Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka



Yüklə 28,42 Kb.
tarix22.11.2017
ölçüsü28,42 Kb.
#11669

Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka, Programın koordinatörlerinden olan Erkan Saka, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Rice University’de medya antropolojisi alanında doktorasını bitirdikten sonra çalışmalarını sosyal medya, yeni medya, siber kültür çalışmaları, dijital gazetecilik, sosyal teori ve medya antropolojisi üzerine yoğunlaştırmıştır. 2004’ten beri Erkan’s Field Diary (http://erkansaka.net/) blogunu sürdürüyor. TRT Haber’de yayınlanan Sosyal Medya programının bir dönem danışmanlığını yaptıktan sonra şu anda BJK TV’de yayını devam eden Sosyalkafa programının koordinatörü ve sunucusu olmuştur.

Av. Nihan Güneli, Programın koordinatörlerinden olan Av. Nihan Güneli, 2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olup 2011 yılında İstanbul Barosu’na kayıt olmuştur. Ağırlıklı olarak fikri mülkiyet hukuku ve bilişim hukuku alanlarında çalışmaktadır. Canımız Sokakta Derneği kurucu üyesidir ve derneğin hukuki danışmanlığını yapmaktadır. Güneli & Koç Hukuk Bürosu kurucu ortaklarından olan Nihan Güneli, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlamış olup “Kayıtlı Elektronik Posta - Bir Uygulama Örneği olarak E-Apostil” başlıklı tezini sunum aşamasındadır.

Ali Rıza Keleş, 1993'den beri bilgisayara programlar yazıyor. İstemeyerek başladığı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğini 3. sınıfta bıraktı. 2003 yılından bu yana web uygulamaları geliştiyor. Alternatif Bilişim Derneği'nin kurucularından. Özgür Yazılım savunucusu. Linux Kullanıcıları Derneği üyesi. Bir çok toplantıda İnternet, yeni medya, özgür yazılım, linux vb konularda konuşmalar yaptı. Türkiye'nin ilk HackerSpace'i İstanbul HackerSpace'de benzer konularda atölye ve eğitimler vermeye devam ediyor.

Prof. Dr. Aslı Tunç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölüm Başkanı. Temple Üniversitesi’nde iletişim bilimleri alanında doktora eğitiminden sonra 2001 Eylül’ünde Türkiye’ye döndü ve son dönemde çalışmalarını ifade özgürlüğü, dijital aktivizm ve sosyal medya üzerine yoğunlaştırdı. 2011 Mart’ında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan Zeynep Atikkan ile birlikte yazdıkları Blogdan Al Haberi, Haber Blogları, Demokrasi ve Gazeteciliğin Geleceği Üzerine adlı kitabı bulunuyor.

Nihan Bora, Lisans ve yüksek lisans eğitimini gazetecilik üzerine tamamladı. NTV Yeni Medya, Hürriyet Kampüs, Newsweek Türkiye gibi kuruluşlarda editör ve muhabir olarak çalıştı. En son SabitFikir dergisinin editörlüğünü üstlendi. Şu anda Aktüel Dergisi, Radikal Hayat, Vogue Türkiye, Touch İstanbul, ICE, Art Unlimited yayınları için haber ve röportajlar yapıyor, sanat yazıları yazıyor. nihanbora.blogspot.com isminde bir blogu var. 

İlden Dirini, 6 yıldır gazetecilik, spikerlik ve internet haber sitesi editörlüğü yapan İlden Dirini, Alternatif Bilişim Derneği çatısı altında yeni medya alanında çalışmalar yürütmektedir. 2010 yılında yayınlanan Yeni Medyada Nefret Söylemi kitabının yazarları arasındadır. Yeni medya, yeni medyada etik, yeni medyada okur ve yazarlık konularında çalışmalar yürütmüş, seminerler vermiştir. Hala Yurt gazetesinde internet sitesi editörü olarak çalışmaktadır.

Deniz Ergürel, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1999 yılında mezun olan Deniz Ergürel, TV8de program yönetmen yardımcılığı ve NTV lifestyle departmanında prodüktörlük yaptı. İş deneyimini arttırmak ve dil öğrenmek amacıyla 2001 - 2008 yılları arasında Meksika, Brezilya ve ABD'de finans ve ticaret alanlarında çalıştı. Medya Derneği’nin, 2010 yılındaki kuruluşundan bu yana genel sekreterlik görevini yürüten Deniz Ergürel iyi derecede İngilizce, İspanyolca ve Portekizce konuşmaktadır. Deniz Ergürel Zaman Gazetesi’nin CumaErtesi ekinde yeni teknolojiler ve internet üzerine yazılar yazmaktadır. Kişisel ilgi alanları arasında dijital gazetecilik, sosyal medya, PS3 oyunları, akıllı telefon uygulamaları ve fotoğrafçılık vardır. http://denizergurel.net alan adlı bir kişisel blogu bulunmaktadır.

Dr. Özgür Uçkan,

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bilgi ekonomisi, ağ ekonomisi, yaratıcı endüstriler, enformasyon tasarımı ve yönetimi, iletişim tasarımı, tasarım yönetimi konularında lisans ve lisansüstü düzeyde, Yeditepe Üniversitesinde bilgi ve inovasyon stratejileri konusunda lisansüstü düzeyde ders vermektedir. Türkiye İhracatçılar Meclisi bilgi ekonomisi danışmanıdır. İstanbul Ticaret Odası Bilişim İhtisas Komitesi üyesidir. Alternatif Bilişim Derneği ve Türkiye Bilişim Derneği üyesidir. Akademik faaliyetlerinin yanı sıra, çeşitli kurum, kuruluş ve firmalara yönelik düzenli veya proje temelli olarak bilgi ekonomisi, iletişim stratejisi ve iş geliştirme danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Politika, insan bilimleri, medya, enformatik, kent planlaması, ekonomi, internet ve hukuk, kültür ve sanat konularında düzenli olarak makaleler yayınlamaktadır. Literatür Yayınları’ndan “E-Devlet, E-Demokrasi ve Türkiye” adlı kitabı yayınlanmıştır. Cemil Ertem ile birlikte yazdığı, “Wikileaks: Yeni Dünya Düzenine Hoşgeldiniz” adlı kitabı Etkileşim Yayınları tarafından Nisan 2011‘de yayınlanmıştır. Haftalık bilgi teknolojileri dergisi “Bthaber”de köşe yazarıdır.

Araş. Gör. Selva KAYNAK, LL.M, 2005 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Jean Monnet bursiyeri olarak TU Dresden/ Queen Mary, University of London ortak yüksek lisans programına katılmış ve yüksek lisansını fikri mülkiyet hakları üzerine yapmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini sürdürmektedir. Aynı zamanda Medeni Hukuk Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Tezlerini hazırlarken de üzerinde çalışğı peer-to-peer dosya paylaşımları ve telif hakları mevzuatındaki mevcut sınırlama ve istisna hükümlerinin dijital çağdaki durumları Kaynak’ın yoğunlaşğı ana konulardır. Bunların yanında genel olarak telif hakları ihlalleri, açık kaynak yazılımlar ve creative commons lisansları ve bilgisayar programlarının korunması konularında çalışmaktadır. Güncel olarak multimedya eserlerin telif hakları hukukundaki yeri üzerine çalışmalar yapan Selva Kaynak, ALAI (Association Littéraire et Artistique Internationale), ELSA (European Law Students’ Association) ve İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi üyesidir. 

Av. Serhat Koç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2007 yılında mezun olmuştur. 2010 yılında yemin ederek İstanbul Barosu avukatları arasına katılmıştır. Bilgi ve iletişim teknolojileri hukuku ve fikri mülkiyet hukuku temelinde olmak üzere İstanbul Barosu’nun, çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşların ve üniversitelerin düzenlediği panel ve konferanslara konuşmacı olarak katılmaktadır. Ayrıca internette yapılan yayınlar ve bilişim suçları konularında kurum içi eğitim ve seminerler ile aynı zamanda İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi bünyesinde de bilişim hukuku dersleri vermektedir. Bilgisayar yazılım ve donanımı konusundaki tecrübelerini hukuk alanına başarıyla taşımış olan Serhat Koç, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi, Türkiye Korsan Parti Hareketi ve İnternet Sansürüne Karşı Ortak Platform üyesidir. Ağırlıklı olarak, fikri mülkiyet hukuku, sözleşmeler hukuku ve bilişim teknolojileri hukuku alanlarında çalışmaktadır. Güneli & Koç Hukuk Bürosu kurucu ortaklarından olan Serhat Koç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Yüksek Lisans Programı’nda “Sosyal medya sitelerinin hukuki sorunları ve mevzuat çözüm önerileri” başlıklı tezini yazım aşamasındadır.
Yüklə 28,42 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə