AğIZ, DİŞ ve Çene radyolojiSİ anabiLİm dali kliNİK Çalişma talimati



Yüklə 19,85 Kb.
tarix17.09.2017
ölçüsü19,85 Kb.
#134




AĞIZ, DİŞ ve ÇENE RADYOLOJİSİ ANABİLİM DALI KLİNİK ÇALIŞMA TALİMATI

DOKÜMAN KODU

T001

YAYIN TARİHİ

16/02/2016

REVİZYON NO

-

REVİZYON TARİHİ

-

SAYFA NO

2




1. AMAÇ

Talimatın amacı; NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’nda yürütülen faaliyetlerin tanımlanmasıdır.


2. UYGULAMA ALANI (KAPSAM)

Bu talimat; NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’nı kapsar.


3. SORUMLULUKLAR

Bu talimatın uygulanmasından; NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’nda görev yapan personel sorumludur.


4. TANIMLAR
5. UYGULAMA

5.1. Hasta Kayıt Birimi’nden kayıt yaptıran hastalar, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi A.D.’na gelir ve hasta çağırma ekranını takip etmek üzere bekleme salonuna yönlendirilir.

5.2. HBYS modülüne kaydı düşen hastanın ilk muayene kliniğinde muayenesini yapacak doktorun belirlenmesi için modülden doktor ata butona basılır.

5.3 Doktor ataması yapılan hastanın ismi ilgili doktorun doktor randevu listesine düşer ve muayeneyi yapacak her hekim kendi listesinden sırayla muayeneye hastasını hasta çağır butonuna basarak çağırır.

5.4 Diş hekimi tarafından anamnezi alınarak sistemde bulunan anamnez kısmında gerekli bilgiler yazılır. Gerekli görüldüğünde, hastanın onamı alınarak, onam formu imzalatılır, muayenesi yapılır. Yapılan muayene ve tedaviler hasta kartına işlenir.

5.5.Diş hekimi tarafından tanıya yardımcı olacak panoramik ve gerekliyse ilave periapikal röntgen filmlerinin istemi HBYS modülüne kaydedilir.

5.6.Diş hekimi tarafından periapikal, panoramik röntgen veya dental tomografi kullanılır.

5.7. “Röntgen Birimi Çalışma Talimatı” na göre hastanın röntgeni çekilir ve sisteme kaydedilir.

5.8.Hasta röntgen sonuç ekranından isminin çağırılmasını beklemek üzere bekleme salonuna yönlendirilir. Hasta sonuç ekranından ismini gördükten sonra tekrar muayene kliniğine girer.

5.9. Gerekli değerlendirmeler yapılır, sonuca göre tekrar film çekilme uygun görülürse ilave röntgen filmler yada tomografi istenebilir, hasta tekrar radyoloji birimine gönderilir.

5.10.Çekilen röntgenlerle birlikte klinik ve radyolojik muayenesi tamamlanan hastaların hasta tabelasına (HBYS modülüne) ilgili dişlerin teşhisleri kaydedilir, önerilen tedavi planları (Hasta Planlama Kağıdı) hazırlanır.

5.11.Diş hekimi tarafından muayene ve tetkik sonucuna göre hasta, ilgili tedavilerin yapılması için gerekli kliniklere (Periodontoloji, Ortodonti vs.) yönlendirilir.

5.12.Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Kliniği’nde hasta muayenesi sırasında hekimlerin hijyen ve sağlık açısından önlük giymeleri, maske takmaları ve eldiven kullanmaları gerekmektedir.

5.13. Yapılan muayene sonucunda hastanın istirahat ihtiyacı var ise, SGK’ya mensup çalışan hastalara “Çalışabilir Kağıdı” öğrencilere “Saatlik İzin Formu”, resmi kurum hastalarının ise sevk kağıtlarına işlenerek raporları tanzim edilir.

5.14.Klinik sorumlu öğretim üyesi tarafından, kliniğin genel temizliği “PRO-03 Hijyen ve Temizlik Prosedürü” doğrultusunda temizlik görevlilerine yaptırılır. “Temizlik Kontrol Formu” ile takibi yapılır.

5.15.Temizlik personeli, klinikte kullanılan alet ve cihazların dezenfeksiyonu, merkezi sterilizasyon ünitesine götürerek “Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Çalışma Talimatı” doğrultusunda yaptırır.

5.16.Klinik temizlik görevlileri tarafından toplanan tıbbi atıkların kontrolü, klinik sorumlusu tarafından “PRO-05 Tıbbi ve Diğer Atık Kontrolü Prosedürü” doğrultusunda yapılır.

5.17.Klinik sorumlusu tarafından klinikte kullanılan cihazların bakımı ve onarımı bakım onarım talimatlarına göre yaptırılır. Arızalanan cihazlar için “Bakım/ Onarım ve Kalibrasyon İstek Formu” doldurarak onarımı yaptırılır.

5.18.Klinikte biten sarf malzemeler “Taşınır İstek Fişi” ile taşınır kayıt ve kontrol yetkilisinden talep edilir.

5.19.Jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve Adliyeden sevk edilen adli vakalarda; hasta muayene edildikten sonra diş tabibi kararını bildirir. “Adli Vaka Muayene Formu” üç nüsha olarak doldurulur. Raporun aslı hastaya verilir, diğer nüshası da faturalandırma biriminde kalır.

HAZIRLAYAN

KONTROL EDEN

Yönetim Temsilcisi



ONAYLAYAN

Dekan


Gamze ŞENYIL

Yrd.Doç.Dr.Emre KORKUT

Prof.Dr. Yağmur ŞENER











ELEKTRONIK NÜSHA, BASILMIŞ HALI KONTROLSÜZ KOPYADIR.



Yüklə 19,85 Kb.

Dostları ilə paylaş:




Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə