiz bu işlemlerin tekrar edilmesi ile tekrar normal çalışma durumuna dönebilecektir.

1.12.- Cihazın çalışma ısı aralığı -25 ~+55° santigrat aralığından daha dar bir band da olmamalıdır.
1.13.- Cihaz birey veya grupları seçmeli çağrı özelliğini kullanarak arayabilme özelliğine sahip olmalıdır. Afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere Cihazda uzaktan ortam dinleme özelliği olacaktır, bu özellik cihaza önceden programlanmış bir kodun yetkili telsiz tarafından gönderilmesi durumunda devreye girecek ve ortamdaki konuşmaları karşı tarafa gönderecektir, bu özelliğin ayarı cihaz yazılımı ile yapılacaktır. Cihaz uzaktan dinleme özelliğine sahip cihazları kontrol edebilecektir.
1.14.- Cihaz farklı kullanım tiplerine uyum sağlamak için en az 10 adet uyarlanabilir kullanım bilgisi şablonuna sahip olacaktır, istenilen kanallarda bu şablonlar kullanılabilecektir.
1.15.- Telsiz, gürültüden sinyalin daha az etkilenmesi için ses sinyalini kodlayıp, çözebilecek sinyal sıkıştırma özelliğine sahip olacaktır.
1.16.- Cihazın kolayca Açılıp / Kapatılması için, cihazın ön yüzünde kolay erişilebir yumuşak malzemeden yapılmış eldivenle dahi kullanılabilir bir Açma / Kapama düğmesi olmalıdır.
1.17.- Cihaz Çoklu Acil Çağrıyı, Bireysel ve Grup Çağrısını destekleyecektir. Böylece Esnek Çağrı yapılabilmesine imkan tanınacaktır.
1.18.- Cihaz Acil Çağrı gönderdiğinde Cihaz kimliği karşı tarafta bulunan ekranlı telsizin ekranına ve varsa sistem bilgisayarına düşecektir.
1.19.- Cihazla birlikte işletilmesi için 2. Madde de belirtilen gerekli temel malzemeler verilecektir.
1.20.- Cihaz 4 Watt ses çıkış gücüne sahip olacaktır. Cihaz hoparlörü kolay kullanım sağlayan tipte ve telsizin ön panelinde olacaktır. Ayrıca harici hoparlör bağlantısı için çıkış bulunacaktır. Telsiz kullanıcısı önceden programlanmış bir tuş ile dahili hoparlörü iptal edip, harici hoparlörü devreye alabilecektir.
1.21.- Cihaz bir programlama kablosu yardımıyla diğer bir telsiz cihazına doğrudan bağlanabilmeli ve içeriği kopyalanabilmelidir.
1.22.- Cihaz DC. bağlantı kablosunda yanlış bağlantı ve yüksek akıma karşı koruma sağlamak amaçlı sigorta sistemi bulunacaktır.
1.23.- Cihaz, Konuşma süresini kısıtlayan Gönderme Zamanı Kısıtlama özelliğine sahip olacaktır. Bu süre her bir şablon için ayrı ayrı atanabilecektir.
1.24.- Cihaz Röle kapsamasının olmadığı durumlarda kullanılmak amacıyla yakın konuşma özeliğine sahip olacaktır. Bu işlem önceden atanmış bir tuş ile yapılabilecektir.
1.25.- Cihaz Kanal tarama özelliği fonksiyonel bir tuş yardımıyla başlatılıp / bitirilebilecektir.

1.26.- Cihaz, Kanal meşgulken konuşmayı önleyen Meşgul Kanalda Yayın Kilidi özelliğine sahip olacaktır.
1.27.- Cihaz bir çok farklı özellik menüsüne sahip olabilir. Bu menüler kullanıcı profiline göre sadeleştirilebilmeli hatta tamamen cihazda görünmez hale getirilebilmelidir. Bu özellik sayesinde hatalı kullanım engellenmelidir. Bu özellikler bilgisayar yardımı ile kolayca programlanabilmelidir.
1.28.- Güvenliği olmayan yerlerde belirlenen zaman aralıklarında kullanıcının PTT tuşuna basarak güvende olduğu sinyalini göndermemesi durumunda, telsiz cihazı otomatik olarak acil durum çağrısı gönderebilmeli ve bunu da Yalnız Çalışma Özelliğine sahip olarak yapmalıdır.
1.29.- Cihaz PTT tuşuna basıldığında diğer cihazlara kimlik numarasını göndermelidir. Bu kimlik numarası farklı kanallar için farklı numaralar olarak atanabilmelidir.
1.30.-Cihaz yetkisiz kişilerin programlamasını önlemek için şifreli koruma sağlamalıdır.
1.31.-Cihaz, özel bir uygulama ile birlikte aktif duruma gelebilmelidir. Cihazın Ana beslemesi güç kaynağından direkt alınmasına rağmen bu işlem için özel uygulama bilgisi algılama portu bulunmalıdır.
1.32.- Cihaz fonksiyonel programlanabilir en az 6 tuşa sahip olacaktır. Bu tuşlara hangi özelliklerin atanacağı idarece belirlenecektir.
1.33.- Telsiz Cihazı ve metal aksamları Paslanmaya karşı korumalı olacaktır.

1.34.- Bütün Cihazlar hatalı üretime karşı 24 ay garantili olacaktır, ayrıca 10 yıl yedek parça temini garantisi verilecektir.
1.35.- Cihaz yoğun kullanımda ısınmaları en aza indirecek Alüminyum hava kanallı soğutucuya sahip olacaktır.Cihazın her iki yüzeyinin toplam soğutma alanı en az 400 cm2 olacaktır.
1.36.- Cihaz el Maykı kanca bağlantısı ve mayk kancası sağlam ve paslanmaz çelik olacaktır. Kolay kırılabilir plastik kanca ve bağlantılı mayklar kabul edilmeyecektir.
1.37.- Cihazda aşırı ısınmalara karşı konrol ünitesi olmalıdır.
1.38.- Cihazın ağırlığı 2000 gramdan fazla olmamalıdır.
1.39.- Seçmeli çağrı özelliğinin kullanıldığı durumlarda, aranan telsizin kullanıcısının çağrıya önceden belirlenen sürede cevap vermemesi durumunda, cihaz çağrıyı önceden tespit edilmiş telsiz cihazına aktarabilmelidir. Böylelikle her çağrı grubu içerisinde cevaplandırılmalıdır. Seçmeli çağrı özelliği kullanımına hazır çağrı tuşları cihazın üzerinde olmalıdır.
1.40.- Cihaz 12.5 / 20.0 / 25.0 KHz Kanal Aralıklarının tümüne uyumlu olmalıdır.
1.41.- Cihazın çalışma Frekans bandı 146-174 MHz olmalıdır.
1.42.- Cihazın RF çıkış gücü 1 - 25 Watt arasında, verilen izine göre ayarlanabilir olmalıdır.
1.43.- Kullanıcının ellerini kullanmadan gönderme yapmasına imkan veren VOX özelliği cihazda standart olarak bulunacaktır. Özellikle başlık tipi kulaklık mikrofon kullanılması durumunda bu özellik fonksiyonel olarak çalışmalıdır. Bu özellik önceden atanmış bir tuş ile devreye alınıp çıkarılabilecektir.
1.44.- Cihaz Kimlik kodu ile birlikte fonksiyonel olarak acil alarm gönderebilecektir.

1.45.- Süreli ve sınırlı haberleşmeye ihtiyaç duyulan durumlarda cihazın kullanım süresi önceden tayin edilebilmeli ve bu süre sonunda cihaz kanal bilgilerini otomatik olarak erişilemez hale getirebilmelidir. Böylelikle sisteme yetkisiz ve yetki süresini aşmış cihazların müdahalesi engellenebilmelidir. Bu geçici çalışma süresi 1-750 gün aralığında ayarlanabilmelidir.

1.46.- Cihaz tuş kilidi özelliğine sahip olacaktır. Tuş kilidi cihazın alma ve gönderme yapmasına engel olmayacaktır.
1.47.- Cihaz üzerinde bulunan bir etikette cihazın markası, modeli, seri numarası, çalışma frekans bandı ve uluslararası standartlarda CE işaretlemesi bulunacaktır.
1.48.- Cihazın PLL adımları 5.0 kHz, 6.25 kHz ve 12.5 kHz olmalıdır .

1.49.- Sık kullanılan bir kanala ANA KANAL özelliği verilerek bu kanala geçiş kolaylığı sağlanabilecektir, bu kanal en az iki tane olacaktır.
1.50.- Telsizin Amerikan Askeri standartları MIL-STD 810 C/D/E/F i karşılar yapıda olmalıdır.
1.51.- Cihaz opsiyonel GPS verisini alma ve Bilgisayar sistemine aktarma özelliğine sahip olacaktır. Bu özellik ileride gerekli Ünite alınıp kullanılabilecektir. Cihaz yazılımında bu özelliğin olduğu tespit edilecektir. Herhangi bir ilave yazılım vs. satın alınmayacaktır.
1.52.- Telsiz Cihazı T.C. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu tarafından yayınlanmış ilgili yönetmeliklere uygun olduğunu belirtir belge ile teklif edilecektir. Cihazların Avrupa Birliği normlarına uygun üretildiğini gösterir CE işareti taşıması gereklidir, CE işareti ile ilgili dökümanlar teklifle birlikte verilecektir.
1.53.- Teklif veren firma ürünün distrübütörü veya yetkili satıcısı olacaktır. Buna ait belge fotokopileri teklif ekinde sunulacaktır.
1.54.- Teklif veren firma konu ile ilgili ISO-9001 kalite belgesine sahip olacaktır.

1.55.- Cihazın yukarıda belirtilen özellikler haricinde ilave özellikleri var ise bunlar yazılı olarak teklifte belirtilecektir.
2.- CİHAZLA BİRLİKTE VERİLECEK AKSAM VE PARÇALAR :
2.01.- Anten ve Aparatları: Cihazla birlikte 1 Adet 2 dB Kazançlı Yönsüz Sabit Anten, her iki ucunda Anten ve Telsize uygun konnektörleri bağlanmış 20 metre uzunlukta RG-213 Düşük kayıplı Anten Kablosu ve anten montaj kelepçeleri verilecektir.
2.02.- Montaj Aparatları: Cihaz, Güç kaynağınında bulunduğu bir sabit merkez telsiz standına montajı yapılmış olarak verilecektir.
2.03.- Aksesuarlar: 1 Adet Konuşma Maykı.

2.04.- Sabit Telsiz Kiti: Sabit telsiz kiti paslanmaz statik boyalı malzemeden imal edilmiş olmalıdır, 220VAC giriş ve 13.8VDC. çıkışlı enaz 100 Watt gücünde , harici akü şarj ve kontrol devresine sahip güç kaynağı bu istasyon içerisinde yer alacaktır, istasyona 220VAC. Girişi standart değiştirilebilir fişli kablo ile yapılacaktır, istasyona kablo girişi soketsiz ve direkt olmayacaktır, bu giriş istasyon üzerindeki bir sigorta ile korunacaktır, giriş topraklamayı geçirecek bağlantıya sahip olacaktır. İstasyon üzerinde aydınlatmalı 1 adet Açma / Kapama anahtarı olacaktır. İstasyon üzerinde şase tipi SO-239 RF Anten çıkışı, 13.8VDC., Akü şarj çıkışı, Harici bağlantı çıkışı ve Özel bağlantı çıkışı bulunacaktır. Ayrıca Şase tipi SO-239 RF Anten çıkışı İstasyon veya telsiz üzerinde olacaktır.

Şebeke beslemesinin kesilmesi durumunda akü bağlantısı yapılmış ise cihaz otomatik olarak akü’den beslenecektir. Sabit merkez telsiz istasyonunda kullanılan tüm aktif malzemeler CE belgeli veya TSE belgeli olacaktır. Kalite belgesine sahip olmayan parçalar ve aksamlar kullanılmayacaktır.


3.- GENEL ÖZELLİKLER :
3.01.- Frekans Bandı : 146 – 174 MHz .

3.02- Kanal Adedi : 512 Kanal

3.03.- Kanal Aralığı : 25.0 / 20.0 ve 12.5 kHz. Seçilebilir.

3.04.- Anten Empedansı : 50 Ohm.

3.05.- Kullanım Sıcaklık aralığı : -25 ile +55 C.

3.06.- Kanal Programı : PC ile yapılacaktır.

3.07.- Çıkış Zaman Sayacı : Süresi Ayarlanabilir olacaktır.

3.08.- Giriş - Çıkış bağlantıları : Mikrofon ve Harici bağlantı soketi olacaktır.

3.10.- Frekans Kararlılığı : 3.5 ppm

3.09.- Komünikasyon Şekli : Cihaz Simpleks ve Yarı Dubleks haberleşme

yapmaya uygun olacaktır.




4.- VERİCİ ÖZELLİKLERİ :
4.01.- RF Çıkış Gücü : 1-25 Watt Ayarlanabilir.

4.02.- Modülasyon Limitlemesi : 12.5 kHz için 3.5 kHz, 20KHz için 4.0 kHz,

25.0 kHz için 5.0 kHz



4.03.- Modülasyon Distorsiyonu : % 5 den daha iyi olacaktır.

4.04.- FM gürültüsü : 12.5 kHz için -35dB, 25 kHz için -40dB

4.05.- Yan Kanal Gücü : 12.5 kHz için -60dB, 20.0/25 kHz için -70dB 4.06.- Sahte Yayılım : 12.5kHz için -35dB, 25 kHz için -40dB

4.07.- İstenmeyen Yayın Gücü : -36dBm < 1GHz, -30 dBm > 1GHz


5.- ALICI ÖZELLİKLERİ :
5.01.- Duyarlık : 0.28 µV 12.5kHz, 0.25 µV 20.0/25 kHz

5.02.- Kanal Aralığı : 12.5/ 20.0/25.0 kHz olmalıdır.

5.03.-Ses Frekans Distorsiyonu : %5 den daha iyi olacaktır.

5.04.- İç Modülasyon Bastırması : 65 dB den daha iyi olmalıdır.

5.05.-Yan Kanal Seçiciliği : 12.5 kHz için 60 dB, 20 / 25 kHz için 70 dB

5.06.-S/N Sinyal Gürültü Oranı : 40/35

5.07.-İstenmeyen Alış Bastırması : 70 dB den daha iyi olacaktır.
Yüklə 34,82 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə