Xiii convocatòria d’ajuts per a projectes d’investigació o de difusió cultural de l’institut ramon muntaner



Yüklə 37,72 Kb.
tarix04.08.2018
ölçüsü37,72 Kb.
#60859

XIII CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER A PROJECTES D’INVESTIGACIÓ O DE DIFUSIÓ CULTURAL DE L’INSTITUT RAMON MUNTANER
Atès l’acord del Patronat de l’Institut Ramon Muntaner, Fundació Privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana adoptat en la sessió del 13 de desembre de 2017 s’aprova la XIII convocatòria d’Ajuts per a la Realització de Projectes d’Investigació o de Difusió Cultural, que compta amb el suport del Programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que es regirà per les següents bases:

BASES GENERALS DE LA CONVOCATÒRIA
- 1 Objecte

L’Institut Ramon Muntaner vol donar suport a projectes de recerca i de difusió cultural d’àmbit local i comarcal i vol fomentar la creació de xarxes d’investigació o de difusió cultural que impliquin diferents entitats en un projecte comú.


Els projectes d’investigació o de difusió cultural han de ser d’un any de durada i es poden realitzar en fases de fins a tres anys. Es valorarà positivament la col·laboració amb altres organismes. La temàtica és oberta, tot i que en aquesta convocatòria es valoraran especialment els projectes vinculats a temes de patrimoni etnològic.
- 2 Destinataris

Poden optar a aquesta convocatòria els centres i instituts d’estudis locals i comarcals, les entitats que formen part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) i els investigadors individuals que comptin amb el suport de dues o més entitats, sempre que proposin un projecte relatiu al patrimoni cultural, natural, històric, artístic, etnogràfic, arxivístic o arqueològic (queden excloses d’aquesta convocatòria les intervencions arqueològiques), a la literatura, a la llengua, a l’art, a la geografia, a l’educació, a la integració social, als factors de desenvolupament econòmic o a temes mediambientals, i que el tal projecte tingui relació amb un àmbit territorial local, supracomarcal, intercomarcal o de regió/vegueria.


- 3 Quantia

La quantia de cada ajut oscil·larà entre un mínim de 1.200 € i un màxim de 6.000 €, en funció dels criteris d'avaluació de l'apartat 10 d’aquestes bases.


- 4 Despesa subvencionable

Es consideren despeses subvencionables les que de manera indubtable responguin a la naturalesa del projecte subvencionat, siguin estrictament necessàries i es realitzin en el termini que estableixen les bases. El pressupost no podrà incloure l’adquisició d’equipament informàtic o de béns mobles que suposin un increment el patrimoni del sol·licitant , ni despeses derivades d’una publicació.

Es poden imputar costos generals o indirectes a l’activitat subvencionada en la part que raonablement correspongui d’acord amb els principis i les normes de comptabilitat generalment admeses, i en tot cas, en la mesura que aquests costos corresponguin al període en que efectivament es duu a terme el projecte.

L’ajut atorgat en cap cas finançarà la totalitat del projecte i es valorarà positivament l’existència d’altres fonts de finançament.


- 5 Requisits, condicions i compatibilitat

Serà necessari que l’equip de recerca estigui integrat per una de les següents opcions:




  1. dos o més centres d’estudis

  2. dues o més entitats membres de l’OPEI

  3. un centre d’estudis en col·laboració amb altres entitats (universitats, museus, arxius o altres centres de recerca)

  4. una entitat membre de l’OPEI en col·laboració amb altres entitats (universitats, museus, arxius o altres centres de recerca)

  5. un investigador o equip d’investigadors en col·laboració amb:

    1. dos o mes centres d’estudis

    2. dues o més entitats membres de l’OPEI

    3. un centre d’estudis o una entitat membre de l’OPEI en col·laboració amb una altra entitat

El responsable final i beneficiari de l’ajut serà un dels centres d’estudis o una de les entitats membres del l’OPEI
Els projectes s'hauran de realitzar en llengua catalana o aranesa.
No es pot presentar més d’una sol·licitud per entitat com a responsable del projecte, ni donar suport a més d’una proposta.
- 6 Documentació requerida

Caldrà presentar la documentació següent:



  • Document 1:

    • Formulari de sol·licitud amb declaració de l’entitat sol·licitant que s’ha presentat la documentació i que s’accepten les condicions, requisits i compatibilitat establerts a les bases.

  • Document 2:

    • Full de dades principals del projecte que inclogui:

      • Fitxa amb dades les entitats organitzadores (s’haurà d’adjuntar fotocòpia del NIF de l’entitat principal només en el cas de ser la primera vegada que sol·liciten un ajut a projectes).

      • Fitxa amb dades de les persones responsables (fotocòpia del NIF, només del responsable principal, nom i cognoms, adreça, telèfon, correu electrònic i càrrec que ocupen a l’entitat).

      • Descripció del projecte: marc teòric, estat actual de la qüestió, objectius, metodologia, pla de treball i aplicabilitat de la recerca (publicacions, exposicions, material didàctic, documental, etc.). En el cas de tractar-se de la primera fase d’un projecte, s’haurà de presentar el projecte global per tal de poder optar a posteriors convocatòries.

      • Memòria breu dels darrers dos anys de les entitats que formen part del projecte.

      • Breu currículum de l’investigador responsable per part de cada entitat.

      • Pla de comunicació i difusió

      • Finançament i pressupost


- 7 Sol·licituds

La documentació sol·licitada juntament amb l’annex a aquesta convocatòria ha de ser obligatòriament enviada per correu postal i per correu electrònic de manera simultània.



  • per correu ordinari a la seu de l’Institut Ramon Muntaner, Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre N-420 s/n, Móra la Nova 43770, Ribera d’Ebre. Hauran de ser documents originals. Aquesta tramesa es considera la única vàlida als efectes de compliment dels terminis de la convocatòria.

  • No s’admetran sol·licituds amb data d’admissió de correus posterior al termini de la convocatòria.

  • en format electrònic, sense modificar el format word del document, a nuria@irmu.org (només tindrà valor instrumental, però en cap cas es donarà validesa amb registre d’entrada ni podrà substituir a la tramesa per correu ordinari).

- 8 Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es podran presentar fins el dilluns 26 de febrer. Passada aquesta data només s’admetran aquelles sol·licituds que presentin el registre de sortida de correus que certifiqui que van ser enviades dins del termini. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds es farà públic a la web de l’Institut Ramon Muntaner la relació provisional de sol·licituds admeses i excloses. A partir d’aquell moment les entitats amb sol·licituds excloses disposaran de 10 dies hàbils per esmenar la documentació i presentar-la per correu postal i en format electrònic.
- 9 Tramitació

Les sol·licituds seran examinades per una comissió designada pel Patronat de l’Institut Ramon Muntaner. Es podrà convocar els/les interessats/des a fi de sol·licitar qualsevol aclariment.


- 10 Criteris de valoració

Les sol·licituds seran valorades a partir de l’aplicació dels següents criteris:




  • Interès científic de la proposta: es valorarà que la temàtica i l’enfocament de la recerca siguin innovadors o que el treball aporti coneixement en temàtiques poc estudiades. Les propostes de recerca etnològica han de contemplar una perspectiva dinàmica de la cultura i de les transformacions culturals, això és, que presentin la cultura des d’una òptica no estàtica, com un cos viu en procés de canvi continu. Fins a un màxim de 3 punts.




  • Adequació de la metodologia i el pla de treball a l’objecte d’estudi: es valorarà el fet que les diferents estratègies metodològiques responguin adequadament als objectius científics expressats en el projecte. També es valorarà que el pla de treball i el calendari proposats siguin adequats al projecte presentat. Fins a un màxim de 3 punts.




  • Impacte de la recerca en l’àmbit territorial objecte d’estudi: es valorarà que la recerca tingui un impacte significatiu en l’acreixement del coneixement sobre un àmbit territorial concret; per a valorar-ho es tindrà en compte la densitat d’estudis similars realitzats sobre la mateixa zona objecte d’estudi. En particular, en cas de les de Patrimoni Etnològic i Immaterial es valoraran aquelles recerques que centrin el seu objecte d’estudi en una o diverses de les comarques següents: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Penedès, Garraf, Noguera, Terra Alta, Vall d’Aran, Vallès Occidental. Fins a un màxim de 2 punts.




  • Recerca aplicada: es valoraran les propostes que potenciïn la recerca dirigida a posar en valor un element patrimonial de la zona o comunitat objecte d’estudi, i que serveixi per a la seva dinamització. En estreta relació amb això, es valorarà que el projecte de recerca especifiqui la rendibilització social i cultural posterior des de la museografia, la didàctica, el desenvolupament local, la cohesió social, la dinamització cultural i el turisme cultural. Fins a un màxim de 2 punts.




  • Vinculació territorial i/o temàtica del promotor/a del programa de recerca: es valorarà la implicació dels sol·licitants en les dinàmiques culturals del territori o de l’àmbit temàtic sobre el qual es desenvoluparà la recerca presentada en el projecte. Fins a un màxim de 2.




Fins a un màxim de 2 punts


  • Participació de les entitats sol·licitants en els projectes i activitats de l’Institut Ramon Muntaner i que es tracti d’un projecte vinculat a la línia preferent assenyalada. Fins a un màxim de 2 punts



Només es valoraran aquelles sol·licituds amb una puntuació mínima de 8 punts
- 11 Resolució

El Patronat de l’Institut Ramon Muntaner serà l’encarregat de resoldre la concessió de les subvencions. El Patronat nomenarà una comissió formada per sis membres que serà l’encarregada de presentar una proposta de resolució després d’examinar les sol·licituds arribades. Aquesta comissió inclou un tècnic antropòleg de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i un tècnic de patrimoni etnològic de l’Institut Ramon Muntaner. El veredicte, que serà inapel·lable, es notificarà per escrit i a través de la web de l’IRMU, als centres interessats la segona quinzena d’abril de 2018.

En el termini d’un mes des de la data d’emissió del veredicte es podran recollir els projectes que no hagin estat seleccionats. Si en aquest termini no han estat requerits o retirats restaran a la secretaria de l’Institut Ramon Muntaner i passats sis mesos seran destruïts.

- 12 Forma de pagament dels ajuts

El pagament dels ajuts es farà efectiu de la manera següent:

Es realitzarà un primer pagament del quaranta per cent de l’import en el moment de la concessió de l’ajut, i el seixanta per cent restant quan es finalitzi el projecte i es lliurin els resultats un any després de la seva concessió.
- 13 Justificació de l’ajut

Els beneficiaris hauran de presentar la investigació finalitzada el mes de desembre de 2018. En el cas de no haver finalitzat la recerca en els terminis convinguts, el sol·licitant podrà demanar una pròrroga o ampliació de termini, justificant les raons que s’escaiguin. La demanda de pròrroga s’haurà de presentar abans que finalitzi el termini inicial de lliurament del treball. Aquesta, en cas de concedir-se, no podrà superar els tres mesos. Els acords d’ampliació dels terminis o la seva denegació no són susceptibles de recursos.



Els beneficiaris hauran de presentar:

Compte justificatiu amb aportació de justificants de despesa, que ha de contenir la documentació següent:



1.-Una memòria final del projecte. La memòria haurà de contenir el resultat de la investigació realitzada, en funció del mètode d’anàlisi emprat: bases de dades i/ o inventaris, recopilació de material, etc. En ella s’haurà de constatar que el pla de treball dissenyat i els objectius marcats a la sol·licitud han estat assolits.

Caldrà lliurar un exemplar de la memòria en suport paper i un en format electrònic -en suport físic: DVD, llapis de memòria, etc.- a l’Institut Ramon Muntaner.

En el cas dels projectes entorn al patrimoni etnològic que facin treball de camp, els materials recopilats s’hauran de lliurar seguint els models de fitxa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC), que els hi proporcionarà l’IRMU. Es lliurarà una còpia de tots els materials en suport imprès i dues en format electrònic -en suport físic: DVD, llapis de memòria, etc.-. Una de les còpies en format electrònic es dipositarà a l’arxiu de l’IPEC de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
2.-Una memòria econòmica justificativa de la totalitat del cost del projecte realitzat, segons el formulari que trobareu a la pàgina web, que inclogui:

2.a).-Relació classificada de les despeses de la totalitat del projecte subvencionat, amb indicació del número d’identificació fiscal del creditor, número de factura o justificant, data d’emissió, import i data de pagament o venciment.

2.b).-Justificants de la totalitat de l’ajut concedit:


  • Factures o altres documents de valor probatori equivalent i si s’escau documentació acreditativa del pagament (mitjançant còpia compulsada de les factures o afegint darrera de la còpia de les factures el certificat acreditatiu del tresorer de l’entitat sol·licitant, donant fe que reprodueix fidelment l’original, per l’import de l’ajut concedit) on es justifiqui la utilització de l’ajut.1 S’han de presentar factures del període comprés entre gener i desembre de 2018.




  • Relació detallada d’altres ingressos, subvencions o ajuts públics o privats que hagin finançat el projecte subvencionat, amb indicació de l’import i la seva procedència.



3.-Documentació acreditativa de la utilització en els elements informatius i de difusió del projecte subvencionat dels logotips indicats en aquestes bases.
14 Les obligacions dels beneficiaris

A més de l’obligació descrita a l’apartat anterior, els beneficiaris dels ajuts es comprometen a:



  • Proporcionar la informació que els sigui requerida per part de l’Institut Ramon Muntaner o, en el cas de recerques de caràcter etnològic, també de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

  • Comunicar per escrit qualsevol canvi. Si aquest implica una modificació substancial de projecte serà revisat per la comissió responsable de la proposta de resolució dels ajuts, valorada, revisada pel patronat i l’ajut podrà ser revocat.

  • Lliurar un informe de seguiment del treball quan hagi transcorregut la meitat del període que inclogui la informació sobre el que s’ha realitzat fins al moment i les previsions per als mesos següents.

  • Fer constar en qualsevol comunicació vinculada amb el treball de recerca el suport rebut per part de l’Institut Ramon Muntaner i en el cas dels projectes de patrimoni etnològic també el suport del programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  • En el cas de recerques de caràcter etnològic, els autors s’obliguen a presentar un article per a la Revista d’Etnologia de Catalunya de les característiques i en el termini que determini el seu consell de redacció.

  • En el cas dels centres d’estudis, incorporar les seves dades si encara no ho han fet al Portal a Internet de l’Institut Ramon Muntaner, actualitzar-les i col·laborar en d’altres projectes de l’Institut com en el RECERCAT de l’any 2018.


- 15 Modificació de la resolució

L’Institut Ramon Muntaner té la facultat de revisar els ajuts concedits i modificar l’acord de concessió en el cas que les condicions que s’han tingut en compte per a la concessió de la subvenció s’alterin.

Si l’entitat realitza la totalitat de l’activitat subvencionada però el cost final és inferior al cost pressupostat amb un decrement superior al 20 % del pressupost inicial, s’ha de realitzar una reducció proporcional de la subvenció. Si la reducció es deu a una reducció de les aportacions pressupostades d’altres organismes es pot incórrer en un decrement del 30%.
- 16 Renúncia

Si en algun moment algun dels projectes ha de renunciar a l’ajut atorgat, ho haurà de comunicar per escrit a l’Institut Ramon Muntaner i fer-hi constar els motius de la renúncia. En el cas que ja hagi percebut una part de l’import de l’ajut, haurà de ser reintegrat juntament amb els interessos meritats.


- 17 Revocació

L’Institut Ramon Muntaner pot procedir a la revocació total o parcial de l’ajut en els supòsits següents:



  1. Incompliment de l’obligació de presentar el treball dins del termini fitxat.

  2. En cas que s’apreciïn desviacions respecte del projecte inicial presentat, amb l’audiència prèvia dels interessats.

  3. Desviacions respecte el projecte inicial, que no hagin estat notificades i aprovades pel patronat de l’IRMU.

  4. Incompliment de la resta d’obligacions previstes en les bases.



- 18 Propietat intel·lectual

Els drets d'autor corresponen a les entitats promotores o als investigadors responsables dels projectes. En el cas de projectes relacionats amb temes de patrimoni etnològic, l’acceptació de l’ajut implica la cessió al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dels drets de reproducció, distribució i comunicació pública.

L’Institut Ramon Muntaner es reserva el dret de publicar el resum per compte propi o en una publicació de caire cultural, científica i/o qualsevol altre mitjà de difusió que consideri adient.

Les publicacions o d’altres materials de difusió derivats de projectes finançats per l’Institut hauran de fer constar, en cada edició que se’n pugui fer, la menció expressa a l’ajut concedit a la portada o contraportada, i n’hauran de lliurar 1 exemplar a l’Institut Ramon Muntaner i en el cas de recerques etnològiques 1 exemplar per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.


En aquells projectes relacionats amb temes de patrimoni etnològic que es porti a terme l’edició, les quantitats percebudes en concepte d’ajut es consideren pagaments a compte dels drets d’autor. Les publicacions o d’altres materials de difusió derivats de projecte que no publiqui el Departament de Cultura també hauran de fer constar el suport Programa de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La presentació de la sol·licitud comporta l’acceptació d’aquestes bases i de la resolució del jurat, que serà inapel·lable.


Per a més informació

Institut Ramon Muntaner



Fundació Privada dels Centres d’Estudi de Parla Catalana

Mas de la Coixa, Rotonda de l’Eix de l’Ebre N-420 s/n,

43770 Móra la Nova, Ribera d’Ebre

Web : www.irmu.org

Telèfon: 977401757 Fax: 977414053

Correu electrònic: nuria@irmu.org

Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals
Plaça de Salvador Seguí, 1-9 (Edifici Filmoteca)
08001 Barcelona
Tel: 935547416

a/e: observatori.cultura@gencat.cat 



XII CONVOCATÒRIA D’AJUTS PER A PROJECTES D’INVESTIGACIÓ O DE DIFUSIÓ CULTURAL DE L’INSTITUT RAMON MUNTANER

Títol del projecte:




  • Document 1:

    • Formulari de sol·licitud amb declaració de l’entitat sol·licitant que s’ha presentat la documentació i que s’accepten les condicions, requisits i compatibilitat establerts a les bases.




  • Document 2:

    • Descripció bàsica del projecte

      • A) Sobre les entitats i persones responsables

      • B) Sobre el projecte presentat

      • C) Full de dades principal del projecte

Com a sol·licitant declaro:




  1. Que són certes i completes les dades d’aquesta sol·licitud, així com tota la declaració annexa i em comprometo, si obtinc l’ajut, a complir les condicions que s’especifiquen a la convocatòria.


Segell de l’entitat responsable Signatura del responsable principal de l’entitat

...........................................................,.................de/d’...........................de 20.................

DESCRIPCIÓ BÀSICA DEL PROJECTE

A) SOBRE LES ENTITATS I PERSONES RESPONSABLES
1.- DADES BÁSIQUES ENTITATS
Entitat

Nom:

NIF:

Adreça:

Telèfon:

Fax:

Adreça electrònica:

Altres entitats participants (es pot incorporar el nombre que estimeu oportú).

Nom:

NIF:

Adreça:

Telèfon:

Fax:

Adreça electrònica:

Nom:

NIF:

Adreça:

Telèfon:

Fax:

Adreça electrònica:

2.- DADES BÁSIQUES PERSONA/ES RESPONSABLE/ES
Nom i cognoms :

DNI: (adjuntar fotocòpia)

Adreça:

Telèfon:

Adreça electrònica:

Càrrec dins l’entitat:

Nom i cognoms :

DNI: (adjuntar fotocòpia)

Adreça:

Telèfon:

Adreça electrònica:

Càrrec dins l’entitat:

Nom i cognoms :

DNI: (adjuntar fotocòpia)

Adreça:

Telèfon:

Adreça electrònica:

Càrrec dins l’entitat:

B) SOBRE PROJECTE PRESENTAT
1.-IDENTIFICACIÓ

Nom del projecte:


2- DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE : Marc teòric, estat actual de la qüestió, objectius, metodologia, pla de treball i aplicabilitat de la recerca (publicacions, exposicions, material didàctic, documental, etc.).
3.- MEMÒRIA BREU DELS DARRERS DOS ANYS DE LES ENTITATS QUE FORMEN PART DEL PROJECTE.
4.- BREU CURRÍCULUM DE L’INVESTIGADOR RESPONSABLE PRINCIPAL
5.- PLA DE COMUNCIACIÓ I DIFUSIÓ

Productes que s’han previst


6.- FINANÇAMENT2
6.1.-Cost total del projecte:
6.2.-Import sol·licitat i despesa a cobrir:

Allò en què aniria destinat l’import de l’ajut en relació als punts contemplats dins l’apartat de les despeses previstes


6.3.- Altres ingressos de què disposen:

Especificar el nom dels organismes que també subvencionen el projecte


6.4.-Despeses previstes

A.- Recursos humans

(Nòmina i Seguretat social del personal fix i eventual)
B) Adquisició de material fungible

(d’oficina, etc.)


C)Transport - missatgeria
D) Publicitat i propaganda
E)Assegurances per al projecte
F) Allotjament i dietes
G)Viatges i desplaçats
H)Altres despeses

(no incloses als apartats anteriors)


TOTAL DE DESPESES PREVISTES

6.5.-Ingressos previstos
A) Subvenció municipal (import sol·licitat):
B) Subvencions d’altres administracions
C) Subvencions d’ens privats
D) Recursos propis de l’entitat
G) Publicitat i/o esponsorització
H) Altres ingressos
TOTAL D’INGRESSOS PREVISTOS

C) FULL DE DADES PRINCIPALS DEL PROJECTE
N. REGISTRE:

Títol:




Entitats principals




Entitats col·laboradores




Descripció, objectius i interès científic del projecte




Metodologia i adequació del projecte




Pla de treball




Impacte de la recerca en l’àmbit territorial objecte d’estudi.




Indicar aplicacions previstes dels resultats de la recerca




Vinculació de l’entitat promotora amb l’àmbit territorial o temàtic del projecte




Investigadors responsables:





CV breu (Dades principals)




Pressupost del projecte:

Import sol·licitat:

Altres ajuts:




Projectes de l’IRMU en què participeu:




Comentaris:





1 El model d’acreditació del tresorer el podeu trobar a l’apartat de Serveis del portal (www.irmu.org).

2 En el cas de projectes en què es preveuen fases posteriors se sol·licita també un pressupost aproximat del conjunt del projecte.

Yüklə 37,72 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə