Aanwezig: Norbert, Carine, Wibout, Marion, Marja, Chris en EstherYüklə 20,89 Kb.
tarix23.09.2018
ölçüsü20,89 Kb.


KBS. " JPS ",

Demer 19, 5256 AB Heusden

T 04 16 66 52 11

E info@ jpsheusden. W www.jpsheusden.nl

Notulen MR-vergadering
Datum : 15 januari ‘18

Tijd : 20:00 uur

Locatie : JPS Heusden
Aanwezig : Kim, Ivonne, Antje, Karin, Maarten en Regina

Annelieke afgemeld.

 1. Mededelingen.

MR leden zijn bij een borrel ook welkom met kinderen. De kinderen kunnen dan even spelen met elkaar in de klas. (OV)


 1. Input agenda.

Regina geeft aan dat in ons vorig overleg is besproken dat de ouders input moeten geven aan de agenda. Helaas van Maarten en Annelieke geen agendapunten aangegeven, op de ingezonden vragen van ouders na. Misschien is het een idee om van de oudergeleding vaste agenda items te maken voor de agenda.


 1. Staking.

Regina vraagt zich af wat de laatste staking heeft opgeleverd. Ivonne geeft aan dat scholen zich middels een inschrijving konden aanmelden voor onderzoek. Dit kon voor 50 scholen. Mogelijk dat er in de toekomst nog 2 dagdelen gestaakt gaat worden.

Karin geeft aan dat er aan het salaris weinig veranderd, werkdruk wel. Actie loopt helaas gestaag. Qua werkdruk gaat het team onderzoeken welke items verplicht (CAO) zijn. Niet harder werken maar slimmer, vooruit werken, leren ‘nee’ te zeggen, training. In de praktijk zelf blijft het lastig.
 1. Verkeersveiligheid

Karin heeft een gesprek gehad met 2 man van de gemeente. Een heel fijn en open gesprek. D.m.v. plattegrond en foto’s van de school van bovenaf hebben ze gekeken naar de mogelijkheden en de wensen van school. Een idee hiervan was een “Kiss & Ride” plek aan de voorzijde van school. Gekeken wordt of het mogelijk is om het pad te verbreden. Maarten gaf hierbij aan dat het een idee kan zijn om alleen het laatste deel te verbreden zodat er niet eerder uitgestapt kan worden.

Gemeente denkt na over het plan en koppelt dit terug aan Karin.
 1. Digiduif

Morgen in het teamoverleg wordt dit ook besproken. De mogelijkheid om via de Digiduif ziek te melden en om een korte absentie aan te vragen wordt zeer binnenkort operationeel. Absentie langer dan een dagdeel gaat nog op de oude manier via een brief die op de website staat.


 1. Ingezonden stukken ouders aan MR.

Ouder, leerling groep 8; vraag betreft tijdsdruk pauzes. Vaak komt er fruit en lunch terug mee naar huis.

Antwoord; leerkrachten herkennen dit wel. Er is vorig jaar een enquête geweest en niet alle groepen vielen hierin op. Het team gaat overleggen om het fruitmoment voor de bovenbouw de eerste 5 minuten te laten starten in de klas en daarna pas naar buiten.


Een andere vraag;

Hoe komt het dat er scala breed zoveel verschillende niveaus/eisen en werkwijze zitten bij dezelfde groepen? JPS stelt hoge eisen en het leersysteem is anders.

Antwoord; Iedere school heeft zijn eigenheid, kiezen voor welke methode het beste aansluit bij de school. Annelieke had via de mail een mooie reactie gegeven; de samenwerkingsstichting Scala is een bundeling van krachten op bestuursniveau. Er zitten zowel Katholieke als Openbare basisschool in deze stichting en iedere school mag in deze haar eigenheid, zoals deze bekend is voordat Scala werd opgericht, behouden.

Mooie aanvulling is dat als je op de site van Scala de scholen bezoekt je alle aangesloten scholen kunt vinden. Hier staat een korte intro waar deze school voor staat en wat je als ouder mag verwachten.


 1. MR Cursus

Helaas vanwege de hevige sneeuwval vorig jaar is deze niet doorgegaan. Er zijn nieuwe datums besproken maar deze waren niet passend voor Maarten. Er is ook een mogelijkheid om deze digitaal te volgen en Maarten gaat zich hiervoor aanmelden. Kim gaf aan dat in aankomende GMR-vergadering van 25 januari de rechten en plichten van een MR ook worden besproken. Misschien is het een idee voor Maarten om hierbij aan te sluiten.


 1. Terugkoppeling ingezonden vragen/stukken MR

Regina stelt voor om te reageren op een ingezonden vraag als deze ontvangen is. Kort bericht dat deze in behandeling wordt genomen en besproken tijdens de eerste volgende overleg. Diegene die de vraag ontvangt geeft deze terugkoppeling.


 1. Vakantierooster 2018-2019

Karin introduceert bij ons het vakantierooster volgens advies BOV, welke helder wordt bevonden.


 1. MR Budget

Kim geeft aan de het budget er is voor cursussen/scholing en voor deskundig advies.


 1. WMKPO-vragenlijst voor ouders

Hier is het team volop mee bezig. Helaas is in het verleden gebleken dat de respons van ouders erg laag is. Nogmaals wordt voorgesteld dit kenbaar te maken bij een oudergesprek. De nut en noodzaak hiervan is erg belangrijk. Het is een verbeterplan voor school. Thema dit keer zou zijn; veiligheid en welzijn school.

Ook gaan het team bespreken of het klimaatschaal wellicht niet beter passend is voor school. De Klimaatschaal is een hulpmiddel om de beleving van leerlingen en leerkrachten van het pedagogisch klimaat in een klas te meten. Er is een aparte leerling- en leerkrachtversie, zodat zowel leerlingen als leerkrachten kunnen aangeven welk klimaat er in de klas heerst. T/m groep 3 wordt ingevuld door de leerkracht en vanaf groep 4 door de leerling. De Klimaatschaal is niet alleen een meetinstrument, maar ondersteunt leerkrachten ook bij de verbetering van het pedagogisch klimaat in hun klas.
 1. Formatie

Karin kan hier nog niets over zeggen. Ze zijn er volop mee bezig. De zorg en aandacht is er.

Over 2 weken is er een gesprek gepland met personeelszaken voor prognose.
 1. Terugkoppeling teamscholing (feedback/meldcode)

Team heeft de cursus feedback o.b.v. van Marjo van Gelder gehad. Dingen besproken zoals; feedback maatje, boven- en onderbouw kijken bij elkaar in de klas, punten ter observatie, waar op te letten bij elkaar en hierop feedback geven. Collega’s hebben dit erg leerzaam en als waardevol bevonden. Het was erg leuk om bij elkaar in de klas te kijken.

Cursus meldcode; gehele team heeft deze cursus gevolgd. Antje en Ivonne (CSV-ers) hebben de vervolgcursus gevolgd. Doel is niet melden maar in gesprek gaan met elkaar, melden voorkomen. Stukje bewustwording als leerkracht, signalen bundelen, stappenplan weer op het netvlies om zo de juiste route te bewandelen.
 1. Nieuwe schoollogo, stand van zaken

Gekleurde handjes in verschillende formaten, symboliserend voor verschil in sociaal, emotioneel en cognitief niveau in groot en klein. Opdat ieder kind anders is en zichzelf mag zijn.


 1. Rondvraag

Karin: OV heeft via NL Doet (vrijwilligerswerk) zich aangemeld voor een klus. Het idee is om hiermee het schoolplein op te knappen. We hebben toezegging gekregen van de Lionsclub Heusden om ons zaterdag 10 maart te komen helpen. A.s. vrijdag gaat de leerlingenraad dit bekend maken aan de ouders en vragen zij ook om hulp aan de ouders. School wil dit op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart gaan realiseren samen met hulp van ouders en eventuele sponsoren. 1. Afsluiting

Om 21:30 sluiten we de vergadering af.

Dostları ilə paylaş:


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə