Biografier og erindringsbøgerYüklə 0,93 Mb.
səhifə1/21
tarix11.06.2018
ölçüsü0,93 Mb.
#48215
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   21

BIOGRAFIER OG ERINDRINGSBØGER
A043 Adel m.fl.: Hjerter i brand – 8 modige kvinders historier om deres forbudte tro. Scandinavia 2007. 12 t. 19 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Otte kvinder fra den kristne undergrundskirke taler ud!

Her møder du en række kvinder, der har gjort en forskel i deres del af verden – fra den vietnamesiske pige, der gav afkald på sin frihed for at få lov at sprede evangeliet mellem sine landskvinder, til missionæren i Indien, der vendte tilbage med tilgivelse, efter at hendes mand og sønner var blevet slået ihjel. Det er en stærk og gribende bog!
A006 Agger, Marianne: Ånden i hånden – jeg troede, det var Gud. Lohse 2000. 5 t. 1 min. – Læst af Jonna Kristensen.

Marianne fortæller om, hvordan ånderne dirigerede hendes liv i ti måneder. Først efter et selvmordsforsøg, tilrettelagt af ånderne, var hun parat til at modtage hjælp. Den kom til hende gennem to præster fra folkekirken. Den ene, sognepræst Mogens C.P. Svendsen, der har været aktiv i hele udfrielsen, og som Marianne i bogen kalder Peter, giver i et efterskrift en indføring i den faglige side af besættelse og udfrielse. Det er Mariannes ønske med denne bog, at hun gennem en hudløst ærlig skildring af sin bundethed af ånderne kan advare andre, så de holder sig langt væk fra det okkulte.


A056 Albrecht, Carol: Kære lille Mandy. Breve fra en sørgende mor. LogosMedia 2009. 6 t. 15 min. – Læst af Annelise Fredensborg.

Carrie er i dyb krise efter at have mistet sin elskede datter, Mandy, kun 4 måneder gammel. Hun skriver sine følelser ud i en række breve til datteren.

Igennem brevene følger vi Carries kamp med sorg og depression, hendes søgen efter Gud midt i det meningsløse, og vi får også indblik i et ægteskab, der er blevet fyldt af skam og spændinger. Men ”Kære lille Mandy” er også en historie om venskab, fornyelse og håb. Om at finde de små brikker i det store få-det-bedre-puslespil.

”Kære lille Mandy” er en gribende fortælling om det at miste. Mange vil kunne spejle deres egne tabsoplevelser i Carries personlige historie.


A041 Andersen, Børge Haahr: Femogtyve tønder land nordvest for Paradis. Credo 2005. 5 t. 42 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Vi har hver vores unikke livsvej. Men grundlæggende har vi samme udgangspunkt og samme mål. Vi har en fælles oprindelse i Paradisets have og leder alle efter samme mål.

De mange små historier om hverdagens kampe og sejre er alle fortalt med stor livsglæde og humor. Her er alvorlige episoder, som vækker til eftertanke, og pudsige begivenheder, som kalder latteren frem.

En varm og utraditionel beretning, om hvordan en bondedreng, en studerende og en præst præges af mødet med klippefaste kristne, københavnerslum og kærlighed. Man bliver glad af at læse denne bog.


A058 Andersen, Børge Haahr: Fra Slumstrup Mark til Paradis. LogosMedia ism. Credo 2010. 3 t. 35 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Lærerinden, dyrlægens datter, kaninbursteologi, kors og kister. Guds forældregen, fødsler, frisører, opstandelse og evig forløsning.

En bog der igennem personlige fortællinger kommer vidt omkring - skrevet levende og med dybde og humor. Med endnu en samling velsiddende pointer fortsættes stilen fra den tidligere bog Femogtyve tønder land nordvest for Paradis. Ikke alle begynder livet på Slumstrup Mark, men vi har alle længslen efter Paradis.

En stribe personlige fortællinger som alle peger på ham, som er vejen dertil – Jesus Kristus.


A024 Andersen, Marianne: Skønheden fra Casablanca. DMS 1988. 1 t. 27 min. – Læst af Marianne Andersen.

Marianne Andersen har her med stor indfølingsevne tegnet ti fine portrætter. Den djærve franske barnepige fra 30’erne, fattige og rige i revolutionens Etiopien og fire indvandrere i København. De korte handlingsforløb lukker op for andre kulturers tankegang og livsform. Samtidig går der gennem alle beretningerne en sikker forvisning om, at Gud har omsorg for alle mennesker og ved, hvordan de har det.


A022 Andersen, Marianne og Hjalmar: Gå. Scandinavia 1988. 5 t. 24 min. – Læst af Marianne Andersen.

Missionærparret Marianne og Hjalmar Andersen fortæller i denne bog, hvordan Gud kaldte dem hver for sig, førte dem sammen og bød dem at rejse til Etiopien, hvor han havde en gerning til dem. På gribende måde giver de læseren del i rige oplevelser af Guds ledelse i deres liv og arbejde.


A023 Andersen, Marianne og Hjalmar: Profiler fra Etiopien. Savanne 1987. 2 t. 37 min. – Læst af Marianne Andersen.

Levende og medrivende skildrer missionærparret nogle af de personer, som de lærte at kende gennem deres mangeårige virke i Etiopien.


A040 Andreas, Broder og Janssen, Al: Farlig tro. Kristen i Islams skygge. LogosMedia 2008. 11 t. 40 min. – Læst af Conni Kappelgaard.

En dramatisk og livsbekræftende fortælling om kristnes forhold i en muslimsk verden. Vi møder bl.a. Mustafa – en ivrig muslim, der chikanerer de kristne, indtil han selv konverterer. Mustafa kommer i kontakt med pastor Alexander. En præst, der på sin side har store betænkeligheder ved at lukke konverterede muslimer ind i sin kirke. I kirken møder vi så kristne Layla, som bliver bortført af sin muslimske fætter.

Farlig tro giver et godt indblik i muslimsk tankegang og den store længsel efter åndelig frihed, der trives i det skjulte. Det er en tankevækkende bog om de svære vilkår, som konverterede muslimer har – også selv om de flygter til den vestlige verden. Bogen er baseret på virkelige hændelser og er dermed et vigtigt bidrag i debatten om religionsfrihed i den muslimske verden. Broder Andreas er missionær og grundlægger af Open Doors International (Åbne Døre).
A016 Andrén, Greta: Et kristusvidne i ghettoen – Gerty Fischer. Israelsmissionen 1946. 3 t. 29 min. – Læst af Kirsten Due.

Beretningen om en jødisk kvindes vej til troen på Kristus og den opofrende tjeneste, som blev en virkning af hendes tro.


A044 Antony, Tony og Little, Angela: Vilddyr. Fra helvedes dybder til herlighedens højder. ProRex 2007. 10 t. 22 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Fantastisk beretning om tredobbelt verdensmester i Kung Fu.

Tony Anthony kendte ikke til frygt. Som tredobbelt verdensmester i Kung Fu var han fuld af styrke og selvtillid. Der ventede ham en eksklusiv karriere. Efter en eliteuddannelse rejste han jorden rundt som bodyguard for nogle af de mest velstående, magtfulde og indflydelsesrige mennesker i verden. En hæsblæsende, dybt fængslende og til tider næsten rædsels-vækkende bog. Den indeholder den sande og dybt bevægende historie om Tonys liv – en beretning, som ingen romanforfatter kunne have udtænkt mere fantastisk. Det levende helvede i Cyperns berygtede centralfængsel i Nicosia kunne være blevet endestationen for Tony, hvis ikke en fremmed var kommet på besøg.

En fantastisk beretning om den fuldstændige forvandling der sker, når Gud får lov at komme til i et menneskes liv – og et løfterigt eksempel på, at det nytter at dele evangeliet med andre!


A042 Assayas, Michla: Bono. Scandinavia 2006. 15 t. 29 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Forsangeren for verdens største rockband U2 er den 3. verdens talsmand.

Bono reflekterer over sin udvikling fra at være en udfarende forsanger i et lille irsk punk-rock band til at blive en af de kendteste musikpersonligheder i verden og en indflydelsesrig talsmand for den tredje verden. Han taler åbenhjertigt om sin tro, familie, karriere, politik, musik osv.

Bogen giver et ærligt portræt af en af de mest unikke kulturpersonligheder i verden i dag.


B002 Barfoed, Niels Aage: De første spirer. Lohse 1959. 8 t. 21 min. – Læst af Folmer Christiansen.

Roman om Ansgar, ”Nordens apostel”. Handlingen begynder omkring år 806, da Ansgar som 5-årig optages i klosteret Corbie. Tyve år senere opfordres han sammen med en anden klosterbroder til at følge den fordrevne kong Harald til Danmark for dér at virke for kristendommens udbredelse.

Med sin stærke tro på Gud og ved ihærdigt arbejde lykkedes det Ansgar at sprede det første af hedenskabens mørke over Danmark og Sverige. Ved sin spartanske livsførelse og sit opofrende sindelag overfor fattige og syge var han et levende vidne om kristentroens gennemgribende og fornyende magt.
B003 Barfoed, Niels Aage: Den nye dag. Lohse 1951. 10 t. 34 min. – Læst af Kirsten Due.

Roman om Hans Tausen og den danske reformation.


B005 Barfoed, Niels Aage: En dør går op. Lohse 1946. 8 t. 4 min. – Læst af Esther Bech.

Roman om Christianshavnerdrengen Hans Peter Børresen, der blev ingeniør i Berlin og var den store pioner i Santalmissionen.

Vi følger ham gennem barndommen på Christianshavn. Under hans ophold i Berlin, hvor hans vækkelse fandt sted, og hvor han traf den kvinde, som blev hans hustru og trofaste medarbejder under det hårde pionérarbejde som missionær blandt santalerne.

Billederne fra livet derude såvel som fra hjemmeopholdene med deres begyndervanskeligheder og den påfølgende rent eventyrlige fremgang er vel valgt og uden noget som helst i retning af det glansbilledagtige. Miljøskildringerne er lykkedes.


B006 Barfoed, Niels Aage: En rose mellem torne. Lohse 1991. 10 t. 43 min. – Læst af Jesper Kristensen.

Roman om salmedigteren Hans Adolf Brorson.


B008 Barfoed, Niels Aage: Et helligt kald. De unges Forlag 1950. 10 t. 27 min. – Læst af Jesper Kristensen.

Roman om Hans Egede, Grønlands apostel.


B029 Barfoed, Niels Aage: Et sandhedsvidne…? Lohse 1968. 9 t. 5 min. – Læst af Jesper Kristensen.

Roman om biskop J.P. Mynster.


B017 Barfoed, Niels Aage: Lutret ved ild. Lohse 1966. 6 t. 18 min. – Læst af Esther Bech.

Roman om digterpræsten Anders Christensen Arrabo.

Han levede på Christian den Fjerdes tid og kom tidligt i sin konges gunst. Beundret af sine mange venner for sin begavelse og sin livfuldhed steg han med enestående hast fra det ene høje, kirkelige embede til det andet, og han nåede allerede i sit 31. år at blive udnævnt til biskop over Trondhjem stift.

Her var det, at den ild begyndte at bryde frem, som skulle volde ham så megen lidelse og forsmædelse. Men han blev lutret derved. Meget måtte han igennem, før han kunne afslutte sit ikke ret lange liv med at forfatte ”Hexaemeron”, et mægtigt digt om verdens skabelse, det første virkelige storladne digterværk i det danske sprog.


B018 Barfoed, Niels Aage: Lærkesang og klokkeklang. Lohse 1969. 6 t. 21 min. – Læst af Folmer Christiansen.

Roman om digterpræsten Christian Richardt.

Hvem var denne mand? Han var digter, og han var præst, og hele sit liv igennem kæmpede han for, at digteren ikke skulle tage magten over præsten eller omvendt.

Richardts digtning er så lys og frisk, at man uvilkårligt tænker sig ham som en mand, der levede i ren idyl. Men han var velkendt med lidelser, både legemlige og åndelige. Ikke mindst det sidste.


B019 Barfoed, Niels Aage: Og stormen rev mine fjedre. Lohse 1957. 9 t. 27 min. – Læst af Gerda Hansen.

Roman om digteren Steen Steensen Blicher, ”Hedens digter”.

Efter en omskiftelig ungdomstilværelse blev han omsider præst i et hedesogn. Han var en lidenskabelig naturelsker og jæger, som i dagevis strejfede om til bekymring for sine foresatte, som syntes, at han tog sin præstegerning for let. I hans natur var en mærkelig dobbelthed: på den ene side noget dybt vemodigt, på den anden side noget lyst og frejdigt med sans for livets komiske side.

Den første af disse ejendommeligheder fik rigelig næring i hans personlige liv, over hvilket der faldt mange tunge skygger. Hans ægteskab var ulykkeligt. Han havde mange børn og var en dårlig økonom. Han var som skribent meget produktiv, men kritikken vat ofte hård mod ham. Han døde 1848, 66 år gammel.

Hans noveller og mange af hans digte og sange hører nu til vore nationalskatte.
B023 Barfoed, Niels Aage: Stride vande. Lohse 1945. 8 t. 7 min. – Læst af Esther Bech.

Roman om salmedigteren Thomas Kingo.


B024 Barfoed, Niels Aage: Troskabens dyre pris. Lohse 1958. 9 t. 6 min. – Læst af V. Gustav.

Roman om Leonora Christina Ulfeldt.


B025 Barfoed, Niels Aage: Ufortrøden. Lohse 1956. 9 t. 41. min. – Læst af Jesper Kristensen.

Roman om præsten og digteren Vilhelm Birkedal.


B109 Bartalsky, Kathy: Himmelflugt på stækkede vinger. Lohse 2007. 8 t. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Himmelflugt på stækkede vinger er en sandfærdig beretning fra en kvindes liv. Absolut ikke et gennemsnitsliv. Kathy Bartalsky er en ung kristen kvinde, der bliver gift med Steve. Sammen flytter de til Hawaii, hvor Steve skal gøre tjeneste i marinen. På trods af lægernes forudsigelser om det modsatte bliver hun gravid og føder en sund og velskabt dreng. Da Kathy har svært ved at blive gravid igen, adopterer de nogen tid efter en lille pige. Fremtiden ser lys ud for det unge par, men så tager livet uventet og svær drejning. Prøvelserne fortsætter, da de rejser til Etiopien, hvor Steve skal være helikopterpilot for en missionsstation. Intet er umuligt for Gud. Han kan bevare et menneske i tillid til Ham – også når alt braser sammen.


B089 Bartholdy, Christian: Ved vejs ende. Lohse 1958. 9 t. 18 min. – Læst af Agner Christensen.

En erindringsbog, som den kendte præst og mangeårige formand for Indre Mission skrev i sit halvfjerdsindstyvende år.


B047 Baun, Astrid: Fra kaos til helhed. En beretning om seksuelt overgreb. Lohse 2009. 4 t. 40 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

”Fra kaos til helhed” giver et skræmmende indblik i, hvad seksuelle overgreb gør ved børn på både kort og lang sigt, men er også et vidnesbyrd om, at det er muligt at komme videre og få et godt liv på trods af svære senfølger.

Astrid Baun er opvokset i en præstefamilie, hvor faderen på den ene side var repræsentant for Gud, men samtidig en overgriber. For at overleve fortrængte hun oplevelserne, og først i en moden alder kom sandheden frem, og hun måtte i gang med en lang og svær bearbejdningsproces for at komme videre med sit liv.
B099 Beck, Vilhelm: Erindringer fra mit liv. Lohse 1974. 7 t. 28 min. – Læst af Agnes Bech.

Denne bog, der oprindelig udkom i 1901, handler ikke blot om forfatterens liv i almindelighed. Den er et uvurderligt dokument for den, der søger viden om den virksomhed, der uløseligt er knyttet til navnet Vilhelm Beck: ”Kirkelig Forening for Den Indre Mission i Danmark”.


B048 Behrens, Carl P.: En flig af nådens trone. Lohse 2009. 9 t. 56 min. – Læst af Conni Kappelgaard.

Carl Peder Behrens har fra sin ungdom været centralt placeret på den kirkelige højrefløj. I en menneskealder har han virket som sognepræst og brændt for, at evangeliet skulle nå mennesker på en vedkommende måde. Hertil kommer, at både Indre Mission, KFS og Menighedsfakultetet har nydt godt af hans store engagement og villighed til at gå i brechen for det, han sammen med disse bevægelser stod for.

Carl Peder Behrens maler i sin erindringsbog med den brede pensel, så man får et værdifuldt indtryk af det liv, der gennem de mange år rørte sig i disse bevægelser og de kampe, han måtte være med til at kæmpe. Men med den fine pensel får han også en detaljerigdom med, som gør erindringerne levende, og hans karakteristiske sans for humor gør, at det også bliver en ganske fornøjelig læsning.

Desuden har Carl Peder Behrens været levende optaget af kunst og kultur og deler ud af især sin store viden om Kaj Munk og kan føje nye og interessante træk til vor viden om denne vor berømte forfatter.


B075 Boom, Corrie Ten: Mange spørgsmål – kun eet svar. Lohse 1976. 3 t. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Corrie ten Boom er kaldet til evangeliet. I år fulde af tunge lidelser – fængsel i KZ-lejren i Ravensbrück, tab af sine kæreste venner – blev hun beredt til denne tjeneste, som hun øver med et helt og udelt hjerte.

Oplevelserne på hendes missionsrejser gennem hele verden er ikke en samling af usædvanlige hændelser, men giver et afrundet billede af Guds virken ved et menneske af i dag, som har sagt et fuldt og helt ”Ja” til Kristus. Hun giver ikke den kaotiske verden nogen ny helbredelsesmetode på grundlag af sine erfaringer, men ”Livets brød” ud af Guds ord. Derfor kan hun lige så godt ved universiteterne som i DP’s lejre og i fængsler opleve, at mennesker med glæde griber efter denne føde og bliver raske ved et lignende ”Ja” til Kristus.

Denne bog vil i Danmark - ligesom også allerede i andre lande i verden – føre syndere til Jesus og gøre omvendte til forløste mennesker med missionssind.


B161 Boom, Corrie Ten: Skjulestedet. Evangelit 1974. 11 t. 30 min. – Læst af Jesper Kristensen.

Den sandfærdige beretning om Corrie Ten Boom og hendes familie, der i det nazibesatte Holland havde omsorg for de forfulgte jøder. Efter anden verdenskrig har forfatterinden i mere end 60 lande holdt foredrag og undervist i Guds Ord.


B037 Boyd-MacMillan, Ronald: Når troen koster mest. Lohse 2008. 19 t. 13 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

De fleste af os i den vestlige kirke lever i lykkelig uvidenhed om, hvor mange og hvordan kristne forfølges i dag. Det betyder, at vi ikke ved, hvordan vi bedst kan hjælpe vores lidende brødre og søstre og heller ikke har øje for, hvordan de kan hjælpe os.

Ronald Boyd-MacMillan har efter mange års rejser, samtaler og studier både overblik over og indblik i de vilkår og problemstillinger, den globale kirke kæmper med. Det gør ham i stand til her at give os en omfattende og dybtborende indføring i den forfulgte kirkes situation. Bogen behandler blandt andet følgende vigtige spørgsmål:

- Hvori består forfølgelsen i dag?

- Hvad vil det sige at være en forfulgt kristen?

- Hvor findes den forfulgte kirke?

- Hvordan kan vi hjælpe den forfulgte kirke?

- Hvad kan vi lære af den forfulgte kirke?

Gennem personlige beretninger fra forfatterens mange rejser til områder, hvor de kristne forfølges, får vi også et glimt af den Gud, som bruger den forfulgte kirke til at bygge sit rige over hele jorden.
B175 Broder Andreas: Guds smugler. Dansk Luthersk 1971. 7 t. 51 min. – Læst af Annelise Fredensborg.

Forfatteren skildrer sig selv som en rigtig gavtyv af en dreng og som en ung mand, der søgte eventyr i krig og et vildt liv. En såret fod forandrede hans tilværelse; men meget måtte overvindes, før han blev en kristen. Sin missionsmark fandt han bag jerntæppet, hvor han først alene, senere sammen med medarbejdere, prædikede og indsmuglede bibler.


B082 Bunyan, John: Grænseløs nåde. Selvbiografi. Credo 2000. 3 t. 33 min. – Læst af Niels Zeuthen.

John Bunyan er forfatter til den verdensberømte bog: ”Pilgrimsvandringen”, der allegorisk skildrer den kristnes vandring gennem livets farer til den himmelske stad. ”Grænseløs nåde” er en åndelig selvbiografi, hvor Bunyan skildrer sin egen vandring gennem tvivl og anfægtelse til hvile i Guds frelsesløfte.


B102 Burpo, Todd og Vincent, Lynn: Himlen findes virkelig. En lille drengs forbløffende beretning om hans besøg i himlen. ProRex 2011. 6 t. 5 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

"Kan du huske hospitalet, Colton?" spurgte Sonja.

"Ja, jeg kan godt huske det, mor," svarede han.

"Det var der, englene sang for mig."

Himlen findes virkelig er den sande historie om den fireårige Colton Burpo fra Nebraska i USA, der under en akut operation for en sprængt blindtarm pludselig befinder sig i Himlen. Han overlever mirakuløst operationen og begynder at fortælle helt ned i detaljer om, hvad hans forældre foretog sig andre steder på hospitalet, mens lægen opererede ham. Forældrene er mildest talt overvældede og ved ikke, hvad de skal tro, når Colton fortæller om sine oplevelser i Himlen. De undres, for han fortæller om mennesker, han mødte der, som han aldrig havde mødt på jorden. Han omtaler begivenheder, der fandt sted, før han selv blev født. Og han beskriver den hest, som kun Jesus kan ride, mødet med Gud og Helligånden og en himmel fuld af farver, lys og englesang.

Med et barns naturlige ligefremhed beretter Colton om Jesus og englene og taler om, hvor "megastor" Gud er, og hvor meget han elsker børn.

I denne bog genfortæller hans far historien med Coltons egne, enkle ord.

Himlen findes virkelig giver os et glimt af den verden, der venter os, dér hvor ”ingen er gamle, og ingen går med briller", som Colton formulerer det. Historien er lige så rørende, som den er fantastisk.

Bogen vil ændre dit syn på evigheden og give dig en mulighed for at tro som et lille barn.

Jo, Himlen findes virkelig!


C001 Cassuttu, Ernest: Den sidste jøde i Rotterdam. Lohse 2003. 5 t. 52 min. – Læst af Hanne Korsholm Poulsen.

Har du sat pris på Anne Franks Dagbog, Skjulestedet af Corrie ten Boom og filmen Schindlers liste, så må du også læse denne bog. Det er en autentisk beretning, som rummer rædslen og lidelsen, men også håbet og kærligheden.

Dette er også beretningen om, hvordan det kristne vidnesbyrd fra hjælperne var med til at føre en lille gruppe jøder til tro på Jesus Kristus. Bogens jødiske hovedperson blev efter krigen kristen præst i USA.
C007 Chappell, Kitty: Med fortiden bag sig. Scandinavia 2008. 8 t. 31 min. – Læst af Edel Holst Nielsen.

Bogen begynder med at berette om en familie, som kontrolleres fuldstændigt af faderens luner og behov. Det er en dybt tragisk historie, som mange vil kunne genkende i mere eller mindre omfang i deres egen historie. Men bogens egentlige budskab ligger i Kittys opgør med offerrollen og hendes beslutning om at gøre sig fri. Hvis hun ønsker at tilgive kan hun gøre det. Det lykkes, og man lægger bogen til side med den tanke, at hvis det kunne lykkes for Kitty, kan det også lykkes for mig!


C019 Christensen, Karen M: Alle disse dage. Lohse 1996. 9 t. 29 min. – Læst af Kirsten Due.

En erindringsbog. Karen M. Christensen har en god evne til at opleve og iagttage, og så kan hun fortælle, så vi kommer med i oplevelsen.


C020 Christensen, Ruth Brik: Ruth i krig. Reservemor for de danske soldater. Turbulenz 2010. 5 t. 50 min. – Læst af Ellen Holst Nielsen.

Årets helt 2009, 58-årige Ruth Brik Christensen, fortæller om sine dramatiske oplevelser med de danske soldater i Irak og Afghanistan i sin selvbiografi ‘Ruth i Krig’ - Reservemor for de danske soldater.

Ruth Brik Christensen oplever krigen på nært hold i Camp Einherjer i Irak, og hun ser, hvordan de danske soldater kæmper ved frontlinien på den primitive base Armadillo i Afghanistan.

Ruth i krig er historien om en kvinde, der mister sin mand Samuel, og pludselig står alene med to piger og en fremtid med flere sorger og glæder. Men som Ruth siger efter begravelsen: ”Ja, okay, så får de komme alle de depressioner, der komme vil, men de skal i hvert fald ikke finde mig ude på trappestenen siddende og vente på dem”. Ruth Brik Christensen beslutter sig i stedet for at gøre livet lidt bedre og sjovere for andre mennesker – og det kommer især de danske soldater til at nyde godt af. For Ruth i krig handler også om overvindelse, lyst til livet og næstekærlighed.

Som udsendt er Ruth Brik Christensens vigtigste mission at give soldaterne et fristed fra krigen på Kuffen, som soldaterhjemmet bliver kaldt. Ruth giver et sjældent og underfundigt indblik i, hvordan hverdagen udfolder sig for soldaterne i de danske lejre.
C051 Cornelins, V.: Fra St. Croix til Nakskov. Frimodt 1976. 5 t. 11 min. – Læst af Gerda Hansen.

Negeren, der som syvårig dreng blev taget bort fra sit fattige, men trygge hjem i St. Croix for at blive uddannet i Danmark, fortæller i denne erindringsbog blandt andet om, hvordan det gik til, at han blev viceskoleinspektør i Nakskov, om sit kristne gennembrud ved Oxford-bevægelsen og om et begivenhedsrigt rejseliv i Sudan-missionens tjeneste.


Yüklə 0,93 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   21
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə