Opis in značilnosti vakuum posod " genius "Yüklə 25,59 Kb.
tarix18.04.2018
ölçüsü25,59 Kb.
#39215

STATUS - IZVIRNI HIŠNI PRIPOMOČKI

Skupina: Podaljševanje obstojnosti in svežine živil s shranjevanjem v vakuumu SISET STEKLENIH VAKUUMSKIH POSOD (0.5, 1.5 in 3 l)

Navodila za uporabo

d:\dokumenti\3_slike\fotkanje 2016\6i1c9628_skica_small.jpg

OPIS IN NAMEN

Steklene vakuumske posode iz borosilikatnega stekla so namenjene vakuumskemu shranjevanju, pripravi in pogrevanju hrane. Visokokakovostno borosilikatno steklo je primerno za temperaturne razlike od -20°C do 300°C, zato so posode primerne za uporabo v zamrzovalniku, hladilniku, pečici, mikrovalovni pečici in pomivalnem stroju. V eni posodi lahko jed spečete, postrežete, vakuumsko shranite ostanke in pogrejete v navadni ali mikrovalovni pečici.PREDNOSTI VAKUUMSKEGA SHRANJEVANJA ŽIVIL

Vakuumske posode so nepogrešljive v vsaki kuhinji. Namenjene so naravnemu podaljševanju obstojnosti sveže in že pripravljene hrane brez izgube kvalitete živil. Samo s shranjevanjem v vakuumu lahko ustvarimo okolje, v katerem je obstojnost in svežina živil podaljšana.


Najpomembnejše prednosti vakuumskega shranjevanja:

 • ohrani vitamine, minerale ter hranljive snovi in aromo v živilu

 • ščiti živila pred širjenjem plesni in bakterij zato je obstojnost živil podaljšana

 • preprečuje mešanje neprijetnih vonjav živil v hladilniku in zamrzovalniku


Sestava seta:

 • steklena vakuumska posoda s pokrovom volumna 0. 5 litra

 • steklena vakuumska posoda s pokrovom volumna 1. 5 litra

 • steklena vakuumska posoda s pokrovom volumna 3 litre

 • ročna vakuumska črpalka


UPORABA

 • Pred uporabo steklene vakuumske posode in pokrove operite. Prepričajte se, da so robovi posode, tesnila ter pokrovi čisti in suhi.

 • Živilo vstavite v posodo in zaprite s pokrovom.

 • Vakuumsko črpalko nastavite natančno na ležišče ventila, ki se nahaja na sredini pokrova. Z večkratnim vlečenjem in potiskanjem črpalke navzdol in navzgor črpajte zrak iz posode, dokler ne pride do občutnega upora (približno 5-10 potiskov).

 • Posodo odprete tako, da s kazalcem odklonite ventil na pokrovu v poljubno smer (slišite šum zraka) in odstranite pokrov s posode.

Pokrovi steklenih vakuumskih posod imajo vgrajen koledar, s katerim lahko označite datum shranjevanja živil oz. datum roka uporabe živila.

Za vakuumiranje vakuumskih posod je nujno potrebna vakuumska črpalka – ročna ali električna. Lahko jih vakuumirate tudi s pomočjo Statusovih vakuumskih aparatov.
VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE

Steklene vakuumske posode in pokrovi se lahko pomivajo z običajnimi sredstvi za ročno pomivanje ali v pomivalnem stroju. Pri čiščenju pazite, da ne spraskate ali poškodujete zapiralnih delov (robovi posod, tesnilni ter ventilni nastavki za črpalko).


MATERIALI

Posode so narejene iz borosilikatnega stekla, ki zdrži temperaturni šok. Tesnila na pokrovu, črpalki in ventil so iz silikona, ostali deli pa iz ABS plastike, kar zagotavlja dolgotrajnost in uporabnost izdelkov. Posode so oblikovane na način maksimalnega izkoristka in urejenosti prostora, saj jih lahko zlagamo eno na drugo.


PRIPOROČILA IN OPOZORILA

Vakuum upočasni, vendar ne more preprečiti nastajanja bakterij, zato hrano in živila vedno shranjujte v hladilniku. Če se zgodi, da po dolgotrajnem vakuumiranju črpalka ne drsi brezhibno, notranji del črpalke rahlo naoljite s parafinskim ali jedilnim oljem.d:\dokumenti\3_slike\fotkanje 2016\6i1c9626_skica_s,mall.jpg

TABELA OBSTOJNOSTI HRANE

(po podatkih razvojnega oddelka podjetja Status)
Vrsta živila

Shranjevanje v hladilniku
Vakuumsko shranjeno v hladilniku

Kuhane jedi

2 dni

do 10 dni

Sveže meso

2 – 3 dni

do 6 dni

Kuhano meso

4 – 5 dni

8 – 10 dni

Sveže ribe

2 – 3 dni

4 – 5 dni

Prekajene salame (narezki ipd.)

7 dni

15 - 18 dni

Trdi sir

12 – 15 dni

50 - 55 dni

Mehki sir

5 – 7 dni

13 – 15 dni

Surova zelenjava

5 dni

18 – 20 dni

Oprana solata

3 dni

5 – 8 dni

Sveže sadje

8 – 10 dni

8 - 20 dni

Kruh

3 – 4 dni

7 - 8 dni

Slaščice

5 dni

15 - 20 dni

V tabeli je naveden le približen čas trajanja, ker je ta odvisen od začetnega stanja (svežine) in načina priprave živil. Izhajamo iz shranjevanja živil na temperaturi +3°C / +5°C v hladilniku. Večkratno odpiranje že vakuumirane posode ni priporočljivo, saj bi s tem izgubili optimalni učinek vakuumiranja vsebine.


V Statusu načrtujemo in izvajamo ves življenjski cikel izdelkov – od razvoja, izdelave, tržnega komuniciranja in prodaje do servisnega centra. Uporabniki ste prva in zadnja kontrolna točka, izdelke poskušamo prilagoditi vašim željam. Trudimo se, da so pripomočki z blagovno znamko Status – izvirni hišni pripomočki kakovostni, učinkoviti in enostavni za uporabo. V ponudbi najdete izdelke za shranjevanje živil v vakuumu in brez vakuuma, pripomočke za kuhanje in pripravo hrane ter izdelke za dom. status_transparenten small_si

Ponudbo nenehno dopolnjujemo. Vabljeni tudi v Statusovo prodajalno v Metliki, Ulica Belokranjskega odreda 19, 8330 Metlika.Dodatne informacije: 080 18 38, info@status.si, www.status.si

Yüklə 25,59 Kb.

Dostları ilə paylaş:
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə