Infrastructure for Electronic Business on the Internet


Figure 4.5 The hierarchical schematic of the IEEE 1390 signal detector [Vuletic99]Yüklə 1,07 Mb.
səhifə5/18
tarix14.09.2018
ölçüsü1,07 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   18

Figure 4.5 The hierarchical schematic of the IEEE 1390 signal detector [Vuletic99].

Legend: elk – Clock;ClkGen - Clock generator;

CMP - Comparator; DetCore - Detector core; fs - Sampling frequency; HF - High pass filter; LF - Low pass filter.

Comment: The DET line goes high if one (for SAT) or two (for DAT) correct tones are detected.
Nëse një ton (ose të dyja tonet) nuk janë zbuluar si duhet, të vijë gaboj eets aktivizimit (eoes hieh). Sipas [Jameel98], hapi tjetër është e njëjtë dhe më shumë, bazuar në teknologjinë që është më fleksibile dhe plotësisht celular (përdorimin e internetit nga selia e dinamike, në lëvizje). Letër] [Jameel98 vjen nga mjedisi makinë-marrjes, dhe stresi është në makinë inteligjente Internet e orientuar drejt së ardhmes (viti 2002 dhe më vonë).

4.3 Fabrikat Virtual


Fabrikat Virtual janë fabrika pa njerëz (dhe madje edhe jo të lehta brenda, që nga njerëzit me llambat vijnë vetëm nga koha në kohë për "yndyrat" makina). fazave të ndryshme të prodhimit mund të bëhet më të ndryshme.


Ndërsa fazat e përpunimit dhe të ndërveprimit janë të kontrolluara nga vende të largëta.Figure 4.6 Components of the detector core [Vuletic99].
Legjenda: ARM - adder, regjistrat, dhe kujtesë; CM - Kontrolli i modulit; - Om modul Output.
Koment: Qëllimet e sinjaleve të kontrollit janë lënë për lexuesit të deshifroj.


Në fakt, të gjithë procesin (e cila përfshin analiza fillestare, projektimin, përgatitjen e materialeve përkatëse, prodhimit, marketingut dhe menaxhimit, mund të bëhet në mënyrë të shpërndarë plotësisht, me njerëzit e përfshirë direkt vetëm në detyrat më të sofistikuara.


4.7 Figura ilustron konceptin e "unifikuar produkt" i Gintic në Singapor. Në këtë shifër, është theksuar se procesi mund të menaxhohet me të vërtetë nga çdo vend në Tokë. Çfarë është e rëndësishme është se qëllimet janë të përcaktuar mirë, struktura e investimeve konceptuar mirë, dhe njerëzit të aftë të organizuar mirë.
Një tjetër pikë e Figura 4,7 është se, për çmimin më të mirë / kryerjen e produktit të ri, është e rëndësishme që të angazhohen njerëzit në vendin ku njerëzit janë më të aftë ose më pak të shtrenjtë. Kjo është e rëndësishme nga projekti / suksesin e produktit pika e parë.
Akoma një tjetër pikë e Figura 4,7 është se me përparime të përshtatshme në teknologjinë e internetit, çdo individ të veçantë është që jetojnë dhe punojnë, ku a ideshiron , dhe duke punuar në të produktit / projektit e cila paguan më mire . Kjo është e rëndësishme nga pika e kënaqësisë individuale të parë.
Figure 4.7 Globalization via Internet in action [Domazet98].

Legjenda: Disa gjeografikisht të shpërndara Ekipet janë duke punuar në të njëjtin produkt.
Koment: Globalizimi mundëson që secili ekip kontribuon në produktin përfundimtar, në fushën në të cilën avantazhet e tij konkurruese janë më të dëshiruara.4.4 Interneti ne makina

Ky seksion përfshin thelbin e web "në rrota" projektit në Mercedes-Benz, që con në makinë telematike planifikuar për të dalë në treg para vitit 2002. Ideja ishte për të zgjatur edhe shërbimet e internetit për konsumatorët në makina, dhe për të vënë stresit në diagnostifikim të largët.

Ka tre lloje kryesore të problemeve që kishin të zgjidhet, si tre parakushte kryesore për suksesin e projektit telematic: (a) Vendndodhja e vetëdijes, për shërbime të ndjeshme vendndodhjen Internet, (b) e sigurt për ta përdorur, që do të thotë nuk ka sy nga rruga kur jeni duke lexuar email apo duke bërë të tjera lidhje me aktivitetet e informacionit përvetësimin e internetit, dhe (c) lehtë për ta përdorur, që do të thotë nuk ka duart jashtë në timon per të dërguar një email ose të bërë të tjera lidhje me aktivitetet e internetit të përpunimit të informacionit.
Vendndodhja e vetëdijes të thotë se shoferët e shpejtë nuk janë me të meta në kuptimin e të qënit të prirur për të marrë informacion të ndenjur. Një skenar i mundshëm është se një shofer në autostradën pyet për stacionin e gazit më të afërt, në momentin kur ai / ajo është 2 kilometra pas një stacion gazi dhe 20 milje para se një tjetër. Megjithatë, përgjigjejelidhur me pyetjen, e cila ishte vendosur kur ai ishte 2 kilometra pas stacionin e ai kaloi vetëm), mund të kthehen në kohën kur ai / ajo është vetëm 2 milje para se të stacionit të gazit të ardhshëm. Në këtë rast, shoferi do të (të panevojshme) zmbraps 20 kilometra, edhe pse ka një stacion gazi vetëm 2 milje përpara tij . Në përfundim, një teknologji është e nevojshme që është i vetëdijshëm për vonesat e rrjetit dhe shpejtësine e drejtimit te makinës.
Ruaje për ta përdorur të thotë se marrja informacion është i bazuar kryesisht në veshët dhe informacione konvertuar nga teksti dhe imazhi në zë . Në këtë rast, mund të përdorni shërbimet e internetit pa ndonjë nevojë të shikojmë në disa ekran ose e ngjashme (nuk ka sy jashtë rrugës). Në përfundim, një teknologji është e nevojshme e cila është e ngjashme me atë të përdorur tashmë për të përcjellë informacion të verbër funksion (të njëjtë, por një zbatim më të sofistikuara).
e lehte ne perdorim do të thotë se idealja nuk ka më vetëm në një buton, dhe që stresi është në zë të komunikimit të bazuar nga shoferi të infrastrukturës informatikë . Në përfundim, një teknologji është e nevojshme e cila është e ngjashme me atë të përdoren tashmë për të mundësuar njerëzit me të meta të përdorin kompjuterat (funksione të njëjta, por një zbatim më të sofistikuara).
Shërbimet kryesore të makinave telematike do të jetë e shënuar shkurtimisht këtu: (a) akses Seamless në zyrë ose kompjuter në shtëpi (për shembull, për të lexuar email-i), (b) ofrimit të besueshme të informacionit mbi vendndodhjen të ndjeshëm ndaj kërkesës (për shembull, për të pyetur për stacioni më i afërt me gaz), (c) diagnostifikimit Remote ndihmë ANC rrugë (për shembull, kur vetura juaj është e poshtë dhe ju jeni në mes të një shkretëtirë), (d) shërbimet personale të kërkesës (për shembull, lidhjen www) Interactive audio dhe video për pasagjerë (për shembull sinks kohë ose edukimi i vazhdueshëm), (f) tregti elektronike në internet (për shembull, duke përdorur kartat e zgjuar për të
Figure 4.8 Concept of the Internet-on-wheels car [Jameel98].

blerë dhe paguar), dhe (g) elektronike

Legjenda: CAN - Campus-zonë e rrjetit;
CDPD - Cellular Digital Packet Data; GPS - Global Positioning System; HPC - Handheld Personal Computer, IP - Internet Protocol; Metricom - Rrjeti Metropolitan (lOKb / s për një tarifë të sheshtë mujore) PDA - Personal Digital Assistant.
Koment: stresi është në bashkëveprim synergistic e komunikimit, sensorë, dhe informatikë.
biznesit në internet, në kuptimin më të gjerë (për shembull, bashkëpunimin dhe aktivitetet e punës).


Në mënyrë që të plotësojë të gjitha më sipër, ka tre çështje thelbësore që do të zgjidhet në fushën e projektimit: (a) komunikimi Mobile wireless, (b) Sistemi arkitekturë, dhe (c) dizajn User interface. Secili do të jetë i përpunuar në tekstin në vijim.
4,8 Figura hedh më shumë dritë mbi organizimin e komunikimit mobil pa tel. Një numër i teknologjive wireless janë lidh makinë telematic dhe qendra asistent konsumatorit dhe / ose ofruesit e shërbimeve të tjera. Figura 4,8 përfshin shembuj të: (a) GPS (Sistemi global pozicionimin), (b) SatelitelP (një zgjatje të posaçme të protokollit të internetit, tuned për nevojat specifike dhe karakteristikat e komunikimit satelitor), (c)CDPD (celulare paketës digjitale të dhënat e rrjetit interface), dhe (d) ndërfaqe Metricom (operativ Metropolitane e rrjetit në dhjetëra bandës për një tarifë të sheshtë mujore).
Në anën tjetër, 4,8 Figura hedh më shumë dritë mbi të përpunimit të veçanta, ruajtjen, dhe I / O pajisjet e përfshira. 4.8 Figura nënvizon rëndësinë e pajisjeve në vijim: (a) HPC (Handheld Personal Computer) njësive, (b), PDA (Personal Digital Ndihmë) njësive, (c) pajisje të ruajtjes të llojeve të ndryshme, (d) periferike smart karte, (e ) periferike smart telefon, (f) periferikësh navigacion lidhur me të, (g) bejme me infra të kuqe, (h), audio dhe video, etj Të gjitha më lart jane te ndërlidhura duke përdorur një autobus të përshtatshme që përfaqëson shtyllën kurrizore elektronike të makinave telematic.
Arkitektura Sistemi ka dy komponente: (a) arkitekturë MobilelP dhe (b) shërbimin e arkitekturës. 4,9 Figura ilustron arkitekturën sistemin e makinës telematic, bazuar në standarde MobilelP (që do të elaborohet më vonë në këtë kapitull). 4.10 Figura ilustron arkitekturën bazë të shërbimit.
4.9 Figura thekson faktin se arkitektura sistemi është i konceptuar në mënyrë të tillë që nuk ka ndryshime janë të nevojshme në nivelin TCP. Në nivel IP, standardi MobilelP është përdorur, dhe e vetmja e vërtetë dhe romani inxhinierike është në nivelet më poshtë MobilelP: (a) Mobile Host është e lidhur me njësinë bazë nëpërmjet një ose më shumë nga teknologjitë pa tela, (b) të specializuara agjent stacion bazë është përgjegjës për interface tek host mobil (c) lidhja e rrjetit Wired është përdorur për lidhjen e stacionit bazë dhe stacionin shtëpi ku agjent në shtëpi merr përgjegjësi për operimin, dhe (d) infrastrukturën e Internetit është përdorur për qasje në shërbimet e interesit.
4.10 Figura tregon modelet e komunikimit të arkitekturës shërbimit. Makina telematic është e lidhur me subjektet e mëposhtme: (a) Ofrues i shërbimeve (për transaksionet e të shërbimeve), (b) Shërbimi proxy (për shpejtojë-up dhe Bandwidth të shpëtuar arsye), dhe (c) Shërbimi regjistroheni dhe pozicionimi (për kërkimin dhe Përgjigja e shërbimeve).
Përdoruesi bllok diagramin interface jepet në figurën 4,11. Input vjen nëpërmjet njësisë ofruesi përmbajtje (mjete të jashtme, të dhënat e makinave, WWW multimedia dhënave, infrastrukturën e të dhënave në internet, etj), ose marrjen e kontrollit njësi (mikrofon ose pajisjeve të ngjashme, tastierës alfanumerike ose të pajisjeve të ngjashme, pajisjet akrep të çfarëdo lloji, etj .). Software Sistemi është i organizuar në disa module: (a) përmbajtjen e modulit provider, (b) marrjen e kontrollit modul,


 

Figure 4.9 The basic mobile IP architecture [Jameel98].Legjenda: IP - Internet Protocol;
TCP - Protokolli i transmetimit të Kontrollit.
Koment: Ideja kryesore e kësaj arkitekture është se nuk ka
ndryshimet janë të domosdoshme në nivele mbi protokollin IP,
në mënyrë që aplikacionet nuk duhet të jenë të modifikuar.


kur perdoret nga mjedise të lëvizshme dhe statike , të dhëna përdoruesi modul, (d) informatat e statusit modul, (e) informacione konfigurimi modul, dhe (f) të dhëna modul prezantuese. Output është ose në ekran ose forma të shprehjes.
kuti Oval në figurën 4,11referohen përmbajtja update. Ja përmbajtja term i referohet të dhënave dhe të procedurave të përdorura për zbatimin e funksioneve të interesit. E ashtuquajtura plug-in e teknologjisë është e parashikuar për përditësimin e përmbajtjes. Siç tregohet para, aktivitetet kryesore e
Figure 4.10 The basic service architecture [Jameel98].

hulumtimit janë të drejtuara tani në tre drejtime të ndryshme: (a) një prekje, (b) të sintezës vokale, dhe (c) njohjen e fjalës.Një analizë u krye për të gjetur se çfarë do të përdor madhe e internetit në makinë telematic, për shoferët dhe udhëtarët. Çuditërisht të mjaftueshme, për shoferët, pavarësisht nga disponueshmërinë e larmi të madhe të shërbimeve të sofistikuar, shërbimet më të përdorura do të jetë telefon Internet dhe faksi. Për pasagjerët, përsëri, pavarësisht nga disponueshmërinë e larmi të madhe të shërbimeve të sofistikuar, shërbimet më të përdorura do të jetë WWW surfing dhe lojra apo pazar. Duke pasur gjithë këtë në mendje, nën pas-pjesët e këtij libri janë të përkushtuar për të faksit (Faks Internet dhe Fax Web), telefon (Net-to-Phone dhe Diskuto Net), telefoni celular (shërbime GSM), web (imazh dhe zë përfaqësimin), dhe arsimit (i zbatueshëm për një numër të mjediseve të ndryshme).
4.5 Sherbimet fax
Dy shërbime të ndryshme me faks do të mbulohet këtu: (a) faks Internet, dhe (b) web Fax. I pari u lejon njerëzve që të dërgoni fakse të gjithë botën, duke përdorur infrastrukturën e internetit. I dyti u lejon njerëzve për të marrë fakse nëpërmjet një web faqe, të cilat mund të accesses nga kudo në botë. Të dy shërbime janë praktikisht falas.Figure 4.11 The basic user interface infrastructure [Jameel98].

Legjenda: ofrues Përmbajtja është lloj i procesorit të dhëna, dhe prezantuese është lloj i procesorit prodhimit.
Koment: Shënim plug-in qasje në përditësimin e aplikacionet e softuerit.


4.5.1 Fax Interneti

Ideja bazë e shërbimit të faksit në internet është dërguar mesazhin e faks me postë elektronike në një server e cila është lokal në destinacionin mesazh faks. Në këtë rast, kostoja e dërgimit të një faks boils ul koston e një thirrje lokale, dhe është bërë pa ndonjë akuza të dërguesit. Ofrues i shërbimeve ka shpenzime, por ata janë të amortizuara nga shitja e reklamave, ose në ndonjë mënyrë tjetër. Përdoruesi ka gjithashtu shpenzimet (për thirrje lokale për ofruesin e internetit dhe për mirëmbajtjen e shërbimit të internetit), por këto janë të parëndësishëm. Në fund të fundit është se shërbimi është në thelb falas për përdoruesit. Natyrisht, ky lloj i shërbimeve, në një formë apo tjetër, është ofruar nga një numër i ofruesit të ndryshme. Për thjeshtësi, një shembull specifik është përdorur këtu për të shpjeguar konceptin.
Para se të dërgoni një faks, duhet te dihet nëse zona destinacionit te faksit mbulohet nga shërbimi i faksit internetit, për shkak se disa qoshe të largët të botës nuk mund të mbulohet. Kjo kontrolluar mund të bëhet në dy mënyra të ndryshme: (a) Duke vizituar faqen ofruesi i shërbimit WWW, ose (b) Duke dërguar një email tek ofruesi i shërbimit. Një shpjegim të detajuar të kontrolloni mbulimit jepet në figurën 4.12.
Legjenda: TPC.INT - Një nga kompanitë në dispozicion disa ofrues të shërbimit.
Koment: Ka dy mënyra për të parë nëse vend destinacioni është i mbuluar nga shërbimi: (a) Via WWW, ose (b) Via e-mail.


Dërgimi i faksit mund të bëhet në disa mënyra. Njëri prej tyre, si tregohet tashmë, nënkupton dërgimin e e-mail për ofruesin e shërbimit, siç tregohet në figurën 4,13. Mënyra tjetër nënkupton se një vend WWW është vizituar.
Në rastin kur faks është dërguar duke dërguar një email, adresë e-mail do të përdoret përfshin si pjesë fikse dhe fleksibël. pjesë fikse janë ato që qëndrojnë gjithmonë e njëjtë ("të largët-printer" dhe "iddd.tpc.int"). pjesë fleksibël janë ato që ndryshojnë nga një dërgimin e të tjera ("USER" dhe "FAXNUMBER"). USER fushë përfshin të largët e ofrimit të informacionit palë. Në qoftë se faksi është në pronësi të një individi, dhe të vetëm që individi mund të marrë faks, atëherë përdoruesi fushë mund të hiqej. Në qoftë se faksi është e vendosur në një kompani të vogël apo në një departament të universitetit, USER fushë përfshin vetëm emrin e pranuesit. Në qoftë se faksi është e vendosur në një qendër shërbimi i rregullt faks që mbulojnë një lagje në një qytet apo një qytet të vogël, atëherë përdoruesi fushë duhet të përfshijë edhe emrin e plotë dhe adresën e plotë e marrësit. Fusha FAXNUMBER përfshin pa hapësira, dashes, apo pikat, dhe gjerësia e saj maksimal është 15 shifra.


Figura 4,13 gjithashtu përfshin një shembull. Ajo tregon se përmbajtja e USER fushë kthehet në pikën e destinacionit në kokë të faksit. përveç që nënvizon ('_') janë kthyer në hapësira, dhe godet ('/') në

Figure 4.14 Sending a fax message through a visit to a WWW page: The procedure [Cvetkovic98].Legjenda: largët-Printer - një fjalë e rezervuar (duhet të përdoren si eshte)
Koment: Kjo metodë paraqet një ndërfaqe efikas në mes të shfrytëzuesve e-mail-vetëm, dhe përdoruesit e fax-vetem (për drejtim të kundërt, e ka për të përdorur një modem-faks ).
komandën ENTER (kthim topi plus feed linjë). Adresa dy dërguesit email dhe numrin e marrësit faks nuk paraqiten në vendin e duhur në faks destinacion kopje.


Kur jemi duke dërguar një faks duke vizituar një faqe të WWW, e ka të plotësoni një formular, siç tregohet në figurën 4,14. Ky opsion mund të përdoret për të mbushur me flluska kohë kur surfing në WWW, dhe kur duke pritur për përmbajtjen e dëshiruar për ta shkarkuar.

Dikush mund të dërgoni një fjalë ose një dokument Excel (siç tregohet në figurën 4.15), ose mund të dërgoni një dokument skanohen (siç tregohet në figurën 4.16). Para një ose mundësi të tjera është tentativë, e ka për të shkarkuar dhe instaluar software, i cili mbështet opsionin. Siç tregohet në shifra 4.15 dhe 4.16, softuer që mund të shkarkohet nga siti faks Internet Service Provider, dhe është pa pagesë. WORD ose mundësitë e Excel ndihmuan në përmirësimin e estetiken se dergimit te faksit, ndërsa opsioni skanuar dokument ndihmon faks dokumentet që ekzistojnë vetëm në formën kopje.
Pa marrë parasysh se çfarë ishte metoda e dërgimit të faksit, një njohje do të kthehet në adresën e dërguesit të e-mail (pas faksit i dorëzohet printera ofruesin e shërbimit-së). Kjo zakonisht ndodh pas një ose disa minuta. Njohja përfshin kohën e dorëzimit, koha transferimin, dhe pjesë të tjera të rëndësishme të informacionit.

4.5.2 Web Fax

Figure 4.15 Sending a WORD or an EXCEL document [Cvetkovic98].
Shërbimi Fax Web ose Fax internetit të shërbimit Mailbox mundëson që fakse për të drejtuar një numër telefoni mund të postohen në një vend WWW. Ky lloj i shërbimit është e dobishme për ata që udhëtojnë, dhe i cili donte të jetë në gjendje të ketë qasje në fakset e ardhshëm, në kushtet kur (në zyrën e tyre) ata nuk kanë ose nuk duan të përdorin infrastrukturën që mundëson leximin e fakse nga një distancë vend, ose fakse Parashtroj në një vend të largët.
Ka një numër të ofruesve të shërbimeve të ndryshme për këtë dhe të ngjashme, dhe një vend ku mund të gjeni më shumë informacion mbi këtë lloj shërbimi është http://www.faxweb.net (ky lloj shërbimi është në disponim më së shumti nga aeroportet, per parkinget e makinave , hotele).

4.6 Shërbimet e telefonit
Dy shërbime të ndryshme telefonike do të mbulohet këtu: (a) të internetit për të biseduar telefon, dhe (b) të internetit për të folur PC PC. I pari bën të mundur një për të thirrur dhe biseduar me një sërë telefon të rregullt, në çdo vend në botë, duke përdorur infrastrukturën e internetit. Shërbimi i dytë mundëson një për të folur nga PC / e farës së saj në një tjetër PC në internet. Shërbimi i parë nuk është pa pagesë, ndërsa e dyta është praktikisht falas.
Figura 4.16 Dërgimi i një dokument të skanohen [Cvetkovic98].
Legjenda: ScanFax - Program i cili mundëson dërgimin e faksit të dokumenteve të përgatitur në një nga formatet skanimit.
Koment: Para se të përdorni këtë opsion, e ka për të shkarkuar programet e nevojshme klientit.

4.5.2 Web Fax


Shërbimi Fax Web ose Fax internetit të shërbimit Mailbox mundëson që fakse për të drejtuar një numër telefoni mund të postohen në një vend WWW. Ky lloj i shërbimit është e dobishme për ata që udhëtojnë, dhe i cili donte të jetë në gjendje të ketë qasje në fakset e ardhshëm, në kushtet kur (në zyrën e tyre) ata nuk kanë ose nuk duan të përdorin infrastrukturën që mundëson leximin e fakse nga një distancë vend, ose fakse per në një vend të largët.
Ka një numër të ofruesve të shërbimeve të ndryshme për këtë dhe të ngjashme, dhe një vend ku mund të gjeni më shumë informacion mbi këtë lloj shërbimi është http://www.faxweb.net (ky lloj shërbimi është në disponim më së shumti nga aeroportet, qira- një makinë-vende, ose hotele).

4.6 Shërbimet e telefonit


Dy shërbime të ndryshme telefonike do të mbulohet këtu: (a) të internetit për të biseduar telefon, dhe (b) të internetit për të folur PC PC. I pari bën të mundur një për të thirrur dhe biseduar me një sërë telefon të rregullt, në çdo vend në botë, duke përdorur infrastrukturën e internetit. Shërbimi i dytë mundëson një për të folur nga PC / e farës së saj në një tjetër PC në internet. Shërbimi i parë nuk është pa pagesë, ndërsa e dyta është praktikisht falas.
 
4.6.1 Phone Net


Ideja themelore e shërbimit Net Phone është për të kthyer të folur në një lumë pak, dhe për të transportuar pako e derdhet pak, përmes internetit, me një server në vendin e destinacionit. Në server në vendin e destinacionit, këto pako janë shkrirë së bashku, transformuar prapë në sinjal analog, dhe transportohen nëpërmjet rrjetit të telefonit të zakonshëm për një grup të zakonshëm telefonik. Ka disa kompani që ofrojnë këtë lloj shërbimi. Ky kapitull përshkruan një prej tyre - Net2Phone.
Shërbimi Net2Phone nuk është pa pagesë. Shpenzimet janë akuzuar në bazë të distancave nga serveri në vendin e destinacionit. Rrjedhimisht, nëse dikush është quajtur nga një vend Evropian, duke bërë thirrje për një vend në SHBA nuk është shumë e shtrenjtë, dhe e quan në një vend tjetër në Evropë mund të jenë shumë më të shtrenjtë në qoftë se ky vend nuk ka vete serveri i vet Net2Phone, por ende më pak të shtrenjtë në krahasim me thirrje të drejtpërdrejtë. Për shembull, duke e quajtur nga një vend në Europë për në SHBA mund të çojë në kursime deri në 15 herë (një mund të bisedoni 15 herë më të gjatë për të holla të njëjtë), ndërsa kursimin e quan në një vend tjetër evropian mund të jenë vetëm në 4 herë, ose më pak.
Kostoja e përgjithshme e këtij shërbimi ka tre pjesë: (a) pagesat për thirrje telefonike lokale, nga shtëpia e ofruesit lokale Internet, (b) tarifat e ofruesit të internetit lokal, dhe (c) akuza të shërbimit Net2Phone. Pjesa e tretë është komponenti kryesor i akuzave të përgjithshëm. Për shembull, akuzat Net2Phone për minutë, nga shtëpia e autorit në Beograd, në kohën e shkrimit të këtij libri, janë si vijon: (a) në Londër përmes internetit - $ 0,18 (Londër nëpërmjet Telekom - $ 0,80), (b) New York pik përmes internetit - $ 0,15 (Nju Jork kulmin nëpërmjet Telekom - $ 1,44), dhe (c) të New York-ut jashtë pikut përmes internetit - $ 0,10 (Nju Jork jashtë pikut nëpërmjet Telekom - $ 1,44).
Në mënyrë që të jetë në gjendje për të përdorur shërbimin Net2Phone, përdorues ka për të krijuar parakushtet teknike: (a) - të paktën Pentium kartë - plus shëndoshë, i vendosur vesh, mikrofon, dhe PC një modem për të 28800b paktën / s, (b) qasje në Internet, mundësisht me një ofrues duke përdorur kabëll në vend se sa infrastruktura satelitore, dhe (c) Software pako Net2Phone.
shpejtësi Modem ka një ndikim të drejtpërdrejtë në cilësinë e të shëndosha, dhe me shpejtësi poshtë 28800b / s ajo zakonisht është e pamundur për të kuptuar të bisedoni. Gjatësia e shtegut të dhënave ka një ndikim të drejtpërdrejtë në vonesën e jehonë, që nga rruga satelitor gjatësi është një urdhër i magnitudë më të gjatë (apo madje edhe shumë më tepër në disa raste), jehonë e lidhjes satelitore mund të bëhet e patolerueshme. Së fundi, softuerin e nevojshme mund të shkarkohet nga site WWW ofruesi i shërbimit (p.sh., nga http://www.net2phone.com - Zgjedhje: Download).
Kur duke filluar me këtë shërbim, e ka të regjistruar e parë. Kjo do të thotë, në hyrje të parë, një formë personale është e plotësuar, si dhe një numër PIN është definuar (numri personal të identifikimit). Në të njëjtën kohë, numrin e llogarisë


Human interface:

(a)

Press the CALL button to initiate the call.

(b)

Press the PUSH TO TALK button to talk
(if half duplex sound card).

(c)

Release the same button to listen
(if half duplex sound card).

(d)

Press the VOX button to activate the
AUTOMATIC PUSH TO TALK.

(e)

Press HANG UP to finish.

\

Dostları ilə paylaş:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   18


Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2019
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə