Agjencia për mbrojtjen e mjedisit të kosovëSYüklə 2,16 Mb.
Pdf görüntüsü
səhifə1/57
tarix06.05.2018
ölçüsü2,16 Mb.
#41810
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   57


 

 

REPUBLIKA E KOSOVËS 

QEVERIA E KOSOVËS 

MINISTRIA E MJEDISIT DHE PLANIFIKIMIT HAPËSINOR 

 

 

 

AGJENCIA PËR MBROJTJEN E MJEDISIT TË KOSOVËS  

 

 

 

INSTITUTI PËR PLANIFIKIM HAPËSINOR 

 

PLANI HAPËSINOR 

Parku Kombëtar  

“Bjeshkët e Nemuna” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

                                                                                

 

  

 

  

 

  

 

  


Plani Hapësinor për Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”  

       


Instituti për Planifikim Hapësinor      

 

  

  

REPUBLIKA E KOSOVËS 

QEVERIA E KOSOVËS 

MINISTRIA E MJEDISIT DHE PLANIFIKIMIT HAPËSINOR 

 

 

AGJENCIA PËR MBROJTJEN E MJEDISIT TË KOSOVËS  

gg 


INSTITUTI PËR PLANIFIKIM HAPËSINOR 

 

                                                                                  

PARKU KOMBËTAR 

“BJESHKËT E NEMUNA” 

 

PLANI  HAPËSINOR 

 

  

 

  

 

 

 

 

Prishtinë 

Shkurt 2015  

PARKU KOMBËTAR 

“BJESHKËT E NEMUNA” 

 

PLANI HAPËSINOR  

 

 Dokument i hartuar nga Instituti për Planifikim Hapësinor në bashkëpunim me 

strukturat relevante të sektorëve të Qeverisë së Kosovës, qeverive komunale dhe 

strukturave dhe niveleve të ndryshme të shoqërisë kosovare. 

 

  Vërejtje: 

 Versioni kompetent i dokumentit është versioni në gjuhën shqipe

 

 

  


Plani Hapësinor për Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”  

       


Instituti për Planifikim Hapësinor      

 

 

Fjala e Ministrit 

 

Të nderuar qytetarë, Parku Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna” është njëra nga pasuritë më të çmuara natyrore që ka Kosova, 

vlerat e të cilit duke përfshirë llojllojshmërinë biologjike dhe peisazhore i tejkalojnë kufijtë e vendit tonë. 

Prandaj, me qëllim të mbrojtjes së kësaj bukurie dhe trashëgimie natyrore, para jush keni  dokumentin e 

planit hapësinor, në të cilin janë dhënë orientimet themelore në drejtim të mbrojtjes dhe shfrytëzimit 

racional të Parkut. Jemi të sigurt se rekomandimet dhe zhvillimet e propozuara do të ndikojnë drejtpërdrejt 

në qëndrueshmërinë e kësaj zone, duke e bërë të mundur përjetimin e saj nga ne dhe nga gjeneratat që do 

të vijnë pas.  

Puna e realizuar deri më tash është e lidhur ngushtë me hulumtimin dhe analizimin e gjendjes ekzistuese. 

Qëllimi kryesor ka qenë konstatimi i shkaqeve për problemet e shfaqura; njohja me rrezikun që na kanoset 

nëse dukuritë negative vazhdojnë; njohja me resurset dhe potencialet reale në hapësirën e Parkut; dhe 

përpjekja jonë e përbashkët që të gjitha këto ti orientojmë në drejtim  të zhvillimit të qëndrueshëm të 

Parkut.  

Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, përkatësisht Instituti për Planifikim Hapësinor, ka përfunduar 

procesin e hartimit të Planit Hapësinor të Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. Një proces transparent

gjatë të cilit janë organizuar një mori takimesh me pjesëmarrës të fushave, profesioneve dhe strukturave të 

ndryshme. Bashkëpunim i rëndësishëm është realizuar në takimet me Grupin Punues Ndërministror, si dhe 

me anëtarë të sektorëve të rëndësishëm të Qeverisë së Kosovës. Pjesë e veçantë e kësaj pune ishin takimet 

me autoritetet e komunave pjesëmarrëse dhe komunitetin që jeton në brendinë e Parkut. Kontributi i të 

gjithëve ka qenë shumë i vlefshëm, janë mbledhë informata të shumta, janë marrë sugjerime dhe vërejtje 

të rëndësishme, me ndihmën e të cilave kemi arritur të përfundojmë këtë dokument shumë të rëndësishëm 

për Parkun tonë Kombëtar. 

Të nderuar qytetarë, shumë shpejtë do të fillojë faza më e rëndësishme e dokumentit –  implementimi i 

zhvillimeve të parapara. Ajo që fillimisht kërkohet nga të gjithë ne, është ndryshimi i qasjes tonë ndaj 

veprimeve që e degradojnë edhe më tej hapësirën e Parkut, ndërsa ne, si bartës të procesit, në 

bashkëpunim me autoritetet përgjegjëse komunale ju sigurojmë se, do ti ndërmarrim të gjitha masat që 

veprimet dhe aktivitetet e parapara të realizohen sipas planit. Në këtë drejtim, kemi nevojë për 

përkushtimin dhe ndihmën e të gjithëve, në mënyrë që bashkërisht ti bëjmë ndryshimet e nevojshme. 

 

 

 

 Ministër i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor 


Yüklə 2,16 Mb.

Dostları ilə paylaş:
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   57
Verilənlər bazası müəlliflik hüququ ilə müdafiə olunur ©genderi.org 2024
rəhbərliyinə müraciət

    Ana səhifə