Jekyll & hyde the musical indtager Det Ny Teater I næste sæson Premiere: Februar 2016Yüklə 123,01 Kb.
tarix08.08.2018
ölçüsü123,01 Kb.
#61820

Pressemeddelelse,

April 2016JEKYLL & HYDE THE MUSICAL

indtager Det Ny Teater i næste sæson

Premiere: Februar 2016

I næste sæson præsenterer Det Ny Teater en af sine største, dyreste og mest overdådige opsætninger til dato, der samtidig formodentlig også vil være sæsonens største musicalproduktion i Danmark: Broadway-succesen JEKYLL & HYDE THE MUSICAL, som har premiere i februar 2016.

Baseret på Robert Louis Stevensons klassiske fortælling fra victoriatidens London har JEKYLL & HYDE THE MUSICAL tryllebundet publikum over hele verden. Forestillingen havde Broadway-premiere i 1997 hvor den spillede i flere år, og er efterfølgende blevet opført i 25 lande over hele verden, bl.a. Holland, Tyskland, Sverige, Spanien, England, Canada, Australien, Japan, Finland, Grækenland, Schweiz, Mexico, Tjekkiet, New Zealand, Rusland, Italien, Philippinerne, Sydkorea, Taiwan, Brasilien, Polen og Irland. JEKYLL & HYDE THE MUSICAL har ikke tidligere været produceret i en professionel opsætning i Danmark.

Musikken

Jekyll & Hyde The Musical’s score, der er skrevet af den amerikanske musicalkomponist Frank Wildhorn, omfatter adskillige hits. ”This Is The Moment” fra musicalen har fået en særlig status i USA og er næsten at betragte som en alternativ nationalsang. ”This Is The Moment” er indspillet mere end 1000 gange af populære kunstnere og benyttes ofte ved store events i USA som f.eks. De Olympiske Lege i Atlanta i 1996, ved Superbowl og ved præsidentindsættelsen af George W. Bush.


Handlingen

JEKYLL & HYDE THE MUSICAL er en romantisk thriller om kampen mellem det gode og det onde i en overdådig og spektakulær produktion.


Dr. Jekyll er overbevist om, at kuren mod faderens mentale sygdom ligger i adskillelsen af menneskets onde natur fra den gode. Han gør sig selv til genstand for sine eksperimenter og kommer derved til at slippe sin egen mørke side løs og spreder gru i Londons gader. Dr. Jekyll tiltrækkes af sin forlovede Emma, medens hans alter ego drages mod glædespigen Lucy. Ingen af kvinderne kender hans dystre hemmelighed – endnu.
Fra Fantomet og Udyret til Jekyll og Hyde

I dobbeltrollen som Jekyll og Hyde kan publikum glæde sig til at se Tomas Ambt Kofod, der har mange store musical-roller på cv’et, ikke mindst på Det Ny Teater, hvor han senest har spillet både Fantomet i Love Never Dies og Udyret i Skønheden og Udyret.


Som Lucy vender Julie Steincke tilbage til Det Ny Teater efter sin anmelderroste præstation i Billy Elliot The Musical. Dr. Jekylls forlovede Emma spilles af Camille-Cathrine Rommedahl, og i alt medvirker mere end 50 skuespillere, sangere, dansere og musikere.
Forestillingen instrueres af Daniel Bohr, der har iscenesat en række store succeser på Det Ny Teater. Den spektakulære scenografi designes af den engelske scenograf Paul Farnsworth, der tidligere har skabt en række scenografier til Det Ny Teater, senest til Billy Elliot The Musical, Love Never Dies og Wicked.
Robert Louis Stevenson

Jekyll & Hyde (Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde) er skrevet af Robert Louis Stevenson i 1886. Novellen blev en omgående succes og har siden tjent som inspiration for talrige andre litterære værker, film, tegneserier, skuespil, operaer m.v. Novellens to karakterer Jekyll and Hyde er i dag synonym for ”split personality”. Med mere end 120 forskellige filmatiseringer er Jekyll & Hyde formodentlig det hyppigst filmatiserede litterære værk (en af de første filmproduktioner fra 1910 var i øvrigt en dansk stumfilm med titlen Den Skæbnesvangre Opfindelse). Jekyll & Hyde har også dannet grundlag for talrige sceneværker med Jekyll and Hyde The Musical som det i dag hyppigst opførte.Læs mere om JEKYLL & HYDE THE MUSICAL på Det Ny Teater på www.detnyteater.dk

Med venlig hilsen
Have Kommunikation
For yderligere information, kontakt venligst:
Michael Feder // michael@have.dk // 22 43 49 42
Sarah Vadgaard // sarah@have.dk // 28 12 05 07

Fakta om JEKYLL & HYDE THE MUSICAL


  • Musik: Frank Wildhorn

  • Manuskript og sangtekster: Leslie Bricusse

  • Iscenesættelse: Daniel Bohr

  • Scenografi: Paul Farnsworth

  • Musikalsk indstudering: Per Engström
  • Medvirkende: Tomas Ambt Kofod, Julie Steincke, Camille-Cathrine Rommedahl, Carl Christian Rasmussen, Anders Teigen, Martin Loft, Kim Hammelsvang Henriksen m.fl.

  • Mere end 50 medvirkende skuespillere, sangere, dansere og musikere.
  • Spilleperiode: Februar-april 2016.

Yüklə 123,01 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə