Festsäkra soffan är äntligen här! Den fräscha vita soffan har länge varit en ouppnåelig dröm för såväl festprissar som barnfamiljer. Men tack vare ny nanoteknik är det inte längre en katastrof om VI spiller vin eller chokladsås I soffanYüklə 9,98 Kb.
tarix26.11.2017
ölçüsü9,98 Kb.

PRESSMEDDELANDE från Folkhemmet Täby, 10 mars 2010


Festsäkra soffan är äntligen här!
Den fräscha vita soffan har länge varit en ouppnåelig dröm för såväl festprissar som barnfamiljer. Men tack vare ny nanoteknik är det inte längre en katastrof om vi spiller vin eller chokladsås i soffan. Genom att tråden som vävs till tyg behandlas med nanopartiklar sluts alla porer och det går enkelt att torka bort kladd och smuts.
Vita tygsoffor är vackra att titta på, men har också stått för ett oönskat spänningsmoment i ägarnas vardag. Ett utspillt glas vin, kaffe eller smutsiga barnhänder är allt som tidigare behövdes för att soffan aldrig skulle bli riktigt vit igen. Men tyg som nanobehandlats står emot alla sorters spill och torkas eller tvättas lätt av.
- Jag slängde ut min fläckade vita soffa för fem år sedan och var säker på att jag aldrig skulle skaffa en ny. Det var för mycket jobb med att hålla den fräsch helt enkelt. Men tack vare de nya nanotygerna får jag min snygga vita soffa utan att behöva skaffa klippkort på kemtvätten, säger Katarina Dahlgren, designstrateg Folkhemmet.
Processen att skapa det frånstötande tyget sker genom att vanlig tråd förs ner i ett vattenbad med nanopartiklar. Då partiklarna fastnar på tråden sluts fibrernas porer, och avslutningsvis genomgår tråden en elektrostatisk behandling som gör att nanopartiklarna fäster och inte kan tvättas av.
- Genom att sluta porerna på trådens fibrer rinner vin eller kaffe av ungefär som på plast. Det flesta fläckar går helt enkelt bara att torka av med en trasa, trots att tyget känns precis som ett ”vanligt”, säger Per-Anders Johansson, ansvarig för Sits i Sverige.
Tyger som är nanobehandlade kostar lite mer än dem som inte är behandlade, men då det håller sig fräscht längre bidrar tyget till att möbeln får en längre livslängd.
- Visst är soffan med nanotyg lite dyrare än en med vanlig klädsel. Men jag ser att möbler med lång livslängd passar perfekt i dagens hållbarhetstrend, där slit och släng är långt nere på utelistan. Nu vill vi ha kvalitet och är beredda att betala för det, säger Katarina Dahlgren, designstrateg Folkhemmet.

nanomontage 2.pngJag vill ha en vit soffa igen!


För fem år sedan kastade jag ut min ”vita” soffa som inte gick att rädda. Nanotygerna gör det möjligt att ha en fräsch vit soffa trots fester, fika och barnkalas, säger Katarina Dahlgren, Folkhemmets designstrateg.

Presskontakt Folkhemmet: Linnéa Djursén på 070-76 46 040 eller linnea@folkhemmet.com.Presskontakt på Sits: Per-Anders Johansson, 070-543 94 75 pa@sits.se
Folkhemmet är en möbel- och inredningskedja med sex butiker runt om i Stockholm. Affärsidén är att erbjuda produkter, från basmöbler till det oväntade, i inspirerande butikslokaler . Folkhemmets urval håller genomgående en hög kvalitet men till rätt pris. Folkhemmet grundades 2003 och är ett familjeföretag som ägs och drivs av Linnéa och Richard Djursén. Under 2009 omsatte företaget 43 miljoner kronor och hade 17 medarbetare. Folkhemmets butiker ligger i Sickla Köpkvarter, NK Passagen, Tegnérgatan, Täby, Vällingby City och Sollentuna Centrum. Huvudkontoret ligger i Täby.


Leverantörsvägen 2 | 187 66 TÄBY | Tel: 08-22 20 00 | info@folkhemmet.com | www.folkhemmet.comlogga stor stol svart på vitt.jpg

logga stor stol svart på vitt.jpg
Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə